מרק קניידלעך של קיטון (צילום: אנטולי קרינצקי)
מרק בחורף זה must ואנחנו כאן כדי לפנק ברשימה של מסעדות טובות עם מרקים טובים. שמרו ליום סגרירי.
הקלחת הרותחת: מרקים חדשים במסעדות
מה חדש? כל אירועי הקולינריה השווים
מיאזאקי
במסעדת מיאזאקי בשוק צפון של השף יובל בן נריה, המחזיק גם בטאיזו וביא-פאן המוצלחות, תמצאו מגוון מרקים בניחוח אסייתי. בין המרקים המוגשים במיאזאקי: מרק טבאסאקי - אטריות חיטה דקות במרק עוף עשיר, בוניטו, ביצה כבושה באפר, מחית שומשום קלוי, בצל ירוק, שמן שום שחור ושיפוד נתחי פרגית (62 שקלים); מרק שויו ראמן - מרק עוף צח וסויה, אטריות חיטה דקות, בצל ירוק, פטריות שחורות, ביצה כבושה באפר ושיפוד נתחי פרגית (59 שקלים); מרק ספייסי מיסו - מרק עוף ומיסו חריף, אטריות חיטה דקות, מיסו אדום, מחית צ'ילי, ביצה כבושה באפר, בצל ירוק, תירס, פטריות שחורות, שומשום קלוי ושיפוד נתחי פרגית (62 שקלים); מרק סאיישוקו - אטריות חיטה דקות, מרק ירקות עשיר, ביצה כבושה באפר, בצל ירוק, שומשום קלוי, פטריות שחורות ושיפוד טופו ופטריות (59 שקלים).
מיאזאקי - ראול ולנברג 20, שוק צפון, תל אביב, 053-9385019
מרק טיאבסקי של מיאזקי בשוק צפון (צילום: גל קולוג)
טנדורי
בשתי מסעדות טנדורי של השפית רינה פושקנה כבר חגגו 35 שנות בישול ואירוח, ובתפריט יש כמה מנות אייקוניות בהן מרקים עשירים ומלאים בכל טוב. בין היתר תוכלו לאכול מרק מוליגטוני העשוי מתערובת של עדשים כתושות; מרק עגבניות קטיפתי בתיבול פפריקה וכמון; מרק ירקות המורכב מתערובת ייחודית של ירקות ועיטור של כוסברה; מרק ראסאם לחיזוק המערכת החיסונית לפי המסורת ההודית; מרק תרד; מרק שקדים; מרק עוף וירקות המוכן לפי מתכון של סבתא של רינה פושקרנה (מ-28 שקלים למנת מרק) ועוד.
טנדורי תל אביב - זמנהוף 2, כיכר דיזנגוף, תל אביב, 053-9442893; טנדורי הרצליה - משכית 32, הרצליה פיתוח, 053-9442894
מרק עוף וירקות של טנדורי (צילום: יפית בשבקין)
רשת מיץ מרק
הרשת מיץ מרק מתמחה בין היתר גם במרקים, רובם על בסיס ירקות וקטניות, מה שהופך אותם לעשירים וסמיכים. במיץ מרק מגישים בכל השנה כשישה סוגי מרקים שונים המתחלפים מתוך מבחר של כ-30 מרקים על טהרת הצומח. בין המרקים המוגשים ברשת אפשר ללגום: מרק חרירה; מרק מוליגטוני (מרק עדשים בסגנון הודי); מרק כתום עם קרם קוקוס ותבלינים; מרק אפונה ובצקניות; מרק מינסטרונה; מרק פרסי עם תרד ועדשים; מרק קרופניק עם גריסים; ועוד, לצידם מקבלים פרוסת לחם מחמצת או אורז לבן או קובה. מנת מרק מגיעה בשלושה גדלים: נשנוש (300 מ"ל 31-22 שקלים), פינוק אישי (500 מ"ל 50-33 שקלים), ליטר (92-60 שקלים).
מיץ מרק תל אביב- ארלוזורוב 62, 053-9379586; מיץ מרק גבעתיים - כצנלסון 49, 053-9370201; מיץ מרק ירושלים - הלל 4, 1-700-703-704
מרק טבעוני של מיץ מרק (צילום: בועז לביא)
קיטון
לפעמים לא צריך המון מרקים אלא רק אחד ממש טוב ומנחם. זה המקרה של מרק העוף המסורתי במסעדת קיטון המתמחה באוכל יהודי מזרח אירופאי. מרק העוף הקלאסי, המכונה הפניצילין היהודי, עשוי כבר עשרות שנים בדיוק באותה הדרך – מרק עוף טרי עם ירקות שורש ובלי אבקות או תוספות. המרק עובר סינון ומגיע בצורת מרק צח עם תוספת של קרפלך, קניידלך, אטריות, פולקע או הכל יחד (42-30 שקלים).
קיטון - דיזינגוף 145, תל אביב, 053-9379307
מרק עוף מסורתי עם קרפלך של מסעדת קיטון (צילום: מירי ביטון)
פסטיבל מרקים, מלון ענבל
אין כמו החורף הירושלמי כדי ליהנות ממרק חם ועשיר. מתוך האהבה הגדולה למרקים והשפע הקולינרי של חומרי גלם שהעיר מציעה, נרקמה מסורת "פסטיבל מרקים חורפי" במלון ענבל, הנערכת זו השנה החמישית. הפסטיבל מתקיים בימים ראשון-חמישי (בשעות 22:00-12:00) עד סוף החורף ברחבת הכניסה של המלון. במהלך הפסטיבל יימכרו שישה סוגים של מרקים משתנים שמכין מידי יום במלון השף ניר אלקיים על בסיס המתכונים שלו מבית סבתא. במחיר של 69 שקלים לאדם אפשר לשתות חופשי מרק מינסטרונה איטלקי, מרק בצל בסגנון צרפתי, מרק עלים ירוקים, מרק פלפלים קלויים, מרק ירקות וגריסים, מרק חומוס ותרד, מרק שעועית וירקות שורש. הארוחה היא אכול כפי יכולתך ובשירות עצמי.
מלון ענבל - זאב ז'בוטינסקי 3, ירושלים טלפון: 02-6756666
רשת ארקפה
החורף בפתח וכמו בכל שנה מציעים ברשת ארקפה בפריסה ארצית נרחבת סדרת מרקים טעימים ומשביעים. בתפריט החורפי של הרשת תוכלו למצוא מרק מינסטרונה, מרק עדשים ומרק עגבניות קלאסי.
רשת ארקפה – לכל הסניפים
מרק עגבניות של ארקפה (צילום: יח"צ)
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת