מיטיבי לסת מביא לכם את כל הטיולים הכי שווים, המסלולים הכי הרפתקניים – בשילוב של מסעדות מעולות שנמצאות על מסלול הטיול שלכם. המדור ייחודי מאוד בזכות השילוב המופלא שבין טיול של שבת מפורט לפי תחנות יפהפיות, פלוס ציון המסעדות שיש באותו מסלול. אבל לא מדובר בסתם המלצה למסעדה, אלא בכאלה שמתאימות בול למסלול, וגם פתוחות בשבת, או בחג (תלוי מתי הכתבה מתפרסמת). לפעמים המדור משלב בין המסלולים, מדגיש א... <p>מיטיבי לסת מביא לכם את כל הטיולים הכי שווים, המסלולים הכי הרפתקניים – בשילוב של מסעדות מעולות שנמצאות על מסלול הטיול שלכם.</p> <p>המדור ייחודי מאוד בזכות השילוב המופלא שבין טיול של שבת מפורט לפי תחנות יפהפיות, פלוס ציון המסעדות שיש באותו מסלול. אבל לא מדובר בסתם המלצה למסעדה, אלא בכאלה שמתאימות בול למסלול, וגם פתוחות בשבת, או בחג (תלוי מתי הכתבה מתפרסמת). לפעמים המדור משלב בין המסלולים, מדגיש איפה כדאי לעצור ולעשות פיקניק (וגם ממש מסביר איך להגיע, איפה חונים ועוד) ואפילו איפה יש איזורים ייעודיים לפיקניק טבע שווה.</p> <p>גם ההמלצות על המסעדות הן בהתאם למסלול: בתחילת המסלול תקבלו המלצות למקומות שמהם ניתן לרכוש סלי פיקניק משובחים, או לשבת במקום ולנשנש. אם המסעדה נמצאת בשיאו של המסלול, ההמלצה תהיה לסעודת צהריים קלה. אם לקראת סופו, ההמלצה תהיה לקפה ועוגה, ורצוי מול נוף יפהפה. הכל יהיה בשילוב – כלומר אם נקודת הציון תכלול עמדה בה ניתן לשבת ולאכול בטבע, ההמלצה על מסעדה תהיה בהתאם.</p> <p><strong>דוגמא למסלול יפה עם מסעדה:</strong></p> <p>טיול לגליל העליון דרך עין זיתים ועצירה בבית היערן, קברי אלקנה, באנדרטה וסיור במערה מסתורית. ההמלצה הקולינרית למסלול זה - בולונז'רי, מסעדת שף חלבית שמציעה כריכים טריים טובים, סלטים ופיצות חמות מהטבון – מתאים בול לפיקניק בשטח, כשהלוקיישן שהמדור מציע הוא עין גבר, ליד המעיין, או ליד עין מרגנית שגם מציע מתחם פיקניק מוצל עם שולחנות וכסאות נוחים.</p> <p>המדור מפרט גם מה כדאי לכם לאכול בכל מסעדה כזו, כדי שהיום שלכם יהיה מושלם וטעים בלי טעויות. למשל, כתבת המדור אורלי בויום ממליצה על מסעדת עזבה, אשר בגליל העליון: "מסעדת עזבה מגישה אוכל ערבי אותנטי עם שפע של מנות משובחות, שמתכתבות היטב עם הנוף הגלילי בבעלותה של משפחת דאוד. במקום תמצאו מגוון של ממולאים, סלטים, תבשילי קדירה מיוחדים ואופציות רבות של מטעמים שתוכלו לארוז בקופסות וחמגשיות ולקחת לדרך לארוחת צהרים מהממת, טעימה ומנחמת. מומלץ לארוז: חומוס, סלט ירקות, כרובית עם טחינה, מלוכיה, חציל בּתנור עם טחינה גולמית ועראייס, סלט פטוש וטבולה, הרבה קובה וכמה שיותר ממולאים".</p> <p>המדור לא מסתפק רק בהמלצות על מסלולי טיול ומסעדות שבדרך, אלא גם על ציוד שכדאי לקחת איתכם. כך למשל בטיול לפארק המעיינות, המדור המליץ על ציוד:</p> <ul> <li>נעלי הליכה או סנדלי מים כמו שורש, טבע נאות</li> <li>לפחות 2 ליטר לראש</li> <li>שקיות אטומות מים שבהן ניתן לשים ארנק, מפתח רכב וטלפון נייד</li> <li>בגד ים</li> <li>צידנית נוחה וקלילה כדי שלא תצטרכו לסחוב אותה קילומטרים, למרות שתוכלו לשכור במקום שאטל העובר בין המעיינות בעלות של 20 ₪ בלבד</li> <li>אוכל משובח וכמה שיותר ממנו</li> </ul> <p>במקרה של הטיול הקייצי השווה הזה, ההמלצה למסעדה היתה ל "האיטלקיה" - מסעדה איטלקית מעולה, שמציעה אוכל שאפשר גם לארוז ולקחת לפיקניק</p> <p> </p> <p> </p> <p><span> </span></p> קרא עוד