הצרה בחנוכה, היא שיש שמונה נרות. המשמעות ידועה – כל נר שנדלק הוא תירוץ לעוד לביבה שמנונית ועמוסת פחמימות. שמונה ימים שבהם אנחנו אוכלים מדי ערב פחמימות מטוגנות, הם לא מבשרי טובות לקו המותניים שלנו. אבל מה נעשה? כולם יאכלו לביבות ואנחנו נסתכל עליהם? ברור שלא.
טל מנחם, מייסדת שיטת eatright, נטורופתית ומטפלת בתזונה ובארומתרפיה, מכירה את "ההתבכיינות" מעוררת החמלה שלנו כשהחג מגיע. "כמה שמן", אנחנו נאנחים בעצב ושופכים עוד חצי בקבוק אל הסיר שעומד על הכיריים מאתמול, "כמה אוכל לא בריא", מלינים ומנגבים את הפה מלביבה נוטפת שמן שאותה מקנחים בסופגנייה שמנמנה מלאה בעסיס אדמדם.
אז די. בואו, הגיע הזמן לקחת את עצמנו בידיים. וטל מנחם מספקת לנו מתכון שווה במיוחד ללביבות טעימות ומגרות, דלות בפחמימה ובשומן. אז קבלו, את לביבות הכרובית הבריאות והמעלפות של טל מנחם:
מה צריך?
1 ראש כרובית מפורק
1 בצל סגול קצוץ
חצי חבילת גבינה בולגרית
חצי חבילת כוסברה – לא חובה
2 ביצים
1 כוס קמח שקדים
1/2 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
לבשל את הכרובית - רצוי מעל סיר מים עם מסננת, עד לריכוך, לסחוט היטב את הכרובית מהמים, להוסיף את שאר הרכיבים, לערבב ולהפוך לעיסה. אחרי שהעיסה מתגבשת, לתת לה לנוח מעט כדי להתמצק. אחרי שהעיסה נחה מעט, לקרוץ לביבות בידיים לחות.
ישנן שתי שיטות להכנת הלביבות, הראשונה – בטיגון. אולם גם כאן, כדאי לטגן במחבת עם שמן זית או שמן MTC – שזהו שמן שנקודת הרתיחה שלו גבוהה והוא איננו נשרף. והשיטה השנייה – לחמם תנור לחום של 180 מעלות, לשמן היטב תבנית, למרוח את הלביבות במעט שמן זית ולאפות 15 – 20 דקות – עד להזהבה.
לביבות לחנוכה לא צריכות לגרום לכם לעלות במשקל בתום שמונת ימי החג. אז אם אתם חוששים שתשמינו מדי בחג האורות, אם כבר אחרי הערב הראשון של החג בו הדלקתם נרות גם בעבודה, גם בבית וגם אצל השכן שנשאר לבד וזללתם לביבות מטוגנות ומלאות בפחמימה – אתם מרגישים מלאים מדי, אולי כדאי שתאמצו מהיום את המתכון ללביבות לחנוכה של טל מנחם. לא תמיד מה שטעים ומגרה, הוא גם בהכרח משמין.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת