ב- 18.11.07 נכנסנו ספונטנית על פי המלצה למסעדה, קיבל אותנו מלצר אדיב שהלך לברר אם ניתן לארח אותנו, פנה לאדם מבוגר ששוחח בסלולרי והנ"ל התנפל עליו בצעקות בגין ההפרעה, מלצרית נוספת ניסתה... לעזור ונאמר כי יש מקום, אותו אדם התנפל על שניהם בצעקות איך הם לא רואים שיש הזמנה לקבוצה, ההמשך לא ידוע כי הסתלקנו משם ל"אבו קריסטו" בנמל ונהנו משרות ואוכל טעים.
אורי בורי זאת מסעדת הדגים הכי טובה בארץ. נקודה. רק המנות הראשונות הצדיקו את הנסיעה מתל אביב, אל המרק דגים שלהם נתגעגע עכשיו עוד כמה שנים טובות עד הנסיעה הבאה לצפון, והעיקריות מפתיעות,... טעימות ועשויות מחומרי גלם מעולים. לכו על ארוחת הטעימות, ופנו לכם לפחות שעתיים שלוש בשביל זה. תענוג.
אתמול בילינו ערב ארוך וטעים במסעדה. האוכל היה מצויין, אלינור המלצרית המקסימה הייתה קשובה לנו ולרצונותינו, המנות מגוונות, מפתיעות, מוגשות בצורה אסטטית וכמובן טעימות. מה שלא טעם לנו הוחזר... למטבח ללא חיוב. תודה רבה, נשמח לחזור ולהמליץ לאורחינו בצימר שמנת לבוא לאכול ולהנות כמו שאנו נהנינו.
הגענו מהמרכז בדרך לצימר בגליל אחרי ששמענו על המסעדה. לקחנו בהמלצת המלצרית את ארוחת הטעימות, הקוקי סן ז'ק כמעט הפיל אותנו מהכיסא... פשוט טעים מ-אוד. השירות טוב, אבל ברגע שהתחיל לחץ,... ההתנהלות היתה בהתאם - פחות מוקפדת. מבחינת העיצוב/השירותים לדעתי, דרוש שיפוץ במקום. יש הבדל בין עתיק לאפרורי ומתפורר.
באנן במיוחד מהמרכז והנסיעה הייתה שווה קבלת פנים נעימה בקשנו שולחן עם נוף לים וקיבלנו המלצרית הייתה מדהימה היא המליצה לקחת את ארוחת הטעימות וטוב שהקשבנו לה המנות הראשונות תענוג הסשימי... סלמון עם סורבה ווסאבי גאוני סרדין ממולא בעשבי תיבול מצוין אנשובי טרי על יוגורט עם רכז רימונים טעים טעים המשכנו עם מרק פירות ים עם חלב קוקוס טעם גן עדן.טבעןת קלמרי חששתי מאוד מטעם צמיגי אבל הם היו רקים במיוחד בקיצור היה מדהים
הגענו בעקבות הציון הגבוה בספר של "מפה", וממש לא ברור לנו כיצד הגיעה המסעדה המלוכלכת, מוזנחת וסתמית הזו לניקוד המופלא. המקום מוזנח, טיח מתקלף מכל הקירות, מפות מלוכלכות והשירותים - עוד... יותר. בשעת פינוי הכלים בין המנות שפכה המלצרית כמות גדולה של רוטב על השולחן, היא אמנם התנצלה אך לא טרחה לנקות ולהחליף את המפה וכיסתה את הכתם בשורה של מפיות נייר. המלצרית לחצה,תוך המלצות חוזרות ונשנות והסבר שאנחנו טועים, לקחת את מנת הטעימות, שבסופו של ערב ניתן לגבות עליה כל סכום שיתחשק לבעל הבית, והסבירה לנו שאנחנו טועים כשבחרנו במסלול המנות מהתפריט. זו הפעם הראשונה שחוותי דג ברמונדי שהצליחו להרוס אותו ולייבשו עד כדי צחיחות מוחלטת. גם מנת השרימפס והראשונות, שאפילו לא זכורות לי אחרי יום, היו סתמיות ביותר. בקיצור - יקר, מכוער ומשאיר צרבת להמשך הערב. כתבתי בהגדרות שהעיצוב מוקפד, כיוון שלא נמצאה כל הגדרה תואמת למצב העניינים. ניתן לומר שהקפידו על הזנחת-יתר בכל התחומים... :-) רחלי
כבר שמענו כל כך הרבה על האיש, קנינו את הספר, הבאמת מקסים, אבל שבועות שלמים של ציפייה לערב שמסתכמם בחדר לבן ומשעמם עם קירות מתקלפים ומפות ירוקות . האוכל: אוקיי....קודם כל בטלפון כשהזמנו... את השולחן הציעו לנו ארוחת טעימות בת 7 מנות שעולה 165 ש"ח לאדם.לא זול אבל הגיוני.כשהגענו לא היה שם לאף אחד על איזה ארוחה אני מדבר "לא קיימת ארוחת טעימות כזאת...".לא נורא. לעומת זאת החלטנו לקחת ארוחת טעימות אותה "תבנה" המלצרית.המנות הראשונות יצאו אחרי 3-4 דקות שזה מהר מידי לאנשים שבאים לארוחת טעימות ( תנו שנייה לטעום מהיין). אגב המנות ככל הנראה הוכנו מראש בהכנות המטבח מכיוון שהדגים נכבשו מידי וכבר איבדו את טעמם.סביצ'ה האינטיאס היה כל כך "אובר" שהיה טעם לכל המנה של מיץ לימון ובצל(שהונח על הסביצ'ה).גרניטה: קיבלנו סורבה של ערק שהוא דבר מתאים מאוד לארוחה ונחמד במיוחד כשיוצאים לעשן בין המנות, אך חבל שלא סיפרו לנו שיש בסורבה גם מרציפן שלקח לנו כמה כפיות עד שגילינו את הטעם הדומיננטי והלא אהוב. עיקריות: אורי ידידינו,כל הדיבורים על אורי בורי גרמו לי לרצות לאכול דג...פשוט "דג"... לימון קצת מלח ים קצת פלפל עשבי תבלין מעניינים, אך כמות הקישקושים (בס בחלב קוקוס עם ותפוחי עץ ואורז צהוב או בשר סרטנים בשמנת ו'פרנו' עם אצות ים שהיה אגב יבש לחלוטין) גרמו לי לחשוב שאני באיזה מסעדת פיוז'ן בתל אביב. שאגב, אי לין שום בעיה עם זה אך למה לעצב את המקום כמו מסעדת דייגים ביפו, ולהגיש את האוכל בצלחות שלא היו עוברות בסיס צבאי???לא ברור לי כל כך לאן הגעתי... סידור הצלחות היה פשוט נוראי, מנות כל כך לא יפות לא ראיתי הרבה זמן...חסר טאץ' של שף או מוציא מנות.המלצרית אגב, הייתה חיננית מאוד ודאגה להסביר על כל דבר בצורה משביעה רצון. אני יודע שכתבתי הרבה אך לאלו מכם שיודעים להעריך אוכל טוב,מקום טוב, וכבר מוציאים על ארוחה זוגית 420 ש"ח (בלי קינוח),יחשבו שנית לפני שירוצו ל"אורי בורי".פשוט חבל, ציפינו להרבה יותר.
אני אוהב חומוס וטחינה פלאפל קבב שיפודי עוף ואפילו ביצה קשה רקה עיין ומבולבלת ואם בכיף אז שקשוקה אבל עם בא לי להתפנק על דגים ברקע מזרחי מפנק עם יין טוב ל-3-4 שעות עם חברים טובים... אז,....... א ו ר י ב ו ר י ( נקודה ) ואם אתם עושים חשבון לכסף אז תלכו לאורי בורי לא היום ולא מחר כי אם לאחר התלוש הבא
היינו בצהרים. היה די ריק וצוות המסעדה, טבחים ומלצרים, הרשה לעצמו לשבת בחלל המרכזי ולדבר בקולי קולות. זאת לא האוירה הראויה למסעדה שמחיריה מגדירים אותה כמסעדת יוקרה. ישבנו ליד החלון שהיה... מלוכלך מאוד, מלא במריחות וכתמים מבפנים ומבחוץ. מבט לעבר החלונות האחרים גילה שגם הם מלוכלכים. התיק שלנו שאותו הנחנו על עדן החלון הוכתם מהאבק הרב. אפילו הריצפה הייתה לא נקייה. חבל לא? האוכל היה טעים (אף כי לא ממש שווה את המחירים היקרים במיוחד) והמלצרים נחמדים. דרך אגב, אני לא זוכרת שהיה מלוכלך בפעמים הקודמות שהייתי שם אבל התקבצות הצוות בחלל המרכזי והדיבורים הרמים שלהם בצהרים היו קיימים גם אז.
אנחנו מבקרים ותיקים ומעריצים שרופים של אורי. ביקרנו שוב בדרך חזרה מחופשה בצפון ושמחנו לראות שהכל נפלא כשזכרנו. לא לוותר על הקוקי סן ז'ק!