מרק עדשים של פארוק בשוק (צילום: גל איצקוביץ)
אמנם זה נראה שהחורף עוד לא לגמרי פה אך במסעדות כבר מעדכנים תפריטים לקראת העונה הגשומה. ומה מסמל גשם וחורף יותר ממרק? מצעד של מרקים חדשים שתוכלו לטעום בחורף הקרוב.
חדשות החורף: המסעדות, האירועים והדילים השווים
ארוחת חורף: מתכון משביע למרק טום יאם עם קוקוס
ירוק במטבח: מתכונים טבעוניים לכל אירוח
פארוק בשוק
במסעדה פארוק בשוק השמחה במתחם שוק הפשפשים ביפו מציעים שני מרקים חדשים שירוצו במהלך החורף וישתלבו בתפריט הספיישלים. כשיהיה ממש קר מבטיחים במסעדה להוסיף עוד מרקים לתפריט. בתפריט לעת עתה יש מרק גונדי עם ירקות, קובה ממולא בבשר ועשבי תבלין (39 שקלים) ומרק עדשים כתומים עם בצל , כרישה, גזר, שום וכוסברה (39 שקלים).
פארוק בשוק - רבי נחמן 6, יפו, תל אביב-יפו, 053-9367445
מרק גונדי של פארוק בשוק (צילום: גל איצקוביץ)
פאסטל
הפרק החדש של מסעדת פאסטל במוזיאון תל אביב לאמנות החל עם כניסתו של המסעדן השף קובי בכר למסעדה. בין היתר עודכן התפריט. בכר הרכיב תפריט המשלב בין קלאסיקות לפרשנות אישית. אחת המנות בתפריט החדש היא מרק חורפי עונתי - מרק ברוקולי עם פטריות פורטבלו ואספרגוס צרובים, קציפת פרמז'ן וצנוברים מטוגנים (58 שקלים).
פאסטל - שדרות שאול המלך 27, תל אביב, 053-7103046
מסעדת פאסטל (צילום: אנטולי מיכאלו)
ניהון נו-בה
ניהון נו–בה, הבר היפני החדש של השף משה שגב, נולד לאחר שנים של סקרנות, מחשבה ולמידה את תרבות השתייה והקולינריה היפנית. בבר היפני מגישים מרק יפני על בסיס סויה, סאקה, מירין, אטריות אודון, בוקצ'וי, בצל ירוק, שמן צ'ילי, טופו ואצת נורי (42 שקלים).
ניהון נו-בה - הרקון 2, הוד השרון, 053-9368703
שגב ארט
במסעדת הדגל של השף שגב משה, שגב ארט, מציעים מנות יצירתיות ואמנותיות בדגש על חומרי גלם מקוריים והגשה וירטואוזית. בין היתר משיקים בימים אלו מרק חורפי מפנק: מרק החצילים שלנו - קרם קטיפתי של חצילים קלויים, שמנת, טימין, שמן כמהין ויוגורט (68 שקלים).
SegevArt - שנקר 16 הרצליה, 053-9443318
שגב ארט (צילום: אנטולי מיכאלו)
אינדי
המסעדה ההורית אינדי בשוק צפון הכניסה אף היא לאחרונה מרק חדש ומחמם לרגל עונת החורף הקרבה. מדובר במרק עדשים טבעוני חורפי עשיר עם ג'ינג'ר וזרעי חרדל (28 שקלים).
אינדי - ראול ולנברג 20, שוק צפון, תל אביב, 053-9383432
מרק עדשים חורפי של מסעדת אינדי בשוק צפון (צילום: יח"צ)
רשת si café
רשת si cafe מונה כ-15 סניפים הפזורים במתחמי תחנות הדלק דור אלון ברחבי הארץ ולאורכו של כביש 6. הרשת שדרגה לאחרונה את הסניפים ואת התפריט ומשלבת מטבח איטלקי ושירות מלא. בליבו של כל סניף נמצא מטבח פתוח. לאחרונה הכניסו לתפריט מרקים עונתיים חדשים: מרק שורשים וערמונים - מרק שורשים חורפי ועשיר על בסיס ירקות כתומים, בטטה, גזר, דלורית, וארטישוק ירושלמי. המרק מוגש עם ערמונים ושמנת מתוקה מעל (27 שקלים); מרק מינסטרונה דלה קאזה - מרק ירקות איטלקי כפרי ובו גזר, זוקיני, חומוס, תפוח אדמה, סלרי, בצל סגול, רוטב עגבניות, שום ושמן זית. המגש מוגש בליווי קרוטונים ופרמז'ן (25 שקלים).
רשת סי קפה - לכל הסניפים
מרק שורשים וערמונים של סי קפה (צילום: חנן דיאמנט)
טש וטשה
המסעדה הגיאורגית טש וטשה עברה דירה (משוק הפשפשים למתחם התחנה) ועם המעבר עברה מתיחת פנים עיצובית וקונספטואלית וגם התפריט זכה ליד מלטפת. לקראת החורף נכנס לתפריט חורפי מנחם: מרק חרצ'ו - מרק בשר אסאדו ואונטריב, בצל ועשבי תבלין (51 שקלים).
טש וטשה - מבנה 5, מתחם התחנה, תל אביב-יפו, 053-4274825
מרק חרצ'ו בשר של טש וטשה (צילום: חיים יוסף)
רשת גרג
רשת קפה גרג מחממת את החורף עם מגוון מרקים חדשים בטעמים עשירים שנכנסו זה עתה לתפריט, בדגש על מרקים משתנים שמתחלפים מידי יום כדי שלא יהיה משעמם. בין היתר אפשר למצוא בכ-140 הסניפים מרק קובה דלעת, מרק כתום, מרק מינסטרונה, מרק דלעת וחומוס, מרק עדשים ירוקות או כתומות, מרק ירקות של סבתא, מרק עגבניות ואורז, מרק קובה סלק צמחוני, מרק חרירה ועוד (כ-32 שקלים למרק, מוגש לצד פוקצ'ינה).
רשת קפה גרג – לכל הסניפים
מרק בצל של קפה גרג (צילום: דרור כץ)
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת