מאוד הייה נאים לי ולכל בני משפחתי תמשיכו כך ונתראה בקרוב תודה רבה מקרב לב יגאל
מסעדת דוזאן היא לא רק מקום לאכול היא גם חלומו של בעל הבית שהתגשם. המקום מושקע עד לפרטים הקטנים וניכרת בו אהבה ליופי ולאנשים. האוכל טעים מאד מלא הפתעות ונחוחות. התיבול מדוייקוהמרכיבים... מעולים. הגבינה בשפע ופרוסות הסלמון עבות וורודות ולא שקופות כמו שנהוג בדרך כלל. המחירים שווים לכל נפש והמנות ענקיות. לא סתם המקום מלא ועומדים שם בתור. בעל הבית מוצא זמן להתייחס לכל לקוח וכל מי שעובר ברחוב נכנס לומר שלום. השירות מפנק ומעתיר. הגענו מכפר סבא ונהנינו מאד. לא נשכח גם את המיקום המקסים למרגלות המקדש הבהאי ושלל הנורות הצבעוניות שעושים אווירה של חג.
עשינו במסעדה אירוע משפחתי (בר מצווה) , האירוע היה מאוד מוצלח , צוות המסעדה בראשות פאדי נתן שירות מעולה ופינק את האורחים ואותנו. האוכל היה מעולה, מיוחד מאוד והתאים לכל שכבות הגיל , עפ"י... התפריט שהוסכם מראש ואף יותר מזה. האווירה במסעדה תרמה להצלחת האירוע. מומלץ בחום רב !! תודה לך פאדי על האירוח - עטרה גורלי והמשפחה
משמעות שמה של מסעת דוזאן בערבית היא כיוון כלי המיתרים, פעולה עדינה, רגישה ומדוייקת. פאדי, בעל המקום מיישם הלכה למעשה את שמה של המסעדה במנות המוצלחות ובעיצוב המקום המשרה אווירת חו"ל. כל... תלמיד שנה א' בטכניון ידע לספר על עיצוב המקום, ולכן אין יותר מומלץ ממראה עיניים. למנה ראשונה הזמנו פלטת מטוגנים מעורבת, מנה גדולה ונהדרת, הקובה בשר מומלץ ביותר. כל מאכלי המטבח המזרחי הם פרי ידיה של אמו של פאדי, בישול ביתי אותנטי. למנה השניה הזמנו את הקבב שרק הקפיץ את רף ההנאה לגבוה יותר, הגיע עסיסי במידת מדיום מדוייקת ללא השתלטות של טעם מקל הקינמון במנה. ולסיום המנצח הגיע המלבי שאסור לוותר עליו בשום פנים ואופן. אבל הכי חשוב הוא פאדי, בעל המקום שנתן אירוח יוצא מן הכלל, אירוח בסגנון אברהם אבינו. פאדי דואג שתרגישו כמו מלכים כבר מרגע הכניסה למסעדה, שלא ייחסר דבר ושרק תחייכו והכל במידה הנכונה. לסיכום - הצלחה גדולה.
איו מילים, המקום פשוט מדהים
חג הפסח עבר, האביב בעיצומו ורצינו, חברתי ואני, לצאת לבילוי של ליל שבת במסעדה שהאוכל בה, הוא לא הכל. חברתי הזכירה לי שהיינו בעבר, לפני כשנה לערך, במסעדה ששמה לא היה זכור לנו ואשר נהנינו... בה מאוד. אני זכרתי את מקום הימצאה, חברתי זכרה בעיקר את הקינוח שנטלנו וללא היסוס, שמנו פעמינו אל מסעדת דוזאן.במסעדת דוזאן, הכל מתחיל בבעלים, פאדי נג'אר, איש בעל נוכחות הנמצא כל הזמן בכל מקום. גם מקדם את פני הבאים באופן אישי ובחמימות, כאילו כל אחד ואחד מהם היה אורח הכבוד שכולם מצפים בכליון עיניים לבואו. גם עובר בין השולחנות שולחן אחר שולחן על מנת לוודא שיושביהם מרוצים ושהכל כשורה. גם מבקר בבר. גם מפקח על העבודה וחוזר חלילה.עם בואנו, הפנה אותנו בעל הבית שכאמור קידם את פנינו באופן אישי, אל האיש המופקד על האירוח ואשר הוביל אותנו אחר כבוד אל שולחן שזה עתה התפנה מיושביו ואשר טרם הספיקו לפנותו.עוד בטרם הספקנו להתיישב אל השולחן ומיד, במהירות הבזק, הגיעה מלצרית שדאגה לפנות את השולחן מהכלים אותם הותירו הסועדים שישבו במקום לפנינו ולנקותו ומיד לאחר מכן, שבה אלינו עם תפריט המסעדה.נטלנו לעצמנו את הזמן על מנת להחליט מה ברצוננו להזמין כאשר המלצרית, בחורה צעירה, עדינה, חיננית, חייכנית ומלאת מרץ, דאגה לפקוד את שולחננו מעת לעת תוך שהיא מציעה את עזרתה, בנימוס רב ובעדינות מלאת חן, בהמלצות ובבחירה.בחירתנו הראשונה, הייתה סלט לבנוני העשוי מעגבניות, מלפפונים, חמציץ, נענע, פטרוזיליה, בצל, גבינת פטה, פיתה לבנונית מטוגנת ברוטב שמן זית, לימון וסומק. הירקות המרכיבים את הסלט, בשונה מהסלט המוכר בכינויו "סלט ערבי" החתוך דקיקות דקיקות, חתוכים בחיתוך פחות דק כאשר המלפפונים חתוכים לפרוסות עגולות, העגבניות חתוכות לריבועים בגודל בינוני והסלט חתוך לטבעות. מרכיבי הירק האחרים, מצויים בו בנדיבות, כך גם קוביות גבינת הפטה וחתיכות הפיתה הלבנונית המטוגנת. הסלט היה עשוי בצורה טובה ויפה, המנה גדולה ונדיבה. טעמה הערב הנו בגדר של חגיגה לחיך שכך טועמת.כמנה נוספת, חשבתי לבחור במנה הנקראת "פלאטה דוזאן" המורכבת מסוגים שונים של קובה, סמבוסק וספיחה, אולם חברתי הציעה לבחור במנה אחרת, רוליטני. מדובר במנה העשויה מגלילי חציל מטוגנים במילוי מבחר גבינות, על רוטב עגבניות וריחן. מאחר וגם אני אוהב חצילים, הסכמתי להצעתה של חברתי ללא כל היסוס.המנה הוגשה בצלחת חמה המונחת על משטח עץ המיועד לשמור על השולחן שלא יינזק ולאחר שהמתנו שתתקרר מעט, פנינו אליה.מה אומר ומה אגיד? אכלתי מאכלי חצילים רבים, אולם מנה זאת, הייתה אחת המנות הטעימות ביותר שאכלתי מעודי, מלאכת מחשבת של ממש, במלוא מובן המלה. שלל מחמאות לשף, אשר הרויח אותן ביושר. חברתי אף היא, לא חדלה מלהלל ולשבחת את המנה. אם את הסלט הלבנוני הגדרתי כחגיגה, הרוליטיני הוא שילוב של פסטיבל וקרנבל ההולכים יחד יד ביד.בנוסף לשתי מנות אלה, לקחנו גם את לחם השום של המסעדה שאף הוא, היה מעדן בפני עצמו ואשר הוסיף לתחושת העונג.קינחנו במהלביה, המוגשת עם פירות מיובשים הטובלים בסירופ שנעשה במידת המתיקות הנכונה, עם נגיעות של קוקוס בקצות הצלחת, מעדן חלומי אמיתי.משך כל זמן שהותנו במסעדה, לא חדלו הבעלים והמלצרית מלפקוד את שולחננו לעתים קרובות, אולם במינון הנכון שפירושו, מצד אחד לתת לאורח את התחושה שהוא איננו נשכח ומצד שני, לא להעיק.נציין כי בעת הגעתנו הייתה המסעדה מלאה מפה לפה, עובדה שלא היה בה כדי לגרוע כהוא זה מאיכות השרות ומהיחס של אנשי הצוות לאורחי המקום.הבילוי שלנו שארך שעתיים תמימות ומענגות, היה שוה כל רגע. במלה אחת – ה…ללויה והציון, 10 בסולם בילי השולף כאשר המקום ראוי אף ליותר מכך.דירוג המסעדה בעיני:אוכל – מלכותי.עיצוב – ארמון המלך.שרות – כיד המלך.אוירה – חלום.
חייבים לבוא שוב
ערכנו במקום מסיבת בר מצווה לכ-50 אורחים. פאדי ארח אותנו עם שרות מכל הלב, נענה לכל בקשה ודאג שיהיה לנו רק טוב. האוכל היה מעולה וקבל מחמאות מכל האורחים. אין ספק שנחזור שוב לארוחות... אינטימיות יותר, עם המנות שלא הספקנו לטעום.
הייתי במסעדה באירוע בר-מצווה. המקום מעוצב בטוב טעם, נעים, נוח ומסביר פנים והאקוסטיקה טובה: אפשר לדבר בלי להצטרך לצעוק. האוכל טעים ואסתטי, סלטים משובחים ומפתיעים, והשילוב של אוכל לבנוני... עם הנגיעה המערבית בהחלט משעשע. פאדי הוא מארח למופת, יודע לפנק את האורחים ונוכחותו מורגשת. חייבת לציין שכל האוחרים בשולחני היו מרוצים.
אווירה אותנטית - שילוב מרתק של מזרח ומערב, החל מהארכיטקטורה הייחודית של המקום וכלה במנות האיכותיות. התרשמנו מאד מבעל המקום, אשר מנהל את המקום במקצועיות רבה ומשרה על האורחיםנ אווירה... נעימה וחמה. השירות אדיב ומהיר. לסיכום, לאכול בדוזאן זו לא רק ארוחה - זו חויה! מומלץ מאד.