מי לא מכיר את זה? יום שישי מתקרב והמוח מתחיל לעבוד שעות נוספות - מי אוהב מה, מה יתאים למה ואיך לבנות ארוחת שישי כהלכתה, כזו שלא תזכיר את שבוע שעבר והשבוע לפניו? ובכן, רגע לפני החגים, המתכונים המושקעים ועם חזרתם של הילדים לבתי הספר, קבלו 3 מתכונים שישאירו אתכם עם הרבה כוח לחודש תשרי. מנה ראשונה אותנטית, מנה עיקרית שתופתעו כמה קל להכין אותה וכמה רושם היא יוצרת, וקינוח ללקק את האצבעות. קדימה, לבשו את הסינר:
3 מתכונים לארוחת שישי בסטייל
מתכון לסלט עוף עם אגסים
גפילטע פיש של מסעדת קיטון. צילום: דניאל לילה
מנה ראשונה: דג גפילטע / מסעדת קיטון, אורנה רסקין
מצרכים:
קציצות
דג קרפיון נקי מעצמות וללא עור.
כף שטוחה מלח
1 כפית פלפל לבן
2 כפות סוכר
2 בצלים חתוכים גס
2 ביצים קשות
2 ביצים חיות
3/4 כוס קמח מצה
ציר
מים
מלח, סוכר ופלפל לפי הטעם
4 בצלים חתוכים גס
האידרה של הדג
הוראות הכנה:
1. טוחנים במטחנת בשר את בשר הדג, הבצל והביצים הקשות ומעבירים לקערה. מוסיפים קמח מצה ומערבבים. מוסיפים את הביצים החיות ומתבלים, מערבבים ומניחים בצד לחצי שעה לפחות
2. ממלאים סיר גדול עם מים ומוסיפים מלח, סוכר, פלפל לבן, גזר, בצלים ואת אידרת הדג ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מבשלים במצב רתיחה עדינה כחצי שעה
3. בשלב זה ניתן להוציא את האידרה אבל אם יש מקום בסיר לקציצות לא חייבים להוציא
4. יוצרים קציצות בגודל האהוב עליכם ומכניסים לציר המבעבע למשך כ-45 דקות
5. מוציאים את הקציצות לצלחת הגשה ומסדרים מעל כל קציצה עיגול גזר
6. מסננים את הציר ומכניסים למקרר ליצירת ג'לי ציר שנהוג להגיש בתוספת חזרת ליד קציצת הגפילטע
קיטון - דיזנגוף 145, תל אביב, 0539379307
צלעות טלה של מסעדת הצוק. צילום: יעקב מדר
מנה עיקרית: מתכון לצלעות טלה עם שזיפים / מסעדת הצוק ראש הנקרה
מצרכים:
4 צלעות טלה
4 בצלי שאלוט קצוצים
2 שזיפים שחורים קצוצים
כף טריאקי
תימין טרי מעט
1/2 כוס מים
הוראות הכנה:
הצוק - Hatsuk - ראש הנקרה, 046016849
פבלובה של מסעדת בראסרי. צילום: אפיק גבאי
קינוח: מתכון לפבלובה קרם לימון ורימונים / מסעדת בראסרי, תל אביב
מצרכים:
פבלובה
4 חלבונים
300 גרם סוכר
1 כף קורנפלור
חצי כף חומץ
קרם לימון
125 גרם מיץ לימון
1 זסט לימון
100 גרם סוכר
85 גרם חמאה חתוכה בטמפרטורת החדר
2 ביצים
הוראות הכנה:
בתיאבון. שבת שלום ומבורכת
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת