ראש השנה כבר עוד רגע פה ויחד איתו תחושת חגיגיות מהולה בחששות והפנמה איטית שגם את השנה החדשה נפתח במתכונת מצומצמת. בשבת הקרובה עוד נוכל לארח ולהתארח וזו ההזדמנות לגוון, להרשים ולהפציץ עם מנות שילוו אותנו כל הדרך אל השנה החדשה. לכבוד השבת האחרונה של שנת תש"פ - הרכבנו עבורכם ארוחה מושלמת של ארבע מנות, ראשונה, ביניים, עיקרית מיוחדת עם ניחוח הודי שעוד לא נתקלתם בה וקינוח מתוק, כולן בדיוק כמו במסעדה. אז קדימה, שננו את המתכונים וערכו רשימת קניות, לכבוד שבת המלכה. בתיאבון
3 מתכונים קלילים לארוחת שישי
עוד מתכונים בסטייל לכבוד שבת
סביצ'ה של מסעדת שצ'ופק. צילום: נתי חדד
מנה ראשונה / סביצ'ה דגי ים, מסעדת שצ'ופק
מצרכים:
200 גר' אינטיאס / לוקוס נקי מעצמות (או 100 גר' מכל אחד)
1 שן שום
30 גר' ג'ינג'ר טרי
1 פלפל אדום חריף קטן
1/4 בצל
1/2 מנגו/ תפוח עץ חתוך לקוביות
חופן עלי כוסברה
חופן עלי פטרוזיליה
כפית סוכר
150 מ"ל חומץ
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
שמן זית
הוראות הכנה:
1. חותכים את הדגים לקוביות בגודל של כ- 1 ס"מ
2. שמים את קוביות הדגים בקערה, מוסיפים את המלח והחומץ ל 5 דקות כבישה
3. לאחר 5 דקות מוציאים את חתיכות הדג מהתערובת בעזרת מסננת
4. קוצצים את שיני השום, הג'ינג'ר, הפלפל האדום, הבצל והעלים לתוך קערה
5. מוסיפים את המנגו חתוך לקוביות ואת קוביות הדג
6. מערבבים היטב ומוסיפים את שמן הזית, הפלפל השחור והסוכר
7. נותנים לתערובת לנוח במשך 7 דקות ולכל הטעמים להיספג בדג ובירקות
8. מסדרים על צלחת באמצעות רינג או עם הידיים
שצ'ופק - בן יהודה 256, תל אביב, 0539439313
אבוקדו עם בשר של מסעדת הצוק. צילום: יעקב מדר
מנת ביניים / אבוקדו ממולא בשר, מסעדת הצוק ראש הנקרה
מצרכים:
3 יחידות אבוקדו חצויים, קלופים ומגולענים
כף קמח
2 ביצים
1/2 כפית קורנפלור
1/2 כפית חרדל
מלח
פלפל שחור גרוס
שום גבישי
פירורי לחם
הוראות הכנה:
1. מערבבים את כל המרכיבים יחד וטובלים את האבוקדו בבלילה
2. מעבירים לקערה נפרדת ובה פירורי לחם לציפוי
למילוי הבשר:
בשר בקר טחון כ-200 גרם
1 בצל קצוץ מטוגן
מלח
פלפל שחור
קורט בהרט
קורט פפריקה
הוראות הכנה:
1. ממלאים את האבוקדו בכמה כפיות של בשר
2. סוגרים עם קיסמים ומטגנים בשמן עמוק עם בצל ותבלינים
3. יש להגיש את המנה לצד רוטב איולי צ'ילי, ולימון כבוש
הצוק - Hatsuk - ראש הנקרה, 0539373557
רוגנגוש של מסעדת אינדירה. צילום: מלוין מוריס
מנה עיקרית / רוגנגוש קשמירי, מסעדת אינדירה
מצרכים (4 מנות):
קילו קוביות כתף כבש
1 בצל קצוץ
1 ציפורן
1 מקל קינמון
4 שיני שום
כף חמאת גהי
2 כפות יוגורט
3 עגבניות מקולפות חתוך לקוביות
רבע כפית
פפריקה
צ'ילי
כמון
כוסברה טחונה
גאראם מסאלה
כורכום
הוראות הכנה:
1. מטגנים את הבצל עד לצבע מוזהב ומוסיפים שום ותבלינים, לאחר מכן מוסיפים את הכבש ומערבבים
2. מוסיפים את הגהי ואת העגבניות ומערבבים
3. מוסיפים 2 כוסות ציר עוף, ומכסים לבישול של שעה וחצי על אש נמוכה
4. מוסיפים את היוגורט ומערבבים. מבשלים עוד 20 דקות
5. מגישים בקערה עמוקה. מפזרים מעל המנה אגוזי קשיו, צימוקים וחמוציות, עם אורז בסמטי לבן
אינדירה - indira - שד' שאול המלך 4, לונדון מיניסטורס, תל אביב, 0539441101
טירמיסו של קפה שלוה. צילום: סהר כלב
קינוח / טירמיסו, קפה שלווה ירושלים
מצרכים (6 מנות):
150 מ״ל ביצים
65 גרם סוכר לבן
250 גרם גבינת מסקרפונה
250 מ״ל שמנת מתוקה
75 מ״ל מים רותחים
מנת אספרסו
25 מ״ל ברנדי
חבילת ביסקוויטים
הוראות הכנה:
1. מקציפים את הביצים עם הסוכר עד שהביצים משלשות את נפחן
2. מקציפים את גבינת המסקרפונה והשמנת המתוקה לקרם יציב
3. מוסיפים את קצף הביצים לקרם המסקרפונה בהדרגה תוך כדי תנועת קיפול עדינה
4. מערבבים מים רותחים, אספרסו וברנדי יחד בקערה
5. טובלים את הביסקוויטים בתערובת הקפה ומניחים בצידי כלי ההגשה
6. ממלאים את כלי ההגשה בקרם המסקרפונה ומכניסים לקירור של 3-4 שעות עד אשר המסה מתייצבת
7. להגשה מפזרים על הטירמיסו קקאו איכותי ובתיאבון
קפה שלוה - דרך שלוה 1, ירושלים, 0539375394
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת