טמפורה היא הציפוי האולטימטיבי המקנה פריכות ואוממי לאוכל והופך אותו ללא פחות ממושלם.
מסעדות אסייתיות חייבות להבין ולהתמקצע בטמפורה - מאכל יפני המבוסס על ציפוי ירקות, דגים, פירות ים ובשר בבלילה העשויה משילוב של קמח, מים קרים וטיגון עמוק בשמן כדי להעניק להם פריכות וטעם מושלם! לקראת יום הטמפורה הבינלאומי שמתקיים ב 7/1 רקחנו במיוחד עבורכם מתכון לטמפורה בלתי נשכחת והמלצות לשש מסעדות אסייתיות המגישות את מיטב מנות הטמפורה הקיימות כיום. טמפורה שתאתגר לכם את חוש הטעם, תקפיץ את האוממי שבבלוטות ותגרום לכם להתאהב בה בכל פעם מחדש, כי אין על טמפורה נכונה, מדויקת ופריכה. מנות ראשונות ועיקריות עם טמפורה, סושי, דגים, חזה עוף, אווז או רול משובח עם טמפורה – כי העיקר טמפורה מעולה וכמה שיותר ממנה.
טמפורה ביתית אינה מסובכת לעשייה אבל מומלץ להיצמד להוראות כדי לקבל את הבלילה המדויקת ולייצר טמפורה מושלמת שתוכלו לטבול בה ירקות, עוף, סושי, תפוחי אדמה ועוד.
לאסטניסטים, חולי הניקיון וה"בלתי בשלנים" שבכם שמסרבים ללכלך את המטבח, השיש והידיים מומלץ פשוט לגשת לאחת מששת המסעדות האסייתיות המובילות ולטעום את אחת ממנות הטמפורה הכי טעימות שיש.
אחת המנות הקלסיות של טמפורה היא שרימפס בטמפורה, אולי אחד השילובים המתבקשים ביותר כמו בראד פיט ואנג׳לינה ג׳ולי. סוהו היא מסעדה המציגה תפריט עשיר ומגוון של מנות סושי, דגים, פירות ים, נודלס ובקיצור אוכל אסייתי משובח וטעים להפליא ובין היתר כמה מנות טמפורה מעולות. אחת המומלצות היא מנת שרימפס במעטפת של טמפורה קריספית בליווי רוטב סויה פיקנטי ושומשום (69 ש״ח), מנה עם טעם של עוד.
צילום: סוהו, ראשון לציון
סוהו, ראשון לציון 053-6111168
טאיה היא מסעדה אסיאתית שמגישה את מיטב הטעמים האסיאתיים המקוריים מהמטבחים הסיני, יפני תאילנדי בשילוב עם טאץ׳ ישראלי. התפריט כולל סושי, מנות מוקפצות ומגוונות, דגים טריים ופירות ים וגם מנות ראשונות מיוחדות המחמיאות לטמפורה וטעימות להפליא המביאות לכם את המזרח הרחוק לחיך. אחת המנות המופלאות היא קלמרי קריספי, כשמה כן היא טבעות קלמרי מוקפצות בטמפורה עם רוטב צ׳ילי מתוק ואיולי ווסאבי (44 ש״ח). מנה ראשונה נוספת ומומלצת ברוח הטמפורה היא עוף בטמפורה - קוביות עוף בטמפורה בליווי איולי טוגראשי וצ׳ילי מתוק (38 ש״ח).
מנות הטמפורה עשויות היטב, קרנצ׳יות וטעימות ומומלצות בחום.
צילום: טאיה, קדימה.
טאיה, קדימה 053-6130912
אסיה מוניקה מציגה את השילוב המנצח הזה שבין המטבח האסיאתי עם טעמי המזרח הרחוק עם החייך והקהל הישראלי ומגישה עשרות מנות נפלאות בטעמים של תאילנד, וייטנאם, יפן העשויות מחומרי גלם טריים ואיכותיים. בין המנות תמצאו את מנת הטמפורה המנצחת של קרעי אטריות אורז עם טופו פריך בטמפורה, ירקות ירוקים, טריאקי סאקה, שמן שומשום ונגיעות ג׳ינג׳ר (62 ש״ח), מנה נפלאה נוספת אך חריפה יותר על טהרת הטמפורה היא נודלס סלומון עם אטריות ביצים עם עוף/בקר, חצילים בטמפורה, פלפלים וצ׳ילי ברוטב סצ׳ואן (70 ש״ח). שתי המנות מושלמות, פריכות ומביאות לכם את המזרח הרחוק לצלחת.
צילום: אסיה מוניקה, הוד השרון
אסיה מוניקה, הוד השרון 053-9444164
שיאן היא מסעדה סינית המתמחה באוכל המבוסס על המטבח של צפון סין ומנות ממונגוליה, הונג קונג, תאילנד ויפן ותוכלו ליהנות ממגוון מנות כמו מרקים מיוחדים, נודלס, מנות בשר ודגים נפלאות, סושי ומנות בשר מגוונות. בין המנות העיקריות של שיאן תמצאו שלוש מנות טמפורה לא פחות ממושלמות, אוהבי הבשר יוכלו לבחור בין ׳חזה עוף בטמפורה׳ ברוטב לימון (73 ש״ח) ל׳פרגיות בטמפורה׳ עם אננס ודבש (81) אוהבי הדגים יוכלו לבחור את מנת דג בס המטוגן בטמפורה על שקדים עם רוטב צי׳לי מתקתק (95 ש״ח). לא משנה באיזו מנה תבחרו, הטמפורה עשויה כהלכה, היא הופכת את המנות לפריכות, מעניינות המתפצחות בפה וגורמות לכם להתאהב בטמפורה.
צילום: Shutterstock.
שיאן, ירושלים 053-9428640
מדובר באחת מהמסעדות האסייתיות הוותיקות ביותר הפועלת בטבעון למעלה מ-20 שנה ורק משתבחת עם השנים. המסעדה מציאה מנות ווק אותנטיות, סושי איכותי, דגים טריים, שלל מוקפצים, אטריות העשויות בעבודות וכמובן גם מנות טמפורה שיגרמו לכם להתאהב בעולם הרולים.
׳ספרינג רול ויאטנמי׳ המגיע על בסיס דפי אורז במילוי חזה עוף/טופו בטמפורה עם נענע, צ'ילי, כוסברה ושום ומוגש ברוטב חריף תוצרת בית (34) – קראנצ׳י וטעים, ׳רול השף׳ – רול של חסה רומית במילוי דג דניס טרי הטמפורה, אטריות סובה, קמח מלא ובוטנים עם ג׳ינג׳ר, שמיר וכוסברה (34) רול נפלא וטעים. תוכלו גם לטעום את ׳אוסקה׳ הפריכה הבנויה מנתחי סלמון טרי, טונה טרייה עטופה באצת נורי בטמפורה עדינה ברוטב הדרים, טריאקי וואסבי.
צילום: תאי צ'ין, קריית טבעון.
תאי צ'ין, קריית טבעון 053-9441329
המסעדה כבר הפכה לשם דבר בעולם האוכל התאילנדי ומגישה מנות מצוינות ואקזוטיות שיביאו לכם את תאילנד לחייך. מנות ראשונות ומנות ביניים של תבשילי דגים, בשר ופירות ים מוקפצים בווק וכמובן מאכלי טמפורה משובחים ופריכים שכדאי לאכול כדי להבין מה זה אומר להיות טמפורה טובה! אחת המומלצות במסעדה היא ׳פאד טוד קאתייאם׳ נתחי אווז בטמפורה המוקפצים ברוטב צדפות עם שאלוט, ברוקולי, בצל ירוק, שום קריספי וכוסברה (59 ש״ח) מנה מושלמת, משביעה שעושה כבוד לטמפורה.
טייגר לילי, רמת החייל תל אביב 053-8096525| טייגר לילי, מתחם שרונה, תל אביב, 053-9380556
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת