פורח בעיניים, טעים בבטן. צילום: שאטרסטוק
משבר הקורונה שגרם לסגירת המסעדות בישראל לתקופה ממושכת, הוביל לא מעט ישראלים לחפש אחר אלטרנטיבות לבילוי המועדף עליהם, ארוחה במסעדה כמובן. חלק הרימו דגל לבן, לפחות זמנית, והפכו לשפים ביתיים; אחרים העדיפו את אופציית המשלוחים הזמינה והנוחה ויש לא מעט שפנו לכיוון קצת אחר - ארוחות מחוץ לבית, בשמש החמימה ותחת כיפת השמיים - או במילה אחת, מפתה ומזמינה במיוחד, פיקניק.
בתקופה האחרונה פיקניקים הפכו לפופולריים במיוחד, בטח כשמדובר באפשרות היחידה שנותרה לאכול מחוץ לבית. גם אתם רוצים להצטרף לטרנד, ולא בטוחים מאיפה להתחיל? אל דאגה, בשביל זה אנחנו כאן. קבלו את המדריך המקיף להרכבת סלסלת הפיקניק המושלמת:
תהיו בריאים: המלצות בריאות להוריד את הלחץ
חורף ירוק: מנות ומתכונים עם אבוקדו
חושבים על כל הפרטים. צילום: שאטרסטוק
סלסלה ועוד: כל האביזרים הנלווים
את האוכל סביר להניח שלא תשכחו לארוז, אבל מה לגבי שאר הדברים? אלו כל האביזרים הנלווים שכדאי לקחת בסלסלת הפיקניק שלכם:
- סלסלה
- שמיכה/סדין
- מים
- סכו"ם וצלחות
- פותחן בקבוקים
- שקיות אשפה
תוספות קטנות-גדולות
- גבינות! פיקניק לא באמת יהיה מושלם בלי כמה גבינות טעימות (אלא אם אתם טבעוניים, ואז גם בלעדיהן הוא יהיה מושלם). קפצו למעדנייה הסמוכה לביתכם בבוקר הפיקניק או ביום שלפני וקנו כמה מהגבינות האהובות עליכם
- מיץ סחוט: קחו את פירות ההדר האהובים עליכם, והפכו אותם למיץ טבעי! (מומלץ לסחוט את הפירות בבוקר הפיקניק לטריות מקסימלית)
- אוהבים אלכוהול? צרפו לסל יין או שמפניה, שהופכים כל פיקניק לצבעוני הרבה יותר
תוספת מומלצת ומשכרת. צילום: שאטרסטוק
מה אוכלים בפיקניק?
ועכשיו, לחלק המעניין באמת - האוכל. מבחינתנו, סלסלת הפיקניק המושלמת מורכבת מהדברים הבאים: לחם או מאפה, ממרחים שונים, כמה סלטים, מיץ סחוט ו/או אלכוהול וכמובן קינוח טעים. כדי להפוך עבורכם את המשימה לעוד יותר קלה, צירפנו גם מתכונים טעימים וממש פשוטים להכנה (אנחנו ממליצים להתחיל לעבוד על הכנת הסל כבר ביום שלפני). בתיאבון!
מאפינס טימין ועירית (כ-10 מאפינס):
מאפינס אווריריים וטעימים במיוחד, ולא פחות חשוב: קלים מאוד להכנה
מצרכים
- 3 כפות עלי טימין קצוצים (יבש או טרי)
- 4 גבעולי עירית קצוצים דק
- מיכל רוויון (חצי ליטר)
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 3 ביצים
- 260 גרם קמח
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 70 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת או כל גבינה אחרת שאוהבים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-220 מעלות
- משמנים את תבנית המאפינס היטב
- בקערה, מערבבים את כל החומרים פרט לגבינות
- מפזרים את התערובת באופן שווה בין שקעי תבנית המאפינס ומשטחים
- מפזרים את גבינת הפרמז'ן או את תערובת הגבינות מעל כל אחד מהמאפינס
- אופים כ-20 דקות עד לקבלת צבע זהוב ויפה
פירות לשדרוג האווירה. צילום: שאטרסטוק
אנטיפסטי מעושן
אוהבים אנטיפסטי? אם לא הכרתם את הדרך הבאה להכנת המנה הפופולרית, כדאי שתמשיכו לקרוא
מצרכים
- 4-5 סוגי ירקות שאוהבים (בטטה, תפוח אדמה, גזר, חציל, ברוקולי, סלק, קולורבי ועוד)
- 10 גבעולי עשבי תיבול שאוהבים (טימין, רוזמרין, מרווה ועוד)
- 4 שיני שום קלופות
- רבע כוס שמן זית
- חצי כפית מלח ים אטלנטי
- חצי כפית פלפל שחור
- רבע כפית פלפל קאיין
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות
- חותכים את הירקות לפרוסות בגודל זהה ומניחים בצד
- מניחים נייר אפייה על התבנית שתיכנס לתנור, ומסדרים את עשבי התיבול (שלמים כמו שהם) בתחתית, על נייר האפייה
- בקערה, מערבבים את הירקות עם כל המרכיבים, לרבות שיני השום השלמות והקלופות
- מניחים את הירקות על עשבי התיבול ואוטמים את התבנית היטב בנייר כסף
- מחממים את התבנית על הגז (להבה בינונית) ומחכים 2-3 דקות עד שהעשבים מתחילים להישרף ולהוציא עשן
- מעבירים את התבנית לתנור ל-40 דקות
- מוציאים את התבנית, מורידים את נייר הכסף ומחזירים אותה בחזרה לתנור, עדיף לחלק הגבוה יותר, ל-10-15 דקות להשחמה
- טועמים ומתקנים תיבול
האוכל הרבה יותר טעים בחוץ. צילום: שאטרסטוק
סלט סלק-גזר-פטרוזיליה עם הפתעה מתוקה
סלט מרענן וצבעוני עם עקיצות מתוקות-חרפרפות
מצרכים
- 2 סלקים בינוניים קלופים
- 3 גזרים קלופים
- צרור פטרוזיליה
- 2 כפות שמן זית
- מיץ מלימון שלם
- 2 כפיות ריבה שאוהבים
- 1 שן שום כתושה
- מלח גס
- פלפל שחור
- קצח
אופן ההכנה
- בעזרת קולפן ירקות או סכין, חותכים את הסלק והגזר לרצועות דקות ומעבירים לקערה
- בכלי נפרד, מערבבים את השמן, מיץ הלימון, הריבה, שן השום הכתושה, המלח והפלפל
- משקשקים את הרוטב היטב ושופכים לקערה שבה נמצאים הסלק והגזר
- מעטרים בעלי פטרוזיליה ובקצת קצח
לחיי הטבע הבלתי נגמר. צילום: שאטרסטוק
סלט ביצים עם טוויסט כתום וקריספי
כבר יצא לכם לטעום סלט ביצים מושלם עם שבבי בטטה קריספיים?
מצרכים
לסלט ביצים
- 5 ביצים
- 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
- 2 בצלים קצוצים דק
- 4 כפיות מיונז
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 1 כפית פלפל שחור
- 2 כפות שמן זית
לבטטה
- 1 בטטה בינונית קלופה
- כוס שמן לטיגון עמוק
- מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
- מתחילים עם סלט הביצים. מרתיחים מים בסיר ואליו מוסיפים את הביצים ל-8-10 דקות
- מיד עם סיום בישול הביצים, מעבירים אותן לקערה עם מים קרים לצינון ומקלפים אותן
- מטגנים את הבצלים הקצוצים על להבה נמוכה במחבת עם שמן זית עד להזהבה
- לאחר שהצל התקרר וקיבל צבע נאה, מעבירים אותו ואת הביצים לקערה, ביחד עם יתר המרכיבים ומועכים בעדינות - מומלץ עזרת מטרפה
- עוברים לבטטה. שוטפים, מקלפים ופורסים אותה לרצועות בעזרת קולפן ירקות
- מרתיחים שמן במחבת בינונית ומוסיפים בכל פעם כמות רצועות קטנה כדי לא לפגוע בטמפרטורה של השמן
- מטגנים כ-2 דקות ומעבירים לנייר סופג
- אחרי צינון, שוברים בעזרת הידיים את רצועות הבטטה לשבבים קטנים מעל הקערה שבה נמצא סלט הביצים ומערבבים
- טועמים ומתקנים תיבול
ארוחה שמזינה את הגוף ואת הנפש. צילום: שאטרסטוק
ממרח גזרים צבעוניים עם נענע ושום
ממרח נהדר, בריא, טעים וצבעוני שיהפוך כל פיקניק ליום כיף
מצרכים
- 6 גזרים מבושלים, עדיף בצבעים שונים
- 2 שיני שום
- מעט פלפל קאיין
- 1 לימון
- צרור עלי נענע
- חצי כפית מלח ים אטלנטי
- 1 כף שמן שומשום
אופן ההכנה
- חותכים את הגזרים לחתיכות גסות
- מבשלים במים כ-20 דקות עד שהגזרים מתרככים לחלוטין
- את הגזרים המבושלים, ביחד עם רבע כוס מים שבהם הם בושלו, מעבירים לבלנדר או טוחנים בבלנדר מוט ומניחים בצד ל-15 דקות
- מוסיפים את שאר המרכיבים וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק
- טועמים ומתקנים תיבול
פאדג׳ שוקולד חלב ובייגלה
כי איך אפשר לסיים פיקניק בלי משהו מתוק?
מצרכים
- 200 גרם שוקולד חלב
- שליש כוס שברי בייגלה, אפשר מסוגים שונים (כ-100 גרם)
- חצי כוס חלב מרוכז ממותק (120 מ"ל)
- מעט מלח
אופן ההכנה
- על האש הנמוכה ביותר, ממיסים בסיר שוקולד חלב וחלב ממותק (ניתן להמיסם גם במיקרוגל)
- מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה
- מוסיפים את שברי הבייגלה ומעט מלח ומערבבים
- את התערובת יוצקים לתוך תבנית שרופדה בנייר אפייה ומשטחים עד לקבלת צורה אחידה
- מכניסים למקפיא ל-5 שעות לפחות
- מוציאים וחותכים לגדלים הרצויים
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת