בבקשה אל תיקח אותי לשם. אין לי מה לאכול במקום הזה!!!! בבקשה...
אכלתי מולקולרי, נהניתי ואפילו שילמתי! זוהי ארוחתי הראשונה - ולבטח לא האחרונה במסה. למרות גודלה של המסעדה, הישיבה די אינטימית. האוכל מעולה, למרות שבכל ארוחת טעימות יש מנות שטעימות יותר... או פחות לכל סועד. השירות מפנק כראוי למסעדת שף. מכיוון שהייתי "אמיץ" והזמנתי את התפריט המולקולרי המיוחד, זכיתי גם לביקור של השף והסו-שף, כך שבנוסף לכל השאר גם הרגשתי אח"מ... אכלתי את ארוחת הטעימות ה"מולקולרית". השם מטעה - ובגדול. זהו מטבח שמכבד מאוד את חמרי הגלם - עד כדי כך שהטבחים לומדים בפרוטרוט את תכונות כל המזונות וכיצד להפיק מהם את המקסימום. הייחוד הוא השימוש בכלים מודרניים (חלקם שאולים ממעבדות) ליצירת מרקמים מפתיעים, ויצירת שילובים מפתיעים של טעמים. הם -לא- משתמשים בכימיקלים מתעשיות פטרוכימיות ו-לא- מפרקים מזונות יותר מכל צורת בישול אחרת. אם אתם מחפשים "אכול ככל יכולתך ב-50 ש"ח", אז אין לכם מה לחפש במסעדת שף - ולא משנה באיזה סגנון. בכל זאת, יש לציין שב"מסה" דאגו להעלות את המנות לארץ: בכל מנה יש גם "אוכל אמיתי". אני, באופן אישי, הייתי מפוצץ עוד לפני שהגעתי למנות העיקריות! בקיצור, חוית אוכל מהנה. לא מומלצת למי שמחפש סטיק וצ'יפס. מומלצת ביותר לכל מי שמחפש ארוחה מיוחדת ומפתיעה.
לכל צוות מסה , ברכות על האוכל ברמה בינלאומית , כמו בצרפת ,פריז וניו יורק הגיוון של המנות החל מהמנות הראשונות עיקריות והקינוחים והטעמים הנפלאים של הרוטבים שמים את מסה בשורה אחת עם... מסעדות היוקרה ברחבי העולם . בברכת שנה טובה אלי
פעם ראשונה במסה, ובוודאי לא אחרונה!! היינו חמישה אנשים, ישבנו בשולחן (ולא בשולחן במרכז, שם אני מניח ההרגשה קצת שונה). האוכל היה מדהים, מוקפד ומפתיע בהרכב הטעמים. למנות הראשונות הזמנו את... כבד האווז, טרטר טונה, קדאיף גבינת עיזים וסשימי טונה. מנות מקוריות, מפתיעות וטעימות. למנות העיקריות הזמנו דגים - לוקוס ומוסר. מנות גדולות ומשביעות, מפתיעות בצירופי הטעמים המקוריים שלהן. אולי צריך להגיע עם פתיחות לצירופי הטעמים - אחד מאיתנו לא ממש התחבר, אבל בכל זאת נהנה מאד. האווירה היתה מצויינת, והשירות.... איך אמרה המלצרית (שלי - תודה, היית מדהימה!!) - מעבר לעונג עילאי. מקצועי, מהוקצע אבל פתוח וחייכני ולא פלצני ויומרני (מקום אליו קל מאד לגלוש במסעדה כזו). לא נשכח את הסומליה שעזר בבחירת יינות נפלאים באדיבות וסבלנות (ובמקרה שלי - הרבה סבלנות). אני עוד אחזור, זה בטוח.
היינו מספר לא קטן של אנשים ישבנו בחדר שף, האוכל מדהים כולם נהנו מאוד המנות הראשונות מדהימות, גם העיקריות כולם לא הפסיקו לדבר על האוכל השירות האדיב והמפנק, חבל שהמזגן לא עבד כולנו יצאנו... משם מזיעים וזה הרס את כל האוירה,חבל.
המנה לעות טלה בוינגרט שום לימון כבוש וקלמטה עם עגבניות אש וציר פלפלים היא מנה מאוד מומלצת למי שרוצה אחר כך סיבה טובה לאכול שווארמה.
השירות היה גם מפנק, האוכל היה מעולה, המקום מומלץ מאוד לאירועים חגיגיים, המנת קרפצ'יו תפוחים היתה מדהימה. אנחנו נוהגים לאכול בהרבה מקומות אך כאן החוויה היתה מיוחדת, חגיגת, טעימה ומפנקת.... המשיכו כך.
הייתי במסה ביום חמישי בפעם הראשונה.המקום מעוצב להפליא,תענוג. כדאי לבקר לו רק בשביל להרגיש את האווירה הקסומה.באמת, יפיפה. השירות היה מאד מקצועי ומפנק.מבחינת האוכל: מנות פתיחה - מנת... הקלמרים מדהימה, נמסה בפה!הרביולי שרימפס היה כבד מדי ומאכזב.הטרטר טונה היה מאכזב גם כן ולסביצ'ה שהיה מנת היום היה טעם לוואי מאד מוזר והוא היה מלווה במשהו קריספי שבכלל לא התאים למנה.הקרפצ'ו דג לעומת זה היה מעולה. פילה הסי בס היה סתמי ומאכזב, לא מלווה בשום רוטב ודי יבש ומשעמם (יחסית למחיר) אך דג היום - לוקוס היה מדהים!ממליצה בחום! את הבשר לא טעמתי אבל החבר מאד נהנה. לארבעה אנשים השארנו 2,000 שח. אבל זה כלל שני בקבוקי יין יקרים ומספר כוסות וויסקי.סך הכל - מסעדה מדהימה. ממליצה למי שרוצה להשאיר רושם ולא מפחד לבזבז סכומי כסף גבוהים. לא פלצני. טעים. נחזור לשם עם המשכורת הבאה :)
אני מודה האוכל מיוחד ומדהים אבל אני חייב להזהיר שיש מלא פלצנות באוכל, בשרות ובמחירים- ברמה שפשוט אי אפשר לסבול. שילמדו מרפאל איך להיות יוקרתיים, מדהימים אך לא נובורישים פלצנים. גם... העיצוב מנוכר ומעצבן!
נכנסתי למסדה עם אשתי לאחר שקיבלתי המלצות חמות מאוד, המקום אכן מרשים, לצערי הושיבו אותנו בין שני שולחנות כאשר אין כלל תחושת פרטיות וחשנו כי אנו חלק מהשיחות הזרות. האוכל היה טעים מאוד,... המנות היו בגודל ראוי למאכל אדם, הלחם להפתעתינו הרבה היה יבש וקר! בקיצור, המסעדה טובה ולא יותר מזה.