פרפל ריין של בראון, חיפה (צילום: יפית ירושלמי)
מה עולה בראש כשחושבים על רום? דמות של מלח שיכור מתנודד על הספינה, וכוס של רום מעורבב עם קולה. שני אלו כבר לא רלוונטיים, חבר׳ה. מלחים כבר לא ממש קיימים, בטח לא כמו פעם, ורום עם קולה, ובכן, כדאי שיהפוך להיסטוריה ממש כמו דמות הפיראט השיכור.
יש לא מעט מתכוני קוקטיילים מתוקים ונהדרים מבוססי רום, והמפורסם שבהם הוא הדאקירי, כל כך מפורסם שיש יום מיוחד שבו חוגגים את קיומו. לכבוד יום הדאקירי שחל ב-16.7, ורגע לפני הסגירה הנוספת של הברים ביום שלישי הקרוב, שוחחנו עם מספר בעלי ברים ברחבי הארץ, שלמרות הצער והלחץ יצאו גדולים והביאו לכם מתכונים להכנה בבית, וכמה מילים טובות:
כל עוד אפשר: פאבים וברים ברחבי הארץ
עוד רגע סגר? אל תפספסו את זה
מתכון מרענן להכנת פאלודה
רובינא, מול היכל התרבות, תל אביב
מה שלומכם?
״לא פשוט. בימים טובים יותר, בר ה״רובינא״ הכיל למעלה מ-400 איש בכל ערב, ו-1000 בסופי שבוע. היום, תחת ההנחיות, אנחנו יכולים לארח לא יותר מ-50 איש.״
למה אתם מתגעגעים?
״אנחנו נמצאים מול היכל התרבות של תל אביב, ובכל ערב מגוון האנשים שהיינו פוגשים כאן היה מיוחד במינו. צעירים, מבוגרים, חיילים, הייטקיסטים. פשוט כולם. מתגעגעים לאנשים.״
נקודה מתוקה בתוך כל המר?
״הלקוחות הקבועים שמגיעים לשבת איתנו למרות המצב, מזמינים בירה ושומרים על הקשר. אוהבים אותם.״
איחולים של אהבה:
״שנחזור לשגרה במהרה בימינו.״
מתכון לקוקטייל דאקירי אננס של רובינא
שמים בכוס הרצויה:
דאקירי של רובינא. 42 שקלים, האפי האוור - 30 שקלים (צילום: באדיבות המקום)
עוד משהו מתוק לשתות ברובינא:
״לכו על המוחיטו. קלאסיקה זה כיף: נענע, קוביות לימון, סוכר, בקארדי לבן (45 שקלים).״
רובינא - robina - מרמורק 6, תל אביב, 053-9380948
ראיסה בר, יפו
מה נשמע?
״אנחנו פתוחים כל עוד אפשר, אנשים באים ויושבים אצלנו בחוץ במסגרת ההנחיות. בפנים על הבר אפשר למצוא את הלקוחות הקבועים.״
נקודת אור?
״בראיסה בר אנחנו משתדלים להמשיך ולעשות שמח למרות הכול. אנחנו פה בשביל לשפר את מצב הרוח לאנשים, שזה חשוב בתקופה הזו. למרות המצב, אנחנו רוצים להגיד שיפו עדיין נעימה ושמחה ואפשר לבוא ליהנות אצלנו.״
מתכון של ג׳ק ספארו - קוקטייל על בסיס רום על שמו של הפיראט הגדול של דורנו:
ג׳ק ספארו של ראיסה בר. הישמרו לכם, זה נהדר. 46 שקלים (צילום: באדיבות המקום)
כבר מתוק לנו אז תנו לנו עוד מזה:
"לכו על ה״מרקוטי״, עוד קוקטייל מתוק נהדר שלנו עם ג׳ין, תמצית תה דובדבן, גרנדין ומיץ לימון. 42 שקלים.
ראיסה - Raisa bar - רבי יוחנן 8, יפו, תל אביב, 053-9377784
להזמנת שולחן בראיסה - Raisa bar
שאפה בר, שוק הפשפשים, יפו
מה נשמע שאפה?
"מקווים לטוב. בינתיים אנחנו כאן לפי ההנחיות, שולחנות בפנים ובחוץ. שינינו מעט את התפריט ביחס לקיץ ולתקופה, אבל הקוקטיילים הנהדרים שלנו ממשיכים לככב ולשמח אנשים.״
למה אתם מתגעגעים?
״להופעות הקבועות שהיו אצלנו, אנשים רוקדים צפוף. מי לא מתגעגע לזה. אבל מוזיקה תמיד יש, שום דבר לא ייקח אותה. ואלכוהול כמובן, כמה שיותר משובח.״
איפה אנחנו מוצאים את הרום שלכם?
״בקוקטייל ספיישל שנקרא ׳דארק אנד סטורמי׳. הבאנו לכם את כל המתכון:
דארק אנד סטורמי של השאפה. 44 שקלים (צילום: באדיבות המקום)
עוד קוקטיילים מתוקים בשאפה:
ג׳ין מושרה בסלק, מי סוכר, לימון וג׳ינג׳ר ביר. מיוחד וטעים. 48 שקלים (יקר אבל טעים!), קוסטנטינופול עם וודקה סומק, סירופ לימון פרסי, מיץ לימון. מקשטים בתפוז מיובש. 46 שקלים.
קוסטנטינופול של שאפה בר, יפו (צילום: באדיבות המקום)
שאפה בר בע"מ - רבי נחמן 2, יפו, תל אביב, 053-9419220
בראון, חיפה
קצת על הבראון:
״הבראון קיים כבר 20 שנה. בר שכונתי אמיתי, כמו ששכונתי צריך להיות. בר עם אוכל מעולה, מוזיקה טובה, אחלה בירות, צוות שמכיר אותך ויודע מה אתה שותה ברגע שאתה נכנס ואם אתה במצב רוח טוב, או שלא בא לך שידברו איתך יותר מדי. בימים כתיקונם, הבראון מושיב 98 איש. עם ההגבלות החדשות מושיבים 50 איש, לפי חלוקה לאזורים.
נקודת אור?
"נקודת האור שלנו בכל התקופה הזו היא חד משמעית הצוות והלקוחות. הצוות שנרתם איפה שצריך, והלקוחות שלנו, שלא מוותרים עלינו אף פעם."
למה אתם מתגעגעים?
״לתקופה שכדי להיכנס לפאב אפשר פשוט לפתוח את הדלת בלי לעבור רישום ובידוק בטחוני, כשהאווירה יותר משוחררת. אבל יהיה בסדר. נעבור את זה עם בירה קרה ואיזה צ'ייסר ליד!״
מתכון להכנה ביתית של Mr. Brownstone
מיסטר בראונסטון של בראון. 45 שקלים (צילום: יפעת ירושלמי)
עוד מתוקים של ה׳בראון׳:
Cold gin - ג'ין, לימון, סירופ יוזו, נגיעה של סירופ מלפפונים וטוניק. קישוט בנענע ובזיליקום טרי. 45 שקלים, Purple rain עם רום בהיר, רום כהה, סירופ סיגליות, לימון, נגיעה של מי דבש וסודה. 45 שקלים.
קולד ג'ין של בראון (צילום: יפעת ירושלמי)
בראון - Brown - שד' מוריה 131, חיפה, 053-9368533
כתבות נוספות של נעם הופמן
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת