אלדד היקר הציטוט שהורדת בויקיפדיה אינו נגמר ב-1985 יש המשך אז לפחות תהיה מספיק הוגן וספר לקהל לקוחותיך את האמת -ההמשך ב-1991 קבעה ועדה מדעית למזון של האיחוד האירופי את "הצריכה היומית... המקובלת" של מונוסודיום גלוטמט כ"לא מוגדרת" - הסיווג הבטוח ביותר של מרכיב מזון (מותר ללא הגבלה). הוועדה קבעה כי תינוקות ואפילו פגים מעכלים גלוטמט כמבוגרים ואין להם רגישות מוגברת לחומר. למסקנה דומה הגיע גם ועדה של הההסתדרות הרפואית האמריקנית ב-1992 ב-1995 קבע דו"ח של ה-FDA כי אחוז בלתי ידוע באוכלוסייה עשוי להגיב למונוסודיום גלוטמט ולפתח MSG symptom complex מצב המאופיין בסימפטום אחד או יותר מהבאים תחושת צריבה בחזה, בגב, בצואר או בזרועות חוסר תחושה בגב או בצואר המקרין לזרועות תחושת דקירות או חום בפנים, ברקות, בגב העליון, בצואר ובזרועות תחושת לחץ ומתיחות בפנים כאבי ראש כאבים בחזה דופק מהיר קשיי נשימה נמנום חולשה
הכל נפלא למעט המארחת שהכריחה אותנו לעמוד בחוץ בשמש ולא אפשרה לנו להמתין במזגן בפנים למרות שלא היה תור כלל חוץ מאיתנו. במקרה שני שניסינו להזמין שולחן - הודיעה לנו שלא ניתן להזמין מראש... שולחן, שיש רשימת אנשים שממתינים, ביקשנו להוסיף אותנו לרשימה - היא סרבה בטענה שאלה הנהלים במסעדה - חייבים להגיע ואז להרשם ולהמתין במקום 25 דקות. אמרנו שאנו גרים במרחק 5 דקות ומגיעים עם ילדים, אך שוב נתקלנו במארחת שלא הסכימה להטות אוזן... וחבל... את היומולדת חגגנו במסעדת אוסקה, שהפליאו בקבלת פנים חמה ונעימה הרבה יותר. חבל שבגלל רמת שירות או "נהלים" אתם מפספסים לקוחות שמאד אוהבים את המקום והאוכל אך ממש לא נהנים מקבלת הפנים...
אדוני גבירתי היקרים: ברצוני לצטט קצת מהערך של "מונוסודיום גלוטומט:" בויקפדיה: "מונוסודיום גלוטמט (Monosodium glutamate, בקיצור: MSG) הוא מלח נתרן של חומצה גלוטמית, והוא כיום משפר הטעם... הנפוץ ביותר בעולם" "חלק מהטעם הטבעי של מזונות כעגבניה, מוצרי סויה וגבינות מסוימות נובע מהמצאות גלוטמט חופשי. במטבח האסיאני השתמשו באצות ים העשירות בגלוטמט לשפר טעמם של מרקים" "אנשים רבים טוענים שיש להם רגישות למונוסודיום גלוטמט, ונטען כי הוא גורם לאינספור תחלואים, ביניהם כאבי ראש, קוצר נשימה, הפרעות עיכול ועוד. נושא זה זכה למחקר מקיף בעשורים האחרונים, וברוב המכריע של הניסויים לא נמצא כל קשר בין MSG ובין תגובה אלרגית כלשהי" "הוועדה המייעצת ל-FDA על רגישות למזון קבעה ב-1986 כי מונוסודיום גלוטמט אינו מהווה סכנה בריאותית לציבור הרחב אך תגובה קצרת טווח אפשרית אצל אנשים מסוימים." "מחקרים רבים לא מצאו קשר בין הסימפטומים הללו למונוסודיום גלוטמט ו"סינדרום המסעדה הסינית" נחשב על ידי רבים למיתוס לא מבוסס" "בכל העולם בעצם, גדלה והולכת תנועה עממית בולטת הקוראת להימנעות מוחלטת מה- MSG. תופעה מוזרה על רקע העובדה שהמונוסודיום גלוטאמאט הוא בעצם רכיב טבעי במזון" ולסיום: המאכל היחידי ברשת ג'פניקה המכיל את המרכיב הנ"ל הוא נודלס מוקפץ וגם אותו ניתן לעשות ללא מונוסודיום גלוטומט אם רק מבקשים. קישורים לציטוטים: ויקפדיה: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7% 9E%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%A1%D7%95%D7%93%D7%99%D7%95%D7%9D_%D7%92%D7%9C%D7%95%D7%98%D7%9E%D7%98 טבע לייף: http://www.tevalife.com/article.asp?id=1133 יום נפלא אלדד
טרם יצא לי לשבת במסעדה עצמה, אבל לקחתי מהם טייק אוויי. אני לא מבינה גדולה בסושי, אבל מה שלקחנו היה טעים ומוצלח. חברי אוכלי החיות התלהבו מהסושי ואני שמחתי לגלות שיש להם מבחר מוצלח של... סושי לצמחונים.
אלדד!!! אלה הרגישים ל מונוסודיום גלוטומט הם ברי מזל - גופם מגיב מייד לרעל הזה ולכן הם נמנעים ממנו. מדובר בסוג של מלח המשמש כ"משפר טעם" - אבל ניזקו רב. הוא מופיע במזונות שונים, גם כאלה... שאינם ארוזים ואין עליהם תוויות המונוסודיום גלוטומט פוגע בתאי המוח ועלול להתקפי כיפיון (אפילפסיה) אצל ילדים ואפילו לגידולים. כל זה בנוסף לתופעות המוכרות של כאבי ראש, גלי חום, אלרגיות בעור ועוד. כדאי מאד להימנע! #אכלתי אצלכם וברשותך אני אחסוך ממך וקהל לקוחותך מה שעבר עלי. אלדד-למה ג'פניקה משתמשת במונוסודיום גלוטומט???
אחרי 9 חודשיים הריון ללא סושי וחודשיים של ציצי/קקי/פליטות וחוסר שינה החלטנו בעלי ואנוכי ללכת ברגל ולסעוד. אחרי בירור טלפוני שערכתי המסעדה לא עושה הזמנות לשמירת שולחן אז פשוט החלטנו... להגיע ולקוות לטוב. האכלתי את הילד,השכבתי אותו בעגלה התלבשנו ויצאנו. שהגענו למסעדה נרשמנו אצל המארחת ונאמר לנו שזמן ההמתנה גג חצי שעה,בלב ברירה חיכינו (אני כבר הייתי ממש רעבה.........) אחרי רבע שעה שהמקום מפוצץ בפנים ובחוץ עוד יותר אנחנו קולטים 2 שולחנות זוגיים מחוברים אחד לשני ועומדים יתומים מאדם.. שניגשתי למארחת לשאול מה פר הדבר היא אמרה,"זה של 4 בנות שהיו קודם, נרשמו וכנראה יצאו לסיבוב ואנחנו ממתינים להם".. חשבתי לעצמי יפה כמה מתחשב..אבל אחרי חצי שעה שהשולחנות עדיין רייקים וזמן ההמתנה שלנו כבר נהיה הזוי שאלתי שוב את המארחת מה נסגר עם השולחנות והיא ענתה הם שמורים.. כשסוף סוף הבנות הגיעו קלטתי שהם מתחבקות ומתנשקות עם האחראי משמרת הבנתי בדיוק מה הלך פה. פניתי למארחת ושאלתי אותה האם זה נראה לה הגיוני שזוג עם ילד בן חודשיים ממתינים מעל לשנה בחוץ לאחר שנאמר לנו שאין אפשרות להזמין מקום מראש,ובגלל שאנחנו לא מקושרים עם האחראי משמרת נאלצנו להמתין יותר זמן ובמקום כמה בנות 19 שלא נרשמו ולא נעליים נכנסות ללא הפרעה! פשוט חוצפה@&^@ בעלי ואני כל כך התגזנו שפשוט הלכנו משם רעבים ומתסוכלים שאחרי כל ההכנות ליציאה מהבית לא רק שלא אכלנו בסוף גם זכינו בבזיון הזה..
כלקוחות קבועים של ג'פניקה, שביקרו בכל הסניפים התל אביביים, הגענו עם ציפיות די נמוכות: הצוות חדש (ברמת החי"ל היה שירות מזעזע בהתחלה) והמקום גם כשר (!), אבל חשבנו לנסות והתרשמנו לטובה.... ישבנו שלושה אנשים היום בצהריים, המארחת היתה אדיבה (בניגוד לשאר הסניפים) והושיבה אותנו מיד. המלצרית היתה קשובה לבקשות והאוכל הגיע די מהר, ואפילו אותנו שכבר מכירים את התפריט בעל-פה האוכל הצליח להפתיע בצורת ההגשה ובטעם. לידינו ישב שולחן שהתלבט במשך זמן ארוך, והמלצרית בסבלנות רבה ויש לומר מרשימה עזרה להם להחליט. נכון, המקום סובל מצפיפות משהו, אבל בצד החיובי - לא צריך מאוד להתאמץ כדי להשיג קשר עין עם מלצר... ישר כח!
הייתי שם, והמחירים היו מאוד זולים. מסעדה טעימה מ-א-ו-ד!
ביום חמישי ה-19.6.08 הלכתי אל המסעדה, רציתי לשבת אך האווירה שם כל כך נוראה והחלטתי לקחת Take Away. המתנתי 10 דקות עד שהמלצרית תיקח הזמנה. כעבור 20 דקות לקחתי את המנה,פתחתי אותה בבית... והופתעתי לגלות שהם מילאו רבע מהכלי של הסויה וזה נגמר אחרי חמש יחידות. דבר אחד טוב שאני יכול לומר שמחירים זולים יחסית למסעדות סושי האחרות והסושי סביר. אני ממליץ למי שאין תקציב גדול במיוחד לאכול שם. אבל מי שבאמת אוהב סושי המקום הזה הוא תת רמה.
הודעה לקהל לקוחותינו ג'פניקה רעננה נפתחה בסוף חודש אפריל כחלק מרשת ג'פניקה ובשותפות של אותם בעלים של ג'פניקה תל אביב. ג'פניקה רעננה יודעת ומודעת לבעיות המאפיינות אותה (אקוסטיקה, טייק... אווי שלא תמיד יוצא מהר, שמש בצד המערבי, המתנה ארוכה לכניסה, שמירת מקומות וכו...) ג'פניקה רעננה עושה כל שביכולתה (במגבלות של סניף קטן וקהל לקוחות גדול) על מנת לפתור את הבעיות הללו הפוגמות בסופו של דבר באותו לקוח אשר מגיע למסעדתנו להנות מהאוכל המעולה והמחיר הזול אשר מאפיין אותנו כרשת סושי הטובה בישראל. לקוחותינו הקבועים ברעננה ודאי הבחינו בשינויים אשר נעשו בסניף החל מיום הפתיחה ועד היום. לא די בכך ובמהלך השבועות הקרובים תיהיו עדים לשינויים נוספים אשר נעשים וזאת על מנת לשפר את השירות וזמן ההמתנה בסניף. נוכחותם והנאתכם בג'פניקה חשובה לנו!!! במידה והנאתכם נפגעה בצורה כלשהי במהלך שהותכם בג'פניקה אנחנו יותר מנשמח לשמוע זאת במייל המצורף: japanika47@gmail.com יום נפלא אלדד