ריזוטו פורצ'יני של סרפינה (צילום: אמיר מנחם)
לקח לו זמן אבל הנה הוא פה. החורף, הגשם, ורוח וקר ומה שנשאר זה להתכרבל ולהתנחם באוכל מזין ומשמח. בשביל הרגע הסגרירי שסוף סוף פה, ליקטנו תבשילי חורף מפנקים ועוטפים.
הקלחת הרותחת: מרקים חדשים במסעדות
אהבה מכף ראשונה: שישה מתכונים למרקים מנצחים
סרפינה
במסעדה האיטלקית החדשה Serafina שהגיעה לארץ (סניף 38 של הרשת שהחלה את דרכה בניו יורק) מציעים מנות כיפיות רבות שמתאימות לחורף, חלקן יוצאות מתוך הטאבון הגדול שפועל לעיני הסועדים. בין המנות הקרמיות והחורפיות היא מנת ריזוטו פורצ'יני של שלל פטריות ופרמז'ן (64 שקלים).
סרפינה - איינשטיין 10, תל אביב, 03-6579080
פומו
המסעדה האיטלקית המודרנית Pomo ברמת החייל מציעה לקראת החורף תבשיל של אוסובוקו טלה עם ירקות שורש, יין לבן, פירה תפוח אדמה שבילו לילה בטאבון (134 שקלים).
פומו - הברזל 11, רמת החייל, תל אביב, 053-9377113
אוסובוקו טלה של פומו (צילום: אנטולי מיכאלו)
אוממי
המסעדה האסייתית בשוק הכרמל קמה לפני כשנה על חורבותיה של המכולת הסינית שפעלה בשוק יותר משלושה עשורים. באוממי שהקים תאופיק חינאווי, מייסד המכולת הסינית והמסעדה, יש תפריט של מנות מהמטבחים היפני, הסיני והתאילנדי בדגש על Street Food. בין שלל המנות שמתאימות לחורף כמו דאמפלינג בקר עם ערמונים (40 שקלים), מרק ראמן בקר (50 שקלים) ועוד אפשר למצוא מנה של טופו בקארי יפני עם שלל ירקות חורפיים כמו ברוקולי, כרובית, תפוחי אדמה, פטריות ועוד (50 שקלים).
umami - יחיא קאפח 1, תל אביב, 03-5105047
טופו בקארי יפני של אומאמי (צילום: יפית בשבקין)
המעדניה בשוק צפון
המעדניה בשוק צפון היא מקום לאכול ולרכוש אוכל בסגנון ים תיכוני ואיטלקי, ויש שם באמת מבחר גדול של מנות על טהרת המטבח הצמחוני והטבעוני. המגוון המשתנה מידי יום ובהתאם לעונה. כל האוכל המבושל מוכן במקום על ידי ינאי ואורית ארז ולקראת החורף הם מציעים תבשיל של גרגירי חומוס עם כרובית ומנגולד (5.90 שקלים ל-100 גרם).
המעדניה – שוק צפון, ראול ולנברג 20, תל אביב, 03-9566624
תבשיל של המעדניה בשוק צפון (צילום: רבקה וילובולוס)
ג'מס
בג'מס - JEM'S-BEER FACTORY - בשוק צפון מכינים תבשיל חורף שהוא בול מה שצריך בחורף: צ'ילי קון קרנה. צ'ילי קון קרנה שמקורו במקסיקו הוא תבשיל בשר בקר עם פלפלים, עגבניות ושעועית אדומה (59 שקלים).
ג'מס - שוק צפון, ראול ולנברג 20, תל אביב, 053-4272909
צ'ילי קון קרנה של ג'מס (צילום: באדיבות ג'מס)
טש וטשה
בחמארה הגרוזינית שעברה למיקומה החדש במתחם התחנה מציעים כמה תבשילי חורף מהמטבח הגיאורגי העשיר. אחד מהם הוא תבשיל חאשלמה - תבשיל בשר לחי בבישול ארוך, ציר ירקות שורש, תפוחי אדמה וערמונים (98 שקלים).
טש וטשה – מבנה 5, מתחם התחנה, תל אביב, 053-4274825
חאשלמה של מסעדת טש וטשה (צילום: חיים יוסף)
Fratelli
איטלקית חדשה ומושקעת נפתחה לאחרונה במתחם יכין סנטר בפולג, נתניה, ולצד מנות פסטה ופיצה מסתתרות מנות תבשיל מנחמות. בתפריט של פראטלי מוצעת מנה של ראגו בקר בבישול ארוך (58 שקלים) ורוטלו בעבודת יד - דף פסטה טרייה מגולגל עם קרם בטטה ודלעת, תרד, ריקוטה, כרישה ופרמז'ן אפוי בטאבון עצים על רוטב רוזה וגבינת מוצרלה מעל (56 שקלים).
Fratelli - גיבורי ישראל 17, Y סנטר פולג, נתניה, 053-6389804
רוטולו של פראטלי (צילום: דביר אלמוג)
אדום
בביסטרו אדום הירושלמי הוותיק הפועל במתחם התחנה מציעים לקראת החורף של ירושלים מנה של נזיד דגים הודי ובה נתחי דג סלמון, פרחי כרובית, פטריות, גרגירי חומוס, דלעת, קרם קוקוס, משחת קארי צהוב ועוד (72 שקלים). מנה קרמית וסמיכה.
ביסטרו אדום - דוד רמז 4, מתחם התחנה, ירושלים, 053-4275330
נזיד דגים הודי של אדום (צילום: אפרת ליכטנשטט)
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת