נגישות
נגישות

לביבות לחנוכה – מתכון בריאות שווה ממש

אין על לביבות חנוכה. הן טעימות, קריספיות, מנחמות ו... מאד משמינות. אבל חנוכה הוא לא חג שמותר להתייאש בו, ומתברר שללביבות חנוכה, יש מתכון בריאות.

חדשות האוכל מתכונים
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 29/11/2021, 15:47
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

הצרה בחנוכה, היא שיש שמונה נרות. המשמעות ידועה – כל נר שנדלק הוא תירוץ לעוד לביבה שמנונית ועמוסת פחמימות. שמונה ימים שבהם אנחנו אוכלים מדי ערב פחמימות מטוגנות, הם לא מבשרי טובות לקו המותניים שלנו. אבל מה נעשה? כולם יאכלו לביבות ואנחנו נסתכל עליהם? ברור שלא.

טל מנחם, מייסדת שיטת  eatright, נטורופתית ומטפלת בתזונה ובארומתרפיה, מכירה את "ההתבכיינות" מעוררת החמלה שלנו כשהחג מגיע. "כמה שמן", אנחנו נאנחים בעצב ושופכים עוד חצי בקבוק אל הסיר שעומד על הכיריים מאתמול, "כמה אוכל לא בריא", מלינים ומנגבים את הפה מלביבה נוטפת שמן שאותה מקנחים בסופגנייה שמנמנה מלאה בעסיס אדמדם.

אז די. בואו, הגיע הזמן לקחת את עצמנו בידיים. וטל מנחם מספקת לנו מתכון שווה במיוחד ללביבות טעימות ומגרות, דלות בפחמימה ובשומן. אז קבלו, את לביבות הכרובית הבריאות והמעלפות של טל מנחם:

מה צריך?

1 ראש כרובית מפורק

1 בצל סגול קצוץ

חצי חבילת גבינה בולגרית

חצי חבילת כוסברה – לא חובה

2 ביצים

1 כוס קמח שקדים

1/2 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

לבשל את הכרובית - רצוי מעל סיר מים עם מסננת, עד לריכוך, לסחוט היטב את הכרובית מהמים, להוסיף את שאר הרכיבים, לערבב ולהפוך לעיסה. אחרי שהעיסה מתגבשת, לתת לה לנוח מעט כדי להתמצק. אחרי שהעיסה נחה מעט, לקרוץ לביבות בידיים לחות.

ישנן שתי שיטות להכנת הלביבות, הראשונה – בטיגון. אולם גם כאן, כדאי לטגן במחבת עם שמן זית או שמן MTC – שזהו שמן שנקודת הרתיחה שלו גבוהה והוא איננו נשרף. והשיטה השנייה – לחמם תנור לחום של 180 מעלות, לשמן היטב תבנית, למרוח את הלביבות במעט שמן זית ולאפות 15 – 20 דקות – עד להזהבה.

לביבות לחנוכה לא צריכות לגרום לכם לעלות במשקל בתום שמונת ימי החג. אז אם אתם חוששים שתשמינו מדי בחג האורות, אם כבר אחרי הערב הראשון של החג בו הדלקתם נרות גם בעבודה, גם בבית וגם אצל השכן שנשאר לבד וזללתם לביבות מטוגנות ומלאות בפחמימה – אתם מרגישים מלאים מדי, אולי כדאי שתאמצו מהיום את המתכון ללביבות לחנוכה של טל מנחם. לא תמיד מה שטעים ומגרה, הוא גם בהכרח משמין.

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
כולנו אוהבים את מסעדת כולנו באשקלון
החופש לאכול: גיל ולירון ב"סוהו" עם תפריט לסוכרתיים
ילדה, סוכר? מה לנויפלד, סוכרתיים ומסעדות? 
גמר מאסטר שף - נבחרת החלומות
יוליה בנמל - הארוחה הכי יפה ביום