הנחיות התו הסגול יחד עם החששות לצאת ולהתרועע בחוץ משאירים רבים מאיתנו בבית הבטוח. זו לא סיבה לא לחגוג אהבה. ובסטייל. לכבוד טו באב, חג האהבה העברי קיבצנו לכם 5 מתכוני שפים נבחרים של מנות עילית שירימו את הרומנטיקה הכי גבוה שאפשר. אל תשכחו בקבוק יין ויש לכם ארוחת שף מושקעת ואינטימית במיוחד. חג שמח
הביחד מנצח: מתכונים של שילובים מיוחדים
חוגגים אהבה גם השנה: המלצות טייק אווי לטו באב
טום יאם של טייגר לילי (צילום: ארז חרודי)
טום יאם עוף / השף יניר גרין, מסעדת טייגר לילי
מצרכים (4 מנות)
600 מ"ל ציר עוף
200 מ"ל חלב קוקוס
1 גבעול למון גראס חתוך (לחתיכות באורך 4 ס"מ)
4 עלי כפיר ליים
4 יחידות גלינגל, מושרות במים לחצי שעה
250 גרם נתחי חזה עוף, מושרים בחלב קוקוס (למשך 5 שעות)
8 כפות רוטב דגים
4 כפות ממרח צ'ילי בשמן
2 כפיות סוכר
4 כפות מיץ ליים (סחוט טרי)
8 יחידות עגבניות שרי חצויות
150 גרם פטריות שמפיניון חתוכות
חופן עלי כוסברה קצוצה
4 יחידות פלפל שאטה יבש
אופן הכנה
1. מחממים את ציר העוף, חלב הקוקוס, הלמון גראס, הכפיר ליים והגלינגל, ומביאים לרתיחה.
2. מנמיכים את האש ומוסיפים את העוף, רוטב הדגים, ממרח הצ'ילי השמן והסוכר.
מביאים שוב לרתיחה ומנמיכים את האש.
3. מבשלים עד שהעוף מבושל.
4. מוסיפים את מיץ הליים ומעבירים לכלי הגשה שבתוכו עגבניות השרי, הפטריות, הכוסברה ופלפל השאטה.
5. מומלץ להגיש לצד אורז מאודה.
טייגר לילי - TIGER LILLY - הברזל 32, רמת החייל, תל אביב, 053-8096525
להזמנת שולחן בטייגר לילי - TIGER LILLY
טייגר לילי - tiger lilly - אלוף קלמן מגן 3, מתחם שרונה, תל אביב, 053-9380556
להזמנת שולחן בטייגר לילי - tiger lilly
שרימפס גורגונזולה של אורי בורי (צילום: באדיבות המקום)
שרימפס גורגונזולה עם שמנת ואספרגוס / אורי ירמיאס, מסעדת אורי בורי
מצרכים
200 גרם שרימפס נקי
250 מ"ל שמנת מתוקה
40 גרם גורגונזולה
2 יח' אספרגוס טרי
אופן הכנה
1. חותכים את האספרגוס לגודל של 3-4 ס"מ ומקפיצים קלות במחבת עם מעט שמן חמניות. מניחים על צלחת בצד.
2. צורבים את השרימפס במחבת חם משני צדיו עם מעט שמן חמניות, מביאים להשחמה ומניחים על צלחת בצד.
3. מוזגים את השמנת למחבת חם, מוסיפים את הגורגונזולה וממיסים אותה בשמנת עד לצמצום הרוטב והסמכתו.
4. כשהרוטב מצומצם מוסיפים את השרימפס והאספרגוס למחבת, מערבבים עם הרוטב ומגישים.
אורי בורי - עכו, 053-9373277
להזמנת שולחן באורי בורי
סביצ'ה שרימפס של השף דן שמולוביץ' (צילום: באדיבות השף)
סביצ'ה שרימפס ופסיפלורה / דן שמולוביץ', שף דגים (שף מסעדת שאראק לשעבר)
מצרכים
6 שרימפס הכי טרי שאפשר להשיג
2 פסיפלורות עסיסיות
1 ליים
קמצוץ מלח ים אטלנטי
1 צ'ילי אדום
כף פיסטוקים קלויים
כף שמן זית
אופן הכנה
1. סוחטים את הפסיפלורות על צלחת הגשה.
2. בקערה נפרדת סוחטים מיץ ליים על השרימפסים, ממליחים במלח אטלנטי ומערבבים.
3. מסדרים את השרימפסים בצלחת ההגשה (אפשר בצורת לב).
4. פורסים צ'ילי אדום דק ומניחים בצלחת.
5. קוצצים את הפיסטוקים ומפזרים מעל.
6. נותנים שפריץ קטן של שמן זית ובתיאבון.
שאראק - בן יהודה 120, תל אביב, 053-8674928
ברוסקטה טרטר טונה ואיולי שום ואורוגולה / השף מיכאל יעקובי, סרפינה תל אביב
מצרכים
טרטר טונה
100 גרם טונה בלו פין חתוכה לקוביות קטנות
50 גרם רוטב פפרונציני (מתכון מלא לרוטב בהמשך)
10 גרם בצלצלי שאלוט קצוצים
מיקס עשבי תיבול קצוצים דק (פטרוזיליה עירית בזיליקום טרגון)
מיץ מחצי לימון
30 מ"ל שמו זית
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס טרי
איולי
1 חלמון
כפית חרדל
שן שום כתוש
כפית חומץ
כפית יין אדום
חופן עלי אורוגולה
הוראות הכנה
1. קולים את הלחם בתנור או על גריל עם שמן זית עד להשחמה עדינה. אפשר להשתמש גם בבגט או בכל לחם מחמצת טוב שיש העיקר שיהיה קלוי היטב לפריכות מקסימלית
2. מערבבים את כל המרכיבים של הטרטר
3. מערבבים את המרכיבים של האיולי בקערה ומזלפים תוך כדי ערבוב נמרץ במטרפה שמן זית עד לקבלת מרקם סמיך ועשיר
4. מורחים את האיולי על הברוסקטה ומעליו מניחים את תערובת הטרטר
5. אפשר להגיש עם ביצה רכה ושבבי בוטרגו
מתכון לרוטב פפרונציני
300 גרם צ'ילי אדום חריף של קיץ ללא הגבעול והגרעינים
1 גמבה אדומה מתוקה
חצי בצל סגול
100 מיל חומץ תפוחים אורגני
50 מ"ל מיץ ליים טרי
50 מ"ל מיץ תפוזים
50 גרם גרגרי פלפל אדום (פלפל שחור בשל. לרוב הוא נקרא פלפל מדגסקר. ניתן להשיג בחנויות תבלינים)
5 שיני שום שלם
חופן קטן של מלח
הוראות הכנה:
מכסים במים ומביאים לרתיחה עדינה עד לצמצום הנוזלים בחצי
מניחים בצד שיתקרר (עדיף למשך הלילה לטובת השרייה ופיתוח הטעמים)
טוחנים היטב ומסננים דרך מסננת דקה
התוצר הוא קרם אדום בוהק של קרם פלפלים חריף וחמצמץ שיכול להישאר במקרר לתקופה ממושכת ויכול להתלוות לכל ארוחה או כריך מתוקתק
סרפינה תל אביב - serafina - איינשטיין 10, צפון תל אביב, 053-6113054
להזמנת שולחן בסרפינה תל אביב - serafina
ברבוניות של מסעדת אדום (צילום: אפרת ליכטנשטט)
ברבוניות פריכות עם רוטב חמוץ מתוק וחריף / אפרת ליכטנשטט, מסעדת אדום, ירושלים
מצרכים (2 מנות)
12 יחידות ברבוניות שלמות ונקיות
לציפוי
חצי כוס קמח
חצי כוס קמח תירס
כף סומק
כפית מלח דק
לרוטב
שליש כוס צ'ילי מתוק
3 גבעולי למון גרס קצוצים
מיץ מ- 2 יחידות ליים או לימון אחד
כף שמן סומסום
1 שן שום כתושה
אופן הכנה
1. מערבבים היטב את כל החומרים של הרוטב בקערה
2. מחממים סיר עם שמן עמוק ל- 190 מעלות. מערבבים היטב את כל החומרים של הציפוי ומצפים את הדגים היטב. מנערים ומטגנים כ -2-3 דקות 3-4 דגים. מעבירים למגש עם נייר סופג
3. מסדרים על צלחת את הדגים בערימה לצד הרוטב עם רבעי לימון. בתיאבון
אדום - דוד רמז 4, מתחם התחנה ירושלים, 053-4275330
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת