נגישות
נגישות

עושים לימונדה: מביסטרו תוסס למשלוחי אווירה

איך מתאימים המסעדנים את עצמם למצב החדש שנוצר עקב נגיף הקורונה? אורזים את האווירה, הטעמים והאופי של המסעדה לתוך קופסאות תוך הוספת חידושים והפתעות. המסעדן צביקי עשת (גרינברג, גרקו) מספר על הדילים, השדרוגים ותפריט הפסח החגיגי

חדשות האוכל חדשות מהצלחת
יוליה פריליק ניב
תאריך פרסום: 02/04/2020, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

ארוחת המבורגרים בגרינברג (צילום: אנטולי מיכאלו) ארוחת המבורגרים בגרינברג (צילום: אנטולי מיכאלו)

המצב הנוכחי מחייב אותנו לזוז עם הגבינה. או עם ההמבורגר. איך עוברים ברוח התקופה והמגבלות המחמירות של משרד הבריאות מפורמט של מסעדה או ביסטרו עם האווירה המוכרת והתוססת לפורמט של משלוחים בלבד, ואיך כן מצליחים לארוז את האופי של המקום בתוך קופסאות ומיכלים שנכנסים לשקיות נייר ממותגות ונפתחות במקומות שונים, בבתים שונים?

המסעדן צביקי עשת, הבעלים של גרקו, גרינברג, ג'לטריה ופיצה באזורי חן בתל אביב ובהרצליה, עשה את הדרך הזו בדיוק בחודש האחרון. מאשכול מסעדות תוסס ופעיל עם מוזיקה, אווירה ושירות עברה כל הפעילות לפורמט של משלוחים בלבד.

גרינברג - כל הפרטים
גרקו - כל הפרטים
מה מזמינים לחג הפסח? המלצות ומשלוחים

תפריט מיוחד לחג הפסח
"אנחנו מחזיקים גם בימי שגרה מערך משלוחים ורגילים להעביר את החוויה שלנו עד הבית. דווקא בימים האלה ראינו שהצרכים משתנים - אנשים מחפשים אוכל מנחם או פונקציונלי מחד, ומאידך גם מחליפים את חוויית הסעודה בחוץ ורוצים להתפנק עם כוס יין טוב. נתנו מענה לשתי החוויות האלה - הכנסנו מנות חדשות שיענו על כל הצרכים, תגברנו מאוד את כמות ומגוון הקינוחים מהג'לטריה שלנו, יצרנו דילים של ארוחות משפחתיות, בנינו תפריט מיוחד לחג הפסח ופתחנו את מחסן היין שלנו במחירים מיוחדים", מספר עשת.

משלוחים של גרינברג, גרקו וג'לטריה (צילום: אליאב גולדנברג) משלוחים של גרינברג, גרקו וג'לטריה (צילום: אליאב גולדנברג)

"המטבח של גרקו עשיר ורעיון פתיחת השולחן עובר נהדר גם במשלוח ומאפשר לכל אחד להרגיש קצת חגיגה שמחה בבית, וגם נותן מענה פונקציונלי בתחום הסלטים. המטבח של גרינברג נותן מענה לחוויית מסעדה בבית, אבל גם לארוחות משפחתיות. כל אלה, יחד עם הפיצה והג'לטריה שנכנסות גם כן לתפריט המשלוחים שלנו יוצרות מענה רחב ומלא שמאפשר לנו לעבוד ולשמח כמו שאנחנו אוהבים גם בימים אלה, עד פתח הבית".

צוות מנצח. מנות מנצחות
עשת מתוחזק בימים אלו גם בשף יונתן רושפלד, אחד השפים המוכשרים בארץ והמוכרים בארץ, שהוביל מסעדות דגל משגשגות, כיכב על המסך בבתים שלנו והחדיר לא מעט מנות לפנתאון הקולינריה הישראלי.

רושפלד הצטרף לשף של ביסטרו גרינברג, אליאב גולדנברג, ושניהם מובילים את הקו הקולינרי של המקום. בין המנות שרושפלד חתום עליהן ונכנסו כבר לתפריט של ביסטרו גרינברג אפשר למצוא את הקנלוני עגל המפורסם מהרבט סמואל, רביולי במילוי תפוחי אדמה, ריקוטה ומרווה, סלט פורל מעושן בענפי מרווה וכמובן הקלאסיקה של כל הזמנים – סלט העגבניות הכי מפורסם במדינה.

סלט עגבניות עם בורטה של השף יונתן רושפלד (צילום: אליאב גולדנברג) סלט עגבניות עם בורטה של השף יונתן רושפלד (צילום: אליאב גולדנברג)

כל האופציות לחגוג בבית 
לרגל חג הפסח הקרב ובא רקחו עשת והשפים רושפלד וגולדנברג ספיישלים חגיגיים לשולחן החג הביתי ולחול המועד עם מנות מסורתיות ועדתיות לצד מנות ביסטרו עדכניות כמו גפילטע פיש סלמון ברוטב סלק; כבד עוף קצוץ עם שומן טלה וביצים; פשטידת מצות יוונית עשויה תפוחי אדמה, כרשה, פול ובצל ירוק; דג בתנור ברוטב סקורדליה ועוד.

במקביל, כדי לספק את אווירת הביחד ופותחים שולחן, מציעים בגרינברג, בגרקו ושות' פורמט של Family Dinner במשלוחים - משלמים 340 שקלים לארוחה משפחתית המיועדת לכארבעה סועדים ומקבלים ארוחה בסגנון לבחירה מתוך ארבעה מסלולים.

המבורגרים, גלידות ומאזטים יוונים
אחד המסלולים כולל לחם גרינברג, פטה כבדים כפרי, סלט גרינברג, עוף שלם במדורה, סלט עלים ירוקים, צ'יפס בסגנון צרפתי, קולסלאו וחצי ק"ג גלידה בטעמי וניל, שוקולד ופיסטוק (עם שישה גביעים ורוטב שוקולד); או מסלול Burgers Dinner ב-320 שקלים עם לחם גרינברג, כנפיים ברוטב צ'ילי בליים ועשבי תיבול, 4 המבורגרים - שניים לגדולים ושניים לקטנים, סלט עלים ירוקים, צ'יפס בסגנון צרפתי, קולסלאו וחצי ק"ג גלידה בטעמי וניל, שוקולד ופיסטוק (עם שישה גביעים ורוטב שוקולד).

קרם פאווה של גרקו (צילום: דן פרץ) קרם פאווה של גרקו (צילום: דן פרץ)

מסלול נוסף הוא ה- Italian Dinner ב-320 שקלים עם פוקצ'ה, סלט פנצנלה, שתי פיצות לבחירה, שתי פסטות לבחירה וחצי ק"ג גלידה בטעמי וניל, שוקולד ופיסטוק (עם שישה גביעים ורוטב שוקולד); או מסלול יווני Greek Dinner. ב-360 שקלים מקבלים לחם יווני, מיני מאזטים בסגנון יווני, סלט יווני משפחתי, מוסקה בשר עגל, מיקס גריל יווני קבב, פרגיות וגירוס עגל עם פיתות וירקות בגריל וחצי ק"ג גלידת יוגורט עם שקדים ורוטב פירות יער.

הלילה הזה כולנו בבתים
לדברי עשת, "אנחנו מתאימים עצמנו לסיטואציה המורכבת שנוצרה, שבה קיבלנו דרישה מצד לקוחות קבועים, משפחות וקבוצות חברים שמעדיפות לאכול בבית ולכן מלבד תפריט המשלוחים הרגיל שלנו הוספנו גם מנות וארוחות שמתאימות לארוחה משפחתית או חברתית במחיר משתלם".

גרקו - Greco - אורי צבי גרינברג 25, צפון תל אביב, 053-9367941
גרינברג ביסטרו - אורי צבי גרינברג 25, צפון תל אביב, 053-7102679

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
גרינברג סאן בתל אביב
053-7102679
גרקו הכשרה בתל אביב
053-9367941

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
פיצריות מושחתות ומסעדות המבורגר: מי צריך יותר?
שנת הדרקון: מצעד האסייתיות שעשו לנו את הקורונה
עולים לעיר הבירה: מסעדות מומלצות בירושלים
החומוס של השכונה: חומוס כספי בפתח תקווה
סיור שווקים: טייק אווי בשוק בין הדוכנים
ירוק בחורף: מנות ומתכונים עם אבוקדו
בוקר לאורך כל היום: המלצות טייק אווי
בראנצ'ים בטייק אווי ברחבי הארץ
החופש לאכול: גיל ולירון ב"סוהו" עם תפריט לסוכרתיים
ילדה, סוכר? מה לנויפלד, סוכרתיים ומסעדות? 
גמר מאסטר שף - נבחרת החלומות
יוליה בנמל - הארוחה הכי יפה ביום