עבור זוגות רבים, יום האהבה היהודי הנחגג בט"ו באב (או בערב ה-11 באוגוסט השנה) הוא סיבה למסיבה. יום שבו מתפנקים במסעדה טובה, או מכינים ארוחת הום-מייד ואוכלים אותה לאור נרות, או בחוף הים. ט"ו באב מזכיר לנו לבעוט מעט בשגרה השוחקת ולהכניס ספייס לזוגיות שלנו. אך לא כולם מאמינים בקונספט; השף ארז קומרובסקי, מאמין שמדובר ביום מעט מזויף. " אני לא חוגג ימי אהבה, אהבה זה משהו שנמצא כל הזמן באוויר, וצריך לטפח ולהשקות אותה כל יום. אני עובד באהבה כל הזמן, לכן יום ספציפי אחד - בו חוגגים אהבה, מרגיש לי קצת מלאכותי", אומר קומרובסקי.
עבור אלו שלא מכירים (אין הרבה סיכוי כזה): ארז קומרובסקי הוא אחד השפים הוותיקים בישראל. מאחוריו, הישגים קולינריים נחשבים כמו: "לחם ארז", מסעדת "מינט" הניו-יורקית, "גריל עץ" הגלילית ומסעדת הפועלים "בלאדי שיק" הממוקמת במתחם שרונה. קומרובסקי גם הספיק להשתתף בפאנל השופטים של "משחקי השף", לחבר ספרי בישול, להפעיל בית ספר לבישול גלילי ועוד ועוד.
שף ארז קומרובסקי. צילום:YesChef
יצאנו לבדוק עם השף האהוב, שמכיר את כל המקומות הקולינריים הכי שווים ברחבי הארץ, איפה כדאי לבלות בט"ו באב. התשובה הייתה מפתיעה מאוד. אמ;לק: "די למסעדות, צאו אל הטבע!".
"אם כבר חוגגים את ט"ו באב, אני ממליץ לצאת מהרוטינה המשעממת של מסעדה ויין לאור נרות", אמר קומרובסקי. "צאו לחוף או לטבע, אפילו עשו שם קמפינג ללילה! קחו איתכם בקבוק יין ואיזה אבטיח קר, ואתם פשוט מסודרים".
"ואוו יש המון, בעיקר מנות פירותיות קלילות, שמתכתבות עם הקיץ הישראלי. למשל, סלט תאנים עם בוראטה (מתכון בהמשך!), סלט אבטיח או סלט סברס עם שרימפס. מנות אלו מסמנות יצירתיות ויציאה מהשגרה, כי אם כבר אתם חוגגים את ט"ו באב, לכו על מנות לא מובנות מאליהן, שמדגישות את החידוש והרעננות ביחסים. המנות הללו מקושרות עם בוסתן – המקום הכי רומנטי ומרגיע שיש. מעבר לזה, פירות הם בחירה מושלמת לט"ו באב, כי יש בהם משהו חושני מאוד!"
"אין כללים! בסופו של דבר, לכל אדם יש את ההגדרה הפרטית שלו לרומנטיקה. פשוט צאו ותחגגו את הביחד-נס שלכם".
צילום: שאטרסטוק
תכל'ס הכי כיף להביע אהבה עם אוכל מגרה.
"מסכים מאוד! אני גדלתי בבית - בו אמא שלי העניקה לנו אהבה באמצעות אוכל", משתף קומרובסקי. "והאמת, שזו הדרך הכי קלה להראות אהבה - פשוט להכין לבן הזוג או לבן משפחה את המנה האהובה עליו בלי שטיקים".
"ברור! אני לגמרי מראה אהבה באמצעות אוכל. האמת שהארוחה הכי רומנטית שבישלתי בחיי הייתה עבור בן הזוג שלי, בתחילת דרכנו לפני 36 שנה (תודו שזה שוקינג)! הכנתי לו ביסק סרטנים, וזה היה הכי רומנטי שיש, כי זה היה משהו שהוא לא אכל מעולם, והוא העריך מאוד את המחווה".
הבעת אהבה באמצעות יצירה של אוכל חם ומנחם מלווה את קומרובסקי שנים רבות, וכמו שכבר הבנתם, הוא ירש את זה מבית אמא. גם הפנינה הקולינרית החדשה יחסית שלו - "בלאדי שיק", שהוקמה במתחם 'שרונה', מתאפיינת באוכל ביתי שכולנו אוהבים לאהוב. אך לדבריו של השף הלבבי, המסעדה פחות מתאימה לחגיגות ט"ו באב, כי ניתן לסעוד בה רק בצהרי היום. "המסעדה היא מסעדת פועלים, שהוקמה כקונספט של קייטרינג- משלוחים בשלהי מגיפת הקורונה", מספר קומברובסקי. "במסעדה תמצאו אוכל חם - שאנשים הכי אוהבים לאכול; האוכל שהאימהות והסבתות שלנו מבשלות, אבל עם טוויסט מודרני".
"לאחר שהקורונה נגמרה, המסעדה נפתחה במתחם 'שרונה' והקיום שלה מסב לי הנאה. אני נדהם לראות אנשים מכל הסוגים, שמגיעים לאכול ארוחת צהריים דשנה וחמימה. מדובר במקום דינאמי ובכלל לא פנסי – מסעדת פועלים לכל דבר. המנות מוגשות בקופסאות טייק-אווי, כך שניתן להזמין את האוכל ולקחת אותו לאכול בעבודה, או ליהנות ממנו על הדשא בשרונה".
"ברצון רב. בחרתי במתכון של סלט רענן, שעשוי מבוראטה ותאנים. הוא קליל וחושני, ומאוד מתאים לחגיגות אהבה", ציין השף.
15 תאנים בשלות חתוכות
עלי בזיליקום
2 כדורי בוראטה
כף שמן זית
מלח ים גס
צ'ילי גרוס
1 פלפל אדום חריף קצוץ
הניחו בקערה את התאנים החתוכות ואת הפלפל הקצוץ, מקמו מעל את הבוראטה ופזרו מעל את עלי הבזיליקום.
לתיבול: פזרו כף שמן זית, הוסיפו מלח וצ'ילי גרוס.
המלצת השף: הוסיפו טוסטים העשויים מלחם שאור, הוסיפו בקבוק יין טוב וצאו אל הבוסתן!
תאנים בשלות. צילום: שאטרסטוק
שיהיה בתיאבון!
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת