בויאבז קרודו במסעדת יפו תל אביב (צילום: ירון ברנר)
הנה מה שבאמת צריך לדעת. החגים כבר מאחורינו, השגרה כאן כדי להישאר, ולהמון זמן. אנחנו כאן בשביל לרענן לכם את החורף הארוך עם מקומות חדשים ומסקרנים, ערבים מיוחדים וכמובן המון המון טעמים שיצבעו לכם את החורף שאוטוטו כאן.
כל מה שצריך לדעת רגע לפני החורף
איפה יוצאים לאכול עם כל המשפחה?
חורף בגליל: תפריט חדש בביף בהר
serafina
רשת המסעדות האיטלקיות הבינלאומית מניו יורק הגיעה לתל אביב והשיקה בתרועה את הסניף ה-38 שלה בעולם. במסעדה הגדולה מגישים אוכל איטלקי באווירה משפחתית, ביתית ולא פורמלית שבה כל אחד ימצא משהו אהוב. את המסעדה נבחר להוביל השף אבי בלינסקי (מול ים, טאיזו, כתית ואפילו נומה). בתפריט תוכלו למצוא פוקצ'ה מהטאבון עם סלסת עגבניות, שמן זית, בלסמי (22 שקלים); קרפצ'יו בקר (58 שקלים); קרודו דג ים, שמן זית לימוני, מנטה, פיסטוק (68 שקלים); בוראטה מונחת על ברוסקטה וסלסת עגבניות (68 שקלים); ניוקי ארביאטה (62 שקלים); סטרוזפרטי טלה, תרד, עגבניות מיובשות, יין לבן, חמאה, טלה, גבינת צאן (82 שקלים); לינגוויני עם מולים, שרימפס, קלמרי (98 שקלים, לובסטר בתוספת מחיר); וכמובן מיני פיצות קריספיות שיוצאות מהטאבון הענקי שלעיני הסועדים במסעדה המעוצבת לעילא. יש גם מנות עיקריות על טהרת הבשרים והדגים, מנות ילדים ושלל קינוחים בניחוח איטלקי. בהתחלה תפעל Serafina בערב ובהמשך תיפתח גם לצהריים.
סרפינה - איינשטיין 10, תל אביב, 03-6579080
ניחוח בינלאומי בהתאמה אישית. פפרדלה ראגו בסרפינה (צילום: אמיר מנחם)
Frame. בר יפני אינטימי
FRAME CHEF & SUSHI BAR משיקה בר יפני חדש במתחם המסעדה ברמת החייל המוקדש לטעמים ולמנות מארץ השמש העולה. בבר החדש מציעים מסלול של ארוחת טעימות ב-180 שקלים לסועד מלווה בסאקה. הארוחה כוללת שבע מנות, בהן כיסוני אינארי - כיסוני טופו מטוגנים וממולאים בטרטר סלמון ודג לבן עונתי טריים, מיונז יפני, אספרגוס, אבוקדו, קוביות בצל סגול ובצל ירוק; קארין רול - רול אינסייד אאוט עם סלמון / דג לבן עונתי ומתובל בסויה מעושנת, אבוקדו, אספרגוס, בצל ירוק וכוסברה, טופינג של מיונז יפני צרוב עם מיסו וטוביקו וואסאבי; נגירי טוקיו - חמש יחידות מגוונות; סשימי טוקיו; גרין רול - רול במעטפת מלפפון, עם דג לבן עונתי, אבוקדו, אספרגוס, בצל ירוק, ארוגולה, צ'ילי ופטריות שיטאקה ברוטב פונזו הדרים ושמן צ'ילי; טרטר דג לבן ביוזו קושו, בצל סגול וברוטב גזר וג'ינג'ר; קרפצ'יו שרימפס טרי; סלה אטריות סובה; ועוד. הבר היפני פתוח בערבי שני-חמישי וכולל עשרה מקומות ישיבה בלבד כך שיש להזמין מקום מראש.
פריים סושי בר - Frame - ראול וולנברג 2, רמת החייל, תל אביב, 053-9368746
מספר המקומות מוגבל מאוד. גרין רול בפריים שף סושי בר (צילום: אנטולי מיכאלו)
שיינע
שיינע (יפה ביידיש), בר-מסעדה אינטימי של השף אסף גבאי ובת זוגו נטלי, נפתח בתל אביב לאחרונה. התפריט מבוסס על פירות ים ודגים, עם מנות קלאסיות לצד מנות בפרשנות ים תיכונית עדכנית – מעין שילוב בין מרוקו, תל אביב, דרום צרפת ופרנקפורט, יעדים שבהם עבד גבאי בעבר. בין המנות המוגשות בשני חללי שיינע דגים נאים כמו טרטר פלמידה לבנה - אספרגוס, אננס, כוסברה וצנון שחור (62 שקלים); טרטר שייטל באיולי פלפלים חריפים, שאלוט פריך, חלמון שליו וצלפים (58 שקלים); סשימי טונה אדומה (64 שקלים); וגם מנות כמו פסטייה דגים ורוקט בלאדי (48 שקלים); קלמרי על הגריל (56 שקלים); פולנטה פריכה עם פטריות שימג'י כבושות, איולי שקדים וסויה (52 שקלים); מול מרינייר וצ'יפס (88 שקלים); באקט סרטנים (88 שקלים); פיש בורגר (64 שקלים); ספגטי וונגולי (124 שקלים); קציצות דגים ברוטב מרוקאי (88 שקלים); ועוד. בהתחלה תפעל שיינע בערב ובהמשך תיפתח גם לצהריים.
שיינע - נחלת בנימין 59, תל אביב, 03-5627143
איך אומרים פירות ים באידיש. פסטה וונגולי בשיינע (צילום: אפיק גבאי)
טש וטשה
המסעדה הגיאורגית (גרוזינית) טש וטשה עברה למשכנה החדש במתחם התחנה בגבול יפו תל אביב ומביאה איתה ערבי מסיבות, חפלות והופעות מוזיקה, לצד מנות חדשות בתפריט. במבנה משוחזר במתחם התחנה ייערכו מידי ערב חגיגות עם ריקודים: בערבי שלישי "ביג'ו גרובס" - DJ עדי ברנדה מארח את הזמר גיאורגי קוקלי; בערבי רביעי: טש טש שר ומנגן יחד עם אלן אלייב בכלי הקשה; בערבי חמישי ליין אוריינטלי צבעוני וסוחף של רקדנית הבטן אורית סוכרי ודי ג'יי איבגני שרצקוב; בערבי שישי יופיע זמר הבית גיארוגי קוקלי ודי.ג'יי נתי נתן; ובמוצ"ש יופיעו רקדני הבלט הגיאורגי ציציאשווילי. בתפריט המעודכן אפשר למצוא בין היתר חינקלי אסאדו - כיסונים גיאורגיים מבצק סגלגל מאודים במילוי אסאדו קצוץ בבישול ארוך ברוטב (68-44 שקלים); מיני חצ'אפורי עם שילובים מפתיעים ועם שלל תוספות : מגבינות, ירקות, פירות, עשבי תיבול, בשר ועוד.
טש וטשה - מבנה 5, מתחם התחנה, תל אביב-יפו, 053-4274825
חגיגה גיאורגית בתחנה. החינקלים של טש וטשה (צילום: חיים יוסף)
מסעודה
בר קולינרי חדש בשם מסעודה נפתח לאחרונה במתחם שוק הפשפשים ביפו. מאחורי היוזמה עומדת קבוצת איינשטיין המנצחת על כמה מקומות ברחבי הארץ. הבר מסעודה שוכן בסמוך לאחיו הבכור - פארוק בשוק. השף יוסי צרפתי הרכיב במקום תפריט ובו מנות כמו סביצ'ה מוסר ים (62 שקלים); פילה מוסר ים על פירה אפונה וירקות צלויים (96 שקלים); סלט ירוקת שוק על קרם חציל בלאדי ואפונת וואסאבי (48 שקלים); שווארמה פרגית על לאפה (65 שקלים); פיצה טבעונית (49 שקלים); מתוקים כמו כנאפה, מלבי, קראק פאי, עוגת גבינה ועוד. במסעודה מציעים האפי האוור בימים ראשון-חמישי בשעות 21:00-18:00 של 1+1 על האלכוהול, כולל בקבוקי היין.
מסעודה - רבי נחמן 4, יפו, 054-5373395
האפי האוור שווה. סביצ'ה ביס מוסר ים במסעודה (צילום: גל איצקוביץ)
ברחשוון של רוטנברג
בימים אלו נפתחה גינת יין סתווית בסמוך למסעדת רוטנברג בעמק המעיינות בשם ברחשוון. גינת היין האינטימית על שם חודש חשוון הידוע גם כמרחשוון תפעל בפורמט פופ-אפ למשך שבועיים בלבד בתאריכים 25-11 בנובמבר. בגינה יציעו תפריט ייחודי של יינות מקומיים שאצרה הילה סהר רונן, לצד מנות ביס ובהן לחם שנאפה מחיטה מקומית, ממרחים, דגים כבושים, בשרים מעושנים, מרקחות ומותססים מהגינה ומהשדות המקיפים את הגינה, מעשה ידיו של השף יזהר סהר. בין המנות - ברוסקטה אנשובי, גבינת עיזים צ'רקסית ועגבניות; וייסבראטן חי בריא מותסס (משק שניידר), צלפים, גבינת מנצ'גו צ'ילי מיושנת ממחלבת ברקנית; גראטן שורש סלרי, שומן ברווז, עירית וחרדל; שיפוד טלה חי בריא (מקנה דקל), שום וכורכום מותסס; חומוס כרובית, שמן זית, מסבחה גרגר נחלים, ועוד.
ברחשוון - חצר גשר הישנה (ליד קיבוץ גשר), 053-9443272
חגיגת יין בטבע. ברחשוון בגשר (צילום: אפיק גבאי)
המקסיקני מגיע ליבנה
רשת המסעדות המקסיקני משיקה את הסניף הראשון שלה במרכז קרסו ביבנה. הסניף ה-27 של הרשת ביבנה מעוצב ברוח רחוב מקסיקני עם בר רחב ידיים לאורכו ומטבח פתוח. ברשת מציעים טורטיות באפייה מקומית ממולאות בירקות טריים ובבשרים לצד שמונה סוגי רטבים שונים בדרגות חריפות שונה לבחירה. המסעדה החדשה בעלת כשרות מרבנות יבנה.
המקסיקני - הנחשול 22, יבנה, 050-6722283
כל אחד והחריף שלו. המקסיקני ביבנה (צילום: אריאל קרסו)
פאסטל: הומאז' לפסטיבל הפסנתר
במסעדת פאסטל, מסעדת השף הנמצאת במוזיאון תל אביב לאמנות, יציינו במשך ארבעה ימים הומאז' לפסטיבל הפסנתר בתאריכים 16-13 בנובמבר. במשך ארבעת ימי הפסטיבל, פסנתר כנף יוצב בחלל המסעדה ובכל ערב ילווה את האורחים בנגינתו הפסנתרן אבשלום מידן. לרגל הפסטיבל יציג שף קובי בכר מנת הומאז' תחת הקונספט "שחור / לבן" כקלידי הפסנתר - מנת ניגירי דג ים לבן שיוגש על אורז שחור. גם בתפריט הקינוחים יהיו הפתעות בהשראת הפסטיבל המוזיקלי.
פאסטל - PASTEL - שד' שאול המלך 27, תל אביב, 053-7103046
שחור על גבי לבן. קובי בכר השף החדש של מסעדת פאסטל (צילום: אנטולי מיכאלו)
יפו-תל אביב חוגגת 8
במסעדת יפו-תל אביב של חיים כהן חוגגים יום הולדת שמונה שנות פעילות ואירוח. בתאריכים 13-10 בנובמבר יציין כהן את המאורע בתפריט מיוחד עם מנות חדשות. בין המנות: סלט תמנון ואצות וואקמה, שמן זית הדרים ושתי טיפות סויה (80 שקלים); בורקס סרטנים של "קרן" (95 שקלים); בויאבז קרודו (125 שקלים); טורטליני קונפי ברווז, ציר בצלים סגולים וטבעות בצל בטמפורה (145 שקלים); ועוד.
יפו תל-אביב - יגאל אלון 98, תל אביב, 053-9440250
כאן חוגגים עם תפריט חדש. סלט אינטיאס וקלאמרי מטוגן ביפו תל אביב (צילום: ירון ברנר)
רשת קפה גרג
רשת קפה גרג יוצאת בפעילות למען הקהילה ותקיים מבצע לגיוס תרומות בסניפיה לעמותת גדולים מהחיים. במסגרת המבצע - כל מי שירכוש ברשת גרג ממגוון הסלטים או הכריכים יוכל לקבל בקבוק מים "גדול מהחיים", שיוצר במהדורה מיוחדת לפעילות זו על ידי נביעות במחיר של 5 שקלים וכל הכנסות יועברו בתום הפעילות לעמותת גדולים מהחיים.
מבצע גדול מהחיים. רשת קפה גרג למען עמותת גדולים מהחיים (צילום: אנטולי מיכאלו)
נורדיניו: אפרטיבו איטלקי
שבוע של אפרטיבו איטלקי ייערך במסגרת שבוע המטבח האיטלקי הרביעי בתאריכים 21-17 בנובמבר במעדניית נורדיניו (האחות של קפה נורדוי) של השף עינב אזגורי. מדובר בפסטיבל של קולינריה איטלקית ומידי יום מימי הפסטיבל בשעות 19:00-17:00 יוגשו אפרול שפריץ, צ'ינאר (ורמוט ארטישוק) טוניק ונגרוני קלאסי ב-19 שקלים לצד מנות לחמניות מיני ביס עם עלי לפת ומורטדלה, מוצרלה עגבניה ובזיליקום, אנצ'ובי מוצרלה ופפרוצ'יני, פלפלים קלויים טונה, ריבת בצל וגבינה כחולה, פוקצ'ת שינקין פסטו מוצרלה, פוקצ'ת פסטו וארטישוק (טבעוני), זיתים מתובלים, פיצוחים פיקנטים, ועוד (49 שקלים בופה נשנושים).
נורדינוי - נחלת בנימין 27, תל אביב, 053-9386235
שבוע איטלקי בתל אביב. מריטוצ'י בנורדיניו (צילום: אנטולי מיכאלו)
כרמים: ערב יינן
ערב יינן בשיתוף יקבי הרי גליל ייערך במסעדת כרמים בסגולה ב-20.11 מ-19:00. במסעדה יתקיים ערב סינגלים (כרם יחידני) הכולל טעימות ממבחר היינות ותפריט ספיישלים המותאם ליינות, שהרכיב השף סהר רפאל.
כרמים - סגולה, 053-9442804
להזמנת שולחן בכרמים
טעימות יין. מסעדת כרמים סגולה (צילום: הגר שמיר)
שגב: קינוחים שחורים
לרגל חודש המכירות (ה-בלק פריידי) הרכיב השף שגב משה קינוחים שחורים במסעדות שלו ברחבי הארץ תחת הכותרת BLACK SEGEV והם יימכרו ב-20 שקלים בלבד במהלך החודש. במסעדת הדגל SegevArt, הרצליה, יוגש הקינוח "שוקולדים" - מוס שוקולד מריר, שוקולד חלב ושוקולד לבן, עוגיות ויטראז', טוויל שומשום לבן ושחור; בניהון נו-בה שגב בר יפני, בהוד השרון יוגש נמסיס שוקולד – קראנץ' שומשום שחור, קרמל, קוקוס ופרפה מאצ'ה; במסעדות שגב אקספרס בתל אביב ובראשון לציון יוגש קינוח שוקולד וקפה – עוגת שוקולד ושקדים חמה מוגשת עם קרם ברולה, אספרסו, מוס שוקולד לבן, קרמל וטראפל שוקולד מריר; בשגב קיטשן גארדן בקריות יוגש גארדן פאדג' - עוגת פאדג' נימוחה, מוס שוקולד אוורירי, טראפלס פרינה וקראמבל אגוזי לוז בעיטור טוויל קקאו; בשגב קיטשן גארדן בהוד השרון יוגש עציץ בלגי - עוגת שוקולד חמה וגלידה, מוגשים עם שברי עוגיות ורוטב גנאש; בשגב שף בבאר שבע יוגש סופלה שוקולד; ומשה שגב הכשרה בנתניה יוגש הקינוח שוקולד חובה – עוגת שוקולד עשירה מוגשת לצד גלידת שוקולד ונוגט.
שחור, מתוק וממכר. נמסיס שוקולד בניהון נו בה של שגב משה (צילום: יעל יצחקי)
Del Borgo: שלישי קרניבורים
מידי שבוע בימי שלישי מ-19:30 מארח בראסרי Del Borgo ערב בשרים מפנק בדגש על בשרים איכותיים מהמעשנה. במסגרת הערב אפשר ליהנות מארוחה זוגית הכוללת כ-1 קילוגרם של בשרים מהמעשנה, תוספת, יין / בירה מהחבית, לחם פרנה וקינוח (390 שקלים). מומלץ להזמין מקום מראש.
דל בורגו – בר, בראסרי ובייקרי - Del Borgo - רמת ים 60, הרצליה פיתוח, 053-9387201
להזמנת שולחן בדל בורגו – בר, בראסרי ובייקרי - Del Borgo
אנטריקוט על אנטיפסטי וקונפי שום של בראסרי דל בורגו (צילום: אסף קרלה)
וויסקי בר מוזיאון
סדרת אירועי דינר אנד שואו חוזרת לוויסקי בר מוזיאון. במסגרת האירועים יתארחו בבר הוויסקי המושקע שפים מובילים לצד מוזיקה ובקבוקי וויסקי מיוחדים בערב אחד. בחודשים הקרובים יתארחו במקום שפים ואומנים בערב שבו יוגש תפריט ייחודי בן חמש מנות במיוחד לאותו הערב, שיותאם לסוגי וויסקי שונים. התפריט של השף אוראל קמחי, הפותח את סדרת האירועים ב-19.11, יכלול מנות כמו טאטאקי סינטה קרם ארטישוק ירושלמי, סלסת ארטישוק ירושלמי; כבד אווז צלוי, רביולו ריבת דלעת, ציר כמהין ופורצ'יני; פילה עגל קראסט ירוקים, תפוחי אדמה צלויים ודמי גלאס וויסקי ועוד (350-300 שקלים לסועד לארוחת שף בת חמש מנות + שתי מנות וויסקי והופעה חיה).
וויסקי בר מוזיאון - אלוף דוד אלעזר 27, מתחם שרונה, תל אביב, 053-54950
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת