לראשונה עבור כולנו (10/08) - ארוחה באורי בורי. הגענו אחרי סופ"ש מצוין בצפון וקיוינו לשמור על הרמה. 7 מבוגרים ואחד בן3. לאחר הסבר מרשים מהמלצרית על התפריט (על אף שהפחידה אותנו עם מנה... "חריפה") בחרנו כל מיני (לא ארוחת טעימות - זה לא היה הפורום המתאים). בקצרה - כ-ו-ל-ם נהנו. אפילו האבא השמרן שלי, שתמיד מחפש משהו מוכר וביתי. הקטנצ'יק (לא האבא) זכה ביוזמה של המלצרית וקיבל מנת פתיתים עצמאית. מנת הבס בקדירה (לא באמת חריפה) - משובחת וכולם קינאו בי. גם הבורי בקדרה היה משובח ואפילו הפורל בקדרה. מנות מאד מיוחדות ונעימות. מי שבחר בדגים בגריל - סיכם שהיה טעים. עוד לקחנו בס פורצ'יני. לסיכום - משובח והחלטנו שנחזור.
לאחר שני ביקורים במסעדה אומר כי לדעתי רוב התגובות כאן שתולות. יש להריע לבעלים על יכולת הפרסום וההתמדה. בקצרה - עובדים עלינו. רבות הן המסעדות שעולות על מסעדה זו באיכותן ואשר רמת המחירים... בהן היא נמוכה עד כדי מחצית. כאשר לעובדה שאין תמורה נאותה, נוספת התנהגות הבעלים והעובדים כאילו הם האחראים להמצאת הדג, התחושה היא כבר ממש לא נעימה. לאחר הפעם הראשונה הגענו שוב לבדוק האם היה זה מקרה. מסתבר שלא. ממש לא. די - לא נבוא עוד.
שוב חזרנו למסעדה וחגגנו יום הולדת לבת שלנו ונהנינו מאוד מאוד מארוחת הטעימות -עם חידושים מרעננים בתפריט- והיתה חוויה קולינרית עם שירות מקצועי ואדיב, אוכל נפלא ומחירים סבירים (אומנם לא... זולים - ובמיוחד לאור ביטול ההנחה שהתרגלנו אליה בתקופה שיהודה ניהל את המסעדה, וחסרונו מורגש- אולם עדיין לא בשמיים, ובמיוחד לאור התמורה שמקבלים). מנת הסרטנים עם אצות ים : חובה !!!
הגענו ביום לא פשוט לעכו והתקבלנו באירוח כיד המלך. בחרנו בתפריט הטעימות וזו התגלתה כבחירה נהדרת. כך יכולנו לטעום מטעמים שלא היינו יודעים שכדאי לבחור בהם. המנות היו מפתיעות וטעימות... להפליא. השרות היה מקצועי וההרגשה היתה שאורי מארח אותנו באופן אישי. גם הגלידות מצוינות. אחת הארוחות הכי טעימות שאכלתי בחיי באוירה עכואית מכניסת אורחים.
באנו כי שמענו על המקום גדולות ונצורות - שזו מסעדה דגים אמיתית, כזו שמגישה דגים טריים ממבחר הים לאותו היום, שהבישול של אורי ירמיאס אחר ויצירתי. באנו בגלל ששמה של המסעדה (ושל הספר של... אורי) הולך לפניה. מצאנו מטבח של מזללת דגים סטנדרטית, עם מבחר דגי ים קפואים (לטענת אורי לא היו דגים טריים למעט פילמידה כיון שבאנו בסיום עיד-אל-פיטר שבו הדייגים לא ירדו לים). מנה אחת היתה פשוטה וטעמה (הדניס ), לעומתה רוטב השרימפס היה עמוס שום להחריד, והטונה האדומה צופתה במנת פלפל שחור עודפת. כגודל הציפיות כן גודל האכזבה. חבל כי נורא קיווינו למסעדת דגים מגוונת ומעניינת. נקווה לשיפור
חגגנו במסעדה את יום נישואינו. אמנם מראה המקום מבפנים היווה זעזוע, אך השירות המוקפד וטעמו הנפלא של האוכל גוברים על ההתרשמות הראשונה השלילית. ארוחת הטעימות הינה חויה קולינרית בלתי נשכחת... ומומלצת בחום.
חזרנו אולי בפעם העשרים , האוכל טעים מאוד כמו תמיד, אנחנו אוכלים שם כבר 10 שנים ולא זיהינו ירידה באוכל, להיפך לאכול שם מנות מוכרות זה ממש ללכת על בטוח. תמיד טעים!!!
קרנבל של טעמים כמשהו שהגדיר עצמו טטרן כל השנים עברתי חוויה טרנספורמטיבית נפתחה לי צ'קרת הטעם. ת ע נ ו ג .
היינו אחרי זמן מה שלא ביקרנו במסעדה ויצאנו מאוד מאוכזבים. רמת האוכל ירדה מאוד וגם המלצרית כמעט ולא התיחסה אלינו וזה חבל, למסעדה יש שם נהדר. הסביצ'ה היה מתחת לכל ביקורת, הדג על הפלנצ'ה... היה יבש מדי, בקדירה הרוטב בושל אובר, בקיצור האכזבה הייתה גדולה וכשהערנו על כך הסתכלו עליי כאילו נפלתי מכוכב אחר. לא יודע מתי נחזור לשם, אם בכלל.
לקחתי את משפחתי מארה"ב לאכול דגים. את האמת? שמעתי על אורי בורי, אבל מעולם לא ביקרתי במסעדה. המקום אותנטי, חמים ומזמין, נעים לשבת והמלצרית מקצוענית ללא פשרות. היא שירתה אותנו מעל ומעבר,... היה מהנה הרבה בזכותה--אז שאפו לאסתי שבהריון, להוריד בפנייך את הכובע.האוכל היה מעולה, מנות קטנות אך טעימות שמשאירות טעם לעוד, ועוד, ועוד........................ אכלנו לשובע והזמננו כמה מנות יחד לכל השולחן. המושט בקרמל כמנת פתיחה היה מ--ד--ה--י--ם.... הסשימי טונה בסורבה וואסבי---אלוהי, הסרדינים הממולאים (מעט מידי) חביבים מאוד. הפרידה בגריל לילדים נטרפה והיינו בהלם ששני בנים מופרעים ושובבים ליקקו את הצלחת עם ה"דגים"....לנו הזמננו דג דניס בגריל (שלם) היה אלוהי. טונה אדומה צרובה במלח גס ופלפל שחור-מעולה, פורל בקדירה-משהו לא מהעולם הזה. כמה שהמנות פשוטות, טעים כמו שמזמן לא טעמתי. לקינוחים כבר לא היה מקום בגלל הבירות והלחם. אני רוצה עודדדדדדדדדדדדדדדדדדדד!!!!תודה לאורי בורי על הגאונות המינימליסטית שלו, נחזור בקרוב מאוד