מרקים תמיד היו באופנה הקולינרית שלנו והם כאן כדי להישאר ולחדש, במיוחד בחורף הקר והגשום של 2022. למה דווקא מרק? למרק יש אינספור יתרונות בריאותיים ונפשיים וגולת הכותרת שלו שהוא טעים וקל להכנה, כל מה שצריך הם כמה מצרכים בסיסיים בתוך סיר עם מים, שבגדול, צריך להתעניין בו מדי פעם, כמו טלפון לסבתא. ראו זה פלא, מתקבלת תוצרת טעימה גם בלי להיות מאסטר שף או קולינר גדול. כמו כן, למרק יש עוד כמה יתרונות שכדאי להכיר: הוא מחמם, שומר על טמפרטורת הגוף בחורף ומרגיע, מסייע לתחושת השובע שלכם בשל הנוזלים שמגיעים ישירות לקיבה, מספק נוזלים לגוף ועשיר ברכיבים תזונתיים – מאחר ומרבית המרקים כוללים, מלבד הנוזל, ירקות וקטניות שבהם שפע של מינרלים וויטמינים החיוניים לגוף.
אז איזה מרק יעביר לכם את ההצטננות? איזה מרק הכי יחמם אתכם ואיזה מצרכים שווה להכניס לסיר כדי לקבל מרק מהחלומות? ריכזנו עבורכם את מסעדות המרקים הטובות ביותר וגם כמה מתכונים – מתכון מרק כתום, מרק חרירה ומרק עדשים שיהפכו את החורף לחמים, נעים וטעים!
על מרק הבצל המהולל שאתם חייבים לטעום
מרק בצל הוא אחד המרקים הכי נוסטלגים וטעימים שיש, כל כף ממנו היא לא פחות ממושלמת. כזה הוא מרק הבצל הטרנדי של הנמל 24, מסעדת שף צרפתית של השף רן ראש. כאן תמצאו פרשנות מדליקה למרק הבצל הקלאסי עם חתיכות הבצל, בדמותו של מרק קרם בצלים מוקצף עם שמן ריחן וקצפת כמהין, שהוא מענג לחיך ופותח את הצ׳אקרות ואת התיאבון. סמיך, שמנתי וטעים!
צילום: הנמל 24
הנמל 24, הנמל 24 חיפה. 053-944226
טבעוני ומושלם – על המרקים הכי טבעוניים וטעימים שיש
עם למעלה מ- 50 סוגי מרקים שפותחו מתך אהבה גדולה לעולמות המרק לסוגיהם, זופה מספקת את כל סגנונות המרק שרק דמיינתם וחלמתם, ממוצרים טריים, בלי אבקות מרק, ממש גן עדן לאוהבי המרק, כאשר בכל יום מגישים בזופה חמישה סוגי מרק משתנים! מגוון המרקים באים בשלושה גדלים בהתאם לגודל הרעב שלכם – קטן, בינוני וגדול, שני המרקים המומלצים ביותר הם מרק הירקות הקלאסי והעשיר הכולל תפוחי אדמה, גזר, דלעת, קישוא, כרובית ופטרוזיליה, מרק משביע, בריא ונפלא. גם המרק הטבעוני הוא נהדר, וכולל כרובית, תפוח אדמה וקארי – מנה מיוחדת שתארוז אתכם יפה ובחמימות.
צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של זופה
זופה, אבן גבירול 138. 053-9439639
האסיאתי המנחם – מרק אודון ומושלם
יאסאי אודון הוא אחד המרקים האסיאתיים הטוב ביותר שיש, הוא מכיל אטריות אודון, ברוקולי, פטריות שמפיניון, גזר, אצות וואקאמה, ביצה חצי קשה ובצל ירוק. יאסאי אודון הוא אחד מכוכבי התפריט של אונמי – מסעדה יפנית מהוותיקות בארץ, התספק לכם מרק חם ומנחם המכיל ירקות טריים ובריאים ואטריות משביעות מקמח חיטה, יופי של דיל ליום חורפי וקר, בטעמים אסיאתיים נפלאים.
צילום: אונמי
אונמי, הארבעה 18 תל אביב. 053-9372950
מנת דגל – מרק רגל
אחד המרקים הכי אהובים בארץ מאז ומעולם, הוא מרק רגל תימני שאם מבשלים אותו נכון אז הוא יוצא כל כך טעים שבא לבכות ולשתות את כל הסיר. במסעדה התימנית תימנה, תמצאו מגוון טעים ומסקרן של מרקים תימנים כאשר גולת הכותרת היא מרק הרגל המפורסם, עם טעמים של הסיר של אמא, בשר נימוך העטוף בנוזל מושלם שעושה נעים לגוף ולנפש.
צילום: תימנה
תימנה, המרץ 13, ראש העין. 053-9369191
מרק שעועית קלאסי – לקלאסיקנים של המרקים
מרק שעועית הוא הקלאסיקה של המרקים, שבא במיוחד כדי לחמם את האווירה ולהשביע לכם את החורף. במסעדה הלבנונית שבאבו גוש תמצאו מרק שעועית פנומנאלי, עמוס בשעועית השוחה בנוזל אדמדם המתובל היטב. המרק טעים ומשביע, השעועית רכה ונכונה עם טעם של עוד ואתם לא תוכלו לעזוב לשנייה את הכף מרוב שהמרק הזה מעולה ומספק את העלות-תועלת הנכונה לחורף.
צילום: שאטרסטוק
הלבנונית באבו גוש, כביש השלום 88, אבו גוש. 053-9438354
מרק קובה של אמא - ורק שלה!
במסעדת אמא הוותיקה שבירושלים תמצאו אוכל ירושלמי אסלי, לצד מרקים לא פחות אסליים ממנו עם טעמים שאין באף מקום אחר, כולל עשרות סוגים של מרק קובה; קובה חמוסתא חמצמץ בגרסת ייהודי כורדיסטן, שבושל על אש קטנה עם סלרי עטוף בסולת וג׳ריש, קובה מטפונייה עם בשר ובצלים מאודים, קובה סלק המוכר והאהוב ואפילו קובה טבעוני. לא ממש משנה איזה מרק קובה תבחרו, כולם עשויים באופן מושלם עם עיטוף סולת עדין ובעובי המתאים ומילוי נפלא בטעמיו העמוקים.
צילום: מסעדת אמא
מסעדת אמא, שמואל ברוך 55 ירושלים. 053-9370411
על מרק החרירה שמחורר את הלב בטעמו הנפלא והכתום העולה
מרק חרירה הוא מרק מרוקאי העשוי מהשילוב המנצח והמשביע של בשר, חומוס ועדשים. משמעות המילה חרירה היא משי וכשמו כן הוא, רך ונימוח ממש כמו משי, טעים, סמיך ועדין בטעמו. לפני כשנתיים, בנצי ארבל השיק את ׳סופלייר׳, מרקייה עם מגוון מרקים, חלקם קבועים וחלקם משתנים, כולל מרק חרירה חמצמץ ועשיר בקטניות - חומוס, עדשים שחורות וירוקות, בצל, סלרי, עגבניות, אטריות, צ׳ילי, עשבי תיבול ונגיעת לימון. לא יכולנו להתעלם גם מהמרק הכתום של המקום, שנראה כמו יצירה יפיפייה ובוהקת עמוסת ירקות כתומים מכל הסוגים - למון גראס, ג׳ינג׳ר, חלב קוקוס וארומת פירות הדר – חובבי ז׳אנר המרקים הכתומים ילקקו את האצבעות וגם את הצלחת.
צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של סופלייר
סופלייר, מסריק 16, תל אביב. 054-8032209
על הגולש ההונגרי המושלם
מסעדת מונקה הבולגרית קיימת כבר מ-1948 ומהווה מקום עליה לרגל של בולגרים ואוהבי המטבח הבולגרי. החל ממרק שקמבה צ׳ורבה עם חלקי קיבת פרה ועד לגולת הכותרת של המרקים, הגולש האהוב והמחמם הרשמי של החורף. מדובר במרק שהוא ארוחה בפני עצמה עם סינרגיה מושלמת בין בשר, ירקות, תפוחי אמה ותבלינים והמון המון פפריקה, כאשר מדובר בנתחי בשר מובחרים כמו צלי כתף, זרוע וצלעות המתבשלים בבישול ארוך ומעניקים למנה את הטעמים העמוקים שלה. אי אפשר לחיות בלי לטעום ולו רק פעם אחת את הגולש הנכון הזה.
צילום: שאטרסטוק
מונקה, יהודה ימית 15, יפו. 053-4294200
מרק עדשים למכורים
מרק עדשים הוא אחד המרקים האהובים בארץ, במיוחד הוא אהוב על השף חיים כהן. ניתן להכין אותו ממגוון סוגי עדשים - אדומות, ירוקות, צהובות או שחורות, זהו מרק שהוא פשוט להכנה וטעים בטירוף! מסעדת ריחן מגישה מאכלים גליליים אותנטיים עם תפריט מגוון ועשיר, כולל מרק עדשים בלתי נשכח, טעים, סמיך ועמוס בכל טוב, כולל כל הערכים התזונתיים הנחוצים, הוא גם ישביע אתכם לכמה שעות טובות וייחמם אתכם לקראת היציאה החוצה.
צילום: שאטרסטוק
ריחן, ג׳לג׳וליה. 053-9374974
לאחר סקירת מסעדות המרקים ומנות המרק הכי שוות של חורף 2022, קבלו שלושה מתכונים מנצחים לשלושה מרקים שבחרנו, המרקים המושלמים לימי חורף גשומים, כאלה שתוכלו להכין בקלות, בפשטות ובנוחות, ואחר כך לטרוף את כל הסיר.
מרק עדשים - כמה פשוט ככה טעים!
המצרכים:
ההכנה:
מתכון למרק כתום מבריק ובוהק
מצרכים:
צילום: שאטרסטוק
ההכנה:
מרק החרירה שרציתם ולא העזתם לרקוח
מצרכים:
צילום: שאטרסטוק
ההכנה:
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת