טום יאם גאי של קאב קם (צילום: יהונתן בן חיים)
מרק אסייתי הוא עולם שלם של טעמים, מרקמים, חומרי גלם וצבעים. חלק קטן מהמרקים הם טחונים וחלקים אבל הרוב הם קלחת עשירה ומלאת רבדים שמשחקים היטב על בלוטות הטעם והחך. לפניכם מצעד המרקים האסייתיים שכדאי לדגום העונה.
הקלחת הרותחת: מרקים חדשים במסעדות
כמעט חורף: המרקים הכי טובים שמחכים לכם במסעדות
קאב קם
קאב קם, בר המסעדה מבית היוצר של יריב מלילי ואשתו לק, בעלי בית תאילנדי, מציעה חוויה קולינרית תאילנדית אותנטית וקלילה. לרגל השקת העסקיות החדשות של קאב קם (מ-78 שקלים לסועד) מציעים גם מרק על טהרת חומרי הגלם שמגדלים עבורם במיוחד: טום יאם גאי. מדובר במרק חריף חמצמץ המבושל עם נתחי עוף, פטריות שימאג'י, פטריות מלך היער ומיני שורשים (46 שקלים או במסגרת העסקית, מ-78 שקלים).
Kab Kem – לינקולן 11, תל אביב, 053-9386649
יאקימונו
מסעדת יאקימונו, שהיא אחד המקומות שהכי קרובים לאוכל יפני אותנטי שיש בתל אביב, מציעים מרק רול אודון המורכב מציר דאשי עם סאקה, אטריות אורז רחבות, שמפיניון, קישוא, גזר, אצות וואקמה, בצל ירוק ושני כדורי עוף (46 שקלים). מנה שמנציחה היטב גם את האסתטיקה היפנית בשיאה.
יאקימונו - שד' רוטשילד 19, תל אביב, 053-5495208
מרק רול אודון של יאקימונו (צילום: וולט ישראל)
טאיה
במסעדה האסייתית העכשווית בקדימה בשרון השיקו לאחרונה קולקציית ראמנים ומרקים לסתיו-חורף 2019. אחת המנות הצבעוניות והעשירות בטעמן היא רם יאם - מרק פיקנטי על בסיס חלב קוקוס, צ'ילי, למון גראס, אטריות אודון, שרימפס, מולים, פטריות שמפיניון, חסה, כוסברה ועלי קפיר (64 שקלים).
Taya – האופה 1, קדימה, 053-6130912
רם ים של טאיה (צילום: רוני נחמד)
פריים סושי בר
המסעדה האסייתית המגוונת FRAME CHEF & SUSHI BAR הוותיקה והשווקת מציעה מנות אסייתיות רבות בפרשנות מקומית. אחת מהן היא מרק ראמן – מרק על בסיס מיסו, טופו משי יפני רך, טוגרשי, צנון יפני, אטריות אודון, ביצה קשה ובצל ירוק (54 שקלים).
פריים סושי בר - ראול ולנברג 2, רמת החייל, תל אביב, 053-9368746
מרק ראמן של פריים שף & סושי בר (צילום: אנטולי מיכאלו)
טייגר לילי
מסעדת טייגר לילי – שיש לה שני סניפים בתל אביב – מציעה לסועדים אוכל תאילנדי בסגנון אוכל רחוב. בחורף תוכלו ללגום שם מרק טום יאם - פירות ים / עוף / טופו עם פטריות שמפיניון, עגבניות שרי, שאלוט, צ'ילי, שורש גלנגל, למון גראס, כפיר ליים, כוסברה וחלב קוקוס (74 שקלים). טום יאם הוא בין המרקים העשירים ומלאי הטעמים שיש למטבח התאילנדי להציע.
טייגר לילי רמת החייל- הברזל 32, רמת החייל, תל אביב, 053-8096525; טייגר לילי שרונה - קלמן מגן 3, שרונה מרקט, תל אביב, 053-9380556
אוקינאווה
בשני הסניפים של מסעדת אוקינאווה סושי בתל אביב הכניסו לתפריט לרגל החורף מרקים חדשים בסגנון יפני. אחד המרקים האטרקטיביים בתפריט הוא מיסו אודון פטריות - ציר מיסו לבן יפני אמיתי, אטריות אודון, עלי באקצ'וי, פטריות שיטאקה טריות וכבושות, פטריות שמפיניון, בצל ירוק, ג'ינג'ר טרי ואצת נורי (46 שקלים).
Okinawa נווה צדק - שבזי 46, נווה צדק, תל אביב, 053-9439442; Okinawa לבונטין - לבונטין 11, תל אביב, 053-9374524
מיסו אודון פטריות של אוקינאווה (צילום: אמיר מנחם)
רשת ריבר
רשת המסעדות האסייתיות ריבר מציעה קלאסיקה על זמנית מהמטבח האסייתי הפופולרי, שפעם, אי שם בשנות ה-80, לא הייתה ארוחה סינית בלעדיו: מרק תירס על בסיס ציר ירקות, מרק טבעוני, ללא גלוטן (26 שקלים).
רשת ריבר – לכל הסניפים
מרק תירס של רשת ריבר (צילום: גליה אבירם)
דלי אסייתי
במסעדת דלי אסייתי בהוד השרון מציעים תפריט חורפי עשיר ומוקפד של מנות תאילנדיות, יפניות, סיניות, וייטנאמיות ועוד. אחת ממנות הדגל שאפשר גם לחלוק היא מרק טום יאם הכולל שרימפס, קלמארי ומולים בקרם קוקוס, עגבניות שרי, פטריות, בצל ירוק וכוסברה, המרק החריף מוגש עם אורז מאודה (69 שקלים).
דלי אסייתי – הבנים 15, הוד השרון, 053-6130817
טום יאם של דלי אסיאתי (צילום: אסף קרלה)
מיאזאקי
השף יובל בן נריה (האוחז גם במסעדת טאיזו המעולה) מגיש במיאזאקי בשוק צפון כמה מנות של מרק ראמן יפני בכל רגע נתון. אחת הפוטוגניות היא מרק סאיישוקו עם אטריות חיטה דקות, מרק ירקות עשיר, ביצה כבושה באפר, בצל ירוק, שומשום קלוי, פטריות שחורות ושיפוד טופו ופטריות (59 שקלים).
מיאזאקי - ראול ולנברג 20, שוק צפון, רמת החייל, תל אביב, 053-9385019
מרק סאיישוקו של מיאזאקי בשוק צפון (צילום: גל קולוג)
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת