חיובי: כל מה שאכלנו היה טעים. שלילי: מלוכלך! זה מתחיל במדרגות ובכניסה. אז מה עם זה שוק - זו מסעדת יוקרה. תנקו הסביבה. גם במסעדה תחושה של חוסר ניקיון והשירותים - בושה. מלוכלך, אין נייר,... אין מגבות והדלת לא נסגרת. מחיר: יקר אש. פוזה עממית אבל מנות קטנות ויקרות. הפוזה העממית כוללת מטבח עמלני ורועש אבל זה הולך למחוזות המטרד לסועד. די עם הצעקות של המטבח והמלצרים.
חמישי צהריים, שום אירוע מיוחד. בקושי יש מקום (לפי החוויה שלנו - לא ברור על מה המהומה) אבל המארחת חביבה ומנסה למצוא לנו מקום לשניים. המנות מתחילות ב 52 שח ועד 158. הציפיות בשמיים. הזמנו... סלט אנדיב, שיקשוקית ומנת דג מוסר. ביקשנו שהכל יגיע ביחד. אחרי עשרים דקות הגיעו הסלט והשיקשוקית. הסלט מנה סבירה, השיקשוקית שמוגדרת "קבב מפורק" מוגשת במיני מחבת, נראת כמו בשר בקר מופרר, טעם של בקר בשר מפורר ולכן זה.... מה קשור קבב? מנה פיצית שמוגשת עם פיתה (ברור אחרת לא היה מה לאכול). מחכים לדג, לא מגיע, מקבלים תשובות של "מיד יוצא, תכף מגיע, עוד כמה דקות וכו') בינתיים גמרנו את המנות שהוגשו.. אחרי למעלה מ45 דקות מגיעה המנה ושימו לב לתשובת המלצר לסיבה שהמנה הגיע באיחור - כי היא מוגשת במגש עגול גדול ולא היה לה מקום על השולחן ביחד עם שאר המנות!! כן, אתה צודק, אנחנו מטומטמים. יש לציין כי מנת הדג הייתה טעימה אך הטעם עם העצבים... המנות יקרות ללא שום סיבה (דג 138 ש"ח - קנינו באותו היום 5 דגים שלמים טריים ב 111 ש"ח!!!). לחשבון חיכינו עוד 10 דקות, לתשלום כבר לא באו אז הלכנו לשלם לבד - שירות על הפנים. תפריט השבוע נקרא בסימן "נשימות עמוקות" - כן , ברור למה, נשמנו עמוק עמוק כדי להירגע. אלו מסוג המסעדות שהצצת נפגעת, חד פעמי. שלום ולא להתראות.
הגעתי למסעדה עם חברי לאחר ששמענו רבות על המסעדה. אווירת המסעדה: רועשת אבל סבירה. שולחנות צפופים. ללא שום אינטימיות. בימקום לחם הבית שלרוב חייב להצטיין הוגש לחם עלוב בשקית נייר ללא... צורה. מנות ראשונות ובינהם פולנטה חסרת טעם לחלוטין וסלט אנדיב סתמי ביותר. המנות היעקריות כללות מנה עלובה של קבב מפורר עם שתי עגבניות שרי ויוגורט בכמות מזערית.... לא כך נראית מנה עיקרית. מנת הסטיק: אנטריקוט מלא שומן, גידים וטעם של בשר קפוא. לידו כרובית אפוייה למחצה, כך לא תיארנו לעצמנו מסעדת שף. אכזבה גדולה, כמובן שלכאן כבר לא נחזור.
ממש אכזבה ממסעדה שכל כך מדברים עליה. מוסיקה מזרחית לחתונות, רועשת בעוצמה חזקה מדיסקוטק. את המלצר שעמד מולי לא הצלחתי לשמוע שלא לדבר על בני שיחי בשולחן. כדאי ללמוד את שפת הסימנים ולהגיע... עם אטמי אוזניים. במקום חוויה הארוחה הפכה לסבל של ממש. מרגיש שהמזגנים לא תקינים. איכות האוכל נעה בין מנות מצויינות לבין מנות עם פירות ים לא טריים. מסעדה עם פוטנציאל אבל עם ניהול גרוע. לא ממליץ להגיע לשם ולא אחזור לשם.
ישבנו כמה פעמים בתחילת דרכה של המסעדה והיא הייתה מעולה. היום הזמנו את הפולנטה (כנראה שפיספסנו, היה נחמד ותו לא) ושיקשוקית. השיקשוקית לטעמי הייתה מתובלת מדי, אבל כנראה שזה עניין של טעם.... הלחם שהוגש היה יבש והטחינה דלילה מדי. לא נעים. גם הבסבוסה שהייתה זכורה לי לטוב, הייתה יבשה, הקצפת רכה מדי. גלידת החלבה הייתה טעימה מאוד. הפירות היו טריים מאוד ובסך הכל חומרי הגלם איכותיים, אבל בעבר היה הרבה יותר טוב. השירות מקצועי ו מקבלים את המנות מיידית, שזה נחמד. פינקו אותנו בפולנטה על חשבון הבית, וגם זה היה נחמד. המוסיקה נחמדה ולא הרבה זמן אחרי שהגענו הורידו את הווליום וממש יכולנו לשמוע את עצמנו מדברים. כן נחזור למסעדה כי אנחנו מפרגנים ותמיד קורה שמתפספסים דברים, רק תעשו טובה תחליפו את הלחם.
בהתאם להמלצת המלצר הוזמן מנת הטעימות ~300 שח לסועד לאחר כשעה וחצי המלצר הביא לשולחן קינוחים ואמר שהשולחן מוזמן בעוד רבע שעה ואנחנו צריכים לסיים ופשוט הבהיר לנו שהארוחה מבחינתו... הסתיימה מחניודה אומנם הרווחתם מימני וממשפחתי 1200 שח בארוחה זו אך זו הפעם הראשונה והאחרונה
אקדים ואומר שבפעם הראשונה שהייתי במסעדה נשביתי בפירה כמהין שעד היום אני זוכר את טעמו. בפעם הנוכחית הזמנתי פולנטה שהייתה טעימה מאוד ומחבת של חלקי פנים. החלקי פנים ממש לא היו לטעמי הם היו... מאוד צמיגיים. במהלך הארוחה חיכיתי שאחד המלצרים יבואו לשאול האם האוכל לטעמי אבל זה לא קרה וחבל. בנוסף המוזיקה קצת עוברת את גבולות הטעם הטוב ורמת הדציבלים הגעתי למסעדה נחשבת ויצאתי עם כאב באוזניים וחשק להחליף את הטעם של החלקי פנים במשהו מתוק מהשוק. בקיצור כנראה שלא אחזור.
הסועדים: אשתי ואני, בני 30. מועד: חוה״מ סוכות 2014. בקצרה: המוזיקה הרועשת פשוט הורסת ארוחה טובה. אווירה: כאמור, המוזיקה הורגת את החוויה. בהתחלה, לפני שהזמנו את המנות, חשבנו לוותר וללכת... משם, בגלל הנושא של המוזיקה שמזכירה רחבת ריקודים במועדון טרנדי בתל אביב. איזה רעש! בשביל מה הווליום הנוראי הזה? אי אפשר לדבר אחד עם השני, המוזיקה דופקת באזניים ומעלה את סף העצבים. בנוסף המקום צפוף ודחוק, והמזגן כבר צריך לצאת לפנסיה. ציפינו לפנינה רגועה ושלווה באמצע השוק הסואן, ובפועל סיימנו את הארוחה תוך 20 דקות וברחנו משם. אגב, כששאלנו את המלצרית אם הרעש הזה הכרחי היא אמרה בהתנצלות שככה זה, היא תבקש להנמיך אבל זה חלק מהעניין במסעדה. היה ברור שזו לא התלונה הראשונה וגם לא העשירת שהיא מקבלת בעניין. תפריט: ״כבד עוף על הפירה הכי טוב בעולם״, או ״פילה של פרה, ניוקי ובצל שרצה להיות קרם״. בחייאת... אם אתם פונים לקהל יעד של גיל תיכון, אל תתמחרו מנה ב158 ש״ח. שוב, המסעדה לא יודעת מה היא רוצה להיות: מסעדת גורמה ירושלמית בולטת המקצועניות שבה, או פאב רועש בלב תל אביב. שירות: המלצרים מקסימים ומקצוענים. הם מכירים את המנות טוב מאוד, ולא צריך לחכות שם לשום דבר. מהבחינה הזו, הרבה מסעדות יכולות ללמוד ממחניודה ומהצוות שלה. אוכל: טוב מאוד. נתמקד במנות שהזמנו: הקדמה למנות - לחם וטחינה (מוגש ע״ח הבית כפתיח): שלוש פרוסות לחם וקוקט קטן עם טחינה. לא הבנתי את הרעיון. זה לחם הכי פשוט שיש, שכנראה נקנה באחת הבסטות בשוק ונפרס שם. הוא לא שונה מלחם שיפון שאני קונה בסופר. פתיחה לא טובה לארוחה. אני מציע לשף לגשת למאפיית ״טלר״ הקרובה ולקנות שם לחם שיכבד את המקום. משהו שירמוז על המנות המורכבות והמתוחכמות שעומדות...
היינו בתחילת ספטמבר 2014. מוזיקה ברעש מחריש אוזניים כך שקשה לדבר, ומזגן מקולקל. הזמנו מקום על הבר אבל אי אפשר לקרוא לזה בר. מדובר בדלפק נמוך שכסאות רגילים משמשים אותו ולא כסאות גבוהים... - לא נוח בכלל(בהמשך אותו הדלפק אכן יש בר). המנות ע"פ הדרוג: 1. פולנטה - מעולה, מעולה, מעולה! (אבל למה הצנצנת? זה לא באמת מגניב...) 2. פסטה בחמאה לימונית וכד' - טעים מאוד! 3. וופא וופא - קינוח בסדר. לא יותר. 4. שיקשוקית - קישקושית. אפשר להשוות את זה למנת חומוס עם קצת בשר טחון מעל שמקבלים בחדר אוכל במטבח של קיבוץ. 5. פרוסות לחם וקצת טחינה - ניתנות לכל סועד. פרוסת לחם של סופרמרקט. אם לא רוצים לתת באמת - אל תתנו. מיותר לגמרי. השמות של המנות במסעדה מתיימרים להיות מעניינים ומושכים. בפועל , לא מייצגים את המנה. למה?!?! האוכל צריך להחזיק את המנה. לא השם שלה המלצרים מאוד נחמדים (לי היה קצת יותר מדי) מטבח - לחיוב - האכול מגיע מאוד מאוד מהר. שירותים - נמצאים בקומה שניה. מי שמזמין שולחן גדול (10 אנשים ומעלה) - השולחן ממוקם שם. לא סימפטי. כל מי שהולך לשירותם עובר במרווח הצר שבין הקיר והשולחן. בלי קשר - יש ריח קל של שירותים. אפשר להקפיד יותר על הניקיון. זהו - לא משהו לחזור אליו.
היתי במחניודה בשבוע שעבר, גם ביום ראשון וגם ביום שני, נסעתי במיוחד מהמרכז. האווירה בשעות הערב יותר תוססת וזה נחמד. בפעם הראשונה הזמנתי מנה של דג דניס והיה מדהים. בפעם השניה הזמנתי את... הסטייק אנטריקוט וגם כן טוב מאוד. המנת פולנטה מצויינת, המחירים יקרים, המנות לא גדולות ביחס למחיר. הפולנטה למשל נחשבת כמנה ראשונה ועולה קרוב ל-60 שקלים ומספיקה לאדם בקושי. המסעדה באמת ברמה גבוהה מאוד מכל הבחינות, אם יש משהו שהייתי ממליצה לשנות זה להוריד מחירים/להגדיל את המנות, אם כי אני מודעת לכך שמדובר במסעדת שף והסטנדרטים בהתאם, ולא כל יום יוצא לנו לאכול בחוץ במסעדה בסגנון, אז שווה להשקיע. המעטפת כולה משתלמת - השירות ברמה הגבוהה ביותר שראיתי, האווירה, המוזיקה. מומלץ להגיע למסעדה לאחר סיבוב בירושלים. נותן סיום מעולה!