נגישות
נגישות

9 מסעדות מרקים לחורף חם, יבש ומנחם

מי אתה מרק חרירה? למה דווקא מרק עדשים ואיפה יש מרק כתום וטעים? החורף בעיצומו וזה הזמן להכיר את מנות המרקים הכי שוות, כולל מתכונים שיחממו את הלב והנפש.

חדשות האוכל מתכונים
אורלי בויום
תאריך פרסום: 03/02/2022, 10:20 תאריך עדכון: 06/02/2022, 10:02
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

מרקים תמיד היו באופנה הקולינרית שלנו והם כאן כדי להישאר ולחדש, במיוחד בחורף הקר והגשום של 2022. למה דווקא מרק? למרק יש אינספור יתרונות בריאותיים ונפשיים וגולת הכותרת שלו שהוא טעים וקל להכנה, כל מה שצריך הם כמה מצרכים בסיסיים בתוך סיר עם מים, שבגדול, צריך להתעניין בו מדי פעם, כמו טלפון לסבתא. ראו זה פלא, מתקבלת תוצרת טעימה גם בלי להיות מאסטר שף או קולינר גדול. כמו כן, למרק יש עוד כמה יתרונות שכדאי להכיר: הוא מחמם, שומר על טמפרטורת הגוף בחורף ומרגיע, מסייע לתחושת השובע שלכם בשל הנוזלים שמגיעים ישירות לקיבה, מספק נוזלים לגוף ועשיר ברכיבים תזונתיים – מאחר ומרבית המרקים כוללים, מלבד הנוזל, ירקות וקטניות שבהם שפע של מינרלים וויטמינים החיוניים לגוף.

אז איזה מרק יעביר לכם את ההצטננות? איזה מרק הכי יחמם אתכם ואיזה מצרכים שווה להכניס לסיר כדי לקבל מרק מהחלומות? ריכזנו עבורכם את מסעדות המרקים הטובות ביותר וגם כמה מתכונים – מתכון מרק כתום, מרק חרירה ומרק עדשים שיהפכו את החורף לחמים, נעים וטעים!

על מרק הבצל המהולל שאתם חייבים לטעום

מרק בצל הוא אחד המרקים הכי נוסטלגים וטעימים שיש, כל כף ממנו היא לא פחות ממושלמת. כזה הוא מרק הבצל הטרנדי של הנמל 24, מסעדת שף צרפתית של השף רן ראש. כאן תמצאו פרשנות מדליקה למרק הבצל הקלאסי עם חתיכות הבצל, בדמותו של מרק קרם בצלים מוקצף עם שמן ריחן וקצפת כמהין, שהוא מענג לחיך ופותח את הצ׳אקרות ואת התיאבון. סמיך, שמנתי וטעים!

צילום: זופהצילום: הנמל 24

הנמל 24, הנמל 24 חיפה. 053-944226

טבעוני ומושלם – על המרקים הכי טבעוניים וטעימים שיש

עם למעלה מ- 50 סוגי מרקים שפותחו מתך אהבה גדולה לעולמות המרק לסוגיהם, זופה מספקת את כל סגנונות המרק שרק דמיינתם וחלמתם, ממוצרים טריים, בלי אבקות מרק, ממש גן עדן לאוהבי המרק, כאשר בכל יום מגישים בזופה חמישה סוגי מרק משתנים! מגוון המרקים באים בשלושה גדלים בהתאם לגודל הרעב שלכם – קטן, בינוני וגדול, שני המרקים המומלצים ביותר הם מרק הירקות הקלאסי והעשיר הכולל תפוחי אדמה, גזר, דלעת, קישוא, כרובית ופטרוזיליה, מרק משביע, בריא ונפלא. גם המרק הטבעוני הוא נהדר, וכולל כרובית, תפוח אדמה וקארי – מנה מיוחדת שתארוז אתכם יפה ובחמימות.

צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של זופהצילום: מתוך עמוד הפייסבוק של זופה

זופה,  אבן גבירול 138. 053-9439639

האסיאתי המנחם – מרק אודון ומושלם

יאסאי אודון הוא אחד המרקים האסיאתיים הטוב ביותר שיש, הוא מכיל אטריות אודון, ברוקולי, פטריות שמפיניון, גזר, אצות וואקאמה, ביצה חצי קשה ובצל ירוק. יאסאי אודון הוא אחד מכוכבי התפריט של אונמי – מסעדה יפנית מהוותיקות בארץ, התספק לכם מרק חם ומנחם המכיל ירקות טריים ובריאים ואטריות משביעות מקמח חיטה, יופי של דיל ליום חורפי וקר, בטעמים אסיאתיים נפלאים.

צילום: אונמיצילום: אונמי

אונמי, הארבעה 18 תל אביב. 053-9372950

מנת דגל – מרק רגל

אחד המרקים הכי אהובים בארץ מאז ומעולם, הוא מרק רגל תימני שאם מבשלים אותו נכון אז הוא יוצא כל כך טעים שבא לבכות ולשתות את כל הסיר. במסעדה התימנית תימנה, תמצאו מגוון טעים ומסקרן של מרקים תימנים כאשר גולת הכותרת היא מרק הרגל המפורסם, עם טעמים של הסיר של אמא, בשר נימוך העטוף בנוזל מושלם שעושה נעים לגוף ולנפש.

צילום: תימנהצילום: תימנה

תימנה, המרץ 13, ראש העין. 053-9369191

מרק שעועית קלאסי – לקלאסיקנים של המרקים

מרק שעועית הוא הקלאסיקה של המרקים, שבא במיוחד כדי לחמם את האווירה ולהשביע לכם את החורף. במסעדה הלבנונית שבאבו גוש תמצאו מרק שעועית פנומנאלי, עמוס בשעועית השוחה בנוזל אדמדם המתובל היטב. המרק טעים ומשביע, השעועית רכה ונכונה עם טעם של עוד ואתם לא תוכלו לעזוב לשנייה את הכף מרוב שהמרק הזה מעולה ומספק את העלות-תועלת הנכונה לחורף.

צילום: שאטרסטוקצילום: שאטרסטוק

הלבנונית באבו גוש, כביש השלום 88, אבו גוש. 053-9438354

מרק קובה של אמא  - ורק שלה!

במסעדת אמא הוותיקה שבירושלים תמצאו אוכל ירושלמי אסלי, לצד מרקים לא פחות אסליים ממנו עם טעמים שאין באף מקום אחר, כולל עשרות סוגים של מרק קובה; קובה חמוסתא חמצמץ בגרסת ייהודי כורדיסטן, שבושל על אש קטנה עם סלרי עטוף בסולת וג׳ריש, קובה מטפונייה עם בשר ובצלים מאודים, קובה סלק המוכר והאהוב ואפילו קובה טבעוני. לא ממש משנה איזה מרק קובה תבחרו, כולם עשויים באופן מושלם עם עיטוף סולת עדין ובעובי המתאים ומילוי נפלא בטעמיו העמוקים.

צילום: מסעדת אמאצילום: מסעדת אמא

מסעדת אמא, שמואל ברוך 55 ירושלים.  053-9370411

על מרק החרירה שמחורר את הלב בטעמו הנפלא והכתום העולה

מרק חרירה הוא מרק מרוקאי העשוי מהשילוב המנצח והמשביע של בשר, חומוס ועדשים. משמעות המילה חרירה היא משי וכשמו כן הוא, רך ונימוח ממש כמו משי, טעים, סמיך ועדין בטעמו. לפני כשנתיים, בנצי ארבל השיק את ׳סופלייר׳, מרקייה עם מגוון מרקים, חלקם קבועים וחלקם משתנים, כולל מרק חרירה חמצמץ ועשיר בקטניות - חומוס, עדשים שחורות וירוקות, בצל, סלרי, עגבניות, אטריות, צ׳ילי, עשבי תיבול ונגיעת לימון. לא יכולנו להתעלם גם מהמרק הכתום של המקום, שנראה כמו יצירה יפיפייה ובוהקת עמוסת ירקות כתומים מכל הסוגים - למון גראס, ג׳ינג׳ר, חלב קוקוס וארומת פירות הדר – חובבי ז׳אנר המרקים הכתומים ילקקו את האצבעות וגם את הצלחת.

צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של סופליירצילום: מתוך עמוד האינסטגרם של סופלייר

סופלייר, מסריק 16, תל אביב. 054-8032209

על הגולש ההונגרי המושלם

מסעדת מונקה הבולגרית קיימת כבר מ-1948 ומהווה מקום עליה לרגל של בולגרים ואוהבי המטבח הבולגרי. החל ממרק שקמבה צ׳ורבה עם חלקי קיבת פרה ועד לגולת הכותרת של המרקים, הגולש האהוב והמחמם הרשמי של החורף. מדובר במרק שהוא ארוחה בפני עצמה עם סינרגיה מושלמת בין בשר, ירקות, תפוחי אמה ותבלינים והמון המון פפריקה, כאשר מדובר בנתחי בשר מובחרים כמו צלי כתף, זרוע וצלעות המתבשלים בבישול ארוך ומעניקים למנה את הטעמים העמוקים שלה. אי אפשר לחיות בלי לטעום ולו רק פעם אחת את הגולש הנכון הזה.

צילום: שאטרסטוקצילום: שאטרסטוק

מונקה, יהודה ימית 15, יפו. 053-4294200

מרק עדשים למכורים

מרק עדשים הוא אחד המרקים האהובים בארץ, במיוחד הוא אהוב על השף חיים כהן. ניתן להכין אותו ממגוון סוגי עדשים - אדומות, ירוקות, צהובות או שחורות, זהו מרק שהוא פשוט להכנה וטעים בטירוף! מסעדת ריחן מגישה מאכלים גליליים אותנטיים עם תפריט מגוון ועשיר, כולל מרק עדשים בלתי נשכח, טעים, סמיך ועמוס בכל טוב, כולל כל הערכים התזונתיים הנחוצים, הוא גם ישביע אתכם לכמה שעות טובות וייחמם אתכם לקראת היציאה החוצה.

צילום: שאטרסטוקצילום: שאטרסטוק

ריחן, ג׳לג׳וליה. 053-9374974

לאחר סקירת מסעדות המרקים ומנות המרק הכי שוות של חורף 2022, קבלו שלושה מתכונים מנצחים לשלושה מרקים שבחרנו, המרקים המושלמים לימי חורף גשומים, כאלה שתוכלו להכין בקלות, בפשטות ובנוחות, ואחר כך לטרוף את כל הסיר.

מרק עדשים - כמה פשוט ככה טעים!

המצרכים:

  • כוס וחצי עדשים ירוקות שהושרו למשך לילה שלם לפני הבישול
  • בצל גדול קצוץ דק
  • 3 שיני שום קצוצות דק
  • כוס עלי כוסברה קצוצים דק
  • כף רסק עגבניות
  • גזר גדול ומקולף
  • תבלינים על פי הטעם: מלח, כמון, פלפל שחור, כורכום ואם בא לכם אז גם כף אבקת מרק

ההכנה:

  • מחממים סיר עם כ-9 כוסות מים בפנים, 2 כפות שמן. במקביל מטגנים במחבת בצל עד שהוא מוזהב, מוסיפים את השום והגזר ומערבבים כ-2 דקות.
  • לאחר מכן מוסיפים למחבת את העדשים ורסק עגבניות
  • מכניסים את הבלילה לסיר המים הרותחים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה, לאחר מכן מנמיכים את האש ומבשלים כשעה עד להתרככות העדשים.
  • מוסיפים את עלי הכוסברה, מתבלים בתבלינים על פי הטעם ומבשלים למשך כחמש דקות.
  • אם חשקה נפשכם במרק סמיך, כדאי לטחון אותו בבלנדר עד להסמכתו.

מתכון למרק כתום מבריק ובוהק

מצרכים:

  • 2 בצלים גדולים
  • 200-300 גרם דלעת
  • 3 גזרים
  • אצבע ג׳ינג׳ר מגורדת
  • 2 שיני שום כתושות
  • 3-4 כוסות מים
  • חצי חבילת חלב קוקוס
  • חומץ בן יין
  • תבלינים: קארי, מלח, פלפל לפי הטעם

צילום: שאטרסטוקצילום: שאטרסטוק

ההכנה:

  • קוצצים את הבצל וחותכים את כל הירקות לקוביות
  • במחבת מטגנים את הבצל עד להזהבתו, רצוי בשמן זית, מוסיפים כף חומץ, סוכר מלח ופלפל על פי הטעם ומטגנים לפחות עוד עשר דקות
  • מוסיפים את כוסות המים, שאר הירקות, ג׳ינג׳ר, שום, מלח וקארי, ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מוסיפים את חלב הקוקוס ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה עד להתרככות הירקות.
  • כדי שיצא מרק סמיך, טוחנים אותו בבלנדר ולפני ההגשה ניתן להוסיף קרוטונים או גבינה מגורדת, או כל תוספת שתעשה לכם טוב.

 מרק החרירה שרציתם ולא העזתם לרקוח

מצרכים:

  • כוס חומוס מושרה ומורתח
  • כוס עדשים חומות או ירוקות
  • 3 עגבניות גדולות מגורדות
  • 2 בצלים קצוצים
  • צרור פטרוזיליה וכוסברה
  • 3 כפות שמן
  • כף כורכום
  • חופן של אטריות דקות
  • 2 כפות קמח
  • חצי כוס מים קרים
  • חצי לימון סחוט

צילום: שאטרסטוקצילום: שאטרסטוק

ההכנה:

  • רגע לפני תחילת מלאכת הבישול מומלץ להרתיח את העדשים כ-10 דקות כדי להעניק להן את הריכוך הראשוני.
  • מטגנים את הבצל עד להזהבתו, מוסיפים כף כורכום, עגבניות, חומוס, ליטר וחצי של מים רותחים, מלח ופלפל שחור על פי הטעם, ניתן גם להוסיף 2 כפות אבקת מרק עוף. מוסיפים את כל המרכיבים לתך המחבת, למעט האטריות והקמח, ומבשלים כשעה על אש בינונית.
  • לאחר מכן מוסיפים את האטריות ומבשלים עוד כ- 5 דקות
  • במקביל מערבבים את הקמח עם מים קרים כדי שלא ייווצרו גושים ומוסיפים לסיר, מכניסים גם את הלימון הסחוט ולאחר עוד כ-5 דקות בישול מכבים את האש.
  • אם רוצים לעשות מרק חרירה עם בשר, מומלץ לקחת את שריר הזרוע (מספר 8) ולהרתיח אותו כשעתיים לפני תחילת הבישול. יש לחתוך אותו לקוביות ולהכניס למרק בשלב השני שצויין כאן.

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
הנמל 24 בחיפה
053-9442262
זופה בתל אביב
053-9439639
אונמי בתל אביב
055-4336606
תימנה בראש העין
053-9369191
הלבנונית באבו גוש באבו גוש
053-9438354
מסעדת אמא בירושלים
053-8096388
מונקה בתל אביב
053-4294200
ריחן בג'לג'וליה
053-9374974

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מסעדות חדשות לשנה חדשה
מסעדות לילדים - על קולינריה ילדותית מנצחת
אוכל רחוב בתל אביב – המדריך המושלם לקיץ
גלידות מיוחדות לקיץ 2024
מסעדות עם נוף: תענוג קולינרי ותמונות מרהיבות
יום השוקולד הבינלאומי - מצעד הקינוחים הטובים בארץ
ברים עם הופעות חיות למוזיקה משכיחה ומנות מצננות
יורו 2024: חגיגה של אוכל וכדורגל
החופש לאכול: גיל ולירון ב"סוהו" עם תפריט לסוכרתיים
ילדה, סוכר? מה לנויפלד, סוכרתיים ומסעדות? 
גמר מאסטר שף - נבחרת החלומות
יוליה בנמל - הארוחה הכי יפה ביום