ליום הנישואין הפתיע אותי בעלי בארוחת ערב בדוניה רוסה. כל האורחים במסעדה קיבלו לחם הבית ומטבלים על חשבון הבית, טעים וכייפי. בעלי הזמין סטייק שהיה טעים מאוד ואני הזמנתי מנת סלמון שהיתה... גדולה וטעימה. בהחלט נחזור כשנהיה שוב באזור
אשתי ואני הגענו בפעם השניה שלנו במסעדה. שנינו ממוצא ארגנטינאי, לכן לשנינו יש מושג טוב מהבית לגבי המטבח. מפאת חוסר מקום, ארחיב רק על נקודות לשיפור בתקווה שמנהל המסעדה יקרא את זה, אך זה... לא מעיד על החוויה כולה. דווקא מאד נהנינו! ראוי לציין נקודת חוזקה של המסעדה: אדיבות ושקיפות הצוות. המלצרית פשוט גרמה לנו לרצות להישאר עוד! התאכזבנו לגלות שאין בתפריט מנות של עוף בגריל שאשתי ממש רצתה. לחם הבית מושלם! אך הטפינדות שמגיעות איתו היו חסרות טעם ותעוזה. כמעט כל מנה מגיעה עם צ'ימיצ'ורי בצד, אך גם הוא היה חסר טעם ותעוזה. הבצק של האמפנדס היה פחות טוב מהבצק שאנו מכירים. האמפנדס במילוי מנגולד ותרד טעימות, אך הבשריות חסרות טעם. במחיר של 10 ש"ח ליח', כדאי לאפשר הזמנה של פחות מ-4 יחידות. הסלצ'יצ'ה טעימה אך יכולה להיות קצת יותר פיקנטית. האנטרנייה מנה מעולה במחיר סביר לחלוטין! את הניוקי הזמנו עם רוטב עגבניות (במקור עם נתחי סלמון ברוטב שמנת ופטריות). המלצרית הציעה לוותר על הסלמון כי זה לא הולך טוב עם עגבניות. הסכמנו איתה. המנה הייתה מאד טעימה. להפתעתנו, חויבנו במחיר המלא (66 ש"ח) למרות שברור שנתחי הסלמון הם המרכיב היקר ביותר של המנה. שמנו לב לזה רק אחרי שהגענו הביתה. הקינוח נפלא, אך הייתי מוסיף עוד פרוסות בננה ואולי הייתי מחליף את הקצפת בכדור גלידה. המלצרית הציעה לי טעימה משני סוגים של יין אדום (נדיבות מרשימה). יין הבית (המיוצר ביקבי קדש ברנע במיוחד עבור המסעדה) ניצח ב"דו-קרב" את היין המתחלף (בלנד של יקב TRIO מרמות נפתלי). החשבון יצא 304 ש"ח. מחיר סביר לחלוטין בשביל ארוחה זוגית מלאה. שמחנו על כך שקיימת הפרדה בין מנה לבין תוספת. בנוסף, קיבלנו עם החשבון צנצנת ריבת חלב על חשבון הבית. סיום מתוק!
ביום שישי בילינו במסעדת דוניה רוסה כדי לחגוג יומהולדת, הזמנו אמפנדות בשר, שרימפס על מצא פירה אפונה או משהו כזה למנות ראשונות ופילה ואנטריקוט כעיקריות. מיותר לומר שהבשר היה מעולה בדיוק... כפי שצריך להיות בשר איכותי שמטופל על האש באופן מקצועי עם צימיצ'ורי אמיתי. אבל לא על זה אני רוצה לכתוב אלא על היחס שקיבלנו ועל ההרגשה שהמסעדה כאן כדי שתהנה שעה שעתיים,תאכל טוב ולא בכל מחיר כפי שחלק מהמסעדות שכחו למה הן כאן (כן ,לא רק בשביל לעשות קופה אלא גם לתת שירות ורצוי טוב). אז ככה, המנה הראשונה (עם השרימפס ופירה אפונה) לא הייתה לטעמנו ולכן השארנו אותה אחרי שטעמנו, כעבור כמה דקות בלי שאמרנו למישהו משהו, הגיע הבעלים/אחראי כלשהו ושאל "מה עם המנה? לא אהבתם?" הסברנו שלא לטעמנו אבל השאר עד כה מצויין, הוא לקח את המנה ושאל אם נרצה משהו אחר. מכיוון שהאמפנדות הצימיצ'ורי והמטבלים שמוגשים לשולחן עם הלחם האפוי התחילו כבר לעשות את העבודה החלטנו שנמתין למנה העיקרית. כשהזמננו קינוח קיבלנו קינוח נוסף ע"ח הבית מעולה, מיותר לציין שבלי לומר מילה אחת המנה הראשונה לא נכללה בחשבון. בשורה התחתונה, שפו על השירות, שפו על האוכל, ניכר שמישהו משקיע מחשבה ומאמץ כדי שהלקוחות יהנו. ואכן נהננו מאד, מומלץ בחום.
כשאני חוגג עים אוהבי בשר אז זה בדונה רוסה מרק עגבניות נוטה לגולאש אמפנדוס צוריסוס ובשרים הכול בסדר ובמקצועיות במקום "ריח של בשר" רק חבל שלא ניתן לחייב הטיפ למלצרים על כרטיס האשראי
לי ולאשתי היה ערב מקסים בדוני רוסה. אוכל מעולה וטעים, שירות מעולה. המיקום של המסעדה יוצר אווירה רומנטית וירגוע. הבשר הוגש בדיוק במידת העשיה כפי שהזמנו. המלצרית תמיד בהשג יד ומיידעת... משלימה אם חסר משהו. כשהזמינו קינוח, אשתי לא אהבה אותו למרות שלי היה טעים. המלצרית זיהתה שאשתי לא אהבה אותו, ללא שאלות הגישה קינוח אחר בנוסף על חשבון הבית. בקיצור מומלץ מכל הלב.
היינו שם 4 אנשים פעם ראשונה וגם האחרונה. הבשר מאוד לא איכותי ולא שווה את המחיר שלו.הבשר היה קשה. המנות הראשונות קטנות ועולות מאוד ביוקר. בקיצור לא מומלץ בכלל.
חגגנו במקום יום הולדת, כ-12 חברים. הבשר טעים מאוד, ויש מגוון יינות מרשים. לטעמי התפריט צריך להיות מגוון מעט יותר, אם כי אוהבי הבשר ימצאו מה מבוקשם. ממליצה בחום.
זוהי המסעדה הקבועה של המשפחה. אווירה מיוחדת בשל המיקום של המסעדה בלב כפר האמנים עין הוד. סעדנו שם כבר עשרות פעמים וכל פעם אנחנו מרוצים מחדש מהשירות ומהטעמים של הבשרים. מומלץ בהחלט !
הזמנו מקום ל-9 אנשים לכבוד חגיגת יום הולדת לסבי. בכניסה לכפר פתחו עבורנו את השער, לצערי המקום לא מספיק נגיש לבעלי מוגבלויות (או כ-10 מדרגות או רמפה תלולה מאוד המקשה על הקשיש/... הנכה). האוכל היה מצויין, השירות היה מעולה ונהנינו מהמקום. נחזור שוב.
מסעדה, בעיקר מסעדה הרואה בעצמה מקצועית ומשובחת, נבחנת באוכל שהיא מגישה - אבל לא פחות ברמת האירוח והגישה שלה כלפי אורחיה. נראה כי דונה רוסה לוקה במחלתם של השבעים, הנחים על מוניטין רב... שנים ואינם טורחים לכבד את לקוחותיהם/אורחיהם - ממילא - אם לא ישובו שנית - יבואו אחרים. ובכן, דונה רוסה יקרה, הרווחת 92 שקלים, אבל הפסדת לקוחות שלא ישובו ויספרו לחבריהם למה, ומשהו, בכל זאת, נגרע גם מהמוניטין שלך שאת כל כך גאה בו. סעדנו במסעדה שני אנשים. קבלת הפנים היתה נעימה ביותר. הזמנו אנטרקוט שהיה טעים מאד וסינטה שהיתה איומה. קשה כאבן ופושרת - ממש לא לוהטת ישר מהגריל לשולחן (ולא, קומץ הגחלים הסמלי במתקן המרשים עליו נישא הבשר לשולחן לא הועיל כלל). התוספות היו טובות למדי - צ'יפס הגון, פירה טעים וסלט ירוק סביר וחסר השראה. כשסיימנו, ניגשה אלינו המלצרית ושאלה איך היה. שיבחנו את האנטרקוט, ואמרנו שהסינטה היתה מאד לא טעימה. למעשה אכלנו ממנה שתי נגיסות כל אחד והיתרה נחה על משכבה בשלום (כ-3/4 מהמנה). תגובתה של המלצרית היתה "אוי, חבל שלא אמרתם קודם..." באמת התביישנו לנו מאד בפינה... לא קיבלנו כל התייחסות או הצעה להחליף את המנה במנה אחרת. הזמנו קינוחים - פלאן מצוין ועוגת שוקולד חמה סטנדרטית. כשביקשנו חשבון, הגיעה המלצרית עם צנצנת של ריבת חלב, הניחה אותה בחגיגיות על השולחן ואמרה: "זה בשבילכם". חשבתי שזה פיצוי על המנה הגרועה שקיבלנו. מסתבר שזה היה פיצוי מקדים על עוגמת הנפש שהיתה לנו כשקיבלנו את החשבון ובו חויבנו על הסינטה שלא אכלנו מפאת טעמה הגרוע. בדקתי שזו אינה טעות ואכן התכוונו לחייב אותנו על המנה הזו - וכך היה. אנחנו לא נחזור, אמרתי?