בשביל להקרא מסעדת שף שמחה לא מספיק מוסיקה ורעש. ביום שישי סעדנו עם זוג חברים במקום. הזמנו מנות שיש בהן טביעת ידו של השף.. האוסובוקו היה סתמי, מנת הפאייה היתה בחזקת "כל המוסיף גורע"... (המולים היו עשויים מידי, הבמיה רירית וקשה), השיקשוקית מלאה בשמן ושום דבר מעבר לזה. הפולנטה עמדה בציפיות וכן השירות והאוירה. אבל לא רק לשם כך התכנסנו. סימנו V
חגגנו יום הולדת על הבר. מנת פתיחה -פולנטה ללקק את הצנצנת. עקרית -אשתי לקחה דג ואני T-Bone טלה היה ממש טעים. קינחנו במנת בוואריה מעולה. על שירות אין מה לומר -מושלם
מסעדת שף ?? YOU’VE GOT TO BE KIDDING ME! חוץ מהצוות האדיב המעניק שרות מצוין, כל היתר אכזב מעל המידה. הייתי בהרבה מסעדות כפריות, או עם אווירת שוק, ו"אקלקטי" בעולם – אך מחניודה לא מתקרב... אליהם. זה "בלגן" ומעד לא נוח. 2 שירותים בלבד ל 2 קומות הומה אדם (ואחד היה מקולקל) ולא במיוחד נקי או נעים. ב"משחקי השף", אסף גרנית התגאה בלי סוף לדרישות שלו לניקיון וסדר. חבל שזה לא בא לביטוי במסעדה שלו. והאוכל? המחירים בהחלט מתאימים למסעדת שף – אבל הטעם והאיכות ממש לא !! 4 מאיתנו בחרנו בסטייק פילה. מכיוון ש"שם" מידת העשייה משתנה ממסעדה למסעדה, שאלתי את המלצר האם ורוד, ורוד (לא לגמרה נא) נקרה אצלם "MEDIUM" או "MEDIUM RARE". הוא המליץ להזמין MEDIUM . שהסטייקים הגיעו (על צלחות קרות וכל האוכל כולל התוספות היה כמאט קר לגמרה) הזדעזענו – היו מבושלים מדי, והבשר היה יבש וסיבי. נתח בשר כזה לא היה נכנס אלי הביתה ! חברים ירושלמים ספרו לי שרק התל-אביבים באים בהמוניהם (כנראה בגלל הפרסום) למסעדה זו. גילינו לדאבוננו שזה לא שווה את הנסיעה.
ליום הולדתי הלכתי לאכול בלהיט התל אביבי מחנהיהודה. מנות ראשונות: פולנטה- מעולה אבל מנה קטנה. "יש שכל אין דאגות": חלקי פנים (מוח, עמוד שדרה, אשכים, שקדים)- על הפנים! הרוטב החזק העמוק... והחריף, שהיה טעים, חיסל כל טעם אחר כי החלקים שהו ברוטב ובושלו הרבה יותר מדי זמן. עיקריות: את נתח הקצבים החזרתי כי היה כמו גומי. במקומו קבלתי "הלכנו על אלגנט": נתח לוקוס עם ריזוטו שחור. הנתח היה קטן וללא כל טעם מושך, בריזוטו בטעם בינוני. פילה עם פירה וכרוב סגול??: הפילה נתח קטן והמנה ממוצעת בטעמה. מנה אחרונה: טרמיסו משגע- היה רחוק מאוד מלשגע וחסר טעם. המחירים בשמיים. מחירי היין פי 2-3 ממחירם בחנויות שלא לדבר אל מחיר היין בכוסות (שלושה סוגים הזול 35 היקר 55 והמנות קטנטנות). יש לשבח את השרות היעיל והאדיב וטיפ ניתן בהתאם! לסיכום: פער עצום בין הכרזת השף גרניט על עקרון קדוש של חוית הלקוח לבין המעשה: הרגשתי שנתנו לי מנות בינוניות ומטה במחירים של מנות צמרת. כשסיפרתי לחברי אמרו לי שלהם הייתה חויה דומה ושהדבר הטוב היחיד הוא הפולנטה. להבא אקח פולנטה בtake away.....
הזמנו שני מקומות על הבר לשבת בערב והיה מעולה! בתור אחת שלא אוהבת רעש ובטח שלא מזרחית- זה מה שעושה את האווירה המדהימה שיש שם. הברמנים מאוד נחמדים ויודעים את העבודה וככה גם כל הצוות..... הזמנו שתי ראשונות ( פולנטה וקרפצ'יו סינטה), שתי עיקריות ( פילה בקר ונתח קצבים), קינוח- קסטה, מרגריטה וקולה.. הכל עלה 500 ש"ח והיה שווה כל שקל! האוכל היה מדהים, האווירה (והמוסיקה) מעניקה חוויה שאין כמוה בתל אביב והצוות נותן הרגשה של "חייבים לחזור" :-)
מסעדה מדהימה, שירות חם ואישי, אוכל מעולה ומפתיע החל ממנה ראשונה ועד קינוח. לא זול אבל לגמרי שווה את החוויה והאווירה
אנחנו שני זוגות שכולם חוגגים יום הולדת באןתו החודש. אימצנו לעצמנו הרגל לחגוג את האירוע במפגש במסעדה ברמה טובה.השנה הוחלט לטעום מכשרונו הקולינרית של השף אסף גרניט ,ב "מחניודה". הזמנו... שבועים מראש וביום שלישי 11/3 נסענו כל הדרך מאיזור נתניה לירושלים. מיד כשפתחנו את דלת המסעדה חשנו שאנחנו נכנסים לאולם חתונות מהרמה הנמוכה ביותר מבחינת עוצמת המוזיקה שנוגנה. ביקשנו להנמיך מעט את עוצמת הרעש ואמנם הנמיכו מעט אך המחווה ארכה רק לשיר אחד ומיד עלה הווליום לבלתי נסבל. ביקשנו שוב ולאחר כמה רגעים הופיעה צעירה שלא הציגה את עצמה ואמרה לנו במילים פשוטות – יש לכם בעיה, זה אופי המסעדה. למותר לציין שהיה בלתי אפשרי לנהל שיחה חברית במצב הזה ומכאן שמטרת הפגישה נפגמה. כדי להיות גם חיוביים האוכל בכללו היה משביע רצון והשרות של המלצר (עמרי) היה חביב ומתנצל. טעמנו את מנת הדגל (פולנטה בצנצנת). הייתה טעימה אך תוספת האספרגוס והפטריות הייתה קמצנית. מנת שוק הטלה הייתה עשוייה טוב מאוד ובטעמים מאוזנים. פסטה שחורה עם מולים הייתה בסדר אבל כמות המולים יכולה הייתה להיות גדולה יותר. מנת "מחבת מכל טוב" איכזבה מאוד. חלקי הפנים שבגללם בחרנו בה נראו והורגשו בקושי ועל הכמות האדירה של הזיתים המחיר מוגזם. לא מומלץ לאנשים שרוצים לאכול ברוגע וגם הציפיות מרמה של מסעדת שף לא מתמשות. ראו, הוזהרתם
לפתיחה הזמנו את הפולנטה והקרפצ'יו. הקרפצ'יו היה מדהים ועשיר בטעמים - אך אחריו הפולנטה היתה תפלה. היה נכון להתחיל עמה. הריזוטו שחור עם סלמון - טעים, נתח סלמון קטן ולא מצדיק את מחירו.... הפילה טעים, אך בהשוואה למחירו - לא משהו שלא ניתן למצוא במקום אחר. הקינוח קסטה - מתוק מדי ויקר. רוטב שקצת שובר את המתיקות (חמצמץ או אספרסו) היו מסייעים למנה. לשלם 52 ש"ח על כוס יין ולקבל בכוס את כל המשקע של הבקבוק - חובבני ולא הולם מסעדת שף. היינו 3 וחלקנו 2 ראשונות, 2 עיקריות, 2 קינוחים + כוס יין וכוס תה לכל אחת - 700 ש"ח. בקיצור - לבדוק טוב.
פלצני בטירוף, מחירים לא הגיוניים,אוכל טעים אבל שום דבר לא ממש מדהים ממה שאכלנו, חלק מהמנות לא גדולות, רעש נורא, שירותים לא מאד נקיים - בקיצור - ממש לא שווה את הכסף, ואת השם שעשו למסעדה.... מאד התאכזבנו, ובטח שלא נחזור.
אוכל מצוין אוירה המונית רועשת מדי, שאי אפשר לדבר. ועם כל הכבוד ל"אוירה" אנשים באים למסעדה ורוצים גם לדבר אחד עם השני. היה מוגזם לכל הדעות. נסחפו לגמרי.... לצערי גם אם האוכל היה מאוד... טעים זה לא מספיק..... מומלץ למי שמחפש דיסקוטק