ורניקי, היא מנה שמזוהה מאוד עם המטבח האוקראיני – היא פשוטה מאוד להכנה, ובו זמנית גם טעימה מאוד! מדובר בעיגולי בצק, כיסונים שממולאים במגוון מילויים לבחירה, למשל תפוחי אדמה, כרוב, דובדבן, בשר טחון, פטריות ועוד. כמו כן, מטבחים מזרח אירופאים נוספים מזוהים עם אותם כיסונים, רק שהם מכנים אותם בשמות אחרים – המטבח הרומני משתמש בשם "ורניקס", המטבח הפולני משתמש בשם "פירוגי", והמטבח הרוסי משתמש בשם "פילמני".
ורניקי. צילום: שאטרסטוק
קיריל טרטקובסקי, הבעלים של מסעדת "באבא יאגה", פנינה קולינרית שמתהדרת באוכל רוסי ואוקראיני, סיפק לנו מתכון ייחודי למנה האהובה. "הורניקי זו מנת הדגל במסעדה שלנו", משתף קיריל. "אנשים כל הזמן חוזרים לאכול אותה – היא כנראה מזכירה להם את הילדות ברוסיה ובאוקראינה, ומעל הכל היא פשוט טעימה ומנחמת".
ורניקי קלאסי. צילום: שאטרסטוק
ב"באבא יאגה" מנת הורניקי הנוסטלגית והערבה לחיך, מוגשת במספר וורסיות מתוקות במיוחד – תוכלו למצוא "ורניקי ביתי עם דובדבנים", כיסוני בצק ממולאים בדובדבנים מתוקים ברוטב הסודי של באבא יאגה. מנה נוספת של ורניקי שמוגשת במסעדה היא מנת ורניקי קלאסית – "ורניקי ביתי", כיסונים בצריבה קלה על המחבת, ממולאים בתפוח אדמה ובצל מטוגן. ויש גם את הגרסה הרוסית, "פילמני ביתי", כיסוני בשר ממולאים בתערובת בשר, בצל טרי וחמאה. קיריל, החליט לפנק אותנו במתכון לורניקי הקלאסי, עם מילוי של תפוח אדמה. ראו הוזהרתם, הורניקי ממכרים והם נחטפים תוך זמן קצר מאוד. הנה המתכון:
מתכון ורניקי תפוח אדמה
מצרכים:
מים קרים - כוס 1
חיטה - 3-3.5 כוסות
ביצה 1
שמן חמניות לבצק – 1 כף
מלח לקמח – 1 כפית
תפוח אדמה - 1 קילו
בצל לבן - 2
מלח פלפל - לפי טעם
חמאה למחית תפוח אדמה - 50 גר
שמן חמניות לטיגון
שלבי הכנה
שלב ראשון - טיגון בצל בשביל המילוי
לפני תחילת הכנת הורניקי חייבים להכין את המילוי. לשם כך, מתחילים לבשל את תפוחי האדמה במים עם מעט מלח, במקביל חותכים בצל לקוביות קטנות ומטגנים על המחבת בשמן חמניות.
שלב שני – ערבוב תפוח אדמה עם מילוי
מתפוח האדמה המבושל מכינים פירה, יש להוסיף קצת מים מהבישול של תפוח האדמה. אפשר להוסיף חמאה, ולאחר מכן מערבבים היטב ומוסיפים מלח פלפל לפי טעם.
שלב שלישי – הכנת הבצק
שופכים לתוך קערה קמח ומלח. מוסיפים ביצה, שמן חמניות ומים.
שלב רביעי – לישת הבצק
לשים את בצק על ידי הוספת קמח. הבצק לא צריך להיות פריך מדי וגם לא קשה צדי. לאחר סיום הלישה יש להניח אותו בצד לחצי שעה.
שלב חמישי – הכנת הורניקי
מחלקים את הבצק לחתיכות, מגלגלים בצורת רולים וחותכים לעיגולים. יש ללוש כל חתיכה עם היד, או עם מערוך, ולאחר מכן לשים בתוכה את המילוי, לקפל בחצי ולסגור את הצדדים.
שלב שישי – מבשלים את הורניקי במים
לאחר בישול טגנו במחבת עם הורניקי בצל מטוגן.
*להגיש עם הרבה שמנת חמוצה בצד!
ואם לא בא לכם ללכלך את המטבח, או לקפל, תוכלו לקפוץ ולאכול אוכל מסורתי כמו של פעם בבאבא יאגה. שם, בגינה הקסומה בלב תל אביב תוכלו למצוא לצד האוכל המצוין, אווירה משפחתית ואינטימית, בר משקאות עשיר וכמובן - בריזה מענגת של הים הסמוך.
בתאבון, וחג שבועות שמח!
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת