סופגניות שיכורות של סבא חנה (צילום: פאלאס רעננה)
לקראת חנוכה, חנה הזה בת ה-88 - סבתא חנה, דיירת בדיור המוגן פאלאס רעננה, משתפת במתכון האלמותי שלה לסופגניות "שיכורות", אותו קיבלה בירושה מאימא שלה (מתכון שעובר במשפחה מזה עשרות שנים). מומלץ גם מתחת לגיל 18!
0
חומרים:
1 ק"ג קמח רגיל
50 גר' שמרים
כף שטוחה סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
3 חלמונים
קליפת לימון מגוררת
2 כפיות קוניאק/ רום
2 כוסות מים פושרים
רגע לפני הטיגון. סופגניות שיכורות של סבא חנה (צילום: פאלאס רעננה)
אופן ההכנה:
1. מערבבים את השמרים עם כף סוכר במעט מים פושרים (עד לכיסוי השמרים והסוכר).
2. לאחר תפיחת השמרים בכוס, מערבבים את כל החומרים במיקסר כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך, אך לא רך מידי (במידה והבצק רך מידי ניתן להוסיף כף אינסטנט פודינג וניל).
3. מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק עד שמכפיל את נפחו.
4. לאחר ההתפחה מרדדים את הבצק לעובי של 1.5 ס"מ, קורצים עיגולים ומכסים אותם במגבת להתפחה נוספת עד להכפלת הנפח.
5. עושים גומה עם האצבע במרכז העיגול ומטגנים בשמן עמוק וחם.
טיפ חשוב: כדאי להוסיף פלח עבה של תפו"א לשמן כדי שלא יישרף.
משך ההכנה: כ-3 שעות כולל כל שלבי התפיחה.
דרגת קושי: קלה עד בינונית.
סבתא חנה והסופגניות השיכורות (צילום: פאלאס רעננה)
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת