כשאוהבים מישהו בא לנו ממנו כמה שיותר, טוב נו, החוק הזה תופס בעצם על הכל ובייחוד על אוכל. מסכימים? אז אספנו מאכלים טעימים שהיינו שמחים לקבל מהם כמה שיותר ומילאנו אותם - בעצמם! כי למה לא לקבל עוד קצת מכל הטעים הזה?
הנה מצעד המתכונים הממולאים שלנו: תפוח אדמה ממולא בפירה שמתאים לכל ארוחת ערב כזו שגם הילדים וגם המבוגרים יחטפו ויזללו, בצל ממולא בבצל לכל ארוחת שישי או ארוחה חגיגית אחרת ולקינוח גלידת קוקוס מוגשת בקערת קוקוס מהממת או סורבה בטעמים אחרים ב"קערות" הקליפה המקורית שלהם.
הטרנד הפורח של המאכלים הצבעוניים
4 מתכונים לקינוחים חגיגיים ושוקולדיים
תפוח פלוס אדמה פלוס תפוח. צילום: שאטרסטוק
תפוח אדמה ממולא בעצמו / מתכון של חוג הבישול של אמאבא
קבלו מתכון פשוט, שפשוט עפנו עליו! איך לא חשבנו על זה קודם?
מתכון לתפוח אדמה ממולא בעצמו, תוספת נהדרת שכולם אוהבים, גם המבוגרים וגם הילדים.
המצרכים
תפוחי אדמה מבושלים
תוספות לבחירה: בצל מטוגן, תירס, זיתים, קטשופ, פסטו, שמנת, גבינה צהובה ועוד
אופן ההכנה
* חותכים את תפוחי האדמה במרכז ומרוקנים אותם מתכולתם בעזרת כפית
* שמים את פנים תפוחי האדמה שרוקנו בקערה ומועכים לפירה
* מוסיפים את כל התוספות שבחרתם במילוי ביחד עם מלח ופלפל וקצת חמאה או שמנת לפינוק
אפשר גם לגוון בטעמים ולשים כל מה שאתם אוהבים לאכול עם פירה
* ממלאים את תפוחי האדמה במילוי שהכנו, סוגרים ועוטפים בנייר כסף
* אופים כ-10 דקות
מתחילים בבצל ומסיימים עם בצל. צילום: שאטרסטוק
בצל ממולא בעצמו וברוטב שמן זית / מתכון של רועי ירושלמי בשיתוף סוגת
מנה מפוארת, מעולה ואהובה של בצל במילוי בצל. ניתן להכין גם גרסה בשרית עם בשר טחון בנוסף במילוי.
המצרכים
לסיר שטוח וגדול, שמתאים גם לאפייה:
6 בצלים כמה שיותר גדולים
1/8 כוס אורז עגול של סוגת (בשקית הירוקה)
1 כף בורגול דק - גרישה
1/4 כוס שמיר קצוץ דק – אפשר להוסיף יותר אם רוצים
2 כפות של נענע מיובשת
1 כף פפריקה מתוקה
1 כ פית שטוחה של פלפל צ׳ילי חריף – לא חובה
1/4-1/3 כוס שמן זית
מלח ופלפל
לרוטב:
50-70 גרם חמאה או 1/4 כוס שמן זית
2 כוסות ציר ירקות (אני משתמש בבית בשקיות ג׳ל מרוכז שצריך רק לדלל במים) – אפשר גם ציר בשר
1 כפית מחוקה פלפל גרוס
מלח בנדיבות
אופן ההכנה
קולפים את הבצלים. יוצרים חריץ עמוק במרכז כל בצל ולאורכו. מעבירים למיקרוגל ל-10 דקות. מקררים היטב.
בעזרת כפית או בידיים מוציאים את החצי הפנימי של ליבת הבצל (השכבות הקטנות שקשה למלא) – וקוצצים דק. את שכבות הבצל מהחצי החיצוני מפרידים ושומרים בצד.
יוצקים שמן זית למחבת ומחממים על חום בינוני.
מוסיפים את הבצלים, מערבבים, מוסיפים פלפל ומנמיכים את האש.
מבשלים כ15- 25 דקות לקבלת בצל צהוב-זהוב מאד מבלי שנשרף, מורידים מהאש ומעבירים לקערת ערבוב גדולה.
מוסיפים את כל המרכיבים מלבד שכבות הבצל החיצוניות ומערבבים היטב.
מסדרים על כל שכבת בצל כף מהמילוי – גדושה או לא (בהתאם לגודל השכבה) ומגלגלים לאורך. מסדרים בדפנות הסיר במעגל ובצורת מערבולת או ספירלה דחוסה וצפופה. מוסיפים עוד קומה במידה ויש מספיק ממולאים.
לרוטב
יוצקים ציר חם וחמאה בעדינות על הממולאים לכיסוי חלקי – כלומר שהרוטב יגיע עד לגובה הממולאים אבל לא יטביע אותם. מביאים לרתיחה עדינה ומכסים. מבשלים על אש נמוכה-בינונית במשך 35-40 דקות.
להגשה
מסירים את המכסה של סיר הסוטאז׳. מעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 220-230 מעלות (טורבו). צולים במשך 10-15 דקות עד שהבצלים זהובים אך לא שרופים. מכבים את התנור, מכסים את הסיר ומשאירים בתנור החמים חצי שעה לפחות להתגבשות טעמים.
פריט חובה עד סוף הקיץ ועד בכלל. צילום: שאטרסטוק
מתכון סורבה פירות / קינוח מבית עץ הדעת
הבטחנו קינוח מדליק? וזה בסדר גמור אם אכלתם בשר, כי יש לנו כאן בשבילכם קינוח סורבה פירות מהמם, מוגש בקליפת הפרי המקורית, בטעמי סורבה שכולם אוהבים: קוקוס, אננס, תפוז ולימון שנראים מעולה והטעם נפלא ומרענן.
הגלידות ההדריות שלהם (תפוז ולימון) מגיעות במארזים של 6 יחידות בקליפת הפרי המלאה שמתאימה בול למנה אישית, סורבה הקוקוס והאננס מגיעים בחצאי קליפת קוקוס או ברבעי קליפת אננס בצורת הגשה מהודרת. בקיצור, זה הקינוח המושלם.
כתבות נוספות של עמית ביבר
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת