נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

 הקלאסיקה של החורף. קרמבו של השף גל גבריאל. צילום: פרטי

אמנם בצעדי תינוק ממש, אבל החורף מתקרב (או יותר נכון זוחל) לו לעברנו וטיפות ראשונות של גשם כבר מאחורינו. המזל הגדול הוא שכבר אפשר למצוא על המדפים את המאכל הכי חורפי שיש, הקרמבו. הממתק שכולם אוהבים (גם המבוגרים!) והשאלה הנצחית שתלווה אותנו כל החיים – מהביסקוויט או מהקרם?

השתעשעתם פעם במחשבה על איך זה יהיה להכין את המעדן הזה בעצמכם? ובכן, אנחנו כאן כדי להפוך חלום למציאות. לשם כך התגייס השף קונדיטור גל גבריאלי מהקונדיטוריה של גל בחיפה, וסיפק לנו מתכון מהסרטים של קרמבו חלבי שלא תמצאו בכל חנות עם ים קצפת, שוקולד ובסיס משודרג. הדבר היחיד שאתם צריכים להכין מראש הוא מד טמפרטורה. מוכנים? הנה כל המצרכים וארבעת השלבים לקבלת הקרמבו המושלם:

לא יכולים בלי?! קבלו עוד 3 מתכונים מפוצצים בשוקולד>>


                רב אמן בזילוף. הקונדיטור גל גבריאל. צילום: פרטי

מתכון לקרמבו (כ-5 יחידות):

מצרכים:

700 מ''ל שמנת מתוקה
250 ג' שוקולד לבן
200 ג' שוקולד מריר
100 ג' שוקולד חלב
100 ג' קורנפלקס שאתם אוהבים
50 ג' אגוזים טחונים (רצוי קלויים היטב)

לציפוי
100 ג' שוקולד מריר או 200 ג' שוקולד לבן לבחירתכם
100 ג' חמאת קקאו או כף שמן קנולה

 טעים כמו שזה נראה. קרמבו של השף גל גבריאל. צילום: פרטי

הוראות הכנה:

להכנת הקרם
1. הרתיחו את השמנת המתוקה בסיר
2. כשהיא רותחת, הורידו מהסיר והוסיפו את השוקולד הלבן
3. ערבבו היטב עד שיורדת הטמפרטורה ל-40 מעלות
4. שמרו במקרר עד 48 שעות

להכנת הבסיס לקרמבו
1. המיסו את השוקולד המריר והחלב על אמבט מים (אפשר להרתיח סיר קטן עם מים ועליו להניח קערה עם השוקולדים ולערבב)
2. הורידו את הקערה מאמבט המים, הוסיפו את הקורנפלקס ואת האגוזים הקלויים לתערובת וקררו במקרר
3. קרצו עיגולים בקוטר של 5 ס''מ, או בגודל שתרצו שיתאים לגודל של קרמבו

להרכבה
1. הקציפו את הקרם ששמרתם במקרר עד ליציבות. היזהרו לא להקציף יותר מדי על מנת שהשמנת לא תישבר
2. הכניסו את הקרם לשקית זילוף וזלפו אותו על התחתיות שקרצתם. מומלץ להניח את התחתיות על רשת ולזלף מעליה
3. הקפיאו כ-12 שעות

לציפוי הקרמבו
1. המיסו שוקולד לבן או מריר לבחירתם עם מעט חמאת קקאו או כף שמן קנולה בקערה, וטבלו בה את הקרמבו הקפוא
2. החזירו לקירור קצר נוסף, והגישו.

טיפ חשוב ומשדרג: לא בא לכם להכין את תחתית הקרמבו? אתם לחלוטין מוזמנים להפוך עוגיית אוראו לבסיס שלכם ולקבל קרמבו ספיישל. יאמי!

הקונדיטוריה של גל - Gal's BaKery - שד' הנשיא 131, מרכז הכרמל, חיפה, 048382928

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
אריא מציגה: מזרח תיכון חדש
טשקנט: מנפלאות המטבח האוזבקי
רוזה מציגה: אש ותימרות עשן
אמנות הדגים: מסעדת 4SEA בהרצליה פותחת קיץ
בציר 66: הגרסה הצרפתית והכשרה בגליל
פאפי צ'ולו: פיצרייה ואווירה במרכז תל אביב
מסעדת AKLATY חיפה: בואו לאכול איתי בכרמל
ביסטרו מומו: תל אביב באה לחיפה
החופש לאכול: גיל ולירון ב"סוהו" עם תפריט לסוכרתיים
יוליה בנמל - הארוחה הכי יפה ביום
מסעדות מומלצות בשוק הכרמל
סושי לנשים בהריון של ניני האצ'י (צילום: באדיבות המקום)