בית התה היפני של טאיקו במושב מכמנים ,
בקצה הגבוה של הר כמון , בצפון ,שוכנת מסעדה יפנית שהיא בעצם מרכז תרבותי למורשת יפן.
המסעדה מוקפת בגן יפני ובו עצי דובדבן ושזיף שאפילו לוקח חלק...
בארוחה בדמות ליקר שזיפים צלול ואיכותי.
הדרך הפרטית שלי לבית התה של טאיקו מתחילה בגיל עשר , אז הכרתי את מרב בת כיתתי, לאחרונה נפטרה אימה ובשבעה לאימא , הכרתי את הדוד שלמה ורעיתו טאיקו , השיחה שהתפתחה לתחביבי הבישול , והם מאוד שמחו לשמוע שאוכל יפני הוא אהבת חיי ושתכלס.. שהלב שלי הוא עיגול אדום ( דגל יפן).
אז וכמובן , הגיעה ההזמנה שמלווה בחיבוק, וחיבוק יהיה סמל לסיפור, חודשיים קדימה ושבת בבוקר , יום גשום , יוצאים לדרך.
אני חושב שחשוב לציין כבר בהתחלה שבית התה של טאיקו איננו סושיה , והוא בעצם חצי מוזיאון ומרכז לתרבות יפן הכולל גלריה לעיצוב קימונו שהוא המומחיות השניה של טאיקו.
הבית מקיים ארוחות יפניות ביתיות במחיר מ 195שח לארוחת טעימות - ארוחת שף.
שלמה האדריכל ובן זוגה של טאיקו מנצח על ההגשה ותפקוד המסעדה ואף תכנן וביצע את בניית החלל המואר , המוצף באור ומגוון בתריסי עץ והמון שקט ופשטות יפנית, כל נגיעה כל רהיט מנומק וברור, סביבת הפנים והגן היפני בחוץ מתכתבים במבט , אהבנו כל פרט, כולל הדרך בכניסה המשובצת אבנים ומעיין מעיין , ושיחי במבוק, חוויה אותנטית ואמינה המביאה את יפן לכאן.
שלמה מהווה את תפקידי המארחת , מלצר ,מנהל המשמרת וכו'.. והוא מסביר ומפרש בהמון סבלנות וחן , ידיעתו והבנתו את הבישול והארוחה היפנית מלמדת מרנינה ומהווה מוקד ידע עצום לאירוח היפני. שלמה מנסה ומצליח לייצר איזון בארוחה , ולפגוע בהצלחה ובתיזמון הארוחה- טיימינג , הגשה מסורתית והמון הקשבה וניסיון.
הארוחה נפתחה במרק אצות צ