נמאס לכם מעוף בתנור עם תפוחי אדמה? רוצים להגיש בארוחת השישי מנות כמו של שפים? הרכבנו לכם ארוחת חלומות, קלה להכנה, מגוונת ומתאימה לכל חך. מנה ראשונה, עיקרית וקינוח מתוק, קלות להכנה וקלות לעיכול, והלוק? מיליון דולר. תפשילו שרוולים ותתחילו להזמין אורחים לשבת הקרובה.
שומרים על הגזרה: 3 מתכונים בריאים ומזינים
עשיר בחלבונים: מתכון לסלט עוף מעושן עם אגסים
דגים מרוקאיים של מסעדת אווה סאפי (צילום: באדיבות המקום)
מנה ראשונה
מתכון לדג מרוקאי חריף עם ירקות / מסעדת אווה סאפי
מצרכים (4 מנות):
4 פילה דג טרי 100 גרם כל אחד, עדיף מוסר / דניס
5 שיני שום פרוסות
1 גזר חתוך לרצועות (רצוי עבות)
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
2 פלפלים חריפים ירוקים חצויים לאורכם
חופן כוסברה קצוצה
פפריקה מתוקה
מלח
כורכום
שמן קנולה
אופן ההכנה:
1. בסיר שטוח מסדרים את השום, הפלפל האדום, הפלפלים החריפים והכוסברה ומטגנים קלות. רצוי להוסיף שמן בטיגון.
2. לאחר מכן מוסיפים את הדגים, ממליחים ומטגנים קלות שוב.
3. מוסיפים את הפפריקה, הכורכום ולאחר מכן חצי ליטר מים מביאים לרתיחה. מוסיפים עוד מלח לפי הטעם.
4. מבשלים עוד כחצי שעה על חום נמוך עד לצמצום נוזלים ולאחר מכן מוסיפים עוד חופן כוסברה.
אווה סאפי - EWA SAFI - השחר 8, נווה צדק, תל אביב, 053-6112129
פסטה ציידים של מסעדת פומו ובר איטליה (צילום: אנטולי מיכאלו)
מנה עיקרית
מתכון לפסטה ציידים עם בשר / שף שחר ברנע, מסעדת pomo ובר איטליה
מצרכים (מנה אחת):
30 גרם נקניק/קבנוס קצוץ
100 גרם קוביות פילה בקר
חצי כפית שום כתוש
1 פטריית פורטבלו גדולה או 2 קטנות, פרוסה
15 גרם פטריות פורצ'יני
3 עגבניות שרי
20 גרם חמאה / שמן זית / תחליף חמאה כשר
מעט שמן זית לטיגון
3 עלי בזיליקום
30 גרם ציר בקר
מלח ופלפל לפי הטעם
200 גר' פסטה ריגטוני מבושלת לפי הוראות היצרן
אופן ההכנה:
1. מטגנים במחבת עם שמן זית את הבייקון / תחליף עם הפטריות עד השחמה, כשהמחבת חמה מוסיפים את העגבניות ונותנים להם צריבה קצרה בחום גבוה.
2. מוסיפים את הבשר, ממליחים ומפלפלים. מוסיפים בזיליקום וחמאה / תחליף, מוסיפים את הפסטה, מערבבים הכל (חשוב לגרד את מה שנדבק למחבת, זה כל הטעם).
3. מוסיפים את ציר הבקר, מבשלים עוד כדקה על חום גבוה עד שיש כמות מינימלית של נוזלים ומצלחתים.
פומו - הברזל 11, רמת החייל, תל אביב, 053-9377113
רול שוקולד של רשת בורגרים (צילום: גליה אבירם)
קינוח מפנק
מתכון לרול שוקולד פרווה 1 שלמה עזרן השף של רשת בורגרים
מצרכים (כ-25 עלי סיגר):
כ-1,250-1,500 גרם שוקולד פרווה
2 כוסות קמח לבן
1.5 כוסות מים
2 כפיות שמן קנולה
2 כפיות חומץ 5%
1 כפית קורנפלור
קורט מלח
תרסיס שמן קנולה לשימון המחבת – לפי הצורך.
אופן הכנת הסיגרים:
1. לערבב את כל המצרכים לכסות ולהניח לבלילה ל-3 שעות בטמפרטורת החדר.
2. לשמן מחבת ולהניח על להבה נמוכה.
3. למרוח את כל שטח המחבת בשכבה אחידה ודקה מאוד של שמן.
4. לטגן מעט מהבלילה על גבי המחבת. עלה הסיגר מוכן כשהקצוות מתחילים להתקפל. להוציא בעדינות, להניח על מגבת ולכסות.
5. על כל עלה סיגר יש להניח נייר אפייה.
הכנת הרולים:
1. לוקחים עלה סיגר וממלאים ב-50-60 גרם שוקולד פרווה (כל יחידה).
2. מגלגלים ומדביקים עם בלילת מים וקמח. מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה. מניחים בצלחת ומגישים.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת