ביקרנו בצפרה מספר פעמים, האחרונה שבהן לפני כחודש. אנחנו משתדלים לגוון במנות שאנו מזמינים בכל פעם, ותמיד נהנינו. המנות לא מאוד גדולות, בטח שלא זולות, אבל מיוחדות ומצוינות לסוגן. בביקור... האחרון אכלנו את אחת ממנות הקארי ומנה של סירלוין. שתיהן היו מצוינות, מיוחדות ועשירות בטעמים. מעבר לכך, אי אפשר להתעלם מהעיצוב הנהדר של המסעדה. ישבנו במעין כוך שהמלצריות קראו לו "לאונג'" וגם זה היה נחמד מאוד. האוכל אם כך, מיוחד וטוב, גם אם לא זול. האווירה היא מצוינת וללכת לשם זה תמיד חוויה. למרות כל זאת, בביקור האחרון שלנו, דבר אחד הכעיס אותנו מאוד. לאחר שסיימנו, והשארנו גם טיפ מכובד למלצרית הנחמדה שאירחה אותנו, מתסבר ששכחנו את כרטיס האשראי במסעדה.רק לאחר 5 ימים, גילינו כי חסר כרטיס האשראי, והתקשרנו למסעדה לבדוק האם הוא נמצא שם. אחראי המשמרת ענה בנונשלנטיות ש"כן, הוא פה". חשוב גם לציין שהזמנו מקום מראש, מה שאומר שהטלפון שלנו היה רשום, ובכל מקרה הוא שמור במחשב המסעדה מכיוון שאנו לקוחות קבועים.האם לא קצת מוזר, שהכרטיס יושב במסעדה כמעט שבוע והם לא רואים לנכון להתקשר ולהודיע?מה היה קורה אם לא היינו מתקשרים אליהם, האם היו זורקים אותו לפח, או אולי מאמצים אותו למסע קניות קטן?ממסעדות ברמה נמוכה מילא, לא היינו מצפים, אבל ממסעדה שמגדירה עצמה כמקצוענית, ומתומחרת בהתאם???____________________________________השורה התחתונה:אוכל מצוין, מיוחד ומעניין. אווירה מיוחדת ועיצוב מרשים. שירות סביר, אבל תקרית "כרטיס האשראי" אכזבה אותנו מאוד ומעיבה על החוויה.__________________________________
מקום פצצה, אוכל אסייתי ברמה הכי גבוה עם קוקטלים מהממים ועיצוב וגודל כמו ניו-יורק. השקעה של 2.5 מיליון דולר עם שף תותח ומחירים סבירים נותנים לנו מקום אופנתי עם אוכל קל וממש מדליק. רול... יפיפיה וטעים מ3 דגים, פיצה טונה, פופקורן שרימפס, סקלופס עם סוית פטריות, בר סצ'ואני, ברווז פריך עם איזה 6 סינגפור סלינג (הקוקטיל הכי הכי) הביא אותנו לממצוע התל אביבי. שווה.
כמה שטויות ואיזה רעש על המחיר. טוב לא דובים ולא יער בצהריים צפרה זולה ומפוצצת ובערב יש לנו מבחר יותר גדול ושליטה על החשבון ועל ההנאה -100 ש"ח ועד 400 ש"ח. אכלנו סום טאם עם סטיקי רייס... (קובית אורז דביק יפה) אכלנו פופקורן שרימפס, סרטן רך שיריון, רנדאג סאפי (קארי בקר אינדונזי בקערה סגורה יפה שיגרום לאוהבי הג'אנר לשכוח כל מנת קארי בישראל-באמת!) ובר ים סצ'ואני. חלקנו בסאשימי אננס מעולה ובצ'אי מאסאלה ועוגיות. הייה פצצה ועלה בסביבות 450 ש"ח לשלושה עם בקבוק קינג קוברה. מ ע ו ל ה !
אוכל טעים, אך המחיר הגבוה והכמות המזערית נותנים תחושה של זלזול בלקוח. גובים על קוביה (!!!) של אורז 12 ש"ח.שערוריה. בג'ירף לא פחות טעים והרבה יותר זול ומשביע.
אם לסכם המנה מה" מיוחדים"- בר ים בתה פטריות וכמהין, הייתה בין המוצלחות ביותר שאכלנו אי פעם... אוכל מדהים, שירות מעולה, נהננו. אבל, המחירים אינם שווים לכל כיס, היו מנות קטנות בעיקר אם... אורינטציה יפנית ועם כל הכבוד לאומנות וצורת ההגשה של המוצר, עדיין- זה גורם לך להרגיש כמו ילד בחנות ממתקים, שקיבל רק חצי שוקולד ולא את כולו... התפריט ענק אם מגוון רחב של מנות- מה שיוצר בעיה אצל אנשים שלא מכירים את האוכל של צפרה בנוסף, יש תפריט שבעל פה שלא נגמר. מיותר לציין שנשברנו והמלצר הזמין עבורינו. סה"כ- מעולה ממש כמו סרטי אוכל אסייאתים שכבר ראית פעם אחת וממש בא לך לראות שוב ולרעוב שוב רק שעכשיו יש גם איפה לאכול.צפרה מקום איכותי ביותר.
ביקרנו אתמול במסעדה לאחר שקיבלנו המלצות מחברים. היינו שניים וישבנו על הבר. המקום היה נעים מוזיקה בעוצמה נמוכה ושירות אדיב, קוקרטי ומנחה. הכול היה לטעמנו ולא הייתה מנה שלא הוגשה תוך פרק... זמן קצר (המקום היה מלא עד אפס מקום), המנות מורכבות מחומרי גלם איכותיים. בקיצור, כל מנה חגיגה. המחירים היו סבירים ביותר (לארוחה מלאה הכוללת מס' סאשימי מדהימים, פיצה טונה, ספיריבס,קינוח וקוקטילים מרשימים), הייתי במסעדות הרבה פחות טובות באותה רמת מחירים. בקיצור, שווה כל רגע. .
הזמנתי מקום למסעדה לי ולחבר שלי. בטלפון המארחת הסבירה שיושיבו אותנו בשולחן לזוג אך הישיבה היא בשולחנות ארוכים ובסמוך לאנשים אחרים. כשהגענו, המארחת הושיבה אותנו ליד שולחן ארוך, בצמוד... לאנשים שאיננו מכירים וללא זכר לשולחן הזוגי שהובטח לנו. כשביקשתי לדבר עם המארחת או אחראי המשמרת הם אפילו לא טרחו להגיע לשולחן. אולי זה בגלל שהיינו יחסית צעירים לגיל הממוצע של האורחים במסעדה, אז הרשו לעצמם להתנהג בזלזול. המלצרית אמרה שהם מנסים לעבוד על למצוא לנו מקום אחר, כשלי כבר היה ברור שזה שטויות ומשמאלי ראיתי איך שולחן לזוג מתפנה ומושיבים שם זוג אחר מקורב כנראה לשף. (הגיע לדבר איתם במהלך הארוחה) כבר בתחילת הערב התאכזבתי. חשבתי שאם משלמים יותר, מקבלים גם אירוח טוב יותר.מסתבר שלא. אולי אם הייתי סלב, זה היה עוזר שם,אבל אני לא. האוכל דווקא היה טעים מאד, יאמר לזכותם, והשירות בסדר גמור. רק חבל שאורחים "רגילים" זוכים ליחס מזלזל לעומת לקוחות מוכרים בברנזה או מקורבים לשף.
פלצנ ים,חוצפנים וגנביםםםםםם.... אין הצדקה.מנות מיניטוריות במחירי טירוף,עלה לקונפורטי השתן למח.נא להתנהג בהתהם ולא להגיע
אוכל איכותי ומקורי, חסר שמץ של פלצנות. בנוסף במסעדה יינות טובים במחירים סבירים וקוקטילים מדהימים. ארוחה מושלמת לטעמי (כמו בהרבה מסעדות אחרות) היא מבחר מנות קטנות של המסעדה ולצידן בקבוק... יין טוב. וזה לא שהמנות העיקריות נופלות באיכותן, אלא שבבחינת ההנאה להוצאה הפורמולה של ראשונות ויין מנצחת מבחינתי אבל בצפרה גם "העיקריות" שוות בטירוף. לסיכום, אחת המסעדות השוות בתל אביב, אם לא השווה ביותר, בודאי מבחינת האיכות לתמורה. מי שעדיין לא פקד את המקום, שילך ומהר.
פעם ראשונה בצפרה והחוויה הכללית היתה מצויינת. נהנתי מאוד מהשרות המחבק, הידעני והמכוון (בצפרה מצעים יותר מ-70 מנות שונות בתפריט המודפס ובתפריט בעל פה, גם בתפריט יש שורות כלליות שפותחות... הצעות של מספרים לאיזה 10 מנות שונות בעיקר בתחום הדגים הנאים) וכמו כן מהאווירה המחשמלת והמעוצבת שיש במסעדה הזאת. גם המחירים, אני לא יודעת על מה אנשים נזעקו פה? באמת שלא יצא יקר כל כך והזמנו לא מעט... עוד אציין את הקוקטילים והיינות הנפלאים. אבל לגבי האוכל האוכל הסיפור כבר אחר לגמרי. אני אכלתי בהרבה מסעדות מכוכבות בעולם והאמת שלא ציפיתי לאוכל ברמה של מסעדת 3 כוכבים וכל עוד האוכל טעים לי, אני נהנת... מגרגירי חומוס ועד לובסטר כחול. בקצרה: צלחות הסאשימי "המשוגעים" טובים יותר מכל מסעדות נובו בעולם אם פרץ יצירתיות וטעם טוב שאין למצוא בישראל בנקל. ירקות נאים, סלטים רעננים ומעניינים. סקאלופס אם סוית פטריות מוקצפת המיסו את כל יושבי השולחן ובכלל כל האוכל טוב מאוד עד יוצא דופן אבל חשוב להבין כי לצד העדינות יש גם מנות ווק אגרסיביות וחריפות. אנחנו ממש אהבנו את השישיטו בלק טייגר שרימפס. הקינוחים היו אחרים ומעניינים. בקיצור לא ידעתי איזה אוכל יוגש שם אבל ציפיתי לדיוק בבישול ציפיתי להנות ואכן היה טעים, מרתק קל מבחינת ההרגשה ובעיקר מפתיע כי אין בישראל דבר קרוב לזה. עוצמתי ביותר. שנה טובה לך צפרה!