זוג. התיישבנו במרפסת. יום שישי אחר הצהריים. עיצוב ולסגנון קודם: שולחנות עץ כבדים מלוכלכים ודביקים. השתיה מוגשת בכוסות מתכת, התוספות בקערות מתכת עמוקות, המטבלים כנ"ל. - אני מבין את... הנסיון לשמור על אותנטיות, מראה ותחושה כפריים. אבל מה הקטע עם האלומיניום הזה? ברמת המחיר שמשלמים במקום הזה, הייתי מצפה להתכלב קצת פחות. אני מבטיח לכם שהייתי מרגיש את הכפריות היטב גם עם כלי הגשה יותר ראויים ושולחנות נקיים. או לפחות, עם מפות נייר אישיות לכל הפחות. הזמנו עסקיות. בראשונות 2 אמפנדס, אחד בשר, אחד ירק. הבשר היה ערימת פירורים מתובלת יבשה ולא ברורה. הבצק עצמו היה פריך וטעים. הצ'ימיצ'ורי בכל המנות לא הורגש במיוחד. בנוסף, הוזמנה סלצ'יצ'ה שהיתה מעולה וסלט ירוק. חסה, בצל ועגבניה חתוכים גס אבל טובים. ההמתנה למנות היא ארוכה ומייגעת. במיוחד אם אתה רעב. בנתיים, נותנים לך לחם הבית. ארוך, לא אפוי היטב וגם מחומם. הוא מוגש עם טפנד מלפפונים חמוצים וזיתים קצוצים דק דק. זה אמנם לא רע, אבל יכל להיות מתובל יותר. לא משהו שאי אפשר להכין לבד. מלבד הטפנד, הוגש בצד הלחם מלח גס ופלפל. ולא שום מטבל נוסף. לאחר המתנה ארוכה, הגיעו העיקריות: 2 מדליוני פילה בגודל מגוחך ביחס למחיר. אבל במידת עשיה מדויקת להפליא. ומנת פרוסת סלמון. ושניהם הונחו בבדידות מזהרת על קרשים גדולים בעובי השולחן. לצידן הופיעו התוספות. וכפי שכתבתי קודם,-קערות אלומיניום. הזמנו אורז ופירה שהיו פושרים למדי, אך טעימים. הפירה חלבי ולא שמן יתר על המידה. והאורז הצהוב, גם. לאחר העיקרית, הזמנו קינוחים. סופלה שלא הוזהרתי מחום הקערה בה הגיע ונכוויתי. ווניל רוסה אם איני טועה. הם היו נקודת האור בארוחה הזאת. לסיכום: המנות טעימות. אבל בעיני? אנמיות ביחס למחירן.
הגענו בסביבות שעה שתיים ללא הזמנה מראש.תוך 10 דק' מצאו לנו מקום.השרות היה טוב ויחסית מהיר למרות השעה הלחוצה.אנטרקות אנגוס ופירה היו מצוינים.מחיר קצת גבוה אך נסבל.בהחלט נמליץ לחברים.
אתמול התארחנו בדוניה רוסה לארוחת צהריים, 10 נפשות . השירות היה נפלא ואדיב , אווירה טובה ונעימה וכמובן האוכל שהיה טעים מוקפד, מוגש יפה ומיוחד. בהחלט נמליץ לכל סובבינו. תודה רבה 🙏 ישר... כוח 💪🙏❤️
דוניה רוסה הייתה אחת ממסכדות הבשר האהובות על המשפחה שלנו. עשינו יום הולדת אתמול - נפילה. לקחנו את מנת הקרניבורים. האסאדו היה חלקו הגדול גוש שומן וחלקו האחר בשר יבש, קשה וקר יחסית. זב לא... אסאדו כמו שאנחנו רגילים בדוניה רוסה. גם שאר הבשר היה בינוני מינוס. באמפנדאס הגיעו קרים בפנים. שאר המנות די טפלות. המחיר לא השתנה, אבל פעם קיבלנו תמורה. הפעם ממש ממש לא קיבלנו תמורה. זה דוניה רוסה בדרך החוצה.
אתחיל ואומר, שאני במקור ארגנטינאי וככזה, באתי עם ציפיות גבוהות. כגודל הציפיה כך גודל האכזבה. קודם כל הזמנו שולחן שבועיים מראש. כאשר הגענו למסעדה, לא היה שולחן שהיה מיועד לנו, שזה מפספס... את כל מהות ההזמנה מראש. הושיבו אותנו בחוץ והגג היה מקופל ולכן, האורות שתלוים עליו, לא האירו על השולחן והיה חשוך. בתור מנות ראשונות הזמנו אמפנדס, וצ'וריסו. האמפנדס היו לא כאלה, לא ויזואלית ובטעם סביר, לא יותר. אלה בהחלט לא אמפנדס ארגנטינאיות. הצ'וריסו בהחלט לא דמה לשום צ'וריסו ארגנטינאי אמיתי, לא בטעם ובהחלט לא בנראות, זה היה דומה יותר לנקניקיה משודרגת. המנות הראשונות הגיעו מאוד מהר, מה שמראה שזה הוכן מראש וזה רק חומם לפני ההגשה (כך גם היה הטעם). את השתייה הביאו אחרי המנות הראשונות ורק אחרי שביקשנו שוב שיביאו לנו, לא הביאו מפיות ונאלצנו לבקש גם. לא חיכו שנסיים את המנות הראשונות והביאו את העיקריות. המלצרים לא היו זמינים ונאלצנו לחכות שהם יתפנו ושבכלל יסתכלו לכיוון השולחן. הבשרים שהזמנו היו סבירים ולא יותר, בשר שאפשר להשיג בכל מסעדת בשרים אחרת, שהיא לא מתיימרת להיות ארגנטינאית. במסעדה ארגנטינאית אמיתית, צריך להיות גם molleja, chinchulines ו-morcilla, שאין במסעדה. לכן, זו מסעדת בשרים, אבל בהחלט לא ארגנטינאית. בקיצור. שירות שדורש שיפור. אמפנדס וצ'וריסו לא ארגנטינאים, בשר סביר שאפשר להשיג בכל מסעדת בשרים סבירה. נקודת האור היחידה הייתה האווירה הרגועה והנינוחה של המושב.
המקום יפה . האוירה דרום אמריקאית. הבשרים טובים, רביולי מצוין. סלטים טעימים. השירות נעים ויעיל. מחירים סבירים.
הוזמנתי לארוע משפחתי בצהריים , הגיעו 4 סטייקים ל12 אנשים מנת לחם אחת ו 2 נקניקיות ששאלנו אם יש עוד נאמר לנו שיש אחלה קינוחים שתכף יגיעו. בקיצור יצאנו רעבים קמצנות של בשרים. לא מומלץ... לארועים.
מקום מקסים, אווירה כפרית מאוד נעימה. האוכל מצוין - השף יודע את העבודה! השירות לטעמנו לא מספיק טוב עבור מסעדה ברמה כזו, אבל סביר+, לא התבאסנו אף פעם (היינו כמה פעמים בעבר גם). המחירים... קצת יקרים לטעמנו, ולכן אנחנו באים רק לעתים רחוקות, אבל האוכל שווה ביותר. מומלץ.
היינו זוג, (פעם רביעית) האווירה כמו בפאריג'דה (Parillada) כפרית בארגנטינה, שלי, באופן אישי מדבר (אני במקור יליד אחת המושבות של הברון הירש בארגנטינה), האמפנדס היו אפויות עם מילוי טעים.... לי באופן אישי היה חסר התוספות המקובלות (זיתים, ביצה קשה וצימוקים) אבל לא נורא. זוגתי שלא אוכל בשר, הזמינה סלמון שהיה טעים ואני הלכתי על האסאדו בבישול איטי. נתח גדול מאוד (צלע שלמה עם כ-300-350 גר' בשר עסיסי נטו. זהו נתח שומני מאוד ואני שיש לי קיבלת סבירה בקושי סיימתי אותו וזאת לאחר שהוצאתי את רוב השומן. לקינוח הזמנו צ'אחה, שלמרות שמצופה ממנו להיות הקרוב האורוגואיי של הבקלאווה (מתיקות גדולה) הוא היה עשוי משתי שכבות טורט, אפרסקים משומרים, ריבת חלב ומרנג מלמעלה ומתיקות מתונה. זכינו לטראפלס על חשבון הבית בתוספת תה עם נענע. לסיכום, אין ספק שנחזור בעתיד (נבקר בהמשך גם באחות הקטנה, "דיינר רוסה" בצומת כרם מהר"ל). הצעה אישית, אפשר להוסיף לשתיה החמה להשלמת האוירה גם mate או mate cocido שניתן להגיש בארץ בתיונים, זה אחלה דג'קטיב אחרי ארוחה שכזו. התגלגלנו, מבושמים ושבעים לאוטו, ללא ספק נמשיך לפקוד את המקום.
מסעדה מדהימה, אוכל טעים, אווירה מחשמלת,שירות מפנק. איכות הבשר מצויינת! ביליתי בערב יום שישי עם משפחתי במסעדה. ממליצה בחום!