נגישות
נגישות

בואו לאכול איתי: מתכונים חגיגיים לארוחת הפסח

סלמון צלוי שופע צבע וטעמים ותוספת של סלט עדשים צבעוני ומזין. השף ירון שנבל ממסעדת קופינאס עם מתכונים עשירים ומשביעים לכבוד חג הפסח

חגים וימים מיוחדים מתכונים
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 02/04/2020, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

סלומון של מסעדת קופינאס (צילום: מירב קדוש) אסתטיקה של טעמים. סלמון של מסעדת קופינאס (צילום: מירב קדוש)

השנה לא נארח לארוחת החג את כל המשפחה המורחבת ואת 'מה נשתנה' נשיר עם סבא וסבתא בטלפון או בזום. השנה לא באמת צריך לחפש סיבות מה נשתנה - כל משפחה בביתה שלה עם תקווה משותפת ליציאה לחירות וחזרה מהירה לשגרה, אבל שום דבר לא יעצור אותנו מלחגוג את חג החירות וזו ההזדמנות להיכנס למטבח ולחגוג עם מנות מלאות צבעים ושמבשרות את האביב שכבר כאן. לפניכם שני מתכונים למנות אלגנטיות ומרעננות של השף ירון שנבל (קופינאס, טאיה). בתיאבון.

קופינאס - כל הפרטים
חוגגים בירוק: מתכונים טבעוניים לכל אירוח

סלמון צלוי על מצע פולנטה ותבשיל פטריות (4 סועדים)

מצרכים למנת הדג
800 גרם פילה סלמון (כולל העור) מחולק ל 4 חלקים
2 כפות שמן זית לטיגון
מלח ופלפל לפי הטעם

להכנת הפולנטה
200 גרם קמח תירס להכנת פולנטה
חצי ליטר חלב 3%
חצי ליטר מים  או ציר ירקות
1 כפית שטוחה מלח

לתבשיל הפטריות
150 גרם פטריות שמפיניון פרוסות דק
100 גרם פטריות פורטובלו פרוסות דק
100 גרם פטריות יער פרוסות דק (ניתן להחליף בכל סוג פטריות אחר לבחירתכם)
1 בצל קטן קצוץ דק
2 גבעולי טימין
חצי כוס יין לבן
2 כפות שמן זית
1 כפית חמאה 
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנת הדג
1. מתבלים את הדג במלח ופלפל.
2. מחממים מחבת וצורבים את הדג שתי דקות מכל צד.
3. מחממים תנור לחום של 200 מעלות וצולים את הדג למשך 7 עד 10 דקות (בהתאם לדרגת העשייה הרצויה).

אופן הכנת התבשיל
1. מטגנים את הבצל במחבת על אש בינונית למשך 2-3 דקות עד לריכוך.
2. מוסיפים את הפטריות, מלח ופלפל ומטגנים עד הזהבה.
3. ממשיכים לטגן על אש גבוהה 2-3 דקות נוספות.
4. מוסיפים שום כתוש וטימין ומטגנים דקה נוספת.
5. לאחר מכן מוסיפים יין לבן ומקפיצים 1-2 דקות עד שכמות הנוזלים מצטמצמת בחצי.
6. מניחים את התבשיל בקערה .

אופן הכנת הפולנטה
1. מביאים לרתיחה את המים והחלב, ומערבבים בעזרת מטרפה.
2. ממשיכים לבחוש כל העת בעזרת המטרפה, וביד השנייה מוזגים את הפולנטה אל תוך הנוזלים, תוך כדי ערבוב בקצב עדין וקבוע על אש נמוכה, על מנת שלא יווצרו גושים.
3. ממשיכים לערבב כל העת כעשר דקות עד הסמכה.

הצעת הגשה
1. מוסיפים את תבשיל הפטריות לפולנטה ומערבבים יחד בזהירות.
2. מניחים בעדינות מצע פולנטה על הצלחת ומעליה (או לצידה) את הסלמון.
3. ניתן לעטר את המנה בגבינת פרמז'ן מגוררת, פטרוזיליה, זרעי כוסברה וכמון.

סלט עדשים של קופינאס (צילום: באדיבות המקום) סלט עדשים של קופינאס (צילום: באדיבות המקום)

מתכון לסלט עדשים עשיר ומזין

מצרכים
חופן עלי כוסברה קצוצה
חופן עלי פטרוזיליה קצוצה
חופי עלי נענע
חופן בצל ירוק קצוץ
100 גרם עדשים  שחורות מבושלות
2 כפות  חמוציות
כף שקדים קלויים קצוצים
1 כף גבינת פרמז'ן קלופה

מצרכים לרוטב ויניגרט לימון
10 גר לימון כבוש / כף
30 גר מיץ לימון / כף וחצי
1 שן שום כתושה
20 גר סוכר / כפית
קורט מלח
קורט פלפל שחור
100 גר שמן זית / חצי כוס

אופן הכנת הסלט
1. מערבבים את כל המרכיבים למעט השקדים והפרמז'ן.
2. מפזרים את השקדים והפרמז'ן מעל הסלט.

אופן הכנת הרוטב
מערבבים את כל המרכיבים ומעט מהשמן בבלנדר, ותוך כדי העירבוב מזלפים את השמן בהדרגה. ניתן לשמור בקירור עד 4 ימים.

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
עיראקי בלב חולון: טעמים עתיקים בקונספט מודרני
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
וולנטיין דיי 2024 – מסעדות מומלצות לדייט ראשון
יום הפלאפל הבינלאומי – עשרת הפלאפליות הכי שוות שיש
מנות האורז הכי שוות שאסור לפספס!
פורים 2023 - איפה אוכלים אחרי העדלאידע?