לחיים, בקרוב! הבר של מומו, חיפה (צילום: באדיבות המקום)
מתי נוכל לשקשק כוסות באווירה אפלולית, להתלונן על המוזיקה הרועשת מידי ולהזמין רק עוד שוט אחד כי כבר צריך ללכת.. מלא שאלות עם אפס תשובות ברורות כרגע. עולם הבילויים ספג וסופג מכה אנושה ובעוד בעלי המסעדות מצליחים איכשהו להישאר עם רגל על הגז עם משלוחים וטייק אווי, הרי שבעלי הברים ממתינים בחוסר ידיעה מוחלט.
כל בעלי הברים שאנחנו מדברים איתם עוד לא קיבלו מענק מהמדינה, ולדבריהם כלל לא ברור מה הם הפרמטרים לקבלת סיוע אם בכלל. גם המחשבה על היום שאחרי מעלה לא מעט סימני שאלה. הנה לדוג':
לזרוביץ' בר, ראשון לציון: הכול ישתנה, שולחנות של ישיבה משותפת יתבטלו, תהיה שמירה על מרחק בטוח, והאתגר הכי משמעותי יהיה לשמור על חוויה משפחתית ושמחה יחד עם סטריליות ועם הרצון שכולם ירגישו בנוח.
ראיסה בר, יפו: הנזק עד כה בלתי יתואר. אי הידיעה גורמת לנו לכאוס ולחוסר אונים מול העובדים ומול הספקים. גם הלקוחות שלנו מתקשרים לשאול שאלות הם גם מבולבלים.
היינו שמחים לפתוח את הבר שלנו כדוכן לדרינקים לקחת בשוק הפשפשים בתקופה הקרובה. כנראה שנעשה זאת בקרוב כדי להחזיר קצת חיים ושמחה לשוק. זה המינימום שאנחנו יכולים לעשות.
עדיין לא קיבלנו פיצוי מהרשויות. אנחנו ממתינים להנחיות כמו כולם. כולנו בבתים עם המשפחות שלנו מחבקים את הילדים ואת בת הזוג טוב טוב וממתינים לרגע בו נחזור לארח ולשמח.
שכולם ירגישו בנוח. לזרוביץ' בר, ראשון לציון (צילום: נופר לפיד)
מסיבת פיג'מות עם קוקטיילים
כולנו תקווה שנחזור בקרוב לשמוח יחד בחוץ. עד אז, נוכל לנצל את המטבח הביתי ולהתפנק עם קוקטיילים קיציים ופשוטים להכנה בטעמים אקזוטיים ומתקתקים. זה הזמן להפשיל שרוולים, לשקשק ולהתרענן.
בוחטה של פירות של לזרוביץ' בר (צילום: באדיבות המקום)
בוחטה של פירות של לזרוביץ'
מניחים על השיש
40 מ"ל ואן גוך אפרסק
25 מ"ל מיץ לימון
30 מ"ל מיץ אננס
30 מ"ל מיץ מנגו
15 מ"ל סירופ אבטיח
5 מ"ל סירופ קוקוס
15 מ"ל סירופ פסיפלורה
לקישוט
חצי אננס מיובש
ראש נענע מכובד
אבקת סוכר
איך מכינים?
שמים את כל המרכיבים עם כוס קרח, משקשקים היטב ושופכים לתוך הכוס. להשתדל להוציא כמה שיותר נוזל וכמה שפחות קרח לקבלת המרקם המושלם.
מקשטים עם ראש של נענע מכובד, חצי אננס יבש ומפזרים אבקת סוכר מלמעלה.
לזרוביץ' - לזרוב 33, ראשון לציון, 053-9367648
מייד אין גריס של ראיסה
קוקטייל קייצי של ראיסה בר, יפו (צילום: באדיבות המקום)
מניחים על השיש
30 מ"ל מיץ לימון
30 מ"ל סירופ סוכר
60 מ"ל אוזו
פרוסת מלפפון
4 עלי נענע
איך מכינים?
כותשים היטב את פרוסת המלפפון ועלי הנענע בשייקר. מוסיפים קרח יחד עם כל המרכיבים, משקשקים היטב ומסננים לכוס אולד פאשן. מגישים עם כוכב אניס ומלפפון טרי לקישוט.
ראיסה - Raisa bar - רבי יוחנן 8, יפו, תל אביב, 053-9377784
אמארומומו של מומו, חיפה (צילום: באדיבות המקום)
מניחים על השיש
40 מ"ל ליקר אמארו מונטנגרו
15 מ"ל מונין פסיפלורה
10 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי
ספרייט/למון ליים
3 סלייסים של תפוזים
עלה בזיליקום
איך מכינים?
הקוקטייל נבנה בתהליך של בנייה ישירה, כלומר שאנחנו מוזגים ישירות לתוך הכוס ולא לתוך שייקר.
לוקחים את הכוס (המלצה לכוס יין) וממלאים בליקר, מונין ומיץ לימון. מערבבים היטב את הנוזלים ומוסיפים קרח כמעט עד סוף הכוס. מוזגים ספרייט/למון ליים ומערבבים היטב. טיפ חשוב - לא למזוג עד סוף הכוס בשביל להקל על השלב הבא.
לוקחים את הסלייסים של התפוזים, מכניסים לתוך דפנות הכוס – מוסיף טעם ומייצר מראה מלהיב. ניתן להוסיף עלה בזיליקום ולהניח על שפת הכוס לארומה ולמראה נוסף.
מומו -MOMO - אח"י אילת 7, קריית חיים, חיפה, 053-9415769
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת