ישבנו בקויאה 3 פעמים לאחר המלצת האתר ומגזין "בלייזר".בפעם הראשונה האוכל היה מצויין, המבורגר צמחוני היה מצויין וכריך פידלפי היה מצויין עוד יותר.לאחר אירוח מוצלח כזה חזרנו שוב ובפעם השניה... היה זוועה.הזמנו מנה ראשונה שהיה סביח מתחכם והום פריז. המנות הראשונה הגיעו לאחר ה-20 דקות ורק שהגיעו נזכרו שכלל לא ערכו לנו את השולחן ולא הביאו לנו את השתיה, כשהביאו את השתיה (לימונענע גרוסה הייתה כבר לימונענע רגיל ובושמילס עם קרח הפך להיות בושמילס מהול במים), החציל המתחכם כלל לא היה מתחכם סתם חציל עם טחינה וביצה ( אם יש מישהו שמצא בזה תחכום אני שמחה בשבילו), ההום פריז היה מצויין. לאחר שסיימנו את המנות הראשונות, המתנו יותר מ-40 דקות למנה העיקרית וכשמנה העיקרית הגיעו חשכו עייננו המבורגר הצמחוני היה שרוף כליל והמבורגר אנטריקוט היה קר מפנים וחם רק מבחוץ ומנות הצ'יפס לא היה מבושלות כלל. החזרנו את המנות בבקשה לקבל מנות חדשות ואולי לקבל יחס מאחראית משמרת שתנסה לברר כיצד משולחן של זוג כמעט כל מנה/שתיה שיוצאת חוזרת, האחראית משמרת לא הגיעה ביקשנו שיקראו לה ואז הגיעה האחראית הניחה לנו על השולחן 2 קערות מלאות בחסה ואמרה לנו זה לבנתיים והלכה מבלי להחליף שום מילה ע"כ שאנחנו נמצאים במסעדה יותר משעה וחצי ועדין לא אכלנו את המנה העיקרית והחזרנו את המנות. באותו רגע הרגשנו כאילו אנחנו איזה חיות אדם שלא יכולות לתאפק עם האוכל. קראנו לה שוב בנסיון להסביר לה שאנחנו לא חיות אדם ואם יש בעיה עם המנות שלנו שתסביר לנו והיא החזירה לנו תשובות לא מתאימות ובטח לא מכובדות כמו למשל שהיא לא דיברה איתנו בזמן שהניחה את הקערות כי היה לה טלפון ושההמבורגר היה קר כי המתינו שהצמחוני יתבשל באמת תשובות לא במקום. לאחר מכן הגיעו המנות, רק לאחר שישבנו במסעדה שעתיים והגיעו בצורה סבירה. לאחר שסיימנו את המנות האחראית ניגשה ואמרה שלא תחייב אותנו עבור המנות העיקריות הסברנו לה שזה לא ממש עוזר אבל זה מפצה והזמנו קפה והלכנו עם כיסים מלאים יותר אך מאוכזבים ועצבניים. אתמול, ערב יום העצמאות הלכנו שוב לאחר החגיגות הזמנו מקומות לשעה 23:00 ושאלנו מתי המקום נסגר עדכנו אותנו שבשעה 00:00. הגענו למקום 3 אנשים הניחו לנו תפריטים ולקחו הזמנה רק אחרי 10 דקות. הזמנו 3 מנות עיקרית (המבורגר 220, המבורגר צמחוני וכריך חזה עוף + תוספת הום פריז). המנות הגיעו בזמן סביר, הלחמניות של המבורגר לא היו טריות והתפרקו תוך כדי "חיבור" המנה וההום פריז הגיע לא מבושל כלל, ברמה שלא ניתן היה לנעוץ את המזלג בתפו"א ובטטות היו שרופות וכל הרוטב היו שורף אבל לא יותר מידי, כמובן קראנו למלצרית ובקשנו. היא "הופתעה קשות" שההום פריז לא מבושל ולקחה אותו בחזרה למטבח. כעבור 5 דקות בערך אנחנו מקבלים את אותה מנה שהחזרנו רק שפעם הבטטות כבר שרופות כליל ורוטב צ'ילי שרוף וכמובן תפו"א עדין לא מבושל, קראנו שוב למלצרית הראנו לה את המנה והיא אפילו עיקמה פרצוף כיצד מישהו חושב שמישהו יכול לאכול זאת ולקחת זאת למטבח. לאחר מספר דקות עברה לידי האחראית משמרת מביקור השני במסעדה הסברנו לה שהחזרנו שוב את ההום פרייז והיא בתגובה אמרה שהיא יודעת שתפו"א לא מבושל אבל זה בגלל שמטבח נסגר שאלנו אותה מדוע מקבלים אורחים שהם מטבח ומדוע לא מעדכנים והיא ענתה תשובה מעצבנת וחוצפנית. הסברנו לה יפה שזו הפעם האחרונה שהיא תראה אותנו במסעדה והשרות שמסעדה ואיכות האוכל מבייש את השם של המסעדה והגדרת מסעדה (מעניין אם לא היינו פונים היינו יודעים שלא יגיע עלינו ההום פריז כי אחרי כמה דקות ניגשה מלצרית ושאלה האם הכל בסדר הסברנו לה את הסיפור והיא נסתה לעזור אך לא הצליחה). בסוף המקום הזמין אותו כפיצוי על קינוח ושתיה.לאחר שני המקרים האחרונים, המסעדה רגילה לפצות את הלקוחות, כיצד מסעדה ( ככה לפחות היא קוראת לעצמה) לא מתביישת להוציא מנות לא מבושלות ואף מסוכנות בריאותית וכיצד מלמדים אחראית משמרת לענות תשובות חסרות כבוד ובגרות. כיצד יש במסעדה אחת כל כך הרבה מלצריות גרועות (כמובן ההינו עדים למספר בילבולי מנות).לצערי לקויאה אני לא אחזור, אולי רק לסניף במשמר השרון.
תגובה ליפתח מתאריך 20/4/08בתור מסעדנית, ולא אני לא קשורה לקויאה בשום דרך שהיא, אני יכולה להגיד לך שכל מסעדן שאני מכירה יחכה תמיד עד הרגע האחרון לפני שהוא יעלה מחיר אבל חמודי, שים לב... המחירים עלו בכל תחום, במשק דלק, לחם, ירקות ופירות, בהכל, אז למה אתה חושב שהמסעדה אמורה לממן אותך מכיסה? האם זה שהעלו מחירים אומר שהם התקלקלו?
אני אוכל בקויאה קיסריה כבר הרבה שנים. השירות והאוכל הכי טובים באיזור!!
קצת קשה לנו להבין איך חצי גולדסטר עלה מ-12 ש"ח ל-21 ש"ח תוך פחות משנה, ואיך מנות מעולות יצאו מהתפריט (מדליוני פילה למשל) ומנות אחרות התייקרו כמעט פי 2. חבל שמקום כל כך מוצלח התקלקל... והפסיד לקוחות קבועים!
הרבה פעמים אכלנו בקויאה בעבר, אמש התאכזבנו לראשונה. הזמנו מנה ראשונה שנקראת "סביח מתחכם", שכללה חומוס תעשייתי, ביצה פרוסה, וההיי לייט היה חצי חציל קלוי. כנראה שההתחכמות של הסביח הייתה... במחיר (והרי איך מנה עממית כבר יכולה להתחכם?) כי גם אחרי שראינו את המנה, לא הבנו מה מצדיק את ה-45 ש"ח. בנוסף הזמנו קרפצ'יו בקר (דווקא מנה גדולה יחסית למנת פתיחה, תודה), שהגיע שוחה בחומץ בלסמי, אילו רק היה אפשר לחוש את טעם הבשר יחד עם שבבי הגבינה שמעליו זה היה נהדר. למנה העיקרית הזמנו 900 ג' של 3 סוגי בשרים לזוג, שכללה 3 נקניקיות צ'וריסוס ארוכות, 6 נתחוני פרגית, ו-6 נתחוני אנטריקוט. אם היו שם 900 ג' בשר, אני סטייק פילה. לא די בכך- בשביל לקבל תוספת בסיסית (אורז, פירה וכד'), היה צורך בתוספת כספית, וכשביקשנו את רוטב הפלפלת האהוב והמקובל, שוב התבקשנו להוסיף כסף, כי מעט הצ'ימיצ'ורי שבא עם המנה אמור הרי לערוב לחיך של כולם. כמובן שהיו גם דברים נעימים וטעימים (הלחם שלהם נפלא), רק חבל שהרעים ניצחו בסוף. נקווה שתהיה חוויה מתקנת.
אנחנו בתור משפחה מאוד אוהבים ללכת ל"קויאה".המסעדה מעולה והאוכל כל פעם מפתיע מחדש, ולטובה!לכל מחיר יש תמורה, והאוכל מעולה!ממליץ לכם בחום!
מי שחשקה נפשו בהמבורגר טוב שישאיר לו טעם טוב ואפילו מצויין בפה צריך להגיע אליכם- האוכל והשירות מדרגה ראשונה- שאפו!
הקויאה היתה "מסעדת הבית" שלנו - מקום מצוין, אוכל מצוין במחיר שווה לכל נפש. בחודשיים האחרונים אנחנו פשוט נמנעים מללכת לשם כי הם פשוט התדרדרו - הן ברמת האוכל והן במחירים שעלו ללא כל... פרופורציה לאיכות האוכל (אולי כן בעצם - ביחס הפוך...). מנת רביולי עלתה לנו פעם אחרונה 60 ש"ח.... עם 10 חתיכות. זה 6 שקלים לחתיכת רביולי ... היה טעים אבל מוגזם למדי... התוספות של המנות העיקריות ירדו ברמה גם הן. תפוחי האדמה שהוגשו ליד חזה העוף היו פשוט לא טעימים. והסלט הירוק שמגישים בדר"כ ליד מנה עיקרית - פעם היה עם עלים שונים, וגרעינים ופשוט היה מצוין! אבל גם בזה מישהו החליט לחסוך, והיום יש שם רק עלי חסה זולה, וגם הם כבר לא לגמרי טריים... נראה שלמישהו מבעלי הבית ההצלחה עלתה לראש, וחבל. גם אנחנו וגם חברינו תושבי האיזור נמנעים כבר זמן רב מלהגיע למקום... לתשומת לב בעלי המסעדה...
לפני מספר ימים ערכנו אירוע חברה קטן (24 איש) בקויאה. אני רוצה להודות לאסף ולשאר האנשים. היה לנו נעים ונוח בקויאה, והם היו לארג'ים ומפרגנים הכי שרק אפשר. ישבנו יותר ממה שתוכנן כי היה... נעים וטוב, אכלנו ושתינו בלי הגבלה ובלי הפרעה, בקיצור נהננו. האירוע לא היה מכופתר, אלא מפגש של אנשים שנהנו להכיר לראשונה או לשוב ולהפגש והקויאה התאימה לזה בדיוק. כל הכבוד, ותודה!
מי חושב שיש שם ריח של סיגריות והמסעדה הזאת מריחה כמו מחששה?