ביקרתי במיט בשבת האחרונה עם משפחתי באירוע יומולדת. השירות היה מקצועי ואדיב, המסעדה בפנים מעוצבת יפה להפלא! המנות מדהימות- ממש טעם גן עדן. ממליצה בחום על מנות הפתיחה שמוגשות בגודל של... מנה עיקרית! אחלה מסעדה!
זו לא הפעם הראשונה שאני אוכל במיט וכמי שאוהב לנסות כל פעם מנה חדשה בתפריט אני חייב לציין שכל פעם אני מופתע מחדש! הבשרים במיט הם פשוט אגדה! מנות ענקיות, מיוחדות טעימות להפליא- זו ללא ספק... מסעדת הבשרים הטובה באיזור! מומלץ בחום...
הגענו 5 איש לחגוג אירוע פרטי, היו המון ציפיות כל מנה עיקרית שביקשנו לצערינו ולצערם של המלצרים הנחמדים לא היה רק בנסיון החמישי מצענו מנה שקיימת כשביקשנו לשתות משקה חריף שמופיע בתפריט... התברר ששום משקה מתוך עשרות המשקאות שמופיע בתפריט חסר כרגע , הסבירו לנו בנימוס שהחלק החזק של המסעדה זה הבשר והיין , הזמנו את המנה הממולצת הכוללת מספר סוגי בשר ומה שקיבלנו זה נקניקיות צוריסוס שרופות אנטריקוט שרוף 3 חתיכות עצם מיותרות וגוש שומן ענק, קראתי למנהל המשמרת והראתי לו את המנה לשימחתינו הוא הסכים שזה אכן לא תקין ומיד היציע מנה נוספת על חשבון הבית אמרתי לו שאנחנו מוותרים לא מוכנים להמר כפיצוי הזמין אותנו לקינוח על חשבון הבית. לסיכום צוות של מלצרים מאד נחמד שמשרה אווירה נעימה אוכל מאכזב מאד בינוני במחירים האלו מקבלים בתל אביב גורמה אנחנו לא נחזור למסעדה הזו ובוודאי שלא נמליץ עליה . חבל כי רצינו שגם בחיפה יהיה לאן ללכת ....
זו חוו"ד שניה שלי כאן, כ- 3 שבועות אחרי הראשונה. בחוו"ד הראשונה הבטחתי שאם זה "יתפלצן" אכתוב שוב... זה כבר הספיק לקרות. האוכל נותר איכותי, הכנתו איכותית, הכל כמו שהיה, חוץ מ- 1. מה... שעליו שילמתי (בצהריים בשעות ה"עסקיות") 160 ש"ח לפני פחות מחודש, עלה לי שלשום 228 ש"ח. 2. אף אחד לא התריע על כך שברגע שהעסק "ימריא", בגובה 10,000 רגל, יוגשו ל"נוסעים" שוברי תשלום לתוספת 40% .בעיני זה נחשב "התפלצנות" מוחלטת, ואותי בתחום זה מרגיזים רק פעם אחת. בפעם האחת הזו - נמחקים, לכן אין פעם נוספת בה אפשר להרגיז אותי. כפי שציינתי בחוו"ד הקודמת - אני לא נוהג לחוות דעה על מקומות טובים בישראל, בדיוק בגלל זה. אז הנה... votera demonstrandum. תוך 3 שבועות - 40% ולא כי יש אינפלציה או כי העובדים קבלו 40% העלאת שכר, מחיר בשר ויין לא השתנה, שום דבר לא קרה חוץ מ- "כי אני יכול". החדשות הן: אתם רק חושבים שאתם יכולים. דרככם לתחתית, לדעתי, מובטחת. חבל, חבל מאד. יכול היה להיות נהדר וכך היה מספר חודשים, אבל אנחנו בישראל וכנראה שרק אחרי המהפיכה יהיה כאן שפוי יותר ואנשים יהנו גם ממה שאינו התעשרות מהירה.שוב, חבל...אבל !
הצ'ילי קון קרנה היה מדהים והמלצרים נחמדים בתרוף נתנה תחושה של עוד
היה טעים! ישבנו פעם אחת בפנים ופעם שניה בחצר, בשתי הפעמים היה פשוט כיף. סינטה בעישון ונתח קצבים (הסינטה היתה טובה יותר - העישון עשה את הבשר מדהים!). השירות היה נעים, קשוב ולא לוחץ. קרם... ברולה מעולה.לא זול, אבל שווה כל גרוש.תיכף נחזור....
בואו בשביל הבשר, מצויין כפי שניתן לצפות. המנות הראשונות - לא להיט. יקר, אבל נותן תמורה למחיר. אפשר היה להרגיע קצת במחירי היינות ובכך לאפשר להזמין יותר מבקבוק אחד לארבעה אנשים ובסך הכול... להשאיר יותר כסף על השולחן. "תפסת מרובה, לא תפסת", חומר למחשבה... בסך הכול נהנינו ומן הסתם נחזור.
מזמן לא נהננו כך במסעדת בשרים. הגענו 3 משפחות עם 2 עגלות תינוק ו-4 ילידים נוספים. קיבלנו שירות מקצועי. סידרו לנו מקום נוח וקיבלו בהבנה את המצאותן של העגלות במסעדה. האוכל נהדר ומוכן ביד... מקצועית. תענוג אמיתי במחיר לכל כיס. מקווה להגיע בקרוב שוב.
הבהרה: איני נוהג לחוות דעה בפומבי על מקומות בהם אני נהנה, לא משום שאני עצלן או חסר יכולת ביטוי, אלא משום שאני מודע לבעיה "ישראלית נפוצה" והיא: מי שמקבל די שבח ונחשב בצמרת עיסוקו,... "מתפלצן" והופך לא נגיש לרוב מי שהביאו אותו למעמדו (הלקוחות, אם מישהו טעה לחשוב אחרת) וכך נעלמים לי המקומות הטובים והראויים, בשל החלטות וגישה של בעליהם, שחושבים על הרגע ולא על מחרתיים. ג'יפ חדש כל שבוע והתעשרות במקום חיים בכבוד ו-"בכיף". אם זה יכה כאן, אכתוב שוב. לאחר שזה נאמר, נלך ל Meat in and out :-)החלפת רשמים ומידע זו, אינה מביקור חד-פעמי אלא לאחר גיבוש דעה לאורך כשנה בהזדמנויות שונות. הייתי שם פעם אחת כמעט בהתחלה. היו מספר אי הבנות שבד"כ נובעות מאי הכרות עם הסועד וחוסר יכולת של מלצרים להעביר למטבח אמירות ישירות של הלקוח. זה נגמר בפיצוי יזום (כן, הבחינו כששאלו אותי שהמילים לא יוצאות "שוטף" ודרשו לפצות וכך עשו עד שאמנם הייתי מרוצה). זה השאיר לי מקום חם בלב והעיד על פוטנציאל, אבל חזרתי רק בראש השנה האזרחי עם שולחן ל-8 במסגרת הסדר שפורסם ב REST וזה כבר יצא הרבה יותר מוצלח מהסדרים כאלה בימי לחץ מובהקים שאליהם הורגלתי. בחודשים האחרונים "נפלתי" על המקום מספר פעמים בשעות היום, כשאין לחץ רב וזה החליף מבחינתי את "המקום המועדף עלי" ש"התפלצן". לפי נושאים:הלקוח - כאן פשוט מבינים אותי היטב, מעבירים את ההדגשות שלי למטבח ומוציאים לי הכל ברמת מעדן ועם חיוך של מלאכים. זה פשוט תענוג. אני בוחר לשבת בחצר. בחורף החצר סגורה ומחוממת ובקיץ בגלל המיקום, הכל מוצל,לא צריך מיזוג אויר. נעים כל הזמן. צוות - אתה רואה שהם נהנים מהנאתך. נדיר. האוכל והשתיה - חומר: איכותי להפליא, בשר שפשוט מחפש את החך שלי והחך שלי לא שבע ממנו ודורש עוד ועוד עד שההגיון מפסיק את ה"חגיגה". גם השילוב עם יין בעיקרית ובירה במנות הפתיחה (קרפצ'ו מסינטה ולא פילה, אבל המרינדה, יחסי הטעם ... גן עדן. רק הטוסט לקרפצ'ו - מומלץ דק ורחב ולא עבה וצר כמו שזה כעת). לא הרבה ישראלים מעריכים את הבירה המקומית שלנו מספיק, אבל כנראה שזה ענייני "דשא" (תמיד של השכן ירוק יותר). כאן יש גם זה וגם זה ואני מעריך היטב את מי שקובע כאן מה יהיה. מבחר יינות שהולך וגדל, מטופל היטב, ניכרת השקעה גם בזה. ביצוע: מטבח טלפאטי. בדיוק כמו שהתכוונת - כך יוצא לצלחת.
חברים יקרים, הגענו מרחובות לחגוג את יום הולדתה של אשתי, אסתי ופשוט היה מ ד ה י ם!!! מהמנה הראשונה - סלמון בעישון הבית, פילה סלמון נורווגי מוגש על פוקצ’ת הבית, גבינת שמנתֿ, בצל סגול וסלט... רוקט. למנות העיקריות - אסאדו צלעות (800 גרם) ואנטריקוט לה פמפה (300 גרם) בליווי תפוח אדמה אפוי ורוטב צ’ימי’צורי. מה אומר לכם, נמס בפה וטעים בטרוף. קינחנו עם קרם ברולה ופאי תפוחים. השרות היה מקצועי וחם. קיבלנו המלצות והסברים על כל נתח ונתח. המקום עצמו מהמם. ישבנו בחצר, המקום מרווח עם אווירה ביתית. בקיצור, ציון 10 בהחלט. תודה על ערב מדהים.