פסח מתקרב ואיתו חרדת הפרידה מהחמץ. שישי בלי חלה, בוקר בלי סנדוויץ' מלחם לבן וצהריים בלי פיתה. איך מסתדרים? בקלות. עזבו את המצות ואל חשש, יש כל כך הרבה סוגים של לחמים, שכל שנותר לכם הוא רק לבחור.
הנה כמה מתכונים כשרים לפסח ללחמים על בסיס קמח מצה, או קמח תפוחי אדמה, ישנם גם לחמים מקמח שקדים, לחמים על בסיס טחינה גולמית ואפילו לחמי חמאת בוטנים!
המלצות טיולים וקולינריה לכבוד האביב
לא שמים לב להבדל! צילום: שאטרסטוק
לחמניות מקמח מצה
המוכר והידוע הם הלחמים והלחמניות מקמח מצה. ברחבי הרשת ניתן למצוא אין ספור מתכונים ללחמניות רכות ואווריריות, כשרות לפסח וקלות להכנה על בסיס קמח מצה.
אנחנו באופן אישי ניסינו את המתכון של קרין גורן ללחמניות מקמח מצה והן יצאו רכות, טעימות ויפהפיות! ויש לה גם שדרוג מעניין – עגבניות מיובשות.
מצרכים:
1+2/3 כוסות מים רותחים
2/3 כוס שמן קנולה
2 כוסות קמח מצה
קורט פלפל שחור
קורט מלח
4 ביצים (לארג')
עגבניות מיובשות לתוספת
שומשום לקישוט
אופן ההכנה:
1. להכנת הבצק: מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מכניסים לקערת מיקסר עם וו גיטרה את קמח המצה, המלח והפלפל. מוסיפים מים רותחים ושמן ומעבדים במידיות, עד למרקם בצק אחיד וחלק. סך כל כ-3 דקות.
3. תוך כדי עיבוד מוסיפים את הביצים אחת-אחת ובין ביצה לביצה מחכים שהבצק יתאחד
4. מוסיפים את התוספים ולשים עד לאיחודן בבצק
5. עובדים עם ידיים רטובות: מעצבים מהבצק לחמניות בצורה שתרצו, ארוכות או עגולות ועוטפים בשומשום.
6. מניחים את הלחמניות על גבי תבנית מרופדת נייר אפייה, או בשקעים של תבנית סיליקון.
7. מעבירים לתנור לאפייה של 20 דקות. שימו לב – הימנעו מפתיחת דלת התנור במהלך האפייה!
8. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל 160 מעלות וממשיכים לאפות כ-30 דקות עד השחמה של הלחמניות, ניתן לוודא שהן יבשות מבפנים וקלות.
9. מצננים ומגישים. ניתן לשמור בקופסה סגורה בטמפ' החדר.
משדרגים את הפסח. צילום: שאטרסטוק
לחמניות מקמח תפוחי אדמה
עוד לחמניות מעולות בפסח הן לחמניות מקמח תפוחי האדמה. הן רכות להפליא, טעימות ורחוקות מטעמי המצות. מצאנו מתכון של ניקי ב, מתכון קליל, שהושקעו בו ניסיונות רבים עד לקבלת הנוסחה המושלמת ללחמניית פסח במרקם של ענן!
מצרכים:
שקית אחת של קמח תופח לפסח
50 גרם (שליש כוס) קמח תפוחי אדמה
30 גרם (רבע כוס) קמח מצה
כפית אבקת אפייה
כפית ורבע מלח
כפית סוכר
2 כוסות מים
חצי כוס שמן
4 ביצים לארג'
אופן ההכנה:
1. מערבבים את הקמחים ואת אבקת האפייה
2. מרתיחים מים, שמן, סוכר ומלח ומוסיפים את הקמחים. מערבבים היטב.
3. מוסיפים את הביצים אחת-אחת ומערבבים במהירות (ניתן לעשות זאת בעזרת מיקסר)
4. יוצרים כדורים בידיים רטובות ומסדרים בתבנית. אופים כ-47 דקות ב-180 מעלות. (בתנור שחומם מראש)
לחמניות נוספות
יש המון סוגי לחמים, יש כאלו יותר בריאים לחובבי הז'אנר כמו לדוגמת לחמנייה מקמח שקדים, לחמניות מטחינה גולמית ועוד. המון פתרונות, רעיונות בלי סוף ומגוון רחב של לחמים, לחמניות וחלות כשרות.
שיהיה לכולם חג פסח שמח, כשר ונפלא!
כתבות נוספות של עמית ביבר
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת