את המתכונים המיוחדים הכינה לירון מידן, נטורופתית וסוכרתית, והמוח שמאחורי קבוצת הפייסבוק המצליחה "הרפתקאותינו בממלכת הסוכרת". ללירון חשוב להראות לכולם שניתן וצריך לחיות היטב ובצורה מאוזנת, גם לצד הסוכרת.
אז קדימה, 4 מתכונים נפלאים שיקלו עליכם, הסוכרתיים, את החיים, עם כוס הקפה של הבוקר, בערב ובכלל.
בכמה מילים:
אין כמו מתכון חיתוכיות החמאה לקפה של הבוקר. קמח שקדים היא הפחמימה היחידה שיש במתכון הזה!
המצרכים:
100 גרם קמח שקדים.
1 ביצה.
60 גרם אבקת סוויטאנגו. מי שאוהב/ת פחות מתוק, יכול/ה להוריד כמות (שימו לב- מדובר באבקה ולא בגרגרים).
50 גרם חמאה מומסת.
1 כפית אבקת אפייה.
1 כפית תמצית וניל.
הכנה:
מערבבים הכל היטב לכדי עיסה אחידה. משמנים נייר אפייה בחמאה, משטחים למלבן אחיד יחסית ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות, עד להשחמה קלה של הקצוות. מוציאים מהתנור לשם צינון.
לאחר צינון קל, חותכים ל-20 קוביות, הופכים בזהירות ומכניסים שוב לתנור במשך כ- 45 דקות. כשהקוביות מתקררות, ניתן להגיש. הן קריספיות ומעלפות!
חישוב פחמימות ליחידה:
100 גרם קמח שקדים של חברת כרם - 8.77 גרם פחמימה זמינה. רק 0.4 גרם פחמימה לכל אחת מ-20 היחידות!
חיתוכית חמאה. צילום: לירון מידן
בכמה מילים:
מתכון לרולדת שוקולד מושחתת במיוחד. בחברת eatsane הקשיבו לסוכרתיים, והחל מאפריל 22', ייצרו בצקים יותר דקים וארוכים, החוסכים בפחמימות/סוכר, מייצרים פריכות וקראנצ'יות בכל ביס וחוסכים בקלוריות.
המצרכים:
חצי בצק מרודד של 250 גרם של חברת eatsane.
150 גרם שוקולד דל פחמימה.
150 מ"ל שמנת מתוקה – 38% של טרה, או חלב סויה ללא סוכר.
2-6 כפיות סוכר וניל של סוויטאנגו, לפי טעם המתיקות שאתם אוהבים.
ההכנה:
לחמם תנור ל- 170 מעלות. להמס את השוקולד עם השמנת המתוקה ועם סוכר הווניל. להוסיף סוכר וניל לפי הטעם.
לרדד 250 גרם בצק לריבוע גדול ודק מאוד, ולחכות שהשוקולד לא יהיה חם מאוד. יש לשפוך כמות נכבדת על הבצק.
לאחר מכן, לגלגל עם ניר האפייה את הבצק עם השוקולד ולפזר ביצה ושומשום. לסיום, לאפות במצב אפייה רגילה ללא טורבו על חום של 170 מעלות במשך חצי שעה.
טיפים:
רולדת שוקולד. צילום: לירון מידן
בכמה מילים:
כדורי שוקולד דלי פחמימה/ סוכר שמתאימים לסוכרתיים, וטעימים ברמות!
המצרכים:
2 כפות שוקולית של סוויטאנגו.
4 כפות ממרח שוקולד של סוויטאנגו.
2 כפות ממרח חמאת בוטנים הכי דלה בפחמימה שתמצאו על המדף.
4 כפות חלב סויה ללא סוכר של אלפרו/תנובה מסדרת אלטרנטיב.
ביסקוויטים דלי פחמימה יבשים (שנשארו לכם משבוע שעבר ואין מה לעשות איתם...)
ההכנה:
לערבב הכל, לקרוץ כדורים לא גדולים, ולסיום, להניח במקרר בלבד. חשוב שלא להכניסם למקפיא!
כדורי שוקולד דלי פחמימה. צילום:לירון מידן
בכמה מילים:
חטיף שוקולד עם אגוזים מקורמלים בממתיק חום של סוויטאנגו. טעים במיוחד, וכמובן מתאים בול לסוכרתיים.
המצרכים:
חופן אגוזים.
שמן קוקוס.
ממתיק חום של סוויטאנגו.
קורט מלח.
שוקולד דל פחמימה.
ההכנה:
קולים את האגוזים עם שמן קוקוס וקורט מלח על מחבת. לאחר שהם משחימים מעט, מוסיפים ממתיק חום של סוויטאנגו, שיודע להתקרמל כמו סוכר רגיל.
לפרוס הכל מהמחבת על תבנית, ולשטח. חשוב לתת לכך זמן קירור. בינתיים, אפשר לזהות שנוצרת שכבת קראסט כמו של סוכר רגיל שמתקרמל. אחרי קירור והתקשות השכבה, יש לפרק את כל הקראסט ולפרוס שוב על התבנית את האגוזים המקורמלים.
ממיסים שוקולד דל בפחמימה במיקרוגל בפולסים למשך חצי דקה, מוציאים מהמיקרו, מערבבים ומחזירים למיקרוגל.
שופכים את השוקולד המומס על האגוזים שבתבנית, ונותנים לזה להתקרר במקרר בלבד. מוציאים לאחר שהכל מתקשה ושוברים ידנית ליצירת חטיפים.
חטיף שוקולד עם אגוזים מקורמלים. צילום: לירון מידן
אז הנה, עוגיות ללא סוכר וללא פחמימה הן חטא פשוט, שאפשר להפוך למתכון קל, טעים ומפנק.
בתיאבון לכל הסוכרתיים!
כנסו למתחם החופש לאכול ותראו את כל המסעדות שמשתתפות בפרויקט
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת