נגישות
נגישות

ארוחה רומנטית לט"ו באב: שיחה עם שף ארז קומרובסקי

שף העל ארז קומרובסקי מספר לנו מדוע הוא מוותר על חגיגות ט"ו באב, ומפרגן לנו במתכון מושלם לארוחה רומנטית וקיצית לכבוד היום ששייך לאוהבים

חדשות האוכל מתכונים
סתיו קורן
תאריך פרסום: 02/08/2022, 10:06
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

עבור זוגות רבים, יום האהבה היהודי הנחגג בט"ו באב (או בערב ה-11 באוגוסט השנה) הוא סיבה למסיבה. יום שבו מתפנקים במסעדה טובה, או מכינים ארוחת הום-מייד ואוכלים אותה לאור נרות, או בחוף הים. ט"ו באב מזכיר לנו לבעוט מעט בשגרה השוחקת ולהכניס ספייס לזוגיות שלנו. אך לא כולם מאמינים בקונספט; השף ארז קומרובסקי, מאמין שמדובר ביום מעט מזויף. " אני לא חוגג ימי אהבה, אהבה זה משהו שנמצא כל הזמן באוויר, וצריך לטפח ולהשקות אותה כל יום. אני עובד באהבה כל הזמן, לכן יום ספציפי אחד - בו חוגגים אהבה, מרגיש לי קצת מלאכותי", אומר קומרובסקי.

עבור אלו שלא מכירים (אין הרבה סיכוי כזה): ארז קומרובסקי הוא אחד השפים הוותיקים בישראל. מאחוריו, הישגים קולינריים נחשבים כמו: "לחם ארז", מסעדת "מינט" הניו-יורקית, "גריל עץ" הגלילית ומסעדת הפועלים "בלאדי שיק" הממוקמת במתחם שרונה. קומרובסקי גם הספיק להשתתף בפאנל השופטים של "משחקי השף", לחבר ספרי בישול, להפעיל בית ספר לבישול גלילי ועוד ועוד.

שף ארז קומרובסקי. צילום:YesChef

יצאנו לבדוק עם השף האהוב, שמכיר את כל המקומות הקולינריים הכי שווים ברחבי הארץ, איפה כדאי לבלות בט"ו באב. התשובה הייתה מפתיעה מאוד. אמ;לק: "די למסעדות, צאו אל הטבע!".

"אם כבר חוגגים את ט"ו באב, אני ממליץ לצאת מהרוטינה המשעממת של מסעדה ויין לאור נרות", אמר קומרובסקי. "צאו לחוף או לטבע, אפילו עשו שם קמפינג ללילה! קחו איתכם בקבוק יין ואיזה אבטיח קר, ואתם פשוט מסודרים".

אבל הפודיז שאנחנו - לא שבעים מאבטיח. על אילו מנות רומנטיות אתה ממליץ לנו?

"ואוו יש המון, בעיקר מנות פירותיות קלילות, שמתכתבות עם הקיץ הישראלי. למשל, סלט תאנים עם בוראטה (מתכון בהמשך!), סלט אבטיח או סלט סברס עם שרימפס. מנות אלו מסמנות יצירתיות ויציאה מהשגרה, כי אם כבר אתם חוגגים את ט"ו באב, לכו על מנות לא מובנות מאליהן, שמדגישות את החידוש והרעננות ביחסים. המנות הללו מקושרות עם בוסתן – המקום הכי רומנטי ומרגיע שיש. מעבר לזה, פירות הם בחירה מושלמת לט"ו באב, כי יש בהם משהו חושני מאוד!"

אחח... בוסתן זה רעיון נפלא, אבל חובה לקחת לשם 'אלטוש'. מהם באמת הכללים לארוחה רומנטית?

"אין כללים! בסופו של דבר, לכל אדם יש את ההגדרה הפרטית שלו לרומנטיקה. פשוט צאו ותחגגו את הביחד-נס שלכם".

צילום: שאטרסטוק
תכל'ס הכי כיף להביע אהבה עם אוכל מגרה.

"מסכים מאוד! אני גדלתי בבית - בו אמא שלי העניקה לנו אהבה באמצעות אוכל", משתף קומרובסקי. "והאמת, שזו הדרך הכי קלה להראות אהבה - פשוט להכין לבן הזוג או לבן משפחה את המנה האהובה עליו בלי שטיקים".

אז אמא שלך הורישה שלך את ההרגל החמים?

"ברור! אני לגמרי מראה אהבה באמצעות אוכל. האמת שהארוחה הכי רומנטית שבישלתי בחיי הייתה עבור בן הזוג שלי, בתחילת דרכנו לפני 36 שנה (תודו שזה שוקינג)! הכנתי לו ביסק סרטנים, וזה היה הכי רומנטי שיש, כי זה היה משהו שהוא לא אכל מעולם, והוא העריך מאוד את המחווה".
הבעת אהבה באמצעות יצירה של אוכל חם ומנחם מלווה את קומרובסקי שנים רבות, וכמו שכבר הבנתם, הוא ירש את זה מבית אמא. גם הפנינה הקולינרית החדשה יחסית שלו - "בלאדי שיק", שהוקמה במתחם 'שרונה', מתאפיינת באוכל ביתי שכולנו אוהבים לאהוב. אך לדבריו של השף הלבבי, המסעדה פחות מתאימה לחגיגות ט"ו באב, כי ניתן לסעוד בה רק בצהרי היום. "המסעדה היא מסעדת פועלים, שהוקמה כקונספט של קייטרינג- משלוחים בשלהי מגיפת הקורונה", מספר קומברובסקי. "במסעדה תמצאו אוכל חם - שאנשים הכי אוהבים לאכול; האוכל שהאימהות והסבתות שלנו מבשלות, אבל עם טוויסט מודרני".

הקורונה בשעה טובה כבר די מאחורינו. מה הקונספט הנוכחי של המסעדה?

"לאחר שהקורונה נגמרה, המסעדה נפתחה במתחם 'שרונה' והקיום שלה מסב לי הנאה. אני נדהם לראות אנשים מכל הסוגים, שמגיעים לאכול ארוחת צהריים דשנה וחמימה. מדובר במקום דינאמי ובכלל לא פנסי – מסעדת פועלים לכל דבר. המנות מוגשות בקופסאות טייק-אווי, כך שניתן להזמין את האוכל ולקחת אותו לאכול בעבודה, או ליהנות ממנו על הדשא בשרונה".

יאמי, בא לנו לבוא לאכול אצלך. ועכשיו לחלק הכי מעניין - שתף אותנו במתכון לארוחת שרינג לט"ו באב!

"ברצון רב. בחרתי במתכון של סלט רענן, שעשוי מבוראטה ותאנים. הוא קליל וחושני, ומאוד מתאים לחגיגות אהבה", ציין השף.

מתכון לסלט תאנים ובוראטה/ מאת שף ארז קומרובסקי

מצרכים:

15 תאנים בשלות חתוכות
עלי בזיליקום
2 כדורי בוראטה
כף שמן זית
מלח ים גס
צ'ילי גרוס
1 פלפל אדום חריף קצוץ

אופן הכנה:

הניחו בקערה את התאנים החתוכות ואת הפלפל הקצוץ, מקמו מעל את הבוראטה ופזרו מעל את עלי הבזיליקום.
לתיבול: פזרו כף שמן זית, הוסיפו מלח וצ'ילי גרוס.
המלצת השף: הוסיפו טוסטים העשויים מלחם שאור, הוסיפו בקבוק יין טוב וצאו אל הבוסתן!

תאנים בשלות. צילום: שאטרסטוק
שיהיה בתיאבון!

ליצירת קשר עם סתיו קורן

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מתכונים לארוחת הצום: מה אוכלים לפני תשעה באב?
השף ארז קומרובסקי: לא הייתי בוחר בדובונים וטעמי
ניב גלבוע: "הביקורות הרעות שלי הן גם הכי אהובות"
בוקר בקפה גרג (צילום: באדיבות המקום)
"אני הולך – המסעדה שלכם" - חיים כהן בראיון מיוחד
לילה לבן תל אביב 2022- האירוע שאסור לכם לפספס
מתכון מסורתי לשבועות - הורניקי של "באבא יאגה"
מתכוני שפים לשבועות – המנות האהובות בגרסת השפים
החופש לאכול: גיל ולירון ב"סוהו" עם תפריט לסוכרתיים
ילדה, סוכר? מה לנויפלד, סוכרתיים ומסעדות? 
גמר מאסטר שף - נבחרת החלומות
יוליה בנמל - הארוחה הכי יפה ביום