לקחתי את משפחתי מארה"ב לאכול דגים. את האמת? שמעתי על אורי בורי, אבל מעולם לא ביקרתי במסעדה. המקום אותנטי, חמים ומזמין, נעים לשבת והמלצרית מקצוענית ללא פשרות. היא שירתה אותנו מעל ומעבר,... היה מהנה הרבה בזכותה--אז שאפו לאסתי שבהריון, להוריד בפנייך את הכובע.האוכל היה מעולה, מנות קטנות אך טעימות שמשאירות טעם לעוד, ועוד, ועוד........................ אכלנו לשובע והזמננו כמה מנות יחד לכל השולחן. המושט בקרמל כמנת פתיחה היה מ--ד--ה--י--ם.... הסשימי טונה בסורבה וואסבי---אלוהי, הסרדינים הממולאים (מעט מידי) חביבים מאוד. הפרידה בגריל לילדים נטרפה והיינו בהלם ששני בנים מופרעים ושובבים ליקקו את הצלחת עם ה"דגים"....לנו הזמננו דג דניס בגריל (שלם) היה אלוהי. טונה אדומה צרובה במלח גס ופלפל שחור-מעולה, פורל בקדירה-משהו לא מהעולם הזה. כמה שהמנות פשוטות, טעים כמו שמזמן לא טעמתי. לקינוחים כבר לא היה מקום בגלל הבירות והלחם. אני רוצה עודדדדדדדדדדדדדדדדדדדד!!!!תודה לאורי בורי על הגאונות המינימליסטית שלו, נחזור בקרוב מאוד
נפלא.אכלנו זוג טעימות בצהריים. אומנם לא הפעם הראשונה (ולא האחרונה) החל ממנת הסביצ'ה והשריפס ים תיכוני דרך סאשימי סלמון עם רוטב וואסבי מדהים, המבורגר טונה אדומה מאוד טעים, ו"לקינוח" קוקי... סאן ז'אק ובשר סרטנים. למנה אחרונה אגס אפוי עם מרציפן.בקיצור מומלץ מאוד. תהנו.
חזרנו שוב ושוב למסעדה והופתענו לטובה מהתפריט המתחדש, המנות החדשניות שהיוו שינויי מרענן וטעים להפליא. המחירים סבירים בהחלט (יחסית למחירי מסעדות אזור המרכז), והחניה בשפע (ובחינם) והנוף... מרהיב. נחזור שוב - ובקרוב.
הגענו בעקבות קליינטים קבועים של בעל המסעדה, המסעדה מבפנים לא מתוחזקת הן הקירות מתקלפים ואוירה של מקום לא נקי.תפריט לא מגוון ומחירים בשמיים "הרמתי טלפון לבנק לקחת אשראי" לגבי חצי המנות... עבודה בעניים מסעדה פלצנית לאנשים מהמעמד העליון שלא מבינים באוכל, המנות קטנות מאוד, והשירות פלצני המלצרים מדקלמים את התפריט מבלי לנסות להבין את הלקוח, הרטבים של הדגים מעורבבים בכל מיניי תרכובות לא מתאימות...
יופי של ארוחת טעימות, טעמים חדים ומפתיעים, לכל המבקרים, 1/2 מנה לא אומר 1/2 מחיר.גם 1/2 מנת פלאפל (להבדיל....) מחירה לא מחצית ממנה שלמה אלא יותר וכך צריך להיות.תמשיכו כך
חזרנו אחרי תקופה שלא היינו ואני חייב לומר שהיה מפתיע לטובה, המסעדה ממשיכה לשמור על רמת אוכל ושירות מצוינים לעומת הרבה מסעדות שאני מכיר. יש הרבה מנות חדשות לא משעמם להגיע לעכו.
מקום מדהים, אוכל טעים להפליא והקינוחים רק עושים את כל החוויה לטובה יותר!
לאחר הרבה המלצות הגענו לעכו והזמנו מקום במסעדה ששמה הולך לפניה היינו 2 זוגות. שהגענו, המקום היה מלא עד אפס מקום ביקשו שנמתין כמה דקות ובאמת לאחר כחמש דקות קרא לנו המלצר אריק והמליץ לנו... על ארוחת הטעימות. לא כל כך רצינו אבל אחרי הסבר שקיבלנו, החלטנו להקשיב לאריק וטוב שכך עשינו. מנות הפתיחה סביצ'ה אינטיאס, טרין פלפל, שרימפס נא ופילה של בייבי מושט בקרמל היו מצויניים, לאחר מכן הוגש לנו מרק פירות ים שזאת מנה שאסור לוותר עליה.המנות שהוגשו לאחר מכן היו מצוינות, במיוחד הבשר סרטנים בשמנת אם אצות ים וגלילת אינטיאס, כזאת מנה עוד אף פעם לא אכלתי מדג, גם נהננו מהרעיון שנתנו לנו אחרי מנות עם טעם חזק סורבה לניקוי הטעמים. המחיר הצדיק כל אגורה. שווה לבקר שם אנחנו בטוח נחזור, תמשיכו לשמור על רמת איכות כזאת.
היינו אתמול, נהיננו מהשרות המקצועי של המלצרית, שיר,י לקחנו את ארוחת הטעימות, טעמים לא מהעולם הזה. במיוחד המושט קרמל, בשר הסרטנים והבס בקדירה וזהרק חלק קטן ממש חוויה.
ביום חורפי, גשום וקר, אחרי שוטטות ארוכה ומהנה בסימטאות עכו הצבעוניות החלטנו שמה יכול להיות יותר טוב מארוחת דגים טעימה אצל אורי בורי שעליו שמענו כ"כ הרבה זמן.........אוי, אוי, אוי ואבוי... לאותו רגע נמהר שבו החלטנו להיכנס ל"חור" הזה שנקרא כביכול מסעדה:קירות מתקלפים, טחב בכל פינה וקור אימים שלא היו מביישים את בית הכלא העתיק של עכו שנמצא לא רחוק משם (שבו ביקרנו בצהריי אותו היום ממש.....)והאוכל ???ביזיון !!!מנות ראשונות "מקומצנות " שנעשו כלאחר יד בצורה מאד חובבנית ומחופפת ולא כמצופה ממסעדה שלוקחת מעל 30 ש"ח ל-3 פרוסות דקיקות של שרימפס ו-2 פרוסות פלפל חריף !!!אותו כנ"ל לסביצ'ה אינטיאס (4 פרוסות) וחצי ק"ג (!!!) בצל סגול.........והעיקריות ?סיפור עצוב בפני עצמו ...נאמר לנו ע"י מלצרית לחוצה שאנחנו יכולים לקחת חצאי מנות (שלא היו אגב, בחצאי מחיר !) ושאם לא נאהב אותם אז נוכל להחליף בכל רגע....לקחנו בס ברוטב שמנת ופורצ'יני (סביר מינוס...וזאת הייתה המנה היותר נורמלית של הארוחה) ואת סטייק פילה אינטיאס (שלוש קוביות) שממש מסיבה לא ברורה התעקשנו לצוות לרוטב עגבניות ביתי (שאולי בגלל זה עשה לי צרבת לאורך כל הדרך לביתי......)עלוב עלוב עלוב ...........את האורז שהגיע בפורמה של ספל הפוך (פאסה קומפוזה) וקר כברק הזכרתי? כשהתבקשה המלצרית לחמם אותו היא התנצלה ואמרה שהמיקרוגל לא עובד כ"כ טוב ...(אהההההההה ?!?!).באיזה שהוא שלב נכנס אדון ירמיאס הבעל בית למסעדה, מה שגרם לכל צוות המטבח לצאת למרכז המסעדה במחבתות ובסירים עמוסי כל טוב(?) ולפתוח שולחן כיאה לחבורת פועלי בניין בשעת הפסקת הצהריים שלהם! גועל נפש.............בתור ישראלי "ביישן" שלימתי עד הגרוש האחרון את כל ה 350 ש"ח (כולל בקבוק יין לבן, שנשכח ע"י המלצרית מרוב העומס במסעדה - היינו שם ל ב ד ! - והגיע בסופו של דבר לקראת סוף הארוחה)מה לעשות ,פשוט התביישתי בשביל המקום והאנשים שנמצאים שם שהם מעזים להיקרא מסעדה בישראל.לא ממליץ גם לשנואים עליי ביותר, גם לא בתור מתיחה מעוותת........לא להתקרב אפילו לא בצחוק.....גועל נפש במיטבו.