מרק עדשים של פארוק בשוק (צילום: גל איצקוביץ)
האם אתם אנשים של הכל ישר לסיר וצ'יק צ'ק יש ארוחה או שאתם דווקא מהאנשים שיורדים לפרטי פרטים, אוהבים להתעסק ולהתעמק? בין אתם נמנים על הקבוצה הראשונה של הבשלנים או בין אם על הקבוצה השנייה – דאגנו לכם למתכוני מרקים שווים במיוחד לחורף. לפניכם שלושה מתכונים קלים ושלושה מתכונים קמת יותר מושקעים ומורכבים. בתאבון.
חורף מהמזרח: מרקים אסיאתיים מומלצים
הקלחת רותחת: מרקים חדשים במסעדות
3 מתכוני מרקים קלים
מרק עדשים - פארוק בשוק
מסעדת "פארוק בשוק" בשוק הפשפשים עם מתכון למרק עדשים (כ-10 מנות)
המצרכים:
חצי ק"ג עדשים יבשות כתומות
3 גזרים בינוניים קצוצים
2 בצלים קצוצים
2 תפוחי אדמה גדולים קצוצים
3 שיני שום קצוצות
כרבע שורש ג'ינג'ר קצוץ
10 זרעי כוסברה
זר של כוסברה טרייה
כוס יין לבן
מלח, פלפל שחור
6 ליטר ציר ירקות / מים
מעט שמן זית
אופן ההכנה:
מאדים בסיר עם מעט שמן זית את הגזרים, הבצל, השום והג'ינג'ר. מוסיפים כוס יין לבן עד שהיין מצטמצם ומתבלים. מוסיפים את ציר הירקות \ המים, מרתיחים ומיד לאחר הרתיחה מוסיפים את תפוחי האדמה. לאחר 10 דקות מוסיפים את העדשים ומבשלים עוד כ-10 דקות. ממש לפני ההגשה מוסיפים מעל כוסברה ומגישים.
פארוק בשוק, רבי נחמן 6, יפו, תל אביב, 053-9367445
מרק כתום - בית הקפה החברתי של עמותת "מתגייסים למען חולי לוקמיה"
בית הקפה החברתי של עמותת "מתגייסים למען חולי לוקמיה" בחיפה עם מתכון קל ומרק כתום, המסמל את ירוקת העונה (לשש מנות).
המצרכים:
4 תפוחי אדמה בינוניים
4 בטטות גדולות
4 גזרים
8 שיני שום
2 בצלים סגולים
400 גרם דלעת / דלורית
שמן זית לכיסוי בסיס הסיר
2 כפות גדושות אבקת מרק עוף
פלפל גרוס, מלח
10 כוסות מים
מעט נענע / עירית להגשה וקרוטונים
אופציה – להוסיף שמנת לבישול מעל
מומלץ לבשל את המרק בסיר לחץ
אופן ההכנה:
לטגן במעט שמן זית את הבצלים והשום עד להזהבה. להכניס את כל הירקות הקלופים חתוכים גס לסיר ולטגן כמה דקות על להבה נמוכה. להוסיף מים ותבלינים ולבשל 60-50 דקות בסיר לחץ. לקרר, לבדוק שגובה המים מעל הירקות לא יותר משלושה סנטימטרים, לטחון ולהביא לרתיחה נוספת. אפשר להוסיף מעל שמנת לבישול ולהגיש עם מעט נענע קצוצה / עירית קצוצה וקרוטונים.
בית הקפה החברתי של עמותת מתגייסים למען חולי לוקמיה (צילום: מרינה לויש)
מרק בצל - רשת קפה גרג
המצרכים:
100 גרם חמאה
2 בצלים פרוסים לרצועות דקות
1 כף עלי טימין, קצוץ דק מאוד
1 כוס יין לבן
2 ליטר מים
כף מחית ציר בקר קנוי
פלפל לבן, מלח, מעט סוכר
אופן ההכנה:
לחמם את החמאה עד שהיא חומה (אך לא שחורה), להוסיף את הבצל והטימין הקצוץ ולבשל עד שהבצל רך וחום. להוסיף את היין ולערבב היטב, לגרד את תחתית הסיר ולצמצם את כל היין. להוסיף את המים ולאחר שהמרק מגיע לרתיחה להוסיף את אבקת המרק. לבשל כ-20 דקות נוספות ולהגיש לצד קרוטונים.
קפה גרג - לכל הסניפים
מרק בצל של קפה גרג (צלם: דרור כץ)
3 מתכוני מרק מושקעים
מרק בדהמי - מרק שקדים של השפית רינה פושקרנה, מייסדת רשת מסעדות טנדורי (מתכון לשש-שמונה מנות)
המצרכים לציר ירקות:
2 כפות שמן
2 בצלים בינוני
2 גזרים בינוני
1 גבעול סלרי
1 כרשה
4 עלי דפנה
8 גרגירי פלפל
1 כפית מלח
2 ליטר מים
מצרכים למרק:
5-4 שיני שום מקולף וכתוש
1 חתיכת ג'ינג'ר טרי (כ-15 מ"מ לערך)
2 כפות ממרח שקדים (משקדים מקולפים, מושרים במים וטחונים במיקסר)
2 כפות קרם פרש
8 כוסות מים מציר הירקות
6 כפות קמח לבן
4 כפות חמאה
1 כפית פלפל לבן
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
אופן ההכנה:
לציר ירקות: לחמם שמן בסיר על אש נמוכה, לחתוך את הגזר, הסלרי, הבצל והכרשה לקוביות להוסיף לסיר ולבשל שתיים-שלוש דקות. להוסיף את המים והמרכיבים הנוספים ולהביא לרתיחה. לבשל 35-30 דקות. כשהמרק מוכן, להוריד מהאש ולסנן היטב.
למרק השקדים: לקחת את הגי'נג'ר והשום וליצור ממרח על ידי הכנסתם למיקסר וטחינתם תוך כדי הוספת מעט מים. להרתיח את ממרח השקדים עם 100 מ"ל מים ולהניח בצד. להמיס במחבת את החמאה, להוסיף את ממרח הג'ינג'ר והשום ולטגן קלות. להוסיף את הקמח ולהשחים כשלוש-ארבע דקות על אש נמוכה-בינונית תוך כדי ערבוב רציף כדי שלא יווצרו גושים (חשוב מאוד ליצור עיסה חלקה ללא גושים). להרתיח בסיר את ציר ירקות, להוסיף את הקמח המטוגן ולערבב היטב כדי שלא יווצרו גושים. להוסיף את עיסת השקדים ולערבב. לפזר מלח וסוכר לפי הטעם ולקשט בשקדים קצוצים / טחונים ולהגיש.
טנדורי תל אביב -זמנהוף 2, תל אביב, 053-9442893; טנדורי הרצליה -משכית 32, הרצליה פיתוח, 053-9442894
מרק שקדים של מסעדת טנדורי (צילום: יפית בשבקין)
מרק שורשים וערמונים - רשת סי קפה
המצרכים:
1 כף שמן קנולה
1 שן שום קלופה
1 בצל חתוך לקוביות גסות
5 יחידות ארטישוק ירושלמי חתוך לקוביות גסות
חצי דלורית חתוכה לקוביות גסות
1 בטטה חתוכה לקוביות גסות
3 גזרים חתוכים לקוביות גסות
1 ליטר ציר ירקות
טימין טרי
מרווה
מלח דק
לכל מנה - כמה ערמונים, כפית שמנת מתוקה, בזיליקום קצוץ וקרעי לחם לפיזור על המנה בהגשה
אופן ההכנה:
בסיר עמוק יש לטגן את הבצל עד להזהבה כארבע דקות על אש בינונית, להוסיף את השום לעוד דקה. להוסיף את כל הירקות החתוכים גס (ארטישוק ירושלמי, דולרית, בטטה וגזר) לסיר ולטגן כחמש דקות. להוסיף את ציר הירקות, המרווה והטימין הטרי. לתת למרק להתבשל ברתיחה של כ-35 דקות עד שהירקות מתרככים. להוסיף מלח ולטחון את המרק עד לקבלת מרקם אחיד ולבשל עוד כ-10 דקות.
להגשה יש להזליף שמנת מתוקה על המנה ולפורר את הערמונים ולקשט בעלי בזיליקום. להגיש לצד קרעי לחם.
רשת סי קפה - לכל הסניפים
מרק שורשים וערמונים של סי קפה (צילום: חנן דיאמנט)
מרק דאשי וחזה אווז – מסעדת אדום
המצרכים:
1 ליטר מים
2 כפות דאשי
120 מ"ל מירין
3 שיני שום
רבע שורש ג'ינג'ר קלוף
50 מ"ל סויה
ראש ברוקולי
אטריות שעועית
חזה אווז מעושן
אופן ההכנה: לחתוך את הברוקולי ולהפריד לראשים קטנים. לחלוט אותם במים חמים כחמש דקות כדי שיתרככו אך יישארו מעט קריספיים. להכניס לסיר את כל המרכיבים מלבד חזה האווז, אטריות השעועית והברוקולי ולהביא לרתיחה. לפרוס את חזה האווז לרצועות דקות ולצרוב אותן על מחבת טפלון עם מעט שמן דקה מכל צד. לחלוט את אטריות השעועית נחלוט לפי הוראות יצרן (כחמש דקות בערך ולהוציא למים קרים).
להגשה יוצקים מרק דאשי לקערית ומוסיפים מעל פרחי ברוקולי, אטריות שעועית וחזה אווז.
אדום - דוד רמז 4, מתחם התחנה בירושלים, 053-4275330
מרק דאשי של מסעדת אדום (צילום: אפרת ליכטנשטט)
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת