בורטה של ביסטרו אדום (צילום: אפרת ליכטנשטט)
מזג האוויר מתחלף, חומרי הגלם משתנים ו- אחרי החגים כבר כאן. רגע לפני החורף קבלו מקבץ חדשות על תפריטי סתיו חדשים, מנות חדשות וכל מה שצריך לדעת רגע לפני החורף.
האירועים השווים של החורף במסעדות
לאיפה יוצאים לאכול עם כל המשפחה?
איפה מסתתר אוכל הרחוב הטוב בתל אביב?
בנדיקט: שקשוקה fest
ברשת בנדיקט שמתמחה בארוחות בוקר מכל העולם ובכל שעות היום ממשיכים את המסורת של חודש נובמבר – שקשוקה fest. בפסטיבל הקולינרי מוגשות שמונה סוגי שקשוקות לכל שעות היום. בין היתר יוגשו שקשוקה פטריות (71 שקלים); שקשוקה שרימפס תאילנדית (79 שקלים), שקשוקת בשר מקסיקנית (75 שקלים), שקשוקה צהובה עם פולנטה תירס, בייקון צלוי, ועוד (72 שקלים) ואחרות.
חגיגת נובמבר. פסטיבל שקשוקות ברשת בנדיקט (צילום: שרית גופן)
רשת BBB
רשת BBB יוצאת עם בורגר טריפ 3 והפעם נכנסו לסניפים המבורגרים מארגנטינה שליקטה השחקנית דנה פרידר במסע מתוקשר. בעקבות המסע נכנסו לתפריט במדורג אסאדו צ'ימיצ'ורי בורגר - המבורגר מבשר אנגוס שחור, בתוספת אסאדו מפורק, בצל צרוב וצ'ימיצ'ורי, מוגש בלחמניית מרקו עם איולי אדובה (עשבי תבלין) וירקות ותוספת תפוח אדמה מדורה (74 שקלים, 67 שקלים לחברי מועדון); ביג ג'ק בורגר - המבורגר מבשר אנגוס שחור, בתוספת ביצת עין, צ'דר וטבעות בצל פריכות, מוגש בלחמנית בריוש עם איולי צ'ימיצ'ורי, רוטב ברביקיו-ויסקי וירקות לצד טבעות בצל (74 שקלים, 67 שקלים לחברי מועדון); לה קבררה בורגר - המבורגר מבשר אנגוס שחור וטלה, נקניקיות צ'וריסוס, צ'יפס פריך וקונפי שום, מוגש בלחמניית מרקו עם ריבת חבושים, איולי, חרדל, רוקט, בייבי תרד וירקות לצד צ'יפס (74 שקלים, 67 שקלים לחברי מועדון).
טריפ של בשר. אסאדו צ'ימיצ'ורי בורגר של BBB (צילום: גליה אבירם)
קואה קון לק: ארוחת חזירים
ארוחות חזירים Nose To Tail במטבח הפרטי, האינטימי והסודי של בית תאילנדי - קואה קון לק ייערכו בתאריכים 19.11 ו-10.12 (תאריכים נוספים יפורסמו בהמשך). ליין הארוחות המיוחד המכונה "מהאף לזנב" כולל כ-12 מנות שונות ומגוונות ב-450 שקלים לסועד, חלקם מחומרי גלם נדירים בתאילנד. בין המנות - הואה מו צים צום - ראש חזיר מפורק לצד רוטב פלפלים חריף; טום ספ מו - תבשיל מרקי של זנב ולשון חזיר, עשבים, שורשים ופלפל חריף; מו וואן - בטן חזיר בתיבול מתוק לצד ירק מרענן; ועוד. בסוך יוגשו מתוקים ולאורך כל הארוחה יוגש יין, קוקטייל, סאקה, מים מינרלים ומים מוגזים.
קואה קון לק - בן יהודה 39, תל אביב, 03-5178568
שילובי טעמים מטריפים. ארוחת חזירים של קואה קון לק (צילום: יהונתן בן חיים)
בית תאילנדי
גם בבית תאילנדי חלוצת הקולינריה התאילנדית ובין המסעדות הכי טובות בארץ מרעננים את התפריט לקראת הסתיו. בין החידושים: יאם פלה קם - פרוסות אינטיאס כבוש במלח-ים, ג'ינג'ר, בצל סגול, פלפלים חריפים וכוסברה (56 שקלים); יאם פלה סום - קינג פיש כבוש באורז ושום, מטוגן ופריך עם בוטנים, ג'ינג'ר, בצל סגול ופלפלים חריפים (68 שקלים); גונג קאטייטם - שרימפס קריסטל, שום ויין אורז (88 שקלים); יאם נאה יאנג - סלט של שייטל פרוס, שמיר, למון גראס, בצל סגול, פלפלים חריפים לצד אורז דביק (72 שקלים); סאי הואה - נקנקיות מצ'אנג מאי בתיבול שורשים ועשבים (52 שקלים); נאה טון פאד פריק תאי - נתחי אונטריב בבישול ארוך (78 שקלים); ועוד מנות אותנטיות עם חומרי גלם עונתיים.
בית תאילנדי - בוגרשוב 8, תל אביב, 053-9438959
ריענון כללי. פלהמוק קאי קם של בית תאילנדי (צילום: יהונתן בן חיים)
פר דרייר
במסגרת חגיגות סתיו איטלקי בבר-מסעדה Par Derriere הצרפתי הרומנטי במתחם נוגה יוגש במשך שלושה חודשים (עד 31.12) תפריט של מנות איטלקיות לצד יינות איכותיים מאיטליה. בין המנות יוגשו בוראטה עם קולי שרי, עגבניות שמש, קוויאר בלסמי ובזיליקום (62 שקלים); ריזוטו פטריות (72 שקלים); פיצה שרימפס ובייקון טלה ובצל (72 שקלים); פסטה אלה קרבונרה (72 שקלים); ועוד.
פר דרייר - Par Derriere - בת עמי 7, יפו, תל אביב, 053-9439833
ספיישל איטליה בפר דרייר (צילום: יח"צ)
קופינאס
במסעדת קופינאס במושב צור משה משיקים לקראת הסתיו תפריט חדש וצבעוני, המבוסס על המטבח האיטלקי והים תיכוני. בין המנות החדשות - פיצטה רוקה עם קרם גבינת בושה, ארוגולה, טפנד זיתי קלמטה, צ'ילי, עגבניות שרי, בצל וגבינת פרמז'ן (48 שקלים); קלמרי פלאנצ'ה לצד תפוח אדמה, לימון כבוש, פטרוזיליה, בצל ויוגורט (58 שקלים); פסטת טריפוליני תבשיל בקר (74 שקלים); לינגוויני סלמון עם שמנת, תרד טרי, עגבניות שרי, בצל, אפונה ופרמז'ן (76 שקלים); פיצת ספייסי קארי עם רוטב עגבניות, קארי אדום, מוצרלה, בצל ירוק, בצל סגול, כוסברה וקרם קוקוס (63 שקלים); ועוד מנות שמוגשות באווירה כפרית משוחררת.
קופינאס - השיבולים 3, צור משה, 053-9376406
קלמארי פלאנצ'ה של קופינאס (צילום: בן יוסטר)
פומו
במסעדת POMO האיטלקית ברמת החייל מרעננים את התפריט הקבוע ומוסיפים מנות חדשות. השף שחר ברנע מוסיף מנות בעיקר מהאזורים הדרומיים של איטליה, בהן שרימפס אקווה, עגבניות, צלפים, ציר ים וזעפרן (64 שקלים); סלט פרוסקו סלנובה, אנדיב, מלון, אגוזי לוז מקורמלים וברוסקטה בושה (62 שקלים); פסטת פומודוריני ג'אלי ריגטוני ברוטב עגבניות צהובות וחמאה, בזיליקום ופרמז'ן (74 שקלים); נודי ריקוטה עם פטריות בגריל, בצל ואספרגוס ברוטב חמאה ויין לבן (84 שקלים); אוסובוקו טלה עם ירקות שורש, יין לבן, פירה תפוח אדמה ולילה בטאבון (134 שקלים); ריזוטו שרימפס עגבניות שרופות, בשר סרטנים, חמאה, יין לבן, כרישה וזעפרן (108 שקלים); ועוד.
פומו - הברזל 11, רמת החייל, תל אביב, 053-9377113
להזמנת שולחן בפומו
אוסובוקו טלה של פומו (צילום: אנטולי מיכאלו)
מקסיקנה
במסעדת מקסיקנה בשוק צפון ברמת החייל מציעים שתי מנות סתיו חדשות - בוריטו / קערה עם אורז, פיקו, פריחולס, כרוב, צ'ילפיניו ודג (48-46 שקלים); טאקו עם פילה דג, כרוב מקסיקני, פיקו, צ'ילפיניו וכוסברה (35 שקלים).
מקסיקנה מרקדו שוק צפון - ראול וולנברג 20, רמת החייל, תל אביב, 053-9385722
טאקו במסעדת מקסיקנה (צילום: באדיבות המקום)
רשת ריבר
לקראת 20 שנות פעילות של הסניף בראשון לציון של ריבר, שהתפתחה בהמשך לרשת של 12 סניפים שבהם מוגש אוכל אסייתי, שדרגו את התפריט במקביל לעיצוב מחדש של המסעדה. בין המנות החדשות - סום טאם פפאיה (44 שקלים); באן פרגית בטמפורה כרוב וגזר מוחמצים באיולי צ'ילי (39 שקלים לשתי יחידות); פאני פורי -שלוש יחידות במילוי דג ים קצוץ, ג'ינג'ר, צ'ילי, בצל ירוק ויוזו (36 שקלים); פאד סי יו - אטריות חיטה, פילה בקר, פטריות שיטאקה ושימאג'י, שאלוט קריספי (67 שקלים); פאד קגאי - פרגית קצוצה, בצל ירוק, בזיל תאילנדי, שום, ג'ינג'ר, צ'ילי חריף וביצה עלומה (58 שקלים); מנות סושי חדשות ועוד.
באן פרגית בטמפורה של ריבר (צילום: באדיבות המקום)
בראנץ' חדש בלייטהאוס
ארוחת הבוקר של מלון לייטהאוס מקולקציית מלונות בראון הפכה בזמן הקצר לאבן שואבת בזכות השפע והטעמים לצד הלוקיישן – בקומה החמישית של המלון עם יציאה למרפסת גג אורבנית. מ-1 בנובמבר מוגש בימי שישי בשעות 16:00-12:00 בראנץ' חדש בשם בראונץ' (Brownch) של השף מאור סבאג המוגש בפורמט בופה צבעוני לצד מנות עיקריות לבחירה מהתפריט. בין היתר מוגשים ירקות בשלל צורות הכנה, גבינות, מאפים וקינוחים, מיצים טבעיים, קפה, קאווה / קוקטייל הבית, ומנות לבחירה כמו סביח מפורק; פנקייק מלוח; פולנטה עם ארטישוק, ארטישוק ירושלמי, חמאת כמהין, צ'יפס ארטישוק וגילוחי פרמז'ן; סרדין מז'וז'ין; קנלוני ממולא ריקוטה, מסקרפונה, חציל מעושן, רוטב צ'דר ואבקת פורצ'יני (120 שקלים לסועד, 65 שקלים לילד בגיל 12-3). אין למלון תעודת כשרות, אבל התפריט הוא חלבי ודגים. מומלץ מאוד להזמין מקום מראש.
Lighthouse by Brown Hotels - בן יהודה 1, תל אביב, 03-7660500
Brownch in Lighthouse by Brown Hotels (צילום: shi neiburg)
קפה שלוה
בקפה שלוה, בית קפה חברתי שבו עובדים אנשים עם מוגבלויות - משיקים תפריט חורף חדש. בית הקפה הוקם בשיתוף עם בעלי דרך הגפן וקפה איתמר במטרה להגביר את המודעות לשילוב אנשים עם מוגבלויות בחברה. כעת הרכיב השף טימור שבתאי תפריט לרגל העונה הקרה בהשראת מדינות שונות בעולם שבהן טייל לאחרונה וחקר בהן טעמים.
בין המנות בתפריט החדש: בוראק או בשמו המקומי "הכלה מאיסטנבול" - מאפה טורקי עשיר בגבינות, תרד ועלים לצד סלסת עגבניות, גבינת פטה, טחינה, חמוצים וביצה קשה (42 שקלים); סביצ'ה מוסר ים פאני פורי (52 שקלים); קרוסלה סלמון וקארי - קוביות סלמון צרוב מוגשות בתוך פסטה קרוסלה ברוטב קארי אדום וחלב קוקוס (68 שקלים); רביולי סלק (62 שקלים); ועוד.
קפה שלוה - דרך שלוה 1, ירושלים, 053-9375394
רביולי מנגולד בקפה שלוה ירושלים (צילום: באדיבות המקום)
ביסטרו אדום
במסעדת אדום הירושלמית הוותיקה מציעים מגוון מנות סתיו חדשות בהן ספגטי פירות ים - שרימפס, קלמרי, צדפות וונגולי, קולי רוקט וגבינת גרוייר (98 שקלים); פרפה כבדים (65 שקלים); פילה בס על זוקיני פרימוורה (132 שקלים); בורטה על במיה מטוגנת, מלפפון ללא ליבה, ענבים ירוקים, בצל ירוק, פלפל חריף ירוק, פסטו מרווה (68 שקלים); פילה מוסר (135 שקלים) ועוד.
אדום - דוד רמז 4, מתחם התחנה ירושלים, 053-4275330
פילה בס של מסעדת אדום ירושלים (צילום: אפרת ליכטנשטט)
טאיה
בטאיה, המסעדה האסייתית בשרון, משיקים לקראת הסתיו מנות חדשות וצבעוניות. בין המנות אפשר למצוא Rice balls sashimi - סשימי דג מוסר על כדורי אורז עם קרם אדממה, ג'ינג'ר וכוסברה, איולי ווסאבי, בליווי סלטון שיטאקי, בצל ירוק וג'ינג'ר (42 שקלים); S&M - סשימי סלמון ומוסר בוויניגרט סויה, לצד סלט קולרבי וסלט כבושים, וואסבי וג'ינג'ר בעיטור צ'יפס בטטה (62 שקלים); סלט שזאם עם כרוב לבן, מלפפון, גזר, סלק, קולרבי, פולי סויה, פטריות שיטאקי מוחמצות ונתחי סלמון צרוב ברוטב ויניגרט יוזו ושומשום (48 שקלים).
טאיה - TAYA - האופה 1, קדימה, 053-6130912
להזמנת שולחן בטאיה - TAYA
רייס בולס סשימי של טאיה (צילום: לנור פוליאקוב)
מסעדת הדגים בנמל עין גב
ארוחות עסקיות ושף חדש במסעדת הדגים בנמל עין גב, על שפת הכנרת. השף החדש והצעיר מנור זיתוני רקח ארוחות עסקיות חדשות באמצע השבוע המבוססות על דגים טריים מהכנרת, סלטים מרעננים, רטבים חדשים ועוד. בין המנות לבחירה בתפריט העסקי לחם הבית פרנה; קרפצ'יו חציל; כרובית פריכה; חומוס עם טחינה גרגירים ושמן זית; חומוס פטריות חמות; טחינה עם קציפת חציל ואריסה; פלאפל הבית; דג מושט, סלמון, פורל, לברק ודניס, פלטת דגי ים ועוד (185-95 שקלים לסועד לעסקית).
הדגים - עין גב, 053-9444101
להזמנת שולחן בהדגים
דג מושט וצ'יפס במסעדת הדגים עין גב (צילום: בועז לביא)
קפה יפו
מסעדת קפה יפו ממוקמת בלבו של שוק הפשפשים וחוגגת 12 שנות קיום באווירה הקסומה של השוק ביפו. במסעדה לא חוגגים לבד ומעניקים במתנה בקבוק יין משובח ריזרב שיראז 2008 לכל שולחן של רביעייה ומעלה שיגיע לארוחת ערב. המבצע המפנק בתוקף עד סוף שנת 2019.
קפה יפו - עולי ציון 11, יפו, תל אביב, 053-9439631
להזמנת שולחן בקפה יפו
מבצע יום הולדת. בקבוק יין בקפה יפו (צילום: באדיבות המקום)
אדוארד בר
אדוארד, הבר התוסס בחצר האחורית של שוק הכרמל בתל אביב, פותח את שעריו גם בשעות הצהריים עם השקת תפריט עסקי חדש בדגש על תוצרת טרייה מהדוכנים הסמוכים. תפריט הצהריים העסקי החדש מוגש בימים ראשון-חמישי מ-12:00 ובו מנות בסגנון ים תיכוני עדכני עם קריצה למטבח של אמא. הדיל כולל פתיח קטן, מנה עיקרית בשרית או צמחונית, שתי תוספות, סלט בצד וקפה ערבי אסלי עם הל (45 שקלים לסועד). בין המנות של אדוארד בר לצהריים עיקריות כמו טבחה בלקרעה - עוף דלעת ותפוח אדמה; קפטס - קציצות בקר ברוטב עגבניות; מחשי בנדורה - עגבניות ממולאות באורז (טבעוני); ועוד. את האוכל מלווה גם אלכוהול במחיר מוזל (כוסית בירה מהחבית ב-15 שקלים / קוקטייל 25 שקלים).
אדוארד בר - הכרמל 12, תל אביב, 053-9418645
עסקית צוהריים של אדוארד בר (צילום: נופר לפיד)
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת