מסעדניה (שילוב של מסעדה ומעדניה) הוא טרנד חדש שמגיע באיחור אלגנטי גם אלינו, במסגרתו נפתחות מעדניות חדשות המציעות אוכל מוכן לאכול במקום, לרוב מאותם חומרי גלם טריים הנמכרים גם בפני עצמם. יש את הוותיקות יותר כמו ריחות וטעמים ברמת השרון, חוות הצוק שהשיקה מעדניה צמודה לפני מספר חודשים שתוצרתה נמכרת גם בתפריט של המסעדה, ולפני כשנה נפתחה בשוק לווינסקי מעדניית-מסעדת "יום טוב" - מגישים בה סנדוויצ'ים ופלטות של דגים, נקניקים וגבינות לצד קוקטיילים, יינות ובירות.
הכוכבת של שוק לוינסקי. מעדנית יום טוב (צילום: באדיבות המקום)
יום טוב היא בעצם תוספת מודרנית למעדניה בשם זהה הפועלת משנת 1947 שהקים סב המשפחה. לפני כשנה העבירו הנכדים יומי ואיתן את חומרי הגלם המשובחים מסע בזמן ותרגמו אותם למסעדה-מעדניה שתורים ארוכים משתרכים בפתחה. באותה נשימה אפשר להזכיר את סוליקה של השף אבי ביטון, שנפתחה לפני כשנה בתל אביב מתוך חלום של ביטון לחזור למטבח של סבתא שלו ולהגיש את המטעמים, הריחות וזיכרונות הילדות שלו. במסעדניה שלו מבשל ביטון אוכל טרי ממתכונים של בית סבתא כמו קציצות, סלטים, אושפלואו, קוסקוס ועוד.
5 מסעדות עם מעדניות צמודות שחייבים להכיר
המוסדות שעיצבו את התרבות הקולינרית של תל אביב
ארוחות בוקר מומלצות בבתי מלון בתל אביב
אחד המקומות שעוררו הכי הרבה באזז לאחרונה היא המעדניה-מסעדה טנקה בשיכון דן, בתל אביב. מדובר במסעדניה יפנית של השף עופר חרמוני, שאחז לפני שנים במסעדת הגריל היפנית יקיניקו טנקה בהרצליה פיתוח והייתה שם דבר לחובבי הז'אנר בזכות האותנטיות שלה (לא היה בה שמץ של סושי, למשל). על הלוח בטנקה רשום כי "המנות החמות מוגשות על אורז יפני מסורתי ומשתנות מידי יום בהתאם לזמינות חומרי הגלם הטריים. המנות מבוססות בקר, עוף, דגים, פירות ים, טופו וירקות, בשילוב עם רטבים יפניים".
הטרנד גם הגיע לירושלים, מלבד המעדנייה של חבורת מחניודה הנקראת ליד-ה נפתחה לא מזמן גרסה מחודשת ומשוכללת למעדניית אורן ויאני - מעדניה מקומית שבה לא מופיע תפריט קבוע אלא נרקחות מנות מחומרי הגלם שיש (פסטות, גבינות, לחמים ועוד) ומחשקים של הלקוחות. גם ליד פועה הוותיקה ביפו הושקה מעדניית שפרה לממכר מיני דליקטסים משובחים. בקיצור – טרנד.
הסנונית העדכנית בגזרה נפתחה ממש לאחרונה – Spuntini היא מסעדניה חדשה בלב תל אביב המבוססת על סגנון איטלקי. המקום כשר ומציע שפע מעדני בוטיק איטלקיים הנעשים במלאכת יד ומוצרים מובחרים בייבוא אישי, לצד תפריט מתחלף של מנות קלאסיות, בהשראת הטרטוריות הקטנות והמשפחתיות באיטליה. את Spuntini הקים ג'וליאן עטיה, שהוא דווקא נצר למשפחה צרפתית העוסקת בקולינריה. אבל כמו בכל סיפור טוב, גם במקרה הזה יש דרמה (קולינרית) ועטיה התאהב דווקא במטבח האיטלקי. בספוטיני הוא מכין כריכים, מיני ברוסקטות, פסטות בעבודת יד ובמגוון רטבים, לזניה ביתית, אנטיפסטי, וגם גבינות, ממרחים, לחמים, תבשילים, יינות, ועוד המון מטעמים שאפשר לאכול במקום או לקחת הביתה.
טריות בטעם איטלקי. מעדנית ספונטיני החדשה בתל אביב (צילום: אפיק גבאי)
ההיצע היומי מתחלף ואפשר למצוא במקום מנות כמו סופלי די רומה - כדורי ריזוטו עם לב של מוצרלה, מצופים בפרורי לחם מטוגן (15 שקלים); קאפונטה סיציליאנה - חצילים, בצל, זיתים, צלפים, צנוברים ובזיליקום (12 שקלים); פנזנלה טוסקנה - עגבניות שרי, עגבניות מיובשות, לחם מטוגן ושמן זית (12 שקלים); סלט קפרזה ספונטיני (39 שקלים); לזניה (52 שקלים); דג משתנה מדי יום (69 שקלים); קיש מתחלף המוגש עם סלט ארוגולה (49 שקלים), מנות פסטה משתנות כמו ספגטי נפולטנה ארביאטה (29 שקלים); פנה פוטנסקה חריף (49 שקלים); רביולי ממולא גבינת עיזים ברוטב מרווה וחמאה (52 שקלים) ועוד. לבעלי השן המתוקה יש מתוקים בסטייל איטלקי, למשל טירמיסו (28 שקלים); פנקוטה (28 שקלים) ועוגת קפרזה משוקולד עם שקדים (28 שקלים).
ספונטיני - אחד העם 15, תל אביב, 053-9368686
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת