בשנתיים האחרונות היינו הרבה בבית, ועל זה אין עוררין. עברנו מסגר לסגר, מבידוד לבידוד, ואפילו העבודה התערבבה עם המרחב הביתי. ולמה כל זה גרם? לשעות נוספות במטבח! בישלנו, אפינו, טיגנו, אידנו ובקיצור, התפרענו. הכנו מנות שלא מביישות מתמודדים בתחילת דרכם בתוכניות ריאליטי וכמובן שלא חסכנו בקלוריות. עכשיו, כשהתוצאות ניכרות במותניים ובתחושה הכללית של הגוף וכשהבידודים לזמן הקרוב, כך מנבאים המומחים, תכף מאחורינו, החלטנו להתגייס לאתגר חדש.
מנות בריאות – לא על חשבון הטעם
מדור חדש בזאפ רסט יגיש לכם מנות מושחתות של מסעדות שוות במיוחד מרחבי הארץ, אך יבריא אותן עבורכם באמצעות טל מנחם, מייסדת שיטת eatright העוסקת ברפואה טבעית ואכילה מודעת.
טל מנחם מייסדת eatright. צילום: נורית מעוז
מה בעצם גורם לנו לעלות במשקל ופוגע לנו בבריאות?
אנחנו רגילים לחשוב שאם כמות השומן במזון שנאכל תהיה גבוהה, אנחנו נשמין. למעשה, מהתפיסה הזו צמחה לה תעשייה שלמה של מזון דל קלוריות, דל שומן ולמעשה דל בטעם. כאשר אנחנו מוציאים מהמזון את השומן אנחנו צריכים לשפר את הטעם, ולכן בתעשיית הדל קלוריות ודל השומן, החליפו הסוכרים והפחמימות את מקומו של השומן.
פחמימות מגיעות בשתי צורות שכולנו מכירים:
סוכר – גלוקוז, אליו משתייכים הסוכר הלבן (סוכרוז), סילאן, דבש, מייפל וכו'. למרות שחלק מאלו נחשבים כסוכרים טבעיים, הגוף קולט סוכר כסוכר, לא משנה מהיכן הגיע. כל צורות הסוכר הללו מעלות לנו את רמות הסוכר בדם, את האינסולין, שלבסוף מאחסן את עודף הפחמימות כשומן.
עמילנים - הסוג השני, נקראים גם פחמימה פשוטה ופחמימה מורכבת, למה מורכבת? על שום שפחמימה זו מורכבת מכמה סוגים של סוכרים פשוטים.
כל הפחמימות מתפרקות בגוף וכל הסוגים הופכים בסופו של דבר לגלוקוז הנספג בדם, ההבדל ביניהם הוא למעשה קצב פירוק הסוכר בדם. אצל טרום סוכרתיים ומי שסובלים מסוכרת סוג 2, קפיצות הסוכר האלו עלולות להחמיר את הסוכרת ולגרום לצורך בתרופות נוספות. במקרה של סוכרת נעורים, הדבר יוביל להזרקה נוספת של אינסולין.
עקב השימוש בסוכרים ופחמימות, אנשים רבים מתייסרים כשהם הולכים למסעדה ומרגישים כי נמנע מהם להנות מאוכל טוב. המצב לא חייב להיות כך, גם אנשים שרק רוצים לשמור על המשקל לא חייבים להרגיש שהם מוותרים על התזונה שלהם, ובטח שלא להגיע למצב ש"אם כבר אז כבר" ואז לאכול כמויות אוכל גדולות מידי.
גם איטלקית היא סוג של נחמה
אנחנו מוכנים להמר על כך שברוב הבתים מכינים לפחות פעמיים בשבוע גרסאות שונות של פסטה. לכן, מתכון לפסטה מעולה הוא המתכון הראשון שאיתו בחרנו לאתגר את טל מנחם. פנינו אל המסעדה האיטלקית המשובחת רפאלו קסטרא החיפאית, שם, חוץ מפסטות, תוכלו למצוא בימים כתיקונם תפריט עשיר ומרגש ממש, הכולל מנות ראשונות כמו ארנצ'יני – כדורי ריזוטו במילוי מוצרלה, מנצ'גו וכמהין, המוגש על מצע של קרם פרש, שמן זית, סלסת עגבניות, זיתי קלמטה ופרמז'ן, או פטה כבד עם גנאש פיסטוק ורוטב פטל, בליווי קרוסטיני איטלקי וריבת אגסים לצד מחבת מושחתת של שרימפס בחמאת שאטה, אספרגוס, ברוקולי, עשבי תיבול וברוסקטה, פיצות מסוגים שונים, כולל סלמי פפרוני, שלוש גבינות ופסטו, פסטות מטורפות, לזנייה קלאסית, וכמובן דגים ובשרים עשויים כמו באיטליה.
מנת דג נוסח רפאלו. צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של רפאלו
ביקשנו מהשף המוכשר של המסעדה – יוסי אסרף, לגלות לנו את המתכון הסודי לניוקי המשוגע שלהם.
מתכון לניוקי המעולה של מסעדת רפאלו קסטרא
המצרכים:
אופן ההכנה:
על אש בינונית מחממים מחבת ומוסיפים חמאה, שום, יין לבן, שמנת וערמונים. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מוסיפים את הניוקי והתרד ומבשלים על אש בינונית, עד לקבלת רוטב אחיד.
הבנתם את הרעיון, נכון? פצצה של מנה, תרתי משמע. עכשיו, בואו ניקח את זה לטל.
מנת ניוקי בריאה? זה אפשרי
טל שינסה מותניים וניגשה למלאכה. לפניכם מתכון בריא לניוקי, המתאים לשני סועדים, כאשר כל מנה מכילה 333 קלוריות, 8 גרם חלבון, 43 גרם פחמימה, וכ-14 גרם שומן.
המצרכים:
אופן ההכנה:
מכניסים את כל החומרים (חוץ מהניוקי והתרד) לתוך מחבת, מערבבים ומביאים לרתיחה קלה. לאחר מכן טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול במידת הצורך. השלב האחרון הוא הוספת הניוקי והתרד ובישולם יחד, עד שהתרד מבושל במלואו.
מנות ניוקי ברפאלו. צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של רפאלו
טיפ מטל: כדאי מאוד לחלוק את המנה עם אדם נוסף, ולצרף סלט עלים טעים, כך לא תרגישו שאתם מוותרים על מנה אהובה וגם לא תהרסו את הדיאטה.
בריא וטעים
ניוקי אפשר לאכול בגרסה המושחתת או השמורה יותר, כך או כך, הוא כנראה יהיה טעים. תוכלו לבשל את אותה מנה אהובה, רק עם ערך תזונתי גבוה יותר ועם פחות קלוריות, אין יותר מפתה מזה. עכשיו כל מה שנותר לאחל זה בון אפטי ובידוד מושחת (או מופחת) טעים לכם!
רפאלו, פלימן משה 8, קניון קסטרא, חיפה, חיפה והקריות.
א'- ש': 12:00-24:00
טלפון: 053-8093571
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
כתבות נוספות של סתיו שינדלר
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת