נגישות
נגישות

קינוחים שמשמחים ילדים בזמני המלחמה הקשים

למרות המלחמה שעדיין כאן, הילדים נמצאים אתנו בבית – חרדים, דואגים ובסטרס מטורף. בחרנו מתכונים לקינוחים מתוקים שתכינו עם הילדים, כאלה שישמחו אותם גם בימים הקשים האלה.

מגזין REST חדשות האוכל מתכונים
אורלי בויום
תאריך פרסום: 09/10/2023, 21:59 תאריך עדכון: 16/10/2023, 10:54

מי היה מאמין שנמצא עצמנו עמוק בתך מלחמת 'חרבות ברזל', מלחמה קשה מנשוא עם מספר נרצחים שרק עולה מיום ליום, אלפי פצועים, נעדרים וחטופים שמוחזקים בעזה ורק מחכים שיצילו אותם. וגם אנחנו. אנחנו, כולנו, מחזיקים אצבעות לשחרור מהיר של החטופים והשבויים, להחלמת הפצועים במהרה ושולחים תנחומינו לכל המשפחות השכולות ורק מקווים שכל המלחמה הכואבת הזו תהיה כבר מאחורינו.

אבל בינתיים, יש ילדים בבית שצריך לדאוג לנפשם. הילדים שלנו שחשופים לסרטונים בטיק טוק ולמידע שהורג את נפשם התמימה, נמצאים בבית ללא כל מסגרת אבל בהחלט עם המון חששות, פחדים, דאגות ושאלות נוקבות שרק ילדים יכולים לשאול באופן ישיר ונטול צנזורה: 'האם ישמידו את המדינה?', 'האם צה"ל חזק מספיק' ו'אמא, האם יש סיכוי שיחטפו אותי כשאני יורד למכולת?'.

לאור המצב, ליקטנו עבורכם חמישה מתכונים פשוטים ביותר, כדי שתוכלו להתכנס יחד ולהרוויח כמה דקות חסד בעת הכנת קינוח מתוק/מאפה טעים שימתיקו, ולו במקצת, את הכאב הבלתי נסבל והחודרני. מדובר במתכונים הכי פשוטים וטעימים שיש, קלים להכנה, מהירים, כאלה שלא ידרשו מכם להיערך במיוחד ולסכן עצמכם בלצאת מהבית… תשמרו על עצמכם ועל ילדכם. חיבוק.

פראנץ' טוסט עם גלידה – הכי קל וזמין

המצרכים: 

2 פרוסות לחם לבן או איזה שבא לכם, ביצה אחת, 1/4 כוס חלב וכף סוכר.

הערה: המתכון בנוי ל – 2 פרוסות לחם, כמובן שניתן להכין כמה שיותר ולהגדיל את כמות המצרכים בהתאמה.

אופן ההכנה: 

  • לוקחים את כל החומרים למעט הלחם ומערבבים אותם היטב בקערה.
  • מחממים חמאה במחבת.
  • לוקחים את פרוסות הלחם וטובלים אותן בבלילה, מטגנים אותן משני הצדדים.

שמים על צלחת שטוחה, שמים שתי כפות גלידה, עליה יוצקים סירופ מייפל או שוקולד ומגישים.

 טעים וקל להכנה. צילום: שאטרסטוק

סופלה נוטלה או שוקולד השחר – מתוק ומפנק!

המצרכים:

2 ביצים, 200 גרם נוטלה/ממרח שוקולד/ממרח לוטוס

אופן ההכנה:

  • לוקחים את שתי הביצים, מפרידים את החלמון מהחלבון.
  • מקציפים את החלבונים עד שמתקבלת בלילה יציבה שנראית כמו קצפת.
  • לוקחים 200 גרם נוטלה או שוקולד השחר או כל ממרח שהילדים אוהבים, מוסיפים לבלילה ומקציפים יחד.
  • מחממים את התנור בחום של 180 מעלות.
  • מכניסים את הבלילה לצלוחיות קטנות (כאלה המיועדות לאפייה) או תבנית סיליקון שמתאימה למאפינס.
  • מכניסים את הצלוחיות לתנור ואופים למשך כ- 18-20 דק'.
  • כדי לדעת האם הסופלה מוכן, הכניסו קיסם ובדקו: אם הוא יוצא רטוב אז צריך עוד זמן אפייה, אם הוא לח במקצת, הסופלה שלכם מוכן!

 סופלה רך ונימוח. צילום: שאטרסטוק

עוגת ביסקוויטים מהסרטים

המצרכים: 

חבילת ביסקוויטים של פתי בר, 2 מיכלי שמנת מתוקה, 3 כפות סוכר, 3/4 כוס חלב קר, 5 כפות אבקת פודינג לטעמכם. עבור קרם השוקולד: חפיסת שוקולד מריר, חצי כוס חלב, רבע חבילת חמאה.

אופן ההכנה:

  • מקציפים את השמנת המתוקה עד שמתקבל מרקם אחיד, מוסיפים פנימה את הסוכר, החלב, הפודינג עד שמתקבלת קצפת יפה ויציבה.
  • טובלים את הביסקוויטים בחלב ומסדרים אותם לתוך תבנית מלבנית.
  • יוצקים חלק מכמות הקרם מעל שכבת הביסקוויטים עד שהם מכוסים לגמרי, מניחים שכבה נוספת של ביסקוויטים שגם עלייה יוצקים קרם וכנ"ל גם עם שכבת הביסקוויטים השלישית.
  • במקביל, ממיסים במיקרו את חפיסת השוקולד עם החמאה וחצי כוס החלב בקערה במשך כדקה ומערבבים עד לקבלת קרם חלק ואחיד.
  • יוצקים את הקרם מעל שכבת הביסקוויטים העליונה, מכסים ומכניסים לקירור למשך 5 שעות לכל הפחות.
  • מומלץ לקשט את העוגה בכל מה שהילדים אוהבים: פצפוצי שוקולד, נחשי גומי ולהגיש אותה קרה וטעימה.

 עוגת ביסקוויטים עסיסית. צילום: שאטרסטוק

מוס שוקולד מושלם שממתיק את הכול

המצרכים: 

חפיסת שוקולד מריר, 1/4 כוס חלב.

אופן ההכנה: 

  • לוקחים את השוקולד והחלב וממיסים הכול על אש קטנה.
  • טורפים את השוקולד במטרפה ידנית משך כמה דקות עד שמקבלים מרקם ממש כמו של מוס.
  • יוצקים את המוס לכוסות או קעריות ומכניסים למקרר.
  • ניתן להגיש אותו חם או קר ועם שפע של תוספות כמו קצפת, גלידה, קרם וכו'.

 שוקולדי וחם, מוס שוקולד. צילום: שאטרסטוק

גלידת בננות עם שוקולד – שילוב של בריאות וטעם החיים (שוקולד כמובן!)

המצרכים:

2/3 בננות – שימו לב שיהיו די קשות ולא רכות מדי, חפיסת שוקולד חלב, פצפוצי שוקולד לבן וחלב. לקרם השוקולד - חפיסת שוקולד מריר, חצי כוס חלב, רבע חבילת חמאה.

אופן ההכנה:

  • מקלפים את הבננות, חוצים אותן לחצי.
  • נועצים שיפוד או מקל ארטיק במרכזה של כל בננה, מניחים על צלחת ומכניסים לפריזר למשך כשעה.
  • את השוקולד המריר ממיסים במיקרו ביחד עם החמאה וחצי כוס חלב, מערבבים עד לקבלת קרם אחיד.
  • מוציאים את הבננות מהפריזר וטובלים כל חצי בקרם השוקולד, לאחר מכן מפזרים עליהן את פצפוצי השוקולד בצבעים השונים ומחזירים למקפיא.
  • לאחר כמה דק' תקבלו ארטיק בננה מושלם וגם בריא.

צילום תמונת שער: שאטרסטוק

 

אהבתם את הכתבה?

כתבה מהממת
26
פחות אהבתי
0

כתבות נוספות של אורלי בויום

Newsletter Icon