נגישות
נגישות

ולנטיין דיי בבידוד מושחת: אפשר להתפרע עם אוכל בריא

ולנטיין דיי ואתם בבידוד? אל דאגה, אפשר להתפרע במטבח משל הייתם באודישנים למסעדה הבאה, והפעם, אספנו לכם מתכונים בריאים כדי שמהבידוד הזה תחזרו מאוהבים בעצמכם

המלצות קולינריות מתכונים
סתיו שינדלר
סתיו שינדלר
תאריך פרסום: 13/02/2022, 11:33
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

בשנתיים האחרונות היינו הרבה בבית, ועל זה אין עוררין. עברנו מסגר לסגר, ומבידוד לבידוד, ואפילו העבודה התערבבה עם המרחב הביתי. ולמה כל זה גרם? לשעות נוספות במטבח! בישלנו, אפינו, טיגנו, אידנו או בקיצור, התפרענו. הכנו מנות שלא מביישות מתמודדים בתחילת דרכם בתכנית ריאליטי, וכמובן שלא חסכנו בקלוריות. ועכשיו, כשהתוצאות ניכרות במותניים, ובתחושה הכללית של הגוף, וכשהבידודים לזמן הקרוב מאחורינו, החלטנו להתגייס לאתגר חדש.

מנות בריאות – לא על חשבון הטעם

מדור חדש בזאפ רסט יגיש לכם מנות מושחתות של מסעדות שוות במיוחד מרחבי הארץ, אך יבריא אותן עבורכם באמצעות טל מנחם, מייסדת שיטת eatright  העוסקת ברפואה טבעית ואכילה מודעת.

ארוחה רומנטית לכבוד יום האהבה

אז ולנטיין דיי 2022 כבר כאן, ערב יום האהבה הוא תמיד סיבה טובה ללכת למסעדה או לבשל ארוחה זוגית טובה. הפעם אנחנו מביאים לכם מתכונים של המסעדה האיטלקית והכשרה פסטה לוקו שממוקמת בחדרה. שמלבד פסטות, מגישה תפריט עשיר ומגוון. בתפריט תוכלו למצוא את מנת פיצה לוקו, הכוללת גבינת פטה, תרד, פטריות מוקפצות בחמאה וביצת עין, פיצה "המלכה הלבנה" עם רוטב שמנת מוצרלה, עגבניות שרי טריות, וארטישוק, ועוד מגוון פיצות מיוחדות, פסטות ללא גלוטן, ומנות טבעוניות. בנוסף, תוכלו למצוא סלטים וקינוחים מהממים שיגרמו לכם להרגיש באיטליה.

צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של פסטה לוקוהמלכה הלבנה. צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של פסטה לוקו

ביקשנו מהשף המדהים של המסעדה, גלעד וזנה, מתכונים לארוחת יום האהבה בשלוש מנות – ראשונה, עיקרית וקינוח מהמם.

מנה ראשונה - חציל פורמג'י ברוטב נאפולי

המצרכים:

  • 3 חצילים
  • מוצרלה פרסקה
  • ק"ג עגבניות טריות (העדפה אישית שלנו הן עגבניות תמר)
  • חבילת בזיליקום טרי
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף שום כתוש
  • מלח, פלפל, סוכר
  • שמן זית

אופן ההכנה:

  • חותכים פרוסות (טבעות) חציל בעובי 4-5 ס"מ
  • מזלפים שמן זית, בוזקים מלח גס ופלפל ומכניסים לתנור בחום של 220 מעלות עד שהחציל מתרכך

הכנת הרוטב מעגבניות טריות:

  • מניחים סיר בינוני על האש ומזלפים לתוכו שמן זית, כאשר השמן מתחמם מעט, מכניסים פנימה את השום ומיד אחריו את הבזיליקום, ונזהרים מאוד שהשום לא יישרף.
  • כשהשום מתחיל להפיץ ריח מוסיפים את העגבניות, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
  • מבשלים את העגבניות על אש נמוכה עד לריכוך מלא.
  • כאשר העגבניות מגיעות לריכוך, טוחנים את המסה בעזרת בלנדר סטיק ומתבלים בהדרגה תוך כדי ערבוב על מנת להגיע לטעם הרצוי.

הרכבת המנה:

  • את רוטב העגבניות מגישים חם ומעליו את החציל
  • מוצרלה פרסקה - חותכים לפרוסות כדור מוצרלה פרסקה ומניחים מעל החציל
  • מפזרים מעל גבינת פרמז'ן
  • מקלות הלחם \ הגריסיני - הצעת הגשה - המנה במקור ללא גלוטן

צילום: פסטה לוקוחציל פורמאג'י ברוטב נאפולי. צילום: פסטה לוקו - עדי וזנה

מנה עיקרית - פיצה פולנטה

מצרכים:

  • בצק שמרים לפיצה
  • 1 ק"ג קמח
  • 570 מ"ל קרח
  • 30 גרם סוכר
  • 30 גרם מלח
  • 3 כפיות שמרים יבשים
  • 50 מ"ל שמן זית

לערבב את החומרים עד ליצירת תערובת חלקה, לחלק לכדורים של 300 גרם ולתת לבצק לנוח 24 שעות.

אופן ההכנה:

  • מוזגים 4 כוסות נוזל - 2 מים ו-2 חלב בסיר יחד עם חמאה
  • מוסיפים ¾ כוס קמח תירס, מערבבים ללא הפסקה עד לרתיחה
  • טועמים את המרקם הדייסתי לראות שהגרגרים ספגו היטב את הנוזלים.
  • לאפיית הפיצה מומלץ לעבוד עם אבן בתנור בחום של 250 מעלות
  • על בצק הפיצה מורחים את הפולנטה – ניתן לערבב עם מעט שמנת ליצירת מרקם נוח למריחה
  • מפזרים מוצרלה וגבינת פרמז'ן מגוררת, עגבניות שרי חצויות
  • לאחר האפייה מזלפים מעל שמן כמהין.
  • מומלץ להגיש עם מטבלים - פסטו, סלסה עגבניות, שמן

צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של פסטה לוקופיצה פולנטה. צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של פסטה לוקו

קינוח -  עוגת טורטה קפרזה – עוגת השוקולד מהאי קפרי – ללא גלוטן

המצרכים:

  • תבנית קוטר 24
  • 200 גרם חמאה
  • 2 גרם שוקולד מריר (60% מוצקי קקאו)
  • 6 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר
  • 250 גרם סוכר
  • 150 גרם שקדים מולבנים טחונים
  • 2 כפות ליקר קפה

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל- 160 מעלות. על גבי בן מארי, ממיסים יחד שוקולד וחמאה עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מסירים מהלהבה ומצננים מעט.
  • בקערת המיקסר ובמהירות גבוהה מקציפים את החלמונים במשך כ-5 דקות. מוסיפים תוך כדי הקצפה 4\3 כוס (150 גרם) סוכר ובהדרגה ממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  • מוסיפים לקצף החלמונים את תערובת השוקולד ו"מקפלים" היטב. מוסיפים את השקדים הטחונים ואת הליקר ומערבבים שוב.
  • בקערה נקייה ויבשה מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה עד להיווצרות קצף לבן. מוסיפים בהדרגה את יתר הסוכר וממשיכים להקציף עוד 2-3 דקות עד שנוצר קצף רך ויציב.
  • מקפלים בהדרגה את קצף החלבונים לתוך בלילת השוקולד, לא בבת אחת! אלא בכל פעם שליש מכמות החלבונים. מעבירים את הבלילה המאוחדת לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן בחמאה.
  • אופים את העוגה כ-55 דקות עד שחלקה העליון תפוח וסדוק מעט. יש לצנן את העוגה לחלוטין, ולפני ההגשה לפזר אבקת סוכר בנדיבות – תהנו!

הגרסה הבריאה של המנות

טל מנחם שינסה מותניים, וניגשה למלאכה, ולפניכם אותן המנות בגרסה הבריאה והביתית. לדברי טל, "הבראת המתכון היא קודם כל על ידי הורדת כמות הפחמימות. מאחר ופחמימות מתנהלות בגוף בדיוק כמו סוכר, הורדה או הפחתה שלהן מבריאה את המתכון ותורמת מאוד לבריאות. פחמימות מעלות את רמות האינסולין בגוף, דבר המזיק מאוד לסוכרתיים, אך לא פחות גם לאנשים הרוצים לרדת במשקל. אינסולין הוא למעשה הורמון חשוב, שמצד אחד מוריד את רמות הסוכר אך מצד שני הוא גם מונע פירוק של שומן, ולכן תזונה מופחתת פחמימות תועיל לשמירה גם על הבריאות וגם על המשקל".

 טל מנחם מייסדת eatright. צילום: נורית מעוזטל מנחם מייסדת eatright. צילום: נורית מעוז

מנה ראשונה - חציל פורמג'י ברוטב נאפולי

במתכון הזה טל לא נגעה, מהסיבה הפשוטה שהוא בריא מאוד, ולכן תוכלו להכין אותו כפי שהוא. זו מנה פשוטה ודלת פחמימות ומומלץ להיצמד למתכון של פסטה לוקו.

מנה עיקרית - פיצה פולנטה

רוב הטעם של הפיצה נמצא ברוטב ועל כן לא ניגע ברוטב הטעים של הפיצה הזו, אבל כן נשנה את בסיס הפיצה ונהפוך אותו גם לטעים וגם לדל בפחמימה, וכמובן בקלוריות.

מצרכים

  • 1 כרובית או חבילת פתיתי כרובית קפואים
  • 2 ביצים
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף קמח שקדים
  • 2 כפות גבינת פרמז'ן
  • 1/3 כוס גבינת מוצרלה

אופן ההכנה:

  • את הכרובית טוחנים לפירורים במעבד מזון.
  • מאדים את הפתיתים על רשת עם מים בתחתית הסיר, כמו קוסקוס, בערך כחצי שעה עד שהכרובית רכה.
  • מכניסים את הפתיתים לבד ומסננים היטב את המים, ממש סוחטים אותה היטב מכל הנוזלים. שלב זה מאוד חשוב, אם הכרובית תהיה רטובה, התחתית לא תצלח.
  • מוסיפים את שאר הרכיבים
  • מניחים על תבנית אפייה נייר אפייה ומשמנים היטב.
  • יוצרים על שתי תבניות שני עיגולים בעובי של 2-3 ס"מ, לא יותר מיד דקים ולא יותר מיד עבים, מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 20 דקות עד שהתחתיות מקבלות קראסט.
  • כאשר התחתיות מוכנות, שמים את הרוטב והתוספות על התחתיות ומחזירים לתנור לעוד 10-15 דקות בחום של 200 מעלות.

מצרכים לרוטב:

  • 2 כוסות מים
  • 2 כוסות חלב
  • 50 גרם חמאה
  • 3/4 כוס קמח תירס
  • 50 גרם פרמז'ן
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 5-6 עגבניות שרי חצויות
  • 70 גרם מוצרלה

הכנת הרוטב:

  • לערבב יחד על אש נמוכה עד לרתיחה ועד שהתירס ספג את כל הנוזלים והתרכך.
  • מוסיפים לפולנטה 70 גרם פרמז'ן ומערבבים היטב
  • מדללים מעט את הפולנטה עם מעט שמנת
  • ומורחים בערך 5-6 כפות מהפולנטה על בסיס הפיצה
  • מפזרים מעל הפולנטה מוצרלה מגוררת,כמה עגבניות שרי חצויות ומכניסים לאפייה עד שהמוצרלה נמסה
  • אפשר לשים בסוף האפייה מעט פסטו או שמן חריף.

קינוח - עוגת טורטה קפרזה – עוגת השוקולד מהאי קפרי – ללא גלוטן 

לרוב, בעוגות יש כמה רכיבים המשפיעים על הבריאות – כמות השומן, כמות הקמחים וכמות הסוכר. טל איזנה את כמות הסוכר, והכינה גרסה דלת פחמימות ובריאה יותר לעוגה המעולה הזו:

המצרכים:

  • תבנית קוטר 24
  • 180 גרם שמן קוקוס
  • 200 גרם שוקולד מריר (85% מוצקי קקאו)
  • 6 ביצים מופרדות בטמפ' החדר
  • 150 גרם אבקת סוכר סוויטנגו – ממתיק סוכר טבעי שאינו מעלה את הסוכר בדם
  • 50 גרם סוכר לבן (כל הסוכרים הפשוטים הם אותו הדבר לכן אין הבדל בין סוכר חום, סוכר דמררה או סוכר קוקוס), למי שרוצה להימנע מסוכר לגמרי, רצוי לשלב סוכר מגורען מסוג מונק פרוט הנמצא בחנויות טבע.

צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של פסטה לוקוצילום: מתוך עמוד הפייסבוק של פסטה לוקו

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל-160 מעלות. על גבי בן מארי ממיסים יחד שוקולד ושמן קוקוס על לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מסירים מהלהבה ומצננים מעט.
  • בקערת המיקסר, במהירות גבוהה, מקציפים את החלמונים במשך כ-5 דקות. מוסיפים תוך כדי הקצפה 50 גרם סוכר לבן, ובהדרגה ממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  • מוסיפים לקצף החלמונים את תערובת השוקולד ו"מקפלים" היטב. מוסיפים את השקדים הטחונים ואת הליקר ומערבבים שוב
  • בקערה נקייה ויבשה מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה עד להיווצרות קצף לבן. מוסיפים בהדרגה את יתר הסוכר וממשיכים להקציף עוד 2-3 דקות עד שנוצר קצף רך ויציב.
  • מקפלים בהדרגה את קצף החלבונים לתוך בלילת השוקולד, לא בבת אחת! אלא בכל פעם שליש מכמות החלבונים. מעבירים את הבלילה המאוחדת לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן.
  • אופים את העוגה כ-55 דקות עד שחלקה העליון תפוח וסדוק מעט. יש לצנן את העוגה לחלוטין.

בתאבון!

פסטה לוקו, הלל יפה 20, חדרה. 053-9380609

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
פסטה לוקו בחדרה
053-9387311

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER

כתבות נוספות של סתיו שינדלר

בידוד מושחת? אפשר להתפרע עם אוכל בריא
מסעדות כשרות באילת: 3 מסעדות ששווה לרדת לאילת בשבילן
סילבסטר 2022 בחיפה: איפה חוגגים?
מסעדות לסילבסטר 2022 בתל אביב – לשנה חדשה ורעבתנית
נובי גוד 2022: משתה רוסי עם אוכל ואלכוהול בשפע
עיראקי בלב חולון: טעמים עתיקים בקונספט מודרני
החופש לאכול: גיל ולירון ב"סוהו" עם תפריט לסוכרתיים
יוליה בנמל - הארוחה הכי יפה ביום
מסעדות מומלצות בשוק הכרמל