שלום רב לצוות המוכשר של המסעדה, שמי אבי, ואתמול (4.4.2012) חגגתי עם בת זוגי יום הולדת במסעדה. אשמח מאוד אם תפרסמו את הביקורת שלי בכל אתר ומקום שתחפצו. אני, בחור שהיה בהרבה מקומות, אכל... במסעדות הטובות בעולם ו... גם בן של שף מוכשר, מעיד שזו הייתה החוויה הקולינרית הטובה ביותר שלי בשנים האחרונות. נתחיל באווירה: המקום השרה עלינו רוגע, הבר שידר יוקרה ומקצוענות ומרחוק ניתן היה לראות את צוות המטבח שעבד כמו מכונה משומנת ומוקפדת במיוחד. המוסיקה נבחרה בקפידה והתאימה לאווירה הכללית, כאשר הווליום היה בדיוק מה שצריך- לא חזק מדי, אבל נשמע ברקע. בכלל, המקום הזכיר לנו בהתנהלותו הרבה ממקומות הביסטרו העילית בחו"ל. פשוט תענוג צרוף. קיבלה אותנו מלצרית נהדרת, שנתנה לנו להרגיש בנוח. רואים בהחלט שהיא יודעת מה היא עושה- היא vסבירה לנו בפירוט רב על מגוון המנות והמיוחדים, כולל מגוון רחב של בירות הבוטיק שהמקום מגיש. מלצרית מקצועית וקשובה מאוד שנהנינו משירותה האדיב והמקצועי. האוכל... אחחח האוכל. ובכן, אנחנו הזמנו מנת קרפצ'יו ומנת חצילים בגריל עם פסטו לפתיחה. הקרפצ'יו הוגש עם הקפדה אקסטטית במיוחד וטעמו היה פשוט מדהים. הרוטב המרוכז והמרכיבים הטבעיים פשוט עשו את כל ההבדל. מנת החצילים לא נפלה במאום מהקרפצ'יו, ובכל רגע היוותה תאווה לעיניים. חצילים קטנים, הקלויים בדיוק ברמה הנכונה ומהווים מצע לציור של הדגל האיטלקי המורכב מסלסה, גבינת שמנת עזים עשירה ופסטו ירוק עם ניחוחות של טריות. כשמנה כזו משתלבת עם לחם הבית שאפוי במקום וחמאה איכותית כמו השגישו לנו, קשה לבקש יותר... המנות הראשונות לוו עם בירות חיטה מצויינות עליהן המליצה המלצרית שלנו. למנה העיקרית הזמנו את מנת הדגל של המסעדה: PRIME RIB זוגית במשקל קילו וחצי (!) ובעלות של 465 ש"ל (!!). חברים יקרים, למרות המחיר הגבוהה, אני חייב להגיד שמדובר במנת הבשר הטובה ביותר שאכלתי מעודי, וכבר אכלתי בשר טוב בחיים. הטעם של המנה הזו לא דומה לשום דבר. נתח מדהים של אנטרקוט עם עצם, שצלוי מבחוץ היטב על כל צדדיו, ועשוי בצורה מופלאה מבפנים בדיוק ברמה שהוא צריך. מבחוץ ניתן להבחין היטב בקרמליזציה של הבשר ובפנים הוא הכל ורוד ויפיפה. איך הצוות הנהדר הזה הצליח לכלוא את כל המיצים והטעמים של הנתח בפנים, אל תשאלו אותי- אבל הטעם היה פשוט אלוהי. לא פחות. לחדי הלשון שבינינו שאוהבים בשר איכותי- אני שמח להגיד שמדובר בנתח טרי מאוד, שבמנה כזו פשוט שווה את המחיר. המנה לוותה בפירה שמעוטר בצ'יפס בטטה, ובצלחת עם ירקות ירוקים (תרד, שום, שעועית ירוקה) שהוקפצו קלות עם שמן זית. ליווי מושלם לקרניבור המצוי... הירקות בושלו בדיוק כמה שצריך, ושמרו על הטעם והקרנצ'יות שלהם למרות הבישול. הפירה היה טעים מאוד והצ'יפס היה נהדר. ליווי ראוי למנה מושלמת. אז... איך אפשר לקנח אחרי כ"כ הרבה אוכל? אפשר גם אפשר. בהמלצת הצוות, הזמנו דג'סטיף לימונצ'לו שנעשה במקום, מה שעזר לקיבתנו האומללה. ככה יכולנו ליהנות מפאי התותים הכל כך טעים של המקום. בצק פריך בטעם של עוגיות שנימוח בפה בכל ביס, וממולא בקרם וניל עשיר, שיותר מכל מזכיר לי קרם ברולה איכותי שאני כל כך אוהב. על זה הוזלפה ריבת תותים טעימה במיוחד. כמה פשוט, ככה טעים. וכמו בפזמון החוזר שבא לידי ביטוי בכל מנה במקום הזה, גם כאן ניתן היה להרגיש בפילוסופיה הקולינרית שמאפיינת את המקום לדעתי: קח את המרכיבים וחומרי הגלם האיכותיים ביותר, ותתעסק איתם כמה שפחות. תן לטעם הטבעי שלהם לעלות ולעשות את העבודה. יש לי רק כבוד לגישה שכזו, ששמורה בד"כ למסעדות מישלן באירופה. חברים יקרים, אמנם יקר, כן. יצאנו עם חשבון של 800 ש"ח (כולל טיפ נדיב עבור השירות המצויין), אבל זה היה שווה כל שקל ששילמנו. למי שיש, שילך על זה. ולמי שאין (כמוני בד"כ), מומלץ בחום להתחיל ולחסוך... באהבה, אבי.
יקר מאד. שירות טוב. הערנו על מנה במשקל כבד שלא היתה לרוחנו והיא הוחלפה ללא בעיה. מאחר וכ"כ יקר סביר שלא נגיע שוב
אחרי המלצות רבות הגענו למסעדה ... חברה שלי ואני אחלנו למנה ראשונה פאי אי פי אי שהיה קר ביפנים ולא טרי !! וזה המשיך לאחזבה גדולה בסטייק פורטרהאוס שהיה לא עשוי טוב ואני אוכל אתו מדיום... רייר היה עשוי ממש לא טעים יותר מידי חמאה שכבר לא מרגישים את הסטייק וטעם לוואי !! לא ממליץ לכם ביכלל !!
אישתי ואני חגגנו את יום הולדתה. היה פשוט מעולה. השירות היה יוצא דופן באיכותו. כל בקשה נענתה בחיוב ובחיוך. אישתי לא אוכל בשר/חלב והיה שיתוף פעולה מלא מצד כל הנוגעים בדבר. ממליצים בחום!
חגגנו באנג'י את הסילבסטר בארוחת ברברים מדהימה- כל המסעדה נערכה בהתאם. הבשר לא הפסיק לזרום וגם היין והבירה.. מומלץ ביותר לחובבי בשר!!! המקום היחידי בארץ שעושה כאלו ארוחות
אני רוצה לחלוק איתכם חוויה בלתי נשכחת שעברתי במסעדה, תחילה אני חייב לציין שאני מת על המקום, אני משתדל ללכת לשם לפחות פעם בחודשיים כשהתקציב מרשה :) המנה הקבועה שלי היא הפורטרהאוס, אני לא... מנסה שום דבר אחר. לפני כשבוע ישבתי עם חבר על הבאר והמארחת התישבה לידנו וסיפרה לנו על הקובה ביף, אני חייב לומר שהייתי סקפטי, כל העניין הזה שהפרות עוברות מסאז'ים ושומעות מוזיקה קלאסית לא ממש קנה אותי, אבל החבר שהיה איתי לא היה מספיק רעב כדי להזמין פורטרהאוס אז החלטתי לנסות ואני חייב לומר שאני לא יודע מה בדיוק שומעות הפרות האלו אבל זה פשוט עובד !!! במשך כמה דקות לא הייתה לי תחושה ברגליים, הרכות של הבשר הייתה משהו שלא חוויתי לפני, אני לא יכול לחכות לפעם הבאה שאני אגיע ואטעם מהקובה ביף המופלא הזה. השירות היה חם ומפנק, לא עשו עניין כשביקשנו עוד לחם בשביל הפטה כבד (אדיר לדעתינו) או כשביקשנו לטעום כמעט מכל בקבוק יין שהיה פתוח. אם אתם חסידי בשר כמוני אז תדעו שלא אכלתם בשר עד שלא טעמתם מהקובה ביף, היסטרי !!!
יצא לי לשמחתי לשבת יותר מפעם אחת במסעדה, גם בשולחן וגם על הבר. בכל אחת מהפעמים שהייתי שם יצאתי עם בטן מלאה וחיוך גדול מאוד על הפנים! בזמן שחיכיתי בפה מרייר למנת הבשר שתגיע התמלאתי במנות... ראשונות נפלאות! מהאהובות עליי והמומלצות - פטה כבד עגל וסלט גבעה ירוקה! טעייים! אכלתי לראשונה בחיי סטייק קובה - חוויה מדהימה!! (מומלץ לסמוך על המלצת הצוות לגבי דרגת עשייה), בפעם אחרת אכלתי סטייק אנטרקוט, פורטר האוס ומי זוכר כבר! כל פעם שאני מסיימת לאכול שם אני מחכה לפעם הבאה! המחירים גבוהים, זה נכון, אבל בשביל אוכל טוב ובשביל כל החוויה - זה שווה! ממליצה בחום! היה כיף, הצוות היה מאוד נחמד, מקצועי ויעיל! :-) ** ברצוני להודות למנהלת הנפלאה עם העיניים הכחולות שטיפלה בנו ודאגה שהחוויה שלנו תהיה מדהימה!!
אני ובעלי השתתפנו בארוחת ברברים ביום ראשון האחרון והיה פשוט נפלא.. מלא סוגי חיות ש"אולצנו" לאכול אותן בידיים והיה פשוט טעים חזרנו שיכורים ומרוצים מחוויה בלתי רגילה
חגננו לאבא יומהולדת עקב רצונו לאכול את מנת חצי הארנבת בגריל. 1. נתחיל בזה שלמרות שהזמנו מקום חיכינו קרוב ל-20 דקות לשולחן. 2. לאחר מכן, כשרצינו להזמין התברר שאין ארנבת (וידוע לדבריהם... שקיים מחסור גדול בארץ) והואשמנו שלא ביקשנו זאת במפורש חודש מראש. א. לא נאמר לנו כלום בהזמנה הטלפונית. ב. באתר (גם עכשיו) המנה מופיעה בלי הערות. ג. בתפריט המנה מופיעה בלי הערות. אם צריך להזמין מנה מראש - מן הראוי ליידע אותנו מראש. כמו כן, נאמר לנו לאחר שכבר עמדה להגיע המנה העיקרית שלאחר בדיקה התברר שקיימת במטבח ארנבת אחרונה והם "מוכנים לשמור לנו אותה לחודש הקרוב אם נחזור למסעדה" והובטח לנו קינוח שלא קיבלנו. 3. לאחר מכן, כל שתיה שביקשנו לא הייתה (בירות - יש מהחבית רק ישראליות לא מוכרות, פאנטה - אין וכו'). 4. הזמנו פורטרהאוס במידת עשייה מדיום שהגיעה מדיום-רייר נוטה לרייר. לאחר שביקשתי לצלות את זה למידה שביקשתי (מדיום) המנה חזרה גומי שרוף ובלתי ניתנת לחיתוך. אמנם (וראוי לציין זאת לטובה) קיבלתי מנה חלופית אך עקב הזמן שעבר כל השולחן כבר סיים לאכול וגם המנה החלופית שהגיעה הייתה נוטה לרייר (למרות הבקשה למדיום), אך מובן שלא העזתי לקחת את הסיכון שוב. אני חושב שברמת מחירים גבוהה מאוד שכזאת היינו מצפים לרמה אחרת לחלוטין. אנו מודיעים כאן שאנו מוכנים לוותר על הארנבת האחרונה שנשארה בארץ מכיוון שאין לנו כוונה לשוב אליכם.
כלקוחות קבועים בעבר, ולאחר היעדרות של שלוש שנים, החלטנו לבדוק האם הרמה באנג'י נותרה גבוהה כשהיתה בעבר. לשמחתנו, למרות שהצוות התחלף, הרמה נותרה כשהיתה. הסינטה היתה חלומית, האנטריקוט... מצדיק את הנסיעה, והספריבס (למרות שינוי המתכון) עדיין הטובים ביותר בעיר. נכון, לא זול, אבל בהחלט שווה - במיוחד אם יש קופון... אין ספק - אחת ממסעדות הבשר הטובות בארץ, אם לא הטובה מכולן. שאפו.