אכלנו היום עסקית. ביקשנו לשבת בבר של השפים להנות מהמטבח הפתוח היה מעניין קיבלנו מנה קרה של שתי ברוסקטות עם טרטר בקר מעורב בחציל. מנה גדולה וטעימה מאד.המנה הנוספת היתה חמה כבדים מלווים... בתפוא. הכבדים היו ורדרדים תפוא חומים בטעם של חמין נפלא מנה עשירה.הערה הייתי מגישה קודם את המנה הקרה ואחכ את החמה. מי אמר שהמנות קטנות??? כנראה נכנסו למסעדה אחרת. מנות עיקריות זנב שור ברוטב עשיר מנה ענקית. היות וברוטב היו עדשים ביקשתי מהשף תוספת פירה ונעניתי בחיוב מיידית. המנה השניה פילה בקר עם מח עצם ופירה עשוי במידה נכונה מנה גדולה מכובדת. מלצרית מקסימה ונדיבה .קיבלנו מתנות קטנות שלא היו בתפריט שלנו שאפו הייתי אומרת שהסגנון הוא אירופאי שמרני ללא קישוטים. דגש על טעמים נכונים חוויה נהדרת נחסוך ( המחיר תואם לאיכות ולכמות) ונחזור
בלי לקשקש יותר מדי, ישבנו לאכול ארוחת שישי; ההורים, בניהם, בני ובנות זוגם והילדים. והרגשנו כבארוחהת שישי משפחתית בבית. פתחנו בחלה וראשונות המשכנו למגוון עיקריות וקינחנו בכנאפה של... חיים כהן. כל מנה בגודל נכון למטבח הישראלי והמחיר סביר בהחלט.
מנות יפות עם עודף מלח, עודף חומץ, בשר לא מוכן במנה, דגים בגריל צפים בחמאה. בתמורה למחיר יקר. לא מומלץ
ישבנו לחגוג יומולדת בשולחן זוגי לשניים והחוויה היתה נעימה. כל מנה שקיבלנו היתה מושלמת האוכל היה פשוט מעולה הזמנו גירוס , קנלוני ברווז ולמנה עיקרית את הטלה . כל מנה היתה אומנם קטנה... יחסית אבל יצירת אומנות מבחינת טעם . פינקו אותנו גם בלחם הבית עם שום קונפי שהיה טעים ביותר. והמלצרים היו נחמדים אדיבים ושירותיים. הקינוח עליו המליצו לנו גם היה מושלם. היינות אכן במחיר מופרז אבל זה צפוי במסעדות יוקרתיות וגם מחירי המנות היו גבוהים כמקובל במסעדות שף. אבל באנו לחגוג ולהנות מחוויה קולינרית וקיבלנו תמורה מעולה לכסף. השף חיים כהן עצמו היה במקום ואני יכול להעיד שהוא לא רק איש מקצוע אלא איש לבבי שמחובר לקהל שלו. הוא עבר בין השולחנות והפגין ידידותיות ופתיחות לדבר עם הסועדים שלדעתי רובם רק רצו להחמיא לו . .
המסעדה מיועדת ככל הנראה למאיון העליון, לא לאנשים שצריכים לקום כל בוקר לעבודה. חגגנו אשתי ואני יום נישואין בארוחת ערב במסעדה והשארנו מעל 900 ש"ח (כולל טיפ). האוכל ברמה גבוהה, השירות אדיב... ויעיל , אבל ללא מילה או חיוך מיותר , במשימה כמו במשימה - צריך להוציא מנות ולהגיש - אז מתקתקים (בשונה מהתדמית הטלוויזיונית של חיים כהן שהוא ממש מאמי). אבל הקטע הכי חזק במסעדה זה תפריט היינות - בקבוק לא יקר במיוחד בסביבות 400-500 שח (יש גם ב-3000 ש"ח לבקבוק) - דקה אחרי שראית את תפריט היינות הבנת שאכלת אותה - כמו במארב מתוכנן היטב - מה , הגעת לחגוג עם אשתך (כולם מגיעים לשם לחגוג משהו) לא תרימו כוס יין לחיים. אז צריך להזמין אבל ב-400 ש"ח לבקבוק ? אשתך מסתכלת עליך , המלצר (הסומלייה) ממתין להחלטה שלך ובא לך למות מהפדיחה, מה תתכלב ותזמין סודה או בקבוק ב-400 ש"ח ? אתה רומז למלצר שאתה הולך על הטווח הנמוך של המחירים (בסביבות 200 ש"ח לבקבוק ) , מתחיל לשאול על מחירים, סיטואציה לא נעימה, מה אתה בשוק שאתה מתחיל לשאול על מחירים ? בסוף הזמנו בקבוק ב-240 ש"ח. שורה תחתונה - פעם ראשונה ואחרונה שיראו אותי במסעדה הזאת.
הגענו מרחוק מב"ש לסופ"ש לחגוג לבעלי יום הולדת, הזמנו מקום לזוג במסעדה והיו לי ציפיות כי אני מאוד אוהבת את חיים כהן, אבל התאכזבתי מהאוכל. המנות הראשונות היו כמעט כולן דגים נאים (אני... בהריון ובעלי לא אוכל) בסוף הזמנתי כבדים שהיו גם חצי חיים ובעלי הזמין צלחת ירקות צלויים מחוסר ברירה. בעיקריות הזמנתי לברק על מצא ירקות שהיה מאוד אנמי וחסר טעם ובעלי הזמין המבורגר על מצע של בריוש במחיר הזוי של 120 שח בתוך ציר בקר. הדבר היחיד שעוד היה טעים זה הקינוח גם הוא במחיר "קטן" של 50 שח. בקיצור כגודל הציפיה גדול האכזבה. גם השירות לא היה להיט מרוב שמיהרו להעיף אותנו לא הספקנו לסיים לאכול כבר פינו לנו את הצלחות, המלצר היה קצת מתנשא וחסר סבלנות ולא טרח לחייך.
באמת ניסינו....חזרנו לאחר אכזבה שהיתה לנו לפני 4 חודשים. כמה חבל שאין כל שינוי לטובה. באווירה במסעדה נעימה מאוד ומזמינה, אבל חוץ מזה כלום. השירות היה מאולץ בלתי חברותי ומתנשא, המנות... שהזמנו טרטר דג ים עם מלפפון היה טעים אך צולחת בקמצנות הגירוס המפורסם והטעים היה אנמי, וקטן אף יותר מפעמים קודמות. מנת הלברק בתנור היתה דג קטן ופרח כרובית , בעלות של 160 ש״ח ! מטורף , בלתי סביר במונחים עולמיים וישראלים ( את אותו דג ואף גדול יותר, בתנור, עם תוספת ירקות מכובדת , ניתן להינות במסעדות מכובדות אחרות ובעלות של 120 ש״ח). מנת פסטה שחורה ופירות ים היה זעירה, טפלה, ללא רוטב מיוחד, יבשה, וכללה 5 שרימפסים קטנטנים קלמרי קישוא אפונים ושני פרחי ברוקולי והמחיר ( כדאי שתשבו...) : 160 ש״ח. עיקרית נוספת, מנת הניוקי תרד טורכי וגבינת המאירי, טעימה , כ 10 ״ניוקים״ קטנים ונימוחים מעט גבינה ותרד והמחיר: 93 ש״ח ! לסיכום: מחיר ממוצע לסועד יקר באופן קיצוני ביחס לתמורה. התאכזבנו שוב , חבל לנו על ערב חמישי מבוזבז במסעדת יפו תל אביב, חבל לנו שבמקום שנהיה אורחים של יפו תל אביב אנו כולנו בעצם ״הפרה הנחלבת״ או ״הארנק שהגיע לסעוד״.... עד הפעם הבאה, רחוקה ככל שתהיה, הרבה בהצלחה ומקווים לשינוי דרמטי.
יקר מדי יחסית למנות. באנו כדי לחוות מנות שף וקיבלנו מנות לא מושקעות וסתמיות ביותר במחיר מופקע. לא נחזור.
חגגנו לאמא שלי אירוע יום הולדת. היא מאוד אוהבת את חיים כהן (טלוויזיה וזה) אז הוחלט להגיע למסעדה שלו, ולנסות את האוכל שהוא מכין כיוון שהוא שופט אנשים בטלוויזיה. קראתי את התגובות לפני... שהלכתי למסעדה, בחרתי לא להאמין למה שכתבו אנשים, כי בכל זאת- זה חיים כהן! סגרנו מקום, הגענו לשם בזמן, המתנו רבע שעה עד שערכו שולחן, ניחא, אבל השולחן לא היה ערוך כראוי, לא המתינו לראות היכן יושבים הסועדים, וסופו של דבר סידרנו את הסכו״ם (אווו סידרתם את הסכו״ם בעצמכם? כן, תמורת הסכום ששולם המינימום היה שיסדרו לנו סכו״ם). עיצוב המסעדה סתמי לחלוטין, כמה תמונות לא קשורות נתלו, השולחנות שאמורים להיות בסגנון רטרו עדיף שהיו נשארים בעבר, כיסאות לא נוחים (אנדרסטייטמנט) ומיזוג אוויר שלא קשור לחיים (גבר כותב את הפוסט). האוכל- ייאמר לזכותם שהמנות הראשונות היו די טעימות, גירוס שפונדרה מהמם אבל גודל קטנטנן (שש חתיכות בגודל של חתיכת שווארמה כל אחת- לא מגזים), סטייק טרטר- קטנטן גם הוא וטעם סבבה, טונה צרובה- גם היא טעימה (4 פרוסות של אולי 50 גרם משקל כולל). עיקרית- בשביל זה הגענו, הזמנו שתי מנות של צלעות טלה (שתי צלעות) עשויות רע להחריד, וחסרות טעם עם טורטליני משהו בטעם לא ברור וממש לא טעים (175 למנה- בדיעבד אחרי שטעמתי גם אם יציעו אותה ב50 שקל לא הייתי קונה, כי היא ממש לא טעימה) שתי מנות של צוואר עגל ממולא, גם כאן המנה הייתה ממש קטנה, לא טעימה בכלל, מבושלת יתר על המידה, הרוטב פשוט לא טעים, לא ברור ועשה לי צרבת אחרי ביס אחד- אכזבה (140 ש״ח מנה- וגם כאן לא הייתי קונה אותה שוב אפילו אם הייתה ב-40 שקל). קינוחים- טירימיסו - ממש לא טעים פחזניות עם תות- ממש טעים גלידה עם משהו- סבבה, עדיף גלידריה. לסיכום, מאכזב.
מראש כשנכנסתי למסעדה ב-12 בצהריים הצוות היה רק בהתארגנות וכל הזמן סגר ופתח דלתות סביב הבר כמו ארון/מקרר יינות ועוד, היה נראה כאילו המשמרת לא מוכנה ומזוית העין ראיתי גם כניסה למסדרון... מבולגן עם כל מיני ציוד מאחורי הבר, לא נעים בעין ולא מתאים למסעדת יוקרה שזו כה בולט, לגבי המנות עצמן- סלט ניסואז חביב בסה"כ לא שהיה בו הרבה יותר מחסה, ביצה ומעט טונה אדומה אבל ניחא לא הייתי רעבה ולא ציפית כי התפרט מראש לא נראה לי מיוחד בכלל או מצדיק כאלה מחירים בנוסף עסקית - שישברק, כיסונים עם לבנה- אולי בגלל זה המנה הייתה מלוחה מדי כי לגבינה לא ממש היה טעם של לבנה והיו מעט כיסונים ובעיקר המון תרד מלוח למדי, חביב אבל באמת לא משהו שמצדיק מסעדת יוקרהת עיקרית מנת זנב שור, טורטליני בטטה וראגו עדשים, הזהירו שהמנה שומנית אך היא הייתה ממש מלאה בנתחי שומן שמן הראוי לחתוך קודם את חלקם ולא להגישם כלל כי ככה לפחות 1/3 מהמנה לא אכיל כלל, ככה היא נראית בגודל כביכול סביר אבל אחרי הסרת השומן לא נותר הרבה בשר, בנוסף המנה מגיע עם 3 טורטליני בלבד, כאילו ממש קמצנות,מפה היינו אמורים להבין כבר שלא נגיע רחוק אבל שותפתי לאורחה רצתה קינוח אז זרמתי והזמנו משהו שוקולדי שנאמר לנו שיש בו כמה מרקמים, בעיקר הרגשנו את הכדור גלידת שוקולד שהיה מעל והיווה את רוב גודל המנה העגולה הדקיקה שמתחת שהייתה נחמדה ותו לו, בנוסף בסוף בדיעבד ראינו שחייבו אותנו הפוך בחשבון כל אחד בסכום של השני וגם בחיוב אחר מה שךא קרה לנו מעולם וברור שנובע מהבלגן שם והחוסר שירותיות, תודה ולא נחזור יותר