הבילוי הכי נכון לסופ"ש. מנה בבראנץ' של קלארו (צילום: שני בריל)
קיים גבול דק אבל משמעותי בין ארוחת בוקר לבין בראנץ', וזה לא קשור רק לשעה ביום. ארוחת בראנץ' היא יותר משוחררת, יצירתית, כיפית והגבולות מטשטשים כי הכל הולך – בשר, דגים, פירות ים, אלכוהול ושחיתות באופן כללי היא ערך עליון. ליקטנו עבורכם את הבראנצ'ים השווים ביותר - חדשים ומבטיחים לצד ותיקים ומוצלחים - כדי שביציאה הבאה תוכלו לגוון, להתפנק ולהפתיע את עצמכם עם חוויה חדשה וטעימה. שימו לב, רובם לא נכנסים לתבנית הנדושה של חביתה-סלט-גבינות אלא מביאות חוויה אחרת. אז איפה תמצאו את הבראנצ'ים הטובים בתל אביב?
חדשים ומרגשים
ניטן תאי
מה דעתכם על מסע קולינרי בין המטבחים של דרום-מזרח אסיה לבין טאץ' צרפתי? השף שחף שבתאי והשף קונדיטור עופר בן נתן מהבק-דור יצרו ביחד מסלול של טעמים ייחודיים שאין במקום אחר. מידי שישי-שבת מגישים במקום בראנץ' של טעמים אסייתיים מובהקים לצד מנות פיוז'ן של מזרח-מערב, מאפים וגבינות על טהרת המטבח הצרפתי. יש גם נגיעות ישראליות כמו זיתים וטחינה, הרי אמרנו שבבראנץ' הכל הולך לא? התוצאה היא טעמים מהודקים וסופר-מקוריים.
מה הדיל: מקבלים לשולחן פלטה עם שלל הפתעות: רול סייגון צמחוני, לבנה למון גראס, פפאיה עדשים שחורות וחסה, פורי סלמון לימון כבוש, ברוסקטה דגים מעושנים ומאפים מתנור האבן של הבק-דור כמו בריוש חמאת וניל, בריוש זיתים, חלה של שבת, גבינת שמנת, טחינה, זיתים ועוד. מקבלים גם קוקטייל ושתייה חמה לכל סועד. את העיקרית בוחרים מתפריט של מנות אקזוטיות, בהן ביצים תאילנדיות - חביתת עין על אורז מוקפץ, בזיליקום וצ'ילי; מנה ויאטמנית של שרימפס, אספרגוס, ביצה רכה וחלה; ארוחת בוקר צרפתית עם ביצים עלומות, הולנדז ומיסו כמהין; סטייק אנד אגס עם טוגראשי, יוזו, ואבוקדו או בוקר מתוק של פנקייק. אפשר להוסיף בנפרד מנות דים סאם (16 שקלים ליחידה), פוקצ'ות (22 שקלים לאחת) וקינוחים. הכל יחד מרכיב את אחד הבראנצ'ים המשתלמים והמפתיעים בתל אביב.
מחיר: 90 שקלים לסועד.
מתי: הבראנץ' של ניתן תאי מוגש בשישי ושבת בשעות 15:00-9:00.
ניטן תאי - הארבעה 21 תל אביב, 077-9969093
אסיה עם קריצה צרפתית. בראנץ' בניטן תאי (צילום: דרור עינב)
הוטל דה-ויל
בגסטרו-בר המרענן Hotel de Ville השיקו בראנץ' חורפי המורכב ממנות צרפתיות קלאסיות עם הפרשנות האישית של השף יוגב ירוס - הכי פריז בתל אביב. מדובר באחד הבראנצ'ים הסקסיים בעיר, נכון לרגע זה.
מה הדיל: פותחים בסלסלת לחמים עם חמאה וריבה וקוקטייל מרשימת הקוקטיילים שרקח אריאל לייזגולד – אותם מקבלים במסגרת המחיר של המנה העיקרית. לאחר מכן אתם מוזמנים לבחור את העיקרית מתוך תפריט הכולל מנות צרפתיות עם טוויסט כמו Steak & Egg - סינטה 250 גרם עם ביצת עין וצ'יפס (138 שקלים); Benedict de Mer – ביצים עלומות על בריוש עם שרימפס קריסטל או סרטן כחול (בעונה) ורוטב הולנדייז וביסק סרטנים (98 שקלים); Croque Madame טוסט ז'מבון, גבינת גרוייר וביצת עין (76 שקלים); Benedict Norvegien – פנקייק תפוחי אדמה, ביצים עלומות, סלמון מעושן, ביצי סלמון ורוטב הולנדייז (82 שקלים); ועוד. יש גם מנות קטנות באותה רוח למי שלא בא ממש רעב (מ-32 שקלים).
מתי: הבראנץ' מוגש בימים שישי ושבת בשעות 17:00-9:00.
הוטל דה-ויל - דיזנגוף 230, תל אביב, 053-9386288
לכל הפרטים על הבראנץ' של הוטל דה ויל
פריז בתל אביב. הוטל דה ויל (צילום: דן לב)
אוקינאווה
מסעדת אוקינאווה סושי בר, היפנית שבמתחם גן החשמל בתל אביב (אחות צעירה למסעדת האם בנווה צדק), השיקה לאחרונה מנות חדשות לבראנץ' יפני נהנתני, כולן על טהרת ארץ השמש העולה. התוצאה היא שילוב בין מנות בוהריים מושחתות למטבח יפני קלאסי מסורתי.
מה הדיל: ראשונות שרינג למרכז שולחן ובחירה של מנה עיקרית לכל סועד. בין הראשונות שכוללות שש מנות איזקאיה (טעימות יפניות קטנות) תמצאו סלט אצות וואקמה, אגרול במילוי ירקות, חצי אבוקדו צלוי על קרם טופו וסלק ועוד. כל זאת לצד לחמניות אסיאתיות מאודות ואיולי מיסו מתקתק. לעיקריות יש בחירה בין באן בנדיקט – לחמניות באן מאודות עם חזה אווז מעושן וביצים עלומות; ג'פניז מינוט סטייק; טטאקי טראט - מעין פיצה יפנית עם סלמון צרוב ועוד. יש משקאות אלכוהוליים של בוקר ב-25 שקלים לקוקטייל / קנקן סאקה / בירה מהחבית או יין.
מחיר: 95 שקלים לסועד, לא כולל שתייה.
מתי: הבראנץ' מוגש בימי שישי ושבת בשעות 15:30-11:00.
אוקינאווה - לבונטין 11, תל אביב, 053-9374524
בראנץ' על טהרת השמש העולה. אוקינאווה (צילום: אמיר מנחם)
קפה פופולר
CAFÉ POPULAR הוא עוד סנונית רעננה בנוף המסעדות שהפציעו לאחרונה, מאחוריה עומד השף אבי ביטון. לאחרונה גם השיקו בפופולר בראנץ' חדש ומגוון לתפר שבין הבוקר לצוהריים.
מה הדיל: 14 מנות המוגשות למרכז השולחן, בהן רוסטביף עם טחינה, שמן וזעתר; ברוקולי צלוי; פסטייה תרד, ברוסקטת פריקסה עם טונה טרייה ולימון כבוש, סלט עשבים ושקדים מומלחים, לביבת ירק, סביצ'ה דג ים ועוד מנות. מומלץ לשדך לאוכל (בתוספת תשלום) דרינק – אלכוהולי או לא - מתפריט משקאות שפותח במיוחד לבראנץ', למשל שפריצים על בסיס מרטיני ומיצים הנסחטים במקום.
מחיר: 98 שקלים לסועד, לא כולל שתייה.
מתי: הבראנץ' מוגש בשישי ושבת בשעות 14:00-10:00.
קפה פופולר - דיזנגוף 197, תל אביב, 03-5552020
המון מנות כיפיות למרכז שולחן. קפה פופולר (צילום: my social)
הוותיקים והיציבים
קפה 65
בקומת הכניסה של מלון הבוטיק 65 בשדרות רוטשילד פועל Café 65, הכולל מרפסת הצופה על השדרה המפורסמת בתל אביב.
מה הדיל: הקונספט של קפה 65 הוא מזנון בראנץ' אורבני עשיר עם סלטים טריים, גבינות, דגים טריים וכבושים, עמדת סביח, פינת בריאות, לחמים, מאפי בוקר מלוחים ומתוקים, עוגות ומיצים. בנוסף בוחרים מהתפריט מנה חמה אישית מתוך מגוון של שקשוקה קלאסית; שקשוקה ירוקה עם מנגולד, תרד ויוגורט עיזים; טוסט קרואסון גאודה עם חמאת שקדים, תרד וביצת עין; ופרנץ' טוסט - בריוש, קונפיטורת פירות יער, אגס ביין ושמנת מוקצפת.
מחיר: 115 שקלים לסועד.
מתי: הבראנץ' מוגש בימים ראשון-חמישי בשעות 13:00-7:00 ובשישי ושבת בשעות 14:00-7:00.
קפה 65 - שדרות רוטשילד 65, תל אביב, 053-9385830
רק לבחור ולאכול. בראנץ' בקפה 65 (צילום: אפיק גבאי)
בל-בוי
בר הקוקטיילים האפלולי והטרנדי Bellboy בתוך מלון ברדיצ'בסקי ממשיך להגיש את הבראנץ' המדובר והמושחת שלו בסופי השבוע. הקונספט הוא פרשנות יצירתית לארוחת הבוקר המסורתית אבל, ויש אבל – עם הרבה טוויסטים בעלילה.
מה הדיל: הבראנץ' בנוי משלל מנות פתיחה שזורמות למרכז השולחן ללא הגבלה, כמו לחם בננה ושוקולד מריר; קרם חציל, איולי, סוכריות פטה כבד; קונפי טונה באיולי של הדרים; גרבדלקס, רוטב חרדל דבש ושמיר; וסלסלת לחמים עם לחמניית שאור, בייגל, לחם חמניות ומיני בריוש. בהמשך, כל סועד בוחר מנה עיקרית אישית כמו מגדל פנקייקס דלעת עם בננה, בייקון ודבש קינמון; קלאב סנדביץ' של עוף עם אננס, מיונז חזרת, שינקן וסלט תפוחים ירוקים; ועוד רבים ומושחתים.
מחיר: מ-120 שקלים לסועד, כולל קוקטייל בוקר אלכוהולי.
מתי: שישי ושבת בשעות 16:00-10:00.
Bellboy במלון ברדיצ'בסקי, ברדיצ'בסקי 14, תל אביב, 053-7933431
אפשרות יצירתית וקצת אחרת. בראנץ' בבל בוי (צילום: אנטולי מיכאלו)
גרקו
יש משהו נינוח בקולינריה היוונית – המאזות, אותן מנות קטנות – המאפשרת מסלול מודולרי שבהן הסועד מכתיב את הכמות, הקצב והשילובים. זה הדיל בברנץ' של גרקו, כשאתם מנווטים ואין fix price. והאוכל מרענן, טרי ובניחוח ים תיכוני ויווני.
מה הדיל: צלוחיות ממרחים, גבינות, דגים, מאפים פריכים, סלטים, מתוקים וקוקטיילים על בסיס אוזו מרכיבים את תפריט הבראנץ' של גרקו. בין המנות: ממרח סקורדיליה; צזיקי; מאפה פילו וגבינות עם ביצה קשה מגורדת ויוגרט יווני; הרינג כבוש; מאפה פילו וגבינות עם ביצה קשה מגורדת ויוגורט יווני ועוד.
מחיר: החל מ-10 שקלים למנה קטנה קרה ועד 56 שקלים לסלט דג נא או פאבה עם כרובית צלויה. ארוחת הבוקר כוללת תה או קפה יווני.
מתי: מידי יום בשעות השעות 12:00-10:00.
גרקו, אורי צבי גרינברג 25, אזורי ח"ן, תל אביב, 053-9367941
להזמנת שולחן בגרקו
יאסו! בראנץ' בגרקו (צילום: אנטולי מיכאלו)
קלארו
המטבח של קלארו מבוסס על farm to table, מה שאומר שגם רוב המנות בבראנץ' מורכבות מתוצרת חקלאית טרייה, שברובה מגודלת במיוחד לטובת קלארו. תפריט הבראנץ' בסופי שבוע מבוסס על המטבח הים תיכוני בהגדרתו הרחבה וכולל השפעות מספרד, צרפת, איטליה, תורכיה, יוון, לבנון וכמובן ישראל.
מה הדיל: מקבלים מגש ארוחת בוקר זוגי הכולל סלט ירקות שוק, סלסלת מאפים הנאפים במקום (בהם בריושים נימוחים, מאפים מתוקים עם נטיפי שוקולד לבן, לחמים מלאים), ביצים כמו שאוהבים, פרוסות של פורל (מנחל דן) כבוש במקום, גבינת עיזים, בורקס תוצרת בית, יוגורט עם גרנולה, קפה, מיץ תפוזים ועוד. אפשר להוסיף מנות ממגוון של סטייק אנד אגז (86 שקלים), אגז בנדיקט (64 שקלים); ראגו פטריות עם נתח פרשוטו של צוואר חזיר (68 שקלים) ועוד.
מחיר: 178 שקלים למגש אורחת בוקר זוגי, יתר המנות לפי התפריט.
מתי: בימי שישי בשעות 12:45-9:00 ובימי שבת 12:30-9:00.
קלארו - הארבעה 23 פינת דוד אלעזר, מתחם שרונה, תל אביב, 053-9365741
להזמנת שולחן בקלארו
היישר מהחווה. בראנץ' בקלארו (צילום: איליה מלינקוב)
משיה
במסעדת משיה שמוביל השף יוסי שטרית ממשיכים להגיש את אחד ממסלולי הבראנץ' המשתלמים והמפנקים בתל אביב – הכולל בופה מלא כל טוב כמו שרוב הישראלים אוהבים.
מה הדיל: במסגרת הבוקר של משיה מקבלים גישה ללא הגבלה לבופה העמוס מאפים, סלטים, דגים כבושים, גבינות ועוד, שתייה קרה או חמה ומנה מהתפריט על טהרת הביצים (הכל כלול במחיר המנה). בין המנות: חביתה / מקושקשת עם או בלי תוספות כמו אמנטל, עשבי תבלין, פטריות וכדומה (88 שקלים); שקשוקה אדומה או לבנה (98 שקלים), פריטטה עם כרובית, חובזה (בעונה) וגבינות בוטיק (98 שקלים); טוסט מושחת (98 שקלים), ועוד. אפשר וכדאי להוסיף קוקטייל ב-32 שקלים.
מחיר: 98-88 שקלים לבראנץ' לסועד.
מתי: הבראנץ' מוגש בימי ראשון-חמישי 12:00-10:00 (המזנון נסגר ב-11:00) ובימי שישי 15:00-11:00.
משיה - מנדלי מוכר ספרים 5, תל אביב, 053-9379051
להזמנת שולחן במשיה
עיקריות מפנקות ובופה צבעוני. משיה (צילום: אנטולי מיכאלו)
ועוד שני בראנצ'ים בעיר ששווה להכיר:
בר א וין
בשישי ושבת בשעות 17:00-11:00 מגישים בבר א וין המושחזת תפריט בראנץ' עם מנות מקוריות ומושחתות שהופכות את הצוהריים ברוטשילד למאורע חגיגי שלא תרצו שיגמר. בתפריט: ביצים אפויות בקוקוט, שמנת פורציני ובריוש; אומלט גבינת בורסיין תרד בשמנת וביצי סלמון; בליני סלמון כבוש, ביצי סלמון, קרם פרש ועלי שומר; אויסטרים על קרח, לובסטר חלוט או צלוי; קרוק מאדאם וציר בקר; סינטה וצ'יפס ועוד דליקטסים.
בר א וין - רוטשילד 7, תל אביב, 053-4274610
האחים
בשישי ושבת בשעות 12:30-9:00 מוגש במסעדת האחים בראנץ' במזנון פתוח בשירות עצמי (85 שקלים לסועד) הכולל מטעמים מקטגוריות מגוונות המשלימות זו את זו לחוויה קולינרית כוללת. מוגשים בין היתר מאפים, לחמים (כולל חלת ויז'ניץ ולחם נלסון של לחמנינה), מגוון גבינות, סלטים מקוריים ורעננים, ממרחים, מיני מנות ביצים, ירקות אפויים בתנור, מתוקים, שתייה ועוד.
האחים - אבן גבירול 12, תל אביב, 053-9372497
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת